Trump´s meedogenloze wraak

screenshot_83

(Door: Andreas Unterberger – Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump heeft de afgelopen dagen meedogenloos harde, ja, verachtende taal over Duitsland, de EU en de toekomst van de NAVO uitgeslagen. Dat heeft velen geschokt. Ze zouden zich er echter van bewust moeten zijn wat er omgekeerd sinds jaar en dag door de Duitse politiek en nog meer door de media over Trump te horen en te lezen was. Waarom zouden de VS dan nog de Duitse veiligheid garanderen?

junge-freiheit

Een willekeurige bloemlezing van wat er alleen al over de rekrutering van zijn team, dus NA de verkiezingen, te lezen was: “Hardliner”, “Hardheid naar Trump´s smaak”, “geplande regering doet menig waarnemer huiveren”, “geldklopperij”, “politiek onervaren”, “onwetend”, “in de eerste plaats hard”, “politieke pitbull”, “geen vakkennis”. Over geen enkel ander land in de wereld wordt op deze toon, met deze agressiviteit bericht.

Amerikaanse Republikeinen worden bestreden. Punt uit.

Wat is er eigenlijk gebeurd? Wat waren de oorzaken van deze orgieën van haat van de Duitse media en daarmee ook bijna automatisch van de Duitse politiek, waarvoor Trump Duitsland nu met zo´n revanchistisch antwoord om de oren slaat? Eén van de oorzaken is de enorme links gerichtheid van (vooral) de Duitse journalisten. Wie Amerikaans Republikein is, wordt door hen bestreden. Punt uit.

Bovendien zijn ze gefrustreerd dat de Amerikaanse kiezers zich niet gehouden hebben aan hetgeen de media tegen hen hadden gezegd. Veel Europese journalisten hebben lachwekkend genoeg gedacht: als ze maar heftig genoeg ophitsen tegen Trump, dan zou hij zeker niet gekozen worden. Dat hebben de Amerikanen gewoon genegeerd. Daar moeten ze voor boeten!

Confrontatie met verlies van politieke relevantie

Bovendien heeft de Amerikaanse verslaggeving van Europese journalisten zich er meestal in uitgeput om van Amerikaanse kranten over te schrijven. Maar ook die zaten, op de “Wall Street Journal”, één tv-station en ettelijke radiozenders na, vol van haat vervulde eenzijdigheid tegen Trump.

In deze verkiezing hebben zowel Duitse als Amerikaanse journalisten het eigen machtsverlies duidelijker dan ooit tevoren voor ogen gevoerd gekregen. Dat is psychologisch zeer zeker een enorm probleem. Eerst het snelle verlies van lezers en advertenties door het internet – en nu verliest men ook nog iedere politieke relevantie. Bitter.

Daarbij komen zware vakbekwame fouten, die men natuurlijk niet graag toegeeft: alle kranten en tv-stations hebben dusdanig over de Amerikaanse verkiezingsstrijd bericht dat geen enkele lezer een overwinning van Trump ook maar voor mogelijk gehouden zou hebben. De journalisten hebben de excentriekeling met zijn geverfde haar het liefst belachelijk neergezet.

Dolkstootlegende van Poetin´s inmenging

Ze hebben genegeerd welke massa´s er naar de manifestaties van Trump kwamen. Ze hebben genegeerd hoe gehaat Hillary Clinton is. Ze hebben genegeerd dat Trump gewoon de effectieve (maar door de media bestreden) onderwerpen heeft aangesproken: afwijzing van illegale immigratie, afwijzing van de islam, afwijzing van de gedwongen gezondheidsverzekering, afwijzing van een globalistische wereldpolitie. In plaats daarvan een enorm Amerikaans nationalisme. Tegelijkertijd neemt in de VS al jarenlang de ergernis over bondgenoten toe, die relatief weinig van hun bbp aan defensie uitgeven, die vertrouwen op Amerikaanse garanties, die echter tegelijkertijd de VS constant moralistisch censureren.

Dat alles had meer effect dan de vrouwen-verachtende uitspraken van Trump (in privé gekeuvel, dat door de media ongegeneerd openbaar werd gemaakt). In de verkiezingsstrijd was echter nooit te zien waar iedereen nu over schrijft: dat Russische inmenging de verkiezing zou hebben beïnvloed. Dat klinkt eerder als een dolkstootlegende van de media om af te leiden van het eigen falen.

Instinctieve reactie van Duitse media: wraak

Trump heeft de Duitse media met nog iets anders diep geraakt: hij heeft de Duitse vluchtelingenpolitiek grof en scherp bekritiseerd. Deze politiek was echter precies datgene wat veel media hier bijna geëist hebben van Merkel. Ze hebben zelfs beweerd dat deze welkomstpolitiek iets heroïsch zou hebben bijgedragen aan het Duitse aanzien in de wereld.

Nu is echter gebleken dat het tegendeel waar is. Trump werd juist daarom gekozen, omdat hij deze politiek als krankzinnig en afschrikwekkend blootlegt. Instinctieve reactie van de Duitse media: wraak.

Elementaire diplomatieke regels geschonden

De huidige balans is dramatisch: het decennia lange innige bondgenootschap tussen Duitsland en de VS valt uiteen, geenszins alleen vanwege de schuld van Trump. Want de bondskanselier, de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie hebben zich totaal eenzijdig tegen Trump gemengd in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Hoewel dit nog nooit eerder was voorgekomen, hoewel ze daarmee elementaire regels van de diplomatie hebben geschonden.

Ze hebben het echter vooral daarom gedaan, omdat dit zo verwacht werd door de eigen pers. Media, Merkel en haar ministers hebben echter niet alleen de verkiezingsuitslag heel anders verwacht. Ze hebben er blijkbaar ook nooit op gerekend hoe meedogenloos en ongedwongen Trump zal terugslaan.

Tenslotte hebben de journalisten echter ook nog een zeer specifieke reden om Trump te bestrijden: hij maakt de traditionele journalistiek nog meer overbodig dan deze zichzelf sowieso al overbodig maakt. Trump communiceert rechtstreeks via Twitter met zijn kiezers. Hij geeft bijna geen persconferenties en nauwelijks interviews. Hij heeft geen kranten en televisie meer nodig. Hij beschimpt deze zelfs openlijk. En wat het gilde vooral kwetst: het gejuich van de tribunes daarvoor is groot. Dan is het bijna te begrijpen wanneer de mediawereld terugvalt in een dierlijke reactie: in het angstbijten.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Andreas Unterberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, Duitsland, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Trump´s meedogenloze wraak

 1. ildiko zegt:

  Trump salaris is symbolisch 1 dollar ! nou in hele Amerikaanse geschiedenis er is nog nooit een president geweest met salaris van symbolisch bedraag van 1 dollar/ maand dus ……… hij is het allerbeste president van ooit niet alleen in Amerika maar ook van de hele wereld !

  Geliked door 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  [quote] De journalisten hebben de excentriekeling met zijn geverfde haar het liefst belachelijk neergezet. [/quote]

  Zelfs al zou Trump zijn haar paars hebben geverfd, dan nóg zou hij er normaler en serieuzer uitzien dan die linkse jankerds.

  [quote] de vrouwen-verachtende uitspraken van Trump (in privé gekeuvel, dat door de media ongegeneerd openbaar werd gemaakt). [/quote]

  Noem mij eens één vent die dit tijdens zijn leven niet één keer doet, stoere praatjes maken. Dat vinden mannetjes nu eenmaal leuk. Waarom zou Trump vromer moeten zijn dan de paus? De media zouden de vrouwen-verachtende uitspraken van de mohammedaan eens wat meer op de korrel moeten nemen/onder de aandacht moeten brengen.

  Like

 3. VarAway zegt:

  UITSTEKEND relaas!
  Zou dit verhaal ook ergens in het engels te vinden zijn?
  Ik denk dat veel van mijn Amerikaanse relaties dit graag zouden willen lezen.

  Overigens, u kunt voor het Duitse journaille ook gewoon Nederlandse media invullen.
  Het absolute DEDAIN waarmede zij Trump en ook de Republikeinen beschrijven is
  gewoon stuitend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Peter selie zegt:

  Ik ben wel benieuwd wat er met die 800 Amerikaanse steunpunten in het buitenland gaat gebeuren. Worden ze gesloten of……?

  Peter Selie

  Like

  • Nemesis zegt:

   Naar mijn bescheiden mening worden de steunpunten in Duitsland niet gesloten. Bij Rammstein hebben ze er zelfs flink wat bijgebouwd o.a. ook een enorm ziekenhuis. Waarom worden die daar niet gesloten. Nu de eenvoudige reden is, dat Duitsland nog steeds een protectoraat van de USA is. Echter sinds 1984 een autonome federatie onder Amerikaans protectoraat.
   Goed, daar is nog heel veel meer over te vertellen en te schrijven.
   Verder is dat die autonome Federatie Duitsland, die steunpunten en alles wat daarbij komt kijken, gebouwen, onderhoud, als nodig grondstukken ter beschikking moeten stellen, personeel etc. moet betalen.

   Zo ook veel landen die steunpunten van de USA hebben. Denk aan de Philippijnen en Japan, Korea enz. Al is dat niet in die mate als Duitsland het moet betalen. Wat denken jullie waarom die landen die steunpunten (misschien net niet Korea) graag weg willen hebben.

   Like

 5. Harry zegt:

  De hele bende moet op de schop !
  Hopelijk pakt Trump keihard door , zodat het politiek-correcte elite-geteisem vanzelf al op de vlucht slaat .

  Zet hem op , Donald !
  Iedere dag wéér de beuk er in , keihard , tot die hele linkse bende jammerend onder de tafel ligt !
  Of nog dieper .

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Eigenlijk gaat de globale media terug naar af. Ze worden weer naar de basis gegooid, want ze misbruikten de macht die ze jarenlang in de schoot is gegooid. Eén stapje té ver en het was voorbij.
  Als burgers ergens op neer kijken, dan is het de leugen. En als de leugenaar blijft liegen en dat niet inziet, dan haakt de burger af en zijn ze niets meer waard.

  Door de sociale media te negeren, doet Trump precies zoals hij moet doen. Het nieuws dat de media wilt verspreiden, moet alleen bestaan uit het exacte nieuws waar ze niet meer over kunnen liegen, omdat er maar een ‘bron’ is die ze verspreid en dat is de persoon zelf waar het over gaat.
  Het uitsluiten van de leugenpers brengt vrijheid en openheid én stilte van alle overbodige ruis. Het wordt duidelijker wat er precies aan de hand is en waar de macht ligt. Een lesje om te leren wat ze nu krijgen. En het is nooit te laat om te leren.

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Eindelijk gerechtigheid! Einde van het dictatoriale tijdperk! Einde van de grote leugenmachines!

  Like

 8. Ria zegt:

  Velen weten ( nog steeds) niet wat het effect van een boemerang is.
  Maar daar komen ze eerdaags allemaal op een zeer pijnlijke manier achter.
  En de klap zal enorm zijn, want ze hadden hem niet zien aankomen, omdat ze te druk waren met wegkijken.

  Like

 9. ieznogoedh zegt:

  Dat alles had meer effect dan de vrouwen-verachtende uitspraken van Trump (in privé gekeuvel, dat door de media ongegeneerd openbaar werd gemaakt).

  In ieder geval heb ik toch vrouwen gezien die te kennen gaven dat ze liever rapefugees hadden dan racisten, dus kennelijk zijn ze wel voor een beetje pussygrabbing te porren.
  Daarenboven (alweer de goede vrouwen niet te na gesproken en die zijn er genoeg!) zijn er zat vrouwen die er geen probleem mee hebben als je ze onder hun rok grijpt, als er maar wel kans is dat het iets positiefs voor ze oplevert.
  En ja, wat vrouwen onder elkaar zo allemaal bespreken komen we meestal niet te weten. Ze doen dat namelijk zoals het hoort: stiekem.
  Dat iemand de uitspraka van Trump opnam en dan ook nog eens bekend maakt, tekent die persoon meer dan Trump, dat is een verrader! Was Rutte toen toevallig in de VS?

  Like

 10. Elke keer als ik stukken tegenkom als het bovenstaande recht voor zijn raap, voel ik me gelukkig en bevrijdt. omdat ik slecht tegen leugens en gluiperigheid kan. E.J.BRON is een van de toppers voor mij.

  Like

 11. Jan zegt:

  Trump start onderzoek naar naar de manipulaties door Hussein Obolo in Georgia tijdens de verkiezingen

  An Investigation Has Been Launched Into OBAMA’S DHS Hacks On Georgia Election System!
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/investigation-launched-obamas-dhs-hacks-georgia-election-system/

  Like

 12. Jan zegt:

  Burgemeester van Seattle, Ed Murray, die Trump aanklaagde omdat hij, Trump, geen illegalen, criminelen, moordenaars in de steden wenst, in de zogeheten, sanctuary cities, wordt nu aangeklaagd voor decennia lang seksueel misbruik van minderjarigen

  A 46-year-old Kent man sued Seattle Mayor Ed Murray on Thursday, claiming Murray “raped and molested him” over several years, beginning in 1986 when the man was a 15-year-old high-school dropout.

  The lawsuit in King County Superior Court, filed under the man’s initials, “D.H.,” alleges Murray sexually abused the crack-cocaine addicted teen on numerous occasions for payments of $10 to $20

  D.H. is not the first to accuse Murray, one of the state’s most powerful politicians, of sexual abuse that occurred decades ago. Murray, 61, has known of other allegations for years, and has quietly, but vigorously denied them.

  Two men, Jeff Simpson and Lloyd Anderson, said they knew Murray when they were growing up in a Portland center for troubled children, and later as teenagers. They accuse Murray of abusing them in the 1980s when he was in his 20s
  ….
  http://www.seattletimes.com/seattle-news/politics/lawsuit-alleges-seattle-mayor-ed-murray-sexually-abused-troubled-teen-in-1980s/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s