Slechte patriotten, goede EU-nationalisten?

screenshot_8

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Brusselse eurocraten waarschuwen constant voor een toenemend nationalisme en het patriottisme in Europa. Maar hun eigen EU-nationalisme moeten we goed vinden?

contra-magazine

Als Duitsers, Oostenrijkers, Fransen, Spanjaarden enz. hun patriottisme laten zien, worden ze door de gevestigde politiek en de mainstream media als “achtergebleven” en “rechts-extreem” in een kwaad daglicht gesteld en belasterd. Maar tegelijkertijd zouden de Brusselse eurocraten en hun aanhang het begroeten wanneer de mensen in Europa trouw zweren aan de EU-vlag en zich verenigen onder het Europese volkslied.

In principe gaat het er dus om de eigen regionale en nationale identiteit op te geven en daarvoor in de plaats de nieuwe Europese identiteit aan te nemen, die als voorportaal naar de wereldburger van de Nieuwe Wereldorde kan gelden. In principe moeten dus die eeuwenlang natuurlijk gegroeide identiteiten tot een nieuwe identiteit omgevormd te worden, om daarna de Brusselse eurocratie te kunnen bejubelen.

Als je dit bekijkt vanuit dit perspectief, kun je eigenlijk alleen nog maar je hoofd schudden. Waarom zouden de mensen hun gegroeide identiteit ten gunste van een nieuwe identiteit opgeven, die eigenlijk alleen maar van bovenaf wordt opgezet? Vooral: waarom moeten de mensen zich echt met een Europa identificeren dat door een met lobbyisten besmet politbureau geleid en te gronde gericht wordt? Nee toch zeker, of wel?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Eurofielen, EUSSR, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Slechte patriotten, goede EU-nationalisten?

 1. Hans zegt:

  Identiteiten groeien niet op een natuurlijke manier. Dat neemt niet weg dat de blanken hier niet thuis horen. Maar identiteit is niet wat je als mens bent, maar wat je geworden bent. Daarom geloven mensen ook dat je als Jood, christen, moslims of wat dan ook geboren wordt, terwijl dat een illusie is. Een baby weet niets van Joods, Christelijk, mohammedaans, of wat dan ook. Het is gewoon mens. Er zijn zoveel identiteiten en daarom zijn er ook zoveel oorlogen. Er zijn alleen maar mensen die denken ( en juist daar door) dat ze iets anders zijn dan mens. Ieder klimaat heeft zijn kenmerken. Een ijsbeer zal nooit naar het zuiden trekken, een grizzly beer zal nooit naar Afrika gaan, een eikenboom zal niet de tropen kunnen groeien. Zo horen de blanken in het Noordelijk halfrond, de Spanjaarden, Italianen enz. in het zuiden van het Noordelijk halfrond, Indianen in Amerika, zwarten in Afrika. Daarom vind ik dat we Europa moeten verdedigen tegen vermenging. Diversiteit in de wereld kan alleen gewaarborgd worden als ieder in zijn klimaat woont. De huid van een zwarte is te dik (te veel pigment) voor Europa, dat gaat ten koste van zijn gezondheid, omdat hij niet voldoende zonlicht binnen krijgt. Dus hoort hij hier niet. Midden Oosten mensen horen hier ook niet. En de islam al helemaal niet.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Dat de blanken hier niet thuis horen???

   Like

   • Hans zegt:

    Hoi Elisah,

    Dat zou je kunnen denken van mijn reactie ja. Maar dat is niet het geval. Ik ben juist heel erg voor de aanwezigheid van blanken in het Noordelijk halfrond. Dus ja, wij horen hier thuis, als je afgaat op klimatologische kenmerken. In de biologische wereld zie je dat ook. IJsberen gaan ook hun territorium niet uit en naar bv. Afrika trekken. Dat zou niet gezond zijn. En ook een eikenboom hoort niet in de woestijn te staan, en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

    Like

 2. cefas zegt:

  Zo is het!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  woord voor woord wáár, maar inmiddels wel een open deur: Dit hebben wij immers allang door.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Rutte: “Goede populisten zijn zij die de nationale staten, culturen en volkeren vernietigen, slechte populisten daarentegen zijn zij die land, volk en cultuur van de nationale staten verdedigen, zij dienen te worden buitengesloten en vernietigd”

  Like

 5. Jan zegt:

  Bert Koenders over de EU:


  Ze [oostelijke staten]zouden een heel ander continent zien. Groter, welvarender, stabieler. Duitsland herenigd, het IJzeren Gordijn verdwenen. Met nieuwe lidstaten als Spanje, Portugal, Tsjechië, Kroatië. Destijds dictaturen, nu landen waar onze vrijheden ook vanzelfsprekend zijn gewo rden. Mede dankzij nauwe trans-Atlantische samenwerking. Een continent waar volop handel wordt gedreven. Waar met een gemeenschappelijke munt wordt betaald. Waar ruzies niet worden opgelost met wapengekletter maar bij de rechter, of aan de vergadertafel.

  Je hoeft geen tijdreiziger te zijn om de grote voordelen van Europese samenwerking te zien. De Europese Unie van 2017 is een veilige haven in een roerige wereld. Niet voor niets proberen duizenden ons continent te bereiken.
  ….

  Rest op:
  Beste Donald, de EU heeft wél toekomst
  http://www.ad.nl/nieuws/beste-donald-de-eu-heeft-wel-toekomst~a24c8b66/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s