Markwort: “Verlies van geloofwaardigheid media gerechtvaardigd.”

screenshot_70

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Helmut Markwort (foto) is één van de weinige overgebleven oprechte journalisten van Duitsland. Hij kan niet zo ver zijn nek uitsteken als wij, islamcritici. Want voor Markwort, oprichter van het Duitse weekblad FOCUS en één van de machtigste journalisten van Duitsland, staat er veel meer op het spel dan bijvoorbeeld voor mij. Hij zou, als hij de media even scherp onder vuur nam als ik het doe, heel snel zijn beroepsmatige- en waarschijnlijk ook zijn meeste privécontacten verliezen.

michael-mannheimer-blog

Dus is het al een opmerkelijke daad van hem dat hij bevestigt dat het geloofwaardigheidsverlies van de media over het algemeen gerechtvaardigd is. Meer kan iemand in zijn positie niet zeggen. En het is ook genoeg. Want Markwort bevestigt, dat de slogan “leugenpers”, die al sinds jaren door PEGIDA en door de overige islam-kritische mensen in Duitsland door de straten van Merkel-Duitsland klinkt, geen zomaar uit de lucht gegrepen strijdkreet van de zogenaamde “rechtsen” is (in werkelijkheid een synoniem voor de laatste Duitse democraten), maar de realiteit weergeeft.

Duitse leugenpers: Alleen datgene dat in het eigen socialistische wereldbeeld past, wordt gepubliceerd

Duitse media zijn verworden tot linkse leugenorganen. Hun kwaliteit staat tegenwoordig, geheel anders dan destijds in de Bonner republiek, zo ongeveer op het waarheidsniveau van de Sovjet-Russische “Pravda”, de DDR-krant “Neues Deutschland” of de Maoïstische krant “Renmin Ribao”: alleen datgene wat in het eigen socialistische wereldbeeld past, wordt gepubliceerd. Niet-passende nieuwsberichten worden “passend” gemaakt. Grappig, dat “Leugenpers” tot wanbegrip van het jaar 2015 werd uitgeroepen. Door wie? Wel, wie verbaast het, natuurlijk door een verzameling linkse taalwetenschappers en journalisten.

Dat is ongeveer net zoiets als wanneer de redactie van de “Stürmer” (anti-joods hetzeblad van de Neurenbergse nationaalsocialist Julius Streicher) zou uitmaken of het verwijt racistische hetze voor zijn “Stürmer” al dan niet passend zou zijn.

Merkel-land is ’68’ers-land

Voortdurend leugens: dat is het Duitsland van Merkel. Natuurlijk niet van haar alleen. Aan de vernietiging van Duitsland als een van de vroeger meest vrije en democratische landen van deze wereld hebben velen meegewerkt: alle gevestigde partijen, de gezamenlijke vakbonden, de universiteiten in hun faculteiten voor geesteswetenschappen, nagenoeg alle media en uitgeverijen, nagenoeg alle scholen en beide kerken. Dus precies die gebieden, waarin de 68’ers in hun historische “Mars door de instituties”  bezield en uiterst succesvol binnengedrongen zijn.

Ere wie ere toekomt

Het strekt Markwort tot eer dat hij het überhaupt waagt dit precaire thema aan te snijden. Dat ik hem hier apprecieer als één van de weinige overgebleven oprechte journalisten zal hem – wed ik – worden verweten. Lof vanuit de verkeerde hoek….. zal hem worden voorgehouden. Maar Markwort is mans genoeg om ook deze onzin te ontzenuwen.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Markwort: “Verlies van geloofwaardigheid media gerechtvaardigd.”

 1. Anna zegt:

  En in Nederland is het al net zo…… De ” prietpraat” die de NOS iedere avond de huiskamer binnen brengt is het woord nieuws ook onwaardig…..
  Een gezellig babbeltje rondom de ” avondkoffie”

  Geliked door 2 people

 2. wanneer maakt Mark Rutte dit bekend?

  Like

 3. Erik zegt:

  Zo is het Helmut, ook hier hebben we de propaganda leugens en verdraaiingen die echte objectieve journalistiek onmogelijk maken en met hetze van buitengewoone felheid betiteld wordt als “Fake News”. Moedig dat je dit durft te zeggen. De linkse droom van de 60 tiger jaren heeft geleid tot een chaos van gigantische proporties. Dit marxistische element heeft zich overal genesteld en is daarom maar moeilijk van haar positie te krijgen daar ze de macht misbruiken om de helft van de bevolking monddood te maken en te belasteren met de meest afschuwelijke beschuldigingen. De weg terug naar een orde van eenheid is een lange doch het is reeds in gang gezet en niemand kan dit stoppen behalve als de verkiezingen vervalst gaan worden.
  Ik wil niet stemmen met een stemcomputer alleen met het potlootje om dat ik er zeker van ben dat al het mogelijke gedaan wordt sabotage te plegen tegen de stem van Nederland waar slecht links altijd gelijk heeft. Laten wij alle onze plicht doen om straks het recht te krijgen de politiek, media en universiteiten terug te voeren naar een objectieve benadering van de diverse meningen en overtuigingen zonder vooroordelen van de linkse marxisten.
  Objectief de wet handhaven en uitvoeren is alles wat wij vragen zonder grondwets wijzigingen en slechts met harde hand wordt dit land gezuiverd van de scheef geroeide verhoudingen in dit land.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  En daarom hoor je dit van Victor Orban ook niet in de Duitse medien !
  Ze moffelen alles weg !

  Geliked door 1 persoon

 5. Williaan zegt:

  De gevestigde orde denkt dat het volk dom is en beginnen nu om zich heen te slaan met nog meer leugens. Valse berichten worden door hen verspreid. Het lijkt wel of dat de geschiedenis van 205 jaar geleden zich herhaald. Valse berichten opgesteld door de Oekraïne, geloofd door de Fransen, en Napoleon een aanleiding gaf Rusland binnen te vallen en later zelfs de Krimoorlog in 1853 veroorzaakte!

  Like

 6. Peterdm zegt:

  Sorry, mensen hoe goed bedoeld. Het wordt weer de USA die ons gaan bevrijden van de Islam.
  Zoete woordjes bestaan niet.

  Like

  • scheermes zegt:

   IJzersterke film; Deze film zouden ALLE nederlanders moeten zien!! Maar dit soort films worden BEWUST niet getoont ,omdat de gevestigde orde dan WEGGEBLAZEN word in het stemhokje!! Wij betalen de npo om de mensen GOED voor te lichten,maar inplaats daarvan worden de mensen misleid met allerlei linkse propaganda !!Het is ongelooflijk dat de mensen op rutte stemmen, die van de ene leugen in de andere VALT!! De GROOTSTE leugenaar van een president die wij ooit gehad hebben!!ALLE mensen die op de linkse kliek stemmen zijn DOODZIEK!! sterke film, TOP PETER!!

   Like

 7. Henk.V zegt:

  De kern van dit belangrijke artikel vinden wij in het tekstgedeelte ” Merkel-land is ’68’ers-land” Inderdaad!!
  In de jaren zestig sloeg de alles ”vernieuwende” marxistisch stroming , de ” Frankfurter Schule” door toedoen van de aanhangers ervan eindelijk meedogenloos toe.
  De sectoren die zij wisten binnen te dringen vinden wij duidelijk vermeld: ”alle gevestigde partijen, de gezamenlijke vakbonden, de universiteiten in hun faculteiten voor geesteswetenschappen, nagenoeg alle media en uitgeverijen, nagenoeg alle scholen en beide kerken.”

  Wij deze gebieden onder controle krijgt, heeft greep een enorme invloed op de ontwikkeling van het menselijk denken.. De infiltratie van het linkse gedachtegoed kon al op jonge leeftijd beginnen en IEDEREEN die ooit aan dit beïnvloedingsproces is blootgesteld draagt ”linkse bacteriën” in de manier van denken in zich mee, waarvan men zich beter kan ontdoen.
  Links denken werd bij de mensen in het Westen met de paplepel ingegoten.Precies zoals de communistische heilstaten dat deden.

  Sta er even bij stel dat onder de communistische dictaturen de opvoeding van de kleintjes al heel vroeg door de staat werd overgenomen.
  Onderbrengen in crèches en kleuterscholen was verplicht..
  Waarom dachten jullie dat ook hier men de kinderen op zeer JONGE LEEFTIJD verplicht naar de kleuterschool moeten? Links wil geen individuele methodes van opvoeding, omdat zoiets tot gevolg zou kunnen hebben dat uiteindelijk niet iedereen er de zelfde opvattingen op na houdt.

  Dat ALLE verlinkste ,politiek correcte partijen de PVV graag volledig zouden willen isoleren is werkelijk alles zeggend, omdat dit duidelijk maakt dat de politici de enige tegenstem in het politieke bedrijf , de ENIGE partij die de mensen oproept om kennis te nemen van FEITEN en daaruit CONCLUSIES te trekken tot zwijgen moet worden gebracht.
  Alleen de LINKSE stem mag gehoord worden. Zeker ook in de EU.

  Politiek correct wil geen feiten, maar werkt liever met onrealistische, bevolkings-onvriendelijke ”idealen” die de maatschappij volledig zullen ondermijnen.

  Wilders stelt terecht dat de zittende, zelfbenoemde elites die het Westen naar de bliksem helpen uit hun machtsposities moeten worden verdreven door de kiezers, om plaats te maken voor bekwamen lieden die oprecht willen opkomen voor hun eigen land en volk en die bereid zijn zich in te zetten voor de welzijn van hun eigen land.

  Iedereen die besluit te kiezen voor net gelijk welke politiek correcte partij in maart van dit jaar MOET zich realiseren dat men instemt met de vernietiging van eigen land en volk….
  Wie kiest voor de politiek correcte richting kiest voor de EU, voor de uitverkoop van de eigen nationale identiteit, voor de verkwanseling van onze vrijheid, …
  Alleen dwazen kiezen voor een leven in een kooi..

  Denk goed na voordat u uw stem uitbrengt…….

  Like

 8. scheermes zegt:

  In nederland is het ook zo gesteld!!twee deskundigen van clingendeal (peter van ham en marcel de haas)de denktank van nederland ,waren het EENS met WILDERS over de islam!! directeur peter coulijn haaste zich te zeggen dat zij op persoonlijke titel gesproken hebben!! Hier kun je ook zien dat die linkse duivels de baas zijn!! Ze doen er ALLES aan om maar aan de macht te blijven!!Ze zijn dan ook ontslagen!!Zo probeert de linkse kerk op ALLE fronten rechts de mond te snoeren om zo aan de macht te blijven !!

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Erratum:

  Wij deze gebieden onder controle krijgt= WIE deze gebieden onder controle krijgt..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s