ISIS blaast delen van het Romeinse amfitheater in Palmyra op

screenshot_42

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Cultuurgoed van historische waarde moet militair tegen verwoesting worden beschermd. Met een speciale Special Force van de VN. Of als de VN dit, op grond van de hegemonie van de OIC, niet lukt, met speciale troepen van het Westen. Uitgerust met de modernste wapensystemen en voorzien van een “license to kill”. Mensen groeien weer aan. Verwoest cultuurgoed is onherstelbaar verloren. Zo simpel is het.

michael-mannheimer-blog

Opnieuw verwoesten moslims ongestraft onherstelbare culturele bouwwerken van de geschiedenis van de mensheid

“Damnatio memoriae”: voorgoed uitwissen uit de gedachten. Dat was sinds oudsher het gebruik onder despoten en in Antieke wereldrijken.

Nu echter zou geen civilisatie meer op het idee komen om haar eigen of vreemd historisch erfgoed in de vorm van bouwwerken uit het verleden op te blazen, omdat deze bouwwerken niet meer in het heden passen.

Behalve de islam. Alleen al om deze redenen moet men deze oorlogs- en terreurreligie niet de naam civilisatie geven. Net zoals 1400 jaar geleden ontdoet de islam zich tot op de dag van vandaag van getuigenissen van voorbije hoogontwikkelde culturen. Wat hem bij bijzonder grote bouwwerken, zoals het beroemde en ´ werelds grootste Boeddhabeeld van Bamiyan (in maart 2001 opgeblazen door de Taliban), in 1400 jaar niet lukte: dankzij westerse verworvenheden zoals het dynamiet lukt dat nu ook.

Wanneer tijdschriften en andere media nu naar aanleiding van het gedeeltelijke opblazen van het 1800 jaar oude Romeinse amfitheater als zogenaamde reden nu “conflicten” aangeven, is dat meer dan alleen maar journalistiek onvermogen.

Het is bijna kwaadaardig om de door de koran (en daarmee door Allah) voorgeschreven praktijk van massale cultuurverwoesting door de islam te verheimelijken – en daarvan heel goedkoop de schuld te geven aan ISIS.

De systematische vernietiging van niet-islamitische religieuze en culturele bouwwerken is rechtstreeks terug te voeren tot Mohammed

Nee, ISIS doet niets wat niet ook Mohammed deed. Die liet talrijke bouwwerken van “heidense” religies verwoesten, en de daaropvolgende islamitische generaties zetten dit werk tot op de dag van vandaag voort.

Maar weinig mensen weten dat Pakistan en Afghanistan ooit hindoeïstisch waren. Na de verovering door de islam is daarvan zo goed als niets meer te zien. In de afgelopen eeuwen hebben moslims daar duizenden hindoeïstische tempels en gedenkplaatsen met de grond gelijk gemaakt. Niemand moet vandaag kunnen zien dat er op zijn grondgebied ooit een hoogontwikkelde cultuur bestond, die 1400 jaar geleden al verder ontwikkeld was dan de islam nu.

Palmyra: een volgende oorlogsmisdaad in de eindeloze serie zware misdaden door de islam

Wat er in Palmyra gebeurt, is een oorlogsmisdaad, stelt de tandeloze UNESCO terecht vast. Dat zal ze ook in de toekomst vaststellen. Er zal niets aan deze vaststelling veranderen zolang de VN geen speciale troepenmacht samenstelt om het wereldcultuurerfgoed te beschermen, uitgerust met de modernste wapens en, indien nodig, voorzien van een “license to kill”.

Mensen groeien weer aan. Verwoest cultuurerfgoed is onherstelbaar verloren. Zo simpel is het.

Zolang de VN echter door moslims en socialisten beheerst wordt, zal er op dit gebied echter niets gebeuren. Moslims zullen stuk voor stuk het duizenden jaren oude cultuurerfgoed van de mensheid blijven vernietigen – en niets anders oogsten dan onbelangrijke kritiek zonder gevolgen.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, establishment, Geschiedvervalsing, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Syrië, tolerantie/intolerantie, UNESCO, Verenigde Naties, verloedering. Bookmark de permalink .

39 reacties op ISIS blaast delen van het Romeinse amfitheater in Palmyra op

 1. BertG. zegt:

  Dat doen ze overal, wat er niet meer is, heeft nooit bestaan.

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Gaat hier ook gebeuren let maar op en niemand die er wat van mag zeggen of schrijven. Ze hebben in de regering al een voorstel ingediend en goedgekeurd dat ze beschermt moeten worden. Het tegenovergestelde van wat ze eigenlijk bij ons en onze cultuurgoed zouden moeten doen.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Hier wordt ons cultuurgoed al door de diverse regeringen en overheidsorganen gesloopt.
   Als ik na 15 jaar weer eens richting Noordzeekust rij, valt het al op. Alles een eenheidsworst aan architectuur en kleur. Alle interessante en mooie dingen zijn verdwenen. Een nieuwbouw wijk is net een container dorp, naast elkaar opgesteld en allemaal met dezelfde kleur voordeur. Daarvoor zijn dan rustieke panden en boerderijtjes afgebroken i.p.v. ze te renoveren.

   Like

 3. Charles zegt:

  De afgod allah volg ik niet maar om deze verwoesting zal ik geen traan laten, de plek waar de tempel van baäl/bel/nimrod/zonnegod staat.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij bent geen haar beter dan een mossel, het is de verkeerde god, dus afbreken dan maar.
   En je hebt het zelf niet eens door, dat is het nog het ergste van alles.
   Dit gaat om cultureel erfgoed, niet om welke god daar op dat moment aanbeden werd.
   Huichelaar dat je bent, want dan vind je het niet erg meer, eigen schuld, hadden ze maar de “goede god” moet aanbidden toen.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik las ooit, dat Armand en Michaela Denis -bekend Belgisch-Brits ontdekkingsreizigers-echtpaar uit de jaren ’50-’60- in Afrika in contact kwamen met een Amerikaans zendelingen-echtpaar, Mr. en Mrs. Warren, die hen trots vertelden, dat ze de lokale bevolking zo ver hadden gekregen om al hun verzamelde primitieve kunstschatten van soms honderden jaren oud (gesneden beeldjes, maskers en dergelijke) bij hèn in te leveren om ze in naam van het christendom te VERBRANDEN! Die trut, Mrs. Warren, voegde er nota bene ook nog glunderend aan toe: “U had de grote vuren eens moeten zien, die we ervan stookten!”
    Eerste reactie van Armand Denis: “Weet U wel, wat U daar gedaan heeft?!”
    Zulke bakken kun je dus beleven met die bekrompen bigottelingen!

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou, je leest het, dat soort mensen bestaan nog steeds.
    Vernietig alles wat niet het “ware geloof” te maken heeft, en je zal een beter mens worden.
    en dan ook nog durven beweren dat ze iets tegen mossels hebben vanwege hun extreme sloop neigingen.
    Ze zijn geen haar beter.

    Like

   • Charles zegt:

    Er is maar één God, de God van Israël die ook jou heeft gemaakt, al het andere zijn geen goden maar maaksels door mensenhanden.

    Like

  • Harry zegt:

   Dit ben ik zeer met Bert G eens !

   Beetje hypocriet , niet ?
   Niet MIJN god , dus wég met die rommel !
   Totaal geen benul van oude schoonheid en het onvoorstelbare vakmanschap , dat er bij het maken van deze gebouwen heerste !
   Alles wat vernield wordt is meestal voorgoed verloren .
   Op den duur blijft er niks over dan vierkante betonnen rothokken .
   Bedenk dat eens , met de meest primitieve hulpmiddelen zó iets moois maken , nog niet eens goede geharde beitels , ongelukkige hamers , dat is een wereldprestatie !
   Geen meetapparatuur , geen machines , geen liften , geen vrachtauto’s , geen lasers , ga er maar aan staan !

   ” Nee , het was niet voor MIJN god ”
   Religie doet iets met de hersenen .
   En meestal niet veel goeds !

   Iedere keer merk je het opnieuw , christenen durven hier nog wel op de islam af te geven , maar hun eigen ( waan)denkbeelden moeten daar dan wel meteen voor in de plaats komen .
   Anders is het weer niet goed .

   En wat mij betreft mogen ze die moslims die de boel verzieken , hetzelfde lot doen toekomen .

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, de rest zal je hier niet over horen. Je ziet het zelf.
    Omdat ze het stil zwijgend ergens wel met hem eens zijn, als ware gelovige.
    Maar ze willen zich ook weer al teveel op glad ijs bevinden met zulke uitspraken.
    En hij heeft dan maar even een balletje opgeworpen, in de rest mee te krijgen.
    Maar het uitspreken hiervan gaat sommige nog net even te ver, dat valt teveel op dan.

    Like

 4. Jan zegt:

  Maar, maar, moslims brachten ons de Renaissance? Zonder islam toch geen Michelangelo en zouden wij toch holbewoners zijn?

  The ISLAMIC FOUNDATION
  OF THE
  RENAISSANCE
  http://www.medievalhistory.net/scientia.htm

  Like

  • elisah zegt:

   Men zou er een slap klein plassertje van krijgen…

   Like

  • Ron zegt:

   Volgens mij brachten de moslims in elk geval ons de donkere middeleeuwen door hun bezetting van Spanje en Zuid-Frankrijk. Charles Martel moest ze te beginnen bij Poitier eruit trappen, en om te zorgen dat er geen verraders overbleven kregen we later de Spaanse inquisitie.
   Leuk is het allemaal niet geweest, maar wel verklaarbaar.
   Hadden die moslims Spanje en Zuid-Frankrijk niet veroverd dan hadden we in Europa waarschijnlijk de middeleeuwen overgeslagen.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Maar hij denkt er ook zo over:

   “What we are seeing now is new Islamic awakning, the west is in decline ( low rates of birth, totall moral and social disintegration, ethical bankruptcy and violence ) I think the next century will be the century of Islam.”

   Sadly, I wont be able to live that long to see it.

   Like

  • Edjan zegt:

   Zeer zeker “bracht de islam ons de renaissance”. Kuch. Namelijk door Constantinopel in 1453 te veroveren.

   Alle geleerden en kunstenaars die dat konden, vluchtten naar Europa, vooral naar Rome. Met medenemen van hun kennis en boeken van Byzantium. En in Rome begon toen de renaissance. Hoewel er in Europa al eerder ontwikkelingen naar de Renaissance toe waren. Zo vind ik zelf de Vlaamse late Middeleeuwen (waaronder Jan van Eyck) ook een vorm van Renaissance.

   Like

 5. elisah zegt:

  Zijn ze daar nu alweer bezig? Ik dacht dat ze uit Palmyra verdreven waren?
  Ze zijn zo jaloers op andere beschavingen, omdat ze bewust weten dat ze zelf nooit beschaafd zullen zijn, dus daarom moet alles waardoor ze zich bedreigd voelen, uitgewist worden.
  Alleen het deel van het amfitheater waar ze onschuldige mensen executeren/slachten, staat nog overeind…..

  Like

 6. En laten wij nou maar vooral lief zijn voor ze. Wat ze nu weer verwoest hebben was afkomstig van de Romeinen en niet van de islam. Die laten alleen maar steenpuisten (= moskee) na.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Wie zijn nationaal erfgoed wil beschermen, vernietigd de islam !!!

  Like

 8. dondorp zegt:

  helaas poetin waarom ben in godsnaam vertrokken uit serie? Zodat uso forces verongeluk (foutje) de laatste resitance t syrise leger vernietigde zodat isis vrij kan moorden Poetin god zegen je bescherm sub uw orthodoxe broeders kom terug in serie

  Like

 9. ieznogoedh zegt:

  OK, de aanhangers van vrede en verrijking hebben (weer) een deel van het cultureel erfgoed vernietigd. In Pakistan en Afghanistan is niets meer van het rijke culturele verleden te zien, maar kijk eens welk een culturele rijkdom de islam daarvoor in de plaats aan de mensheid heeft gegeven.
  Dat kan toch niets anders dan hartverwarmend zijn?
  Gelukkig begint het in Europa inmiddels ook beetje bij beetje. Een beeldje hier, een kruisje daar.
  Binnenkort is, met hulp van de gutmenschen, dankbaar moeten we ze zijn, ook heel in Europa het cultureel niveau naar ongekende hoogten getild.

  Like

 10. dondorp zegt:

  helaas Poetin waarom ben je in Gods naam vertrokken uit syrie?Zodat de USA forces verongeluk (foutje) de laatste resistance van hat syrise leger vernietigde zodat de isis vrij kan moorden Poetin god zegen je kom terug in serie om uw orthodoxe broeders te beschermen in serie en maak het de anders gelovigen de protestanten in rusland niet moeilijk;de meeste pinkstergemeentes de grootste meest spirituele staan tot nog toe achter u Verpest dat niet ,zorg dat ze achter u blijven staan.voor de meeste pinksterchfristenen die ik ken geld veel liever poetin dan bliksem-barak uit de hemel gevallen-bomah lucas 10 zou zeggen barak is de antichrist de tekst in/naar t heereeuw vertaald

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @dondorp, de Russen zijn niet vertrokken uit Syrië. Ze hebben alleen bepaalde legeronderdelen teruggehaald zoals de legerartsen in Oost-Aleppo die daar nu klaar zijn met de 1e hulp na de bevrijding van Aleppo van de terroristen. Deze legerartsen hebben puik werk verricht.
   Het leger van Assad is nu bezig om de bevolking van DeirEzZor te bevrijden van IS. Assad vind zijn burgers belangrijker dan cultureel erfgoed en wil niet dat 100.000den burgers worden vermoord door IS. Het Russische leger is het van de week gelukt om o.a. voedsel te droppen in DeirEzZor voor de burgers die geen kant op kunnen. Nu is het hopen dat DeirEzZor snel word bevrijd. Dar geld tevens voor Homs en andere steden.
   In elk geval zijn er afgelopen week heel veel terroristen van IS gedood.

   Like

  • Harry zegt:

   Het zal ongetwijfeld veel geld kosten , die strijd .
   Dat moet Rusland dan toch maar steeds ophoesten , met toch al niet zo’n sterke economie .
   Denk dat dat wel parten speelt , maar jammer is het wél , dat is waar .

   Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Ik hoor weldenkende mensen nog steeds roepen dat we de islam niet als een blok moeten beoordelen. Er zijn veel soorten islam zeggen ze met droge ogen en je moet de nuance blijven zoeken alleen dan ben je beschaafd. Mij lijkt het verstandig eerst de weldenkende mens te ontheffen van zijn macht om daarna de radicale islam geheel aus te radieren. Met het ausradieren van de radicale islam snij je onherroepelijk ook in al dat weefsel wat nu nog de gematigde islam genoemd wordt. Radicale islam ontstaat uit gematigde islam en gematigde islam ontstaat uit radicale islam als logisch instrument om alle niet moslims zand in de ogen te strooien. Het plegen van bedrog is binnen de islam verheven tot hoge kunst teneinde de islam te beschermen en voort te laten bestaan ook in volgende generaties.

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  Islam is de grootste puist in de geschiedenis van de mens, een meer verwoestend hersenspinsel is er niet geweest.

  Like

 13. louis portugal zegt:

  “het is bijna kwaadaardig” enz.
  Voor mij is het zeer kwaadaardig.
  En er loppt een hoop van dat spul bij ons rond.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ook op deze site, blader maar een stukje terug in deze reacties.
   Dan kom je er ook 1 tegen die het schitterend vind.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik kan alleen maar hopen, dat mijn reactie op de jouwe van 11.46u., die helaas in de spamfilter geraakt is, nog eens boven water komt, want dan kun je nóg zo’n staaltje lezen: Weliswaar geen eigen belevenis, maar wèl “waar gebeurd.”
    De “Ware gelovigen” als de “ware cultuurbaren!” Treffend!

    Like

 14. Fred zegt:

  Trump zal deze barbaren uitroeien heeft hij gezegd.
  En we kunnen hem op zijn woord geloven.
  Hoe eerder hoe beter.
  Overigens is het Amerika van Obama hier verantwoordelijk voor.
  Hadden zij de troepen van Assad niet gebombardeerd bij Dar el Zor dan waren die isis moordenaars niet van Mosul via Dar el Zor naar Palmyra kunnen gaan.
  Trump zal die fout herstellen.
  Helaas is wat die malloten kapotgemaakt hebben voor eeuwig verdwenen.

  Geliked door 2 people

 15. jroam zegt:

  Zo achterlijk zijn ze, dat de realiteit, het tastbare moet verdwijnen.
  Omdat dit een bedreiging is voor hun sprookje.
  Vreemd dat het kinderfeest “sinterklaas” tot veel ophef leidt,
  mensen die zich beledigd voelen door dit kinderfeest.
  Ons kinderfeest moet aangepast worden.
  De zwarte piet is uit de tijd van de slavernij !!!!
  Het kinderfeest is niet echt.

  Al die malloten die alles slopen, uit naam van hun sprookje, dat is de werkelijkheid.
  Silvana; trek je bek nu ook een open, je ras, je cultuur (zover ze dat zelf bezit) wordt door deze zandbak fascisten beledigd.
  Ik hoef niet naar Wilders te luisteren, om een beeld van zandhappers te hebben.
  Het geschreeuw van DENK,
  ik begrijp het enigszins dat ze hun politieke ambities in Holland uitoefenen.
  Het volk van hun herkomst zijn geen denkers, ook geen doeners;
  tenzij er iets vernietigd moet worden.

  Like

 16. Assyriër zegt:

  Dat is niet de eerste misdaad van de islamisten .Zij hebben alle volkeren van de oudheid uitgeroeid inclusief hun tradities, gebruiken,taal,cultuur en alles wat er bij hoort .Ik kan misschien 100 volkeren benoemen die vernietigt zijn door hun jihad.
  Dat gelul over de hoogtij dagen over de islam is ook propaganda .Alle werken waren van de christenen en joden onder hun heerschappij .Deels waren dat werken van de Grieken en anderen die vertaald werden, door de genoemde groepen.

  Like

 17. Jan zegt:

  1 schot, drie doden


  The SAS marksman fired one bullet that killed two men instantly before it ricocheted into a third ….. The sniper fired his single .338 Lapua Magnum bullet from a L115A sniper rifle from a range of 1,800m…

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4145070/SAS-sniper-kills-THREE-ISIS-fighters-single-shot.html

  300 Win Mag vs 338 Lapua

  Like

 18. Jan zegt:

  Stelen dat het een lieve lust is. Libanese mp doet volop mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s