Duitse filosoof: “Mevrouw Merkel: Het is genoeg, mevrouw!”

screenshot_29

Duitse filosoof: “Duitsland heeft twee wereldoorlogen overleefd. Aan Merkel zal het echter ten onder gaan.”

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Duitse filosoof: Duitsland heeft twee oorlogen overleefd, maar met Merkel zal het ten onder gaan. “Wat in twee wereldoorlogen niet lukte, Duitsland definitief te vernietigen, heeft mevrouw Merkel voor elkaar gekregen! – Zo zal het oordeel van de geschiedenis over U klinken, mevrouw!”

michael-mannheimer-blog

Nooit werd een politicus in Duitsland zó gehaat als Merkel

Wat zij met Duitsland en de Duitsers doet, is een politiek ter vernietiging van de Duitse cultuur en de Duitse natie. Dat alleen al is hoogverraad en zou nog maar enkele decennia geleden in nagenoeg alle westerse staten te doodstraf tot gevolg gehad hebben. Dat echter alle gevestigde partijen één lijn trekken met Merkel is een staatsgreep van het politieke establishment, tot welke kringen tevens de beide kerken, media en vakbonden te rekenen zijn.

Media zijn hoofdschuldigen

Dat de Duitsers voor het merendeel nog steeds op de gevestigde partijen stemmen, is slechts te danken aan de media met hun systematische desinformatie. Zij zijn de hoofdschuldigen aan het hele tragische gebeuren dat, als er geen wonder gebeurt en er een leger-generaal ingrijpt of zoiets, onherroepelijk tot de ondergang van een der grootste cultuurnaties van deze wereld zal leiden.

Hoe buitenlandse wetenschappers Duitsland waarderen

Het was een Engelse wetenschapper en cultuurhistoricus, Peter Watson, die een boek van een kleine 1000 bladzijden schreef dat in de anglo-Amerikaanse landen op de bestsellerlijst kwam – hier te lande echter nagenoeg onbekend is. “De Duitse genius: Een geestes- en cultuurgeschiedenis van Bach tot Benedictus XVI.”

Op de vraag waarom hij dit heikele thema had aangesneden, antwoordde hij dat hij tijdens zijn arbeidzame leven bij zowat alle culturele topprestaties in de wereldgeschiedenis steeds weer bij de Duitsers terecht gekomen is. Geen volk zou daaraan hebben kunnen tippen. Citaat uit het boek:

“Ik denk dat velen jaloers zijn op Duitsland´s economische macht…..Dat wil zeggen, ze zijn enerzijds jaloers op Duitsland, terwijl er anderzijds sprake is van verregaande onbekendheid met heel eenvoudige zaken. Maar diegenen die het verband begrijpen, zullen het eens zijn met Mark Mardell van de BBC: ´Tegenwoordig is Duitsland zowat het meest volwassen land op Aarde.´

De pathologische zelfhaat van de Duitse “elite”

Daartegenover staan de Duitse journaille en politiek. Beide haten hun land – en daarmee ook zichzelf. Wat een privéaangelegenheid – de pathologische zelfhaat – kan zijn, wordt, wanneer deze zelf-haters over genoeg macht beschikken, een existentieel staats- en cultuur bedreigend gevaar. Zoals we bijvoorbeeld met Duitsland en met de protagoniste van de geplande ondergang van onze natie, Angela Merkel, dagelijks kunnen meemaken.

Het volgende artikel van een filosoof en arts is alleen daarom al bijzonder de moeite waard om te lezen, omdat het ver boven de gebruikelijke kritiek op Merkel uitstijgt en feiten over de opkomst van de voormalige FDJ-functionaris en STASI-medewerkster tot meest verwoestende Bondskanselier van de Duitse naoorlogse geschiedenis gedetailleerd weergeeft.

Ook Peter Helmes beoordeelt deze uitnemende tekst als: “Geweldig, scherp, intelligent – en nergens “goedkoop.” Mijn complimenten!

https://conservo.wordpress.com

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Duitsland, Genocide, Merkel, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Duitse filosoof: “Mevrouw Merkel: Het is genoeg, mevrouw!”

 1. Flo zegt:

  Hamer hier al jaren op ,de verplichte afdracht van kijkgeld daar moeten we van af ,dat is niet meer van deze tijd ,elke vorm van objectiviteit wordt in de kiem gesmoord ,politieke partijen hebben hier echter zoveel belang bij ,zonder die rioolratten ,zaten ze al jaren zonder luizenbaan.
  De ene hand wast de ander ,maar voor nieuws hoef je de tv niet aan te zetten ,en een krant kopen is ook zonde van je geld .

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  Het is niet voor niets dat zowel Merkel als Rutte geen kinderen hebben. In hun eigen kleine kringetje vindt niemand hen de moeite waard om er zich mee voort te planten. Deze mensen zouden nog geen patatkraam mogen leiden. Laat staan een land…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   God zèlf heeft er op toegezien dat deze monsters zich niet konden voortplanten.
   Merkel zelf is nu voor de tweede maal met een geestelijk totaal gehandicapte man getrouwd die tevens stok blind geboren is en geen reukzin bezit.
   De gelukkige kan geen hand voor ogen zien en heeft geen enkel besef van helemaal niets.
   In “Der Spiegel” las ik dat zij de afstandsbediening van Beatrix, die Claus daarmee bestuurde heeft overgenomen en dirigeert daarmee haar vent vanuit de auto, als hij in de supermarkt boodschappen moet doen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  ” Duitsland heeft twee wereldoorlogen overleefd ” ???
  “Maar met Merkel zal het ten onder gaan” ; beetje rare stellingname .
  Duitsland is die twee wereldoorlogen WÉL ZELF BEGONNEN ,
  “Overleefd” is dan wel een beetje een raar begrip .
  Dat heb je dan wel aan de geallieerden en de Russen en Polen te danken dat ze de hele bende niet platgewalst hebben .
  Dat Merkel het land nu helemaal naar de donder helpt , dat kan ik volledig beamen .
  Maar voor de derde keer kwam het onheil uit Duitsland .

  Moet dat hele land niet eens drastisch gesaneerd worden , zodat er geen vierde gek opstaat die het hele continent definitief naar de verdommenis helpt ?

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   We zullen jóu eens “saneren”: WO II is nu bijna 72 jaar geleden!
   En wie aan Duitsland komt, komt aan m i j, hou daar rekening mee!

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    En Merkel is nú , ze leren het maar niet af ,
    Als het fout gaat duiken ze enkele tientallen jaren onder de stoel en komen er dan tóch weer onderuit met wéér een nieuwe ramp .
    De ene keer heet het hitler , de volgende keer Merkel .
    Het lijkt wel of ze van een soort duivels bezeten zijn .

    Mag je niet terugkomen op fouten uit het verleden ?

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, en hier heet het de ene leer Den Uyl en de volgende keer Rutte of Pechtold, qua volksverkwanselaars! Ieder land zijn eigen fouten. Maar om daar een heel volk op af te rekenen…..
    En dan zal ik jou meteen nóg iets vertellen, Harry:
    Jij weet natuurlijk nog niet, wat hiervan de reden is, hè, van dat “Wie aan Duitsland “-en de Duitsers- komt, komt aan mij.
    Maar ik heb mijn persoonlijke ervaringen met de Duitsers.
    En ik kan getuigen, dat het bij hen nagenoeg een tweede natuur is, om iemand met een fysieke beperking, die echter psychisch wèl normaal begaafd is, OP GEEN ENKELE MANIER te beoordelen, laat staan af te rekenen, op die beperking.
    Om te beginnen al niet bij voorbaat: Ze bekijken het, zonder één opmerking, en zodra ze merken, dat er met zo iemand, qua inhoud, een normaal gesprek te voeren is, is het wat hen betreft in orde en rèppen ze niet meer van dat andere. (Waren ze tóch al niet van plan.)
    En als hij, op welke manier dan ook, naar buiten wil treden, dan mág dat, wat hen betreft: Dan focussen ze zich op de inhoud en n i e t op de manier waarop.
    Dat het in iemands bóvenkamer maar redelijk functioneert, dáár gaat het om, bij hen.
    En op de allereerste plaats zullen ze het, over het algemeen in ieder geval, wel láten, om er publiekelijk uitgebreid over te gaan lúllen. Als iemand dat al eens probeert, wordt dat door een ander meestal gestopt, zéker als de betrokkene er zelf bij aanwezig is. En in zijn gezicht er over beginnen, zullen ze nooit.
    Dat wat jij “eerlijkheid” noemt, noemen de Duitsers onomwonden onhèbbelijkheid. En die norm wordt ook intact gelaten.
    Als jij zeker wilt weten, waarom ik het er altijd heerlijk vond en er maar wat graag permanent was gaan wonen, als dat mogelijk geweest was: Nou, onder meer dáárom!
    Dat is meteen ook de reden, dat het mij hier in Nederland niet altijd even goed lukt: Je ziet Nederlanders in de stártblokken staan om confronterende vragen te stellen en dito opmerkingen te maken en als ze zich aanvankelijk nog weten in te houden, wordt het er in een later stadium wel uitgebraakt, omdat ze het uiteindelijk niet vóór zich kúnnen houden, -net als jij.
    Dat voel je aan, als ‘object’ zijnde. In Duitsland voelde ik me bij voorbaat altijd al relaxter en functioneerde daardoor fysiek óók beter, of je het geloven wilt of niet.
    Dát is, wat mij betreft, Duitsland en dát zijn wat mij betreft de Duitsers. En aangezien jij zelf de neiging vertoont, om iemand het zwijgen te willen opleggen met betrekking tot elementen, waarvan jij toevallig idolaat bent, neem ik bij deze de vrijheid om hetzelfde te doen:
    Dat je het maar weet: Wie aan Duitsland en de Duitsers komt, krijgt onherroepelijk met mij te maken!

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, dus jij wil beweren dat er in Duitsland nooit iemand gepest wordt vanwege fysieke gebreken.
    Volwassenen doen dat niet zo snel, dat klopt, maar dat is hier net zo.
    Maar kinderen daar in tegen, zijn keihard onder mekaar. Dat zal daar echt niet anders zijn.

    Like

   • elisah zegt:

    Vergeet niet wat er in Duitsland gebeurde met mensen die een beetje anders waren.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.:Ik heb het dan ook niet over kinderen en daarmee niet over -bewust- pesten: Ik heb het over volwássenen onder elkaar en over hún omgangsnormen.
    En wat betreft dat: “Dat is hier nèt zo”: Daar heb ik andere ervaringen mee, totáál andere!
    Zodra Nederlanders íets aan je merken, weten ze niet, hoe gauw ze je erover moeten bestóken met vragen en opmerkingen. Soms kijken ze een tijdje de kat uit de boom, maar vroeg of laat komt dantóch het hoge woord er uit en willen ze meteen het náadje van de kous weten. Als of het hèn iets aangaat en alsof zij er wat aan kunnen verhelpen. Dat kunnen ze niet, maar hún sensatiezucht moet en zal worden bevredigd. (Voor zichzelf noemen ze dat “belangstelling, maar ík noem het sensatiezucht, vooral als het iets betreft, waaraan zij in elk geval niets kunnen verbeteren.)
    En als ze je aldus een etiketje hebben opgeplakt, weten ze, voor hun gevoel, meteen haarfijn te beoordelen, wat jij wèl- en níet kunt en wat je aldus “maar beter niet kunt doen.” (Lees: Niet mág doen.) “Sommige dingen zijn voor jou nu eenmaal niet weggelegd,” voegen ze daar dan ook nog ‘zachtzinnig” aan toe. Maar dat ze tegelijkertijd aan diezelfde dingen wèl waarde hechten, merk je dan weer op de manier waarop ze anderen adoreren, die ze, volgens hen, wèl kunnen.
    Dat zijn, zonder overdrijving, mijn ervaringen met mijn eigen landgenoten. Inderdaad niet met allemaal, maar het komt hier veel en veel te vaak voor: Ik loop er telkens weer tegenaan. Zelfs hier op de site, zodra iemand me maar eenmaal live heeft gezien, zoals je hebt kunnen merken.
    Té veel Nederlanders tillen te zwaar aan dát aspect, en de betrokkene kan dat er óók nog wel even bij krijgen.
    Terwijl Duitsers dat laatste beseffen, en hebben geleerd, dat te voorkomen, dàt is het verschil.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Elisah, 11,12u: Dat was óók Hitler (die trouwens, zoals we intussen hebben vastgesteld, eerder links dan rechts was.) Reken daar niet een heel volk op af. Nogmaals: Mijn eigen ervaringen in dit opzicht zijn en blijven, wat ze zijn: Misschien niet íeders ervaringen, maar hoe dan ook praktijk in plaats van theoríe.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Wij wonen al bijna twaalf jaar in Duitsland en mijn ervaring met de Duitsers is als volgt:

    Als buren kun je geen betere mensen krijgen: sociaal en meelevend, zonder dat het te benauwend wordt [Wat vroeger misschien wel zo was].

    Het verschil tussen de Nederlanders en de Duitsers: Wij zijn individualisten en de Duitsers zijn meer groepsmensen en veel ‘gezagsgetrouwer’.

    Regels zijn regels en daar heb je je maar aan te houden.

    Wat mij hier opvalt is dat zij in feite angst hebben voor hun regering; die wil niet dat we kritek hebben, dus doen we dat ook maar niet, Om een voorbeeld te geven.

    Wij merken hier zelfs dat de mensen bang zijn om over politiek te praten.

    Vanwege een ‘`anzeige’` mentaliteit? Ik weet het niet.

    Ik ben me ervan bewust dat we hier in een ‘`schtergebleven’; gebied wonen. Het is best mogelijk dat de mentaliteit van de Duitsers in de grote steden anders is.

    AfD moet toch ergens zoveel stemmen vandaan halen.

    /wij voelen ons hier prima thuis, maar zo juichend als Theresa zijn we niet. Het is wel zo dat we niet perse naar Nederland terug willen, al zal dat op den duur wel moeten, als het geweld van de islam overal in Duitsland losbreekt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wachteres, 12.01u: Volkomen te begrijpen, Wachteres. Maar het punt is dan ook eigenlijk: Als je in m i j n situatie verkeert, zijn de aspecten, waarop mijn mening in deze gevormd is, belangrijker dan wat dan ook en wegen ze tegen (bijna) alles op, geloof dát maar!
    En wat je vermoeden over die grotere steden betreft: Klopt! Ik heb er in Neurenberg legio meegemaakt, die iedere regel aan hun láárs lapten en volkomen voor zichzelf leefden! Mijn man zaliger noemde de bewoners van zijn geboorte-dorp in de Kreis Nürnberger Land juist “boerenheikneuters” juist omdat ze de aspecten naleefden, die jij hier noemt. Zelf was hij die ontgroeid door naar de stad te gaan, vond hij. (En inderdaad, zelfs weer een beetje te veel naar de àndere kant.)

    Like

   • Nemesis zegt:

    en aan mij !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Nemesis: Zo is dat, Tien!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Als je je de foto,s van de Dtse steden/fabrieken/havens etc herinnert van vlak na de oorlog, dan hadden ze “de hele bende” toch wel degelijk platgewalst.
   Die kerk bij de straat in Berlijn waar een paar weken geleden de moslim op de Kerstmarkt inreed, hebben ze als ruïne laten staan ter herdenking/herinnering.
   Een “klein” weetje voor jou [als je het al niet wist ].
   Na de oorlog had men in Duitsland nog een plan om mannen met meer dan één vrouw te kunnen laten trouwen wegens het mannentekort door al die oorlogsdoden…………..
   Is er nooit van gekomen.

   Like

   • Asgard zegt:

    Harry slaat wel eens vaker de plank finaal mis,.,..Duitsland heeft de 2 Wereldoorlogen zelf begonnen,…ga ff goeie research doen Harry voordat je deze onzin uit kraamt. Dat je misschien een afkeer hebt tegen de Duitsers van gevoede haat wegens het verleden moet je wel bij de feiten blijven.

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Goed gezegd, Asgard!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Wachteres zegt:
    21 januari 2017 om 12:01
    Ik had van vroeger begrepen dat U graag in de U.K. zou willen wonen ?
    Er wonen hier dan weer heel veel Engelsen, permanent of 2e huis.
    Geen 10-, maar 100-tallen, misschien wel 1000-ta….. enfin.
    De mentaliteit-verschil tussen Fransen en NL-ers ?
    Ik vind NL-ers directer, soms TE……..
    Hoewel ze dat niet altijd slecht menen.
    Fr zijn ( en Engelsen ) veel diplomatieker, laten niet gelijk het achterste van hun tong zien.
    Maar dat meer “diplomatieker” komt bij mij dan soms weer wat huichelachtig over.
    Maar als NL-ers al individualistischer zijn dan Duitsers !, wat een verschil dan met Fransen.
    “Regel is regel”? ? Ja op “hun” manier uitgelegd.
    Ik vind “regel is regel”mentaliteit ook niet altijd prettig. Enige souplesse kan nooit kwaad…….
    Maar ook wij wonen in een z.g.n. “achter-af” gebied. En dat bevalt ons best.
    Verschil met de steden ?………….
    De mensen zijn hier nog vriendelijk en behulpzaam.
    De laatste keer we waren in NL en dan koop je in supermarket dingen die je hier niet hebt. Ik raakte een Mevr per ongeluk “ietsje”aan bij de kassa.
    De opmerkingen die je naar je hoofd krijgt, de vijandigheid. Je schrikt er van. De mensen zijn in NL veel assertiever EN agressiever.
    We zouden niet meer kunnen wennen in een NL-stad
    Komt nog bij dat het verschil/onderscheid tussen stad en dorp eigenlijk aan ,t verdwijnen is.
    NL wordt één grote stad helaas…………………

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    En wie is de 2de WO dan begonnen?

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Duitsland heeft de geweldige prestatie geleverd door maar liefst twee wereldoorlogen BIJNA te winnen…!
   Doe ze dat maar eens na!.

   Altijd dat negatieve geklets over Duitsland!

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    En ik ben het ook nog ’n keer helemaal met Delamontagne eens.
    Ik vroeg laatst in Nederland (ook al in een supermarkt…) of ik voor mocht gaan.
    Ik had maar een product in mijn handen, en zij ’n volle kar met boodschappen.
    Mij werd (door haar dus) toegesnauwd dat dat niet kon… en dat ik heel brutaal zou zijn…!
    Ik voelde mij dus nu helemaal hoogverheven boven dit plebs… wat ik terecht was ontvlucht! Dat kunt u zich denken.

    Zo iets maak je hier niet mee (in Vlaanderen dus) want niemand durft hier uberhaubt te vragen offie voor mag met een product!

    Als er dus een volk diplomatisch is, zijn het die Vlamingen wel…!

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Een late reactie, ik lees dit toevalllig. Klopt delamontagne, we zouden graag in GB wonen, maar hier hebben we twee dochters en kleinkinderen en die willen we in deze tijd niet in de steek laten.

    Daarom gaan we regelmatig naar GB, waar onze zoon woont. Het kan ook zijn dat je minder realistisch naar het ;land kijkt als je er op vakantie komt. Wie weet valt het tegen.
    Het Britse landschap – en de sfeer – vinden wij erg prettig.

    Met paulzwueste ben ik het eens dat je de Nederlandse lompheid veel beter ziet als je tussen ‘beschaafde’ Duitsers of Belgen woont. Wij ergeren ons vooral aan het gedrag in het verkeer. Ik durfde in Duitsland in het begin niet zomaar een straat over te steken, omdat ik bang was overreden te worden. Dat er gestopt werd, daar waren wij nog niet aan gewend.

    Trouwens, mijn ouders zijn eens op familiebezoek in Canada geweest en het eerste dat hen opviel was de beleefdheid in het verkeer.

    Wat dat betreft kunnen de Nederlanders nog hel veel leren. Wij zijn automatisch beleefder geworden naar mensen die oversteken bijvoorbeeld. In Nederland word je dan erg bedankt.

    Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Misschien komt de muur weer terug in Duitsland. Nu vanwege een deel van het land dat islamitisch is en men dan probeert deze heilstaat te ontvluchten. Net als vroeger. Alleen de etiketten zijn dan veranderd; van communisme naar islam.
  Of staat de muur er om haatvolk tegen te houden.
  Of gaat de Duistert van zijn huis een vesting maken? Dat begint bij dubbele sloten, grendels, lichten laten branden, enz, ………….net als wij moeten doen.
  Moeilijk allemaal, de ware vijand is natuurlijk jullie eigen regering en de gutmensch, die ze in het zadel houdt.
  Jammer dat vanwege het Vierde Rijk, jullie probleem ook ons probleem werd.
  Nexit.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Like

  • delamontagne zegt:

   In de na-oorlogse jaren heeft Duistland miljoenen / miljoenen Duitsers uit voormalige Duitse gebied in Polen en vroeger Oost Pruisen opgenomen.
   Maar dat waren Duitsers of mensen met bindingen met Dtsland.
   Met al die moslims nu, moet dat toch helemaal fout aflopen……….

   Like

 6. FRANK H.M. zegt:

  Overigens heet dat wijf : SAUER. en niet Merkel want van die man is ze reeds 25 j. gescheiden.
  Maar Frau Sauer klinkt niet zo leuk, niet? Bij ons zou dat dan ” zuur wijf ” worden ! Gvd.

  Like

   • Nemesis zegt:

    Voor degenen die het niet weten, de Amerikanen noemen de Duitsers “Krauts”. Krauts staat voor Sauerkraut bij hun.
    Ja (zucht) dan ook nog de verklaring hiervoor. Krauts omdat de Duitsers dat graag eten, zuurkool met spek en worst..

    Als je in bepaalde steden in de VS een hotdog besteld, krijg je er een hap zuurkool bij 😀

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De Amerikanen noemen de Nederlanders “Dutch”.
    Die naam staat bij hun voor alles wat onbetrouwbaar, leugenachtig en crimineel is.
    Zo zie je maar dat je je daar helemaal NIETS van aan moet trekken.

    Persoonlijk vindt ik dat als ik in het buitenland bij buitenlanders ga wonen, dat volk heel blij mag zijn dat ik daar zo maar wens te wonen.
    Dit door de enorme verrijking die ik zo maar gratis met mij meebreng.
    Wat zullen we nou krijgen?

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    It`s “double Dutch”to me,
    A Dutch treat,
    A Dutch bargain,
    Dutch courage,
    Dutch generosity,
    Dutch hoe,
    Dutch headache,
    dutch comfort………………..en nog veel meer.
    Allemaal toch min-of-meer negatieve uitdrukkingen.
    Moet voor NL-ers niet leuk zijn, als ze zich dit aantrekken.
    Ook NL-se namen zijn soms voor Engelstaligen hilarious.
    Je zult maar “”Aart” heten, met de achternaam van de Vaart !
    ( de NL “v”, klinkt voor buitenlanders als “f”. )
    De naam wordt dan:”Art fandr Fart”.
    Dat wordt door een niet NL-talige verstaan als: “de kunst van scheten laten”.
    Je zult maar Dik heten en de achternaam Kok en dan naar de States emigreren.
    Dat wordt daar dan “dick cock”, enfin dat wijst zich vanzelf.
    Maar voor NL-ers klinkt Engels soms weer “typisch”:

    b.v. “There was a LULL in the talks and it ended with a CUT in the negotiations”
    Iedereen zou weer Latijns moeten gaan spreken.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    vindt is vind natuurlijk Hè verdomme!

    Like

 7. BigLJohn zegt:

  Duitsers laten zich graag meeslepen in gevaarlijke avonturen, zijn echte simpelminds. Er bestaan vermoedens dat ze bij de komende Duitse verkiezingen dit jaar, met een kleine meerderheid alweer op Merkel gaan stemmen ! Net als hier in Nederland, alwaar de VVD nog steeds bestaansrecht heeft, ondanks alle ellende die het kabinet Rutte – Samson ons al bezorgd hebben. Rutte loog, liegt en bedriegt, en zal met de komende verkiezingen weer genoeg simpele kiezers op zijn pad tegen komen die zijn leugens en valse beloften (alweer) geloven, en op hem gaan stemmen. Vergeet ook de invloed van de MSM media en onbetrouwbare peil buro’s niet. De VVD zou nu met de PVV gelijk op gaan met 30 virtuele zetels. De PVV zou aan het afkalven zijn ten gunste van de VVD. Baarlijke nonsens natuurlijk, maar de kiezer wordt ook hiermee gemanipuleerd. Des al niet te min hoop ik toch op een Trump effect voor de PVV !

  Like

 8. koos zegt:

  Elke jeugdige generatie is dwars en eigenzinnig. Maar als die generatie een bepaald numeriek overwicht heeft, krijgt ze zoveel macht dat ze de natie kan doen instorten. Dat is in Europa gebeurd door de babyboom-generatie. En in het Midden Oosten gebeurt het nu ook door de bevolkingsexplosie van 30 jaar geleden.

  Like

 9. Thom zegt:

  Het is een zwaktebod om in het oorspronkelijke artikel op Conservo.com te gaan zitten beledigen over haar dikke kont en teveel eten. Hou het bij haar wan- en misdaden en haar verraad aan de Duitsers., de andere Europese landen en zelfs de vernietiging van de wereld.

  Like

 10. Mary zegt:

  Ik denk dat Merkel niet alleen in de Duitsland verafschuwt wordt maar door velen in andere EU landen, de Brexit in Engeland heeft alles met het “beleid” van Merkel te maken, geen land wil “een deel van Duitsland” zijn met als dictator Merkel die de arrogantie heeft van een alleenheerser in verwoesting die zijn weerga niet kent.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Aanstaande Maandag is er in Koblenz,Dts-land een bijeenkomst van verschillende EU-“rechtse” partijen. Waaronder de PVV ?
  Ook uit Frankrijk.
  Hier komen voor de Republikeinen, Francois Fillon en van de FN, Marine le Pen.
  Mevrouw Merkel wil wel Francois Fillon ontvangen, MAAR NIET Marine le Pen.
  De Reden ?
  “Het is duidelijk dat er geen gemeenschappelijk punt is tussen het beleid van het FN en het beleid dat Mevr. Merkel verdedigt”.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Na de val van de muur, liep ik een keer met iemand in Lauscha op straat. We waren uitbundig ergens over aan het lachen en toen vroeg een man aan ons: “Sie sehen so fröhlich aus; sind Sie vielleicht besoffen?”
  En dan te bedenken dat de man in kwestie zelf als een toeter was; hij kon zich nog net vasthouden aan een lantaarnpaal. We lagen in een deuk, want hij had zo’n grappig cartoon-achtig voorkomen.
  Later heb ik me door hem laten inspireren voor een kunstuiting. Ik heb er nog een foto van.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh ja, dat herken ik! In Neurenberg was indertijd dat soort kwinkslagen ook niet van de lucht!
   Want weet je -maar dat zul je zelf ook prima doorgehad hebben- Die man besefte op dat moment heel goed, dat hij zelf ladderzat wás: Dat was pure zelfspot!

   Like

 13. Jan zegt:

  Merkel laat haar verrotte mentaliteit weer zien, nu tegen Israël gericht, pacteert met terrorist Mazen

  En wat is zij ´intelligent´. Dat wijf dat volgens insiders enorm intelligent is spreekt geen Engels.
  Valt nog mee dat zij niet Sieg heil krijst en haar poot niet opsteekt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s