Rechters omzeilen taakstraf verbod voor gewelds- en zedendelicten, weigeren celstraf op te leggen

screenshot_5

Taakstraf verbod moest voorkomen dat rechters fop-straffen uitdelen

Rechters omzeilen steeds vaker het verbod om een taakstraf op te leggen aan gewelds- en zedendelinquenten. Dat doen ze door een taakstraf in combinatie met één dag cel te geven. De dag cel wordt vaak niet uitgezeten, schrijft het AD.

post-online

Vorig jaar is 622 keer een taakstraf opgelegd in combinatie met één dag cel. In 2012 – het jaar waarin het taakstraf verbod werd ingevoerd – gebeurde dat nog maar 83 keer. Dat blijkt uit cijfers die de krant heeft opgevraagd bij de Raad voor de rechtspraak.

Het taakstraf verbod schrijft voor dat ernstige delicten en zedenzaken in principe niet met een taakstraf mogen worden afgedaan. Rechters kunnen het verbod omzeilen: ze mogen wél een taakstraf opleggen in combinatie met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Vorig jaar werd nog bekend dat maar liefst een kwart van alle taakstraffen niet wordt uitgevoerd. Gedetineerden laten niets van zich horen of gedragen zich zo agressief dat ze worden weggestuurd bij hun taakstraf.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Rechters omzeilen taakstraf verbod voor gewelds- en zedendelicten, weigeren celstraf op te leggen

 1. Drs.P. zegt:

  NL wordt al vele jaren, ik denk al zo’n 40 jaar zwaar verneukt door smerige Demonen666 ratten die denken dat ze een soort van “god” zijn of zo. Volgens het wetboek van strafrecht kun je voor het stelen van bijv. een fiets al max. 1 jaar gevangenisstraf krijgen. Al vele jaren worden draaideur criminelen na 6-9 uur weer op straat gezet en kunnen dan met hun 151e criminele feit gaan starten. Straf is niet alleen om de crimineel te grazen te nemen, maar ook om de maatschappij te beschermen.
  En blijkbaar worden de Demonen666 criminele rechters steeds milder in hun straf geven aan echte criminelen. Maar o wee als de hardwerkende burger per ongeluk iets doet, dan durven de smerige ratten wel, dan hoeven ze niet bang te zijn.
  Ook deze rechterlijke Augiusstal dient compleet geruimd te worden, opzouten met al deze vooringenomen smerige ratten.

  Geliked door 2 people

 2. troubadour zegt:

  Wilders heeft wederom gelijk met Nederlandse Rechtspraak,te begrijpen dat veel politieke leiders reageren als door een wesp gestoken omdat de feiten niet meer onder het tapijt geschoven kunnen worden

  Geliked door 1 persoon

 3. Alles is hier soft. Op de rechtstaat vertrouw ik allang niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  http://www.briefjevanjan.nl/aan-de-nederlandse-rechters/

  Briefje van Jan

  Aan de Nederlandse rechters
  Posted on 19 januari 2017 by Jan Dijkgraaf

  Dames (en een enkele heer)!

  Ik las dat u vorig jaar in totaal 622 keer bij zeden- en geweldsdelicten een taakstraf plus één dag gevangenisstraf oplegde (en dat die dag gevangenisstraf doorgaans niet hoeft te worden uitgezeten, wegens een hoop gedoe).

  Die 622 keer was een record.

  U bent sinds 2012 verplicht om bij zware zedendelicten niet meer alleen een taakstraf op te leggen, maar ook een gevangenisstraf.

  En daar bent u het met z’n allen niet zo mee eens, maar u moet zich wel aan de wet houden, dus kiest u voor de symbolische celstraf van één hele dag.

  Je kunt dat op twee manieren uitleggen.

  De eerste: u houdt zich keurig aan de letter van wet, want u legt naast een taakstraf inderdaad een gevangenisstraf op.

  De tweede: u handelt in strijd met de intenties van de wet en pleegt obstructie.

  In mijn tak van sport, de voetballerij, zou u er een gele kaart voor krijgen. In de uwe wordt u vermoedelijk overladen met complimenten van collega’s, die een paar uur schoffelen wel genoeg vinden voor viespeuken die tegen betaling seks hebben met een minderjarig meisje.

  Ik zeg: minder, minder, minder D66.

  Groet,

  JanD

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Bekijk de verschillen: ( Uit dezelfde AD-krant. )

  DERTIEN …………..
  Dertien agenten ingezet voor man die broodje eet
  Onenigheid in een bus in Tilburg over het eten van een broodje resulteerde gisteren in een arrestatie van een 25-jarige man waarbij dertien agenten nodig waren. De arrestant verzette zich volgens de politie hevig tegen zijn aanhouding en zou ook enkele agenten hebben uitgescholden. Meerdere filmpjes van de arrestatie bij de bushalte aan de Conservatoriumlaan verschenen op internet.
  Redactie 19-01-17, 08:54 Laatste update: 13:52
  ////////////

  TWEE………..
  Vuurgevaarlijke crimineel [buitenlander ?], werd door 2 agenten begeleid naar Ziekenhuis.
  Ontsnapte gevangene is verdachte schietincidenten.

  Update Bij de ontsnapping van een gevangene uit het Franciscus Gasthuis aan de Kleiweg in Rotterdam zijn twee waarschuwingsschoten gelost. Hij was daar omdat hij medische hulp nodig had.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Er werden zelfs DRIE waarschuwingsschoten gelost beste Demontagne…

   Dat ik hierop zo de nadruk leg, komt omdat ik het sowieso waanzin vindt dat je bij een ontsnappingspoging van een VUURGEVAARLIJKE crimineel nog eens TWEE waarschuwingsschoten lost, nadat je al één waarschuwingsschot hebt gelost!!!
   Dat tweede waarschuwingsschot had namelijk reeds een zuiver gericht schot moeten zijn…! Wet is dat je een waarschuwingsschot lost en daarna gericht mag (moet) schieten
   Laat staan dat je in totaal DRIE waarschuwingsschoten gaat lossen… omdat je maar niet het risico wil lopen dat de verdachte getroffen zou worden…!
   Dit in verband met de enorme problemen die je er als agent door krijgt…!

   Nederland, je zal ten onder gaan aan je eigen DECADENTIE!!!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Aan de naam de zien ( over de foto wil ik het niet hebben, anders wordt je weer voor raciest uitgemaakt……….), betrof het een z.g.n “Nieuwe Nederlander”.
    Zouden die agenten enig idee hebben hoe hij in zijn voormalig “thuisland” van cachot naar ziekenhuis vervoerd geworden zou zijn. ?
    Waarschijnlijk dubbel geboeid en dan in een verrijdbare/verplaatsbare kooi.
    Maar NL is een beschaafd land, de veiligheid van de burger komt op de ….ste plaats.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Ik begrijp uw redenering voor 100%.
    Zèlf ben ik de mening toegedaan dat de benaming “rascist” een verborgen huldenblijk van links moet zijn.
    Ik heb lang naar deze bevredigende oplossing gezocht.

    Like

 6. Johan zegt:

  “Dat gebeurde recent onder meer in de Valkenburgse zedenzaak. 23 mannen die betaalden voor seks met een minderjarig meisje kregen een taakstraf en één dag cel.”

  Zelfs deze taakstraf vind ik al teveel straf. Deze mannen waren namelijk helemaal geen zedendelinquenten. Het waren mannen die door een sekssite misleid waren en dachten bij een volwassen prostituee uit te komen. In werkelijkheid was het betreffende meisje destijds bijna 17 jaar oud. Nou, als U een zeventienjarige als zodanig kunt inschatten, bent U erg knap. Ze deed zich voor als ergens in de 20, althans volgens de advertentie op de site.

  Nou wil de wet, dat betaalde seks pas mag bij 18 jaar. Heel vervelend voor al die mannen, die daar dus op reageerden. Maar hadden zij nou bewust seks gezocht met een minderjarige ? Nee, natuurlijk niet ! Echter, dat achterlijke OM in Limburg vond van wel en wilde deze mannen maandenlang opsluiten. Complete waanzin natuurlijk en complete ontwrichting van tal van gezinnen en persoonlijke levens. Hoe groot de impact voor deze mensen was en is, blijkt wel uit het feit dat twee mannen kort na het voorval zelfmoord pleegden. Met dank aan het OM !
  Uiteraard mag duidelijk zijn dat men seks met minderjarigen door pedofielen moet vervolgen en veroordelen, maar daarvan was in dit geval volgens mij helemaal geen sprake. Deze mannen waren geen pedofielen. En ja, dat meisje was bijna 17 en geen 18, maar toch. Gelukkig is uit het milde vonnis gebleken dat de rechter er ook zo over dacht.

  Wrang is ook, dat moslims die Nederland binnenkomen met een “kindbruidje”, geen strobreed in de weg gelegd wordt. Veelal gaat het hier om heel jonge meisjes, die ook nog eens niet zelf hierom gevraagd hebben, maar door hun familie hiertoe gedwongen werden.
  Deze moslims kunnen erop los neuken en verkrachten dat het een lieve lust is, maar het OM is nergens te bekennen. Maar ja, dan is het natuurlijk plotseling een andere ‘cultuur’ en ‘religie’ en daar moeten we dan zeker weer respect voor tonen volgens het OM ?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Uw verslag met verbijstering gelezen.
   We maken nog steeds de fout om als ambtenaar geboren wezens als ambtenaar in dienst te stellen, in plaats van deze zombies direct na de geboorte een spuitje te geven.

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Veruit de meeste van deze mensen zijn totaal ongeschikt voor hun taak, ze spreiden een misselijk makende arrogantie ten toon en denken boven alles en iedereen verheven te zijn.
  Het wordt de hoogste tijd het hele zooitje te ontslaan en overnieuw te beginnen.
  Ook voor rechters gelden er regels en wie zich daar niet aan wenst te houden dient te vertrekken !!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Het loopt in Vlaanderen/België en Nederland met een rotvaart de verkeerde kant op met die wereldvreemde ivorentorenzitters lees: zogenaamde rechters.
  Blijkbaar is de strategie bij die wereldvreemden regelrecht tegen de haren te strijken van de burgers die ze aan de vreet houden!!!
  Wanneer vallen de eerste ontslagen “zonder oprotpremies?”
  Rechtspraak is steeds de wil van de meerderheid van het volk te volgen en als dat volk “eist” opkrassen dan moet dat toegepast worden, niemand is onschendbaar en zeker niet onmisbaar, maak ze dat maar duidelijk want wij blijven die zever van die wereldvreemde ivorentorenzitters niet slikken.
  ONZE veiligheid gaat voor op terroristen en zeker op alles wat gelinkt is aan die perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Een dikke kans dat ze gewoon bedreigd worden, anders kan ik het niet verklaren.
  Dat je een D66 rechter bent is 1 reden, maar om telkens weer dezelfde onbenullige strafjes op te leggen voor de meest zware misdaden moet een andere reden hebben.

  Like

 10. C.A.Barstow zegt:

  Nederland is in de loop der jaren volkomen verpest, en door en door verrot, men zegt wel eens vroeger was alles beter, ja zeker weten, vroeger was alles beter, Nederland is door linkse ratten naar de knoppen geholpen.

  Like

 11. tippelaar zegt:

  Rechters, uw recht is het mijne niet (oude provo-opvatting uit de jaren 1960). Zo te zien nog steeds actueel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s