Obama´s erfenis: Meer dan een half miljoen mensen in de VS zijn dakloos

screenshot_99

(Vertaling: E.J. Bron)

Toenemende armoede, veel mensen dakloos: de Amerikaanse president Donald Trump neemt een economisch en sociaal gespleten land over. In enkele steden, zoals in Flint (Michigan), leeft ongeveer 40% van de mensen onder de armoedegrens.

contra-magazine

Het zijn alarmerende cijfers uit de VS: volgens een onlangs verschenen rapport zijn 564.708 mensen in de VS dakloos. Ze overnachten op straat, in auto´s, in daklozencentra of in gesubsidieerde overgangswoningen. In totaal 206.286 van de daklozen leven in gezinsverband. De andere 358.422 zijn alleen, in totaal 25% is kind.

Het aandeel chronisch daklozen bedraagt ongeveer 83.170, dat zijn er 15%. Als chronisch daklozen gelden mensen die op grond van een handicap op straat moeten leven.

Een niet onbelangrijk deel van de daklozen zijn veteranen. Van hen hebben 47.725, dat komt overeen met 8%, geen vaste verblijfplaats. Bovendien worden er 1,4 miljoen veteranen met dakloosheid bedreigd. Volgens het onderzoek is dit te wijten aan ontbrekende ondersteuning, een lichamelijke handicap of aan posttraumatische stoornissen. Uitgerekend de stad waarin het Pentagon zich bevindt, Washington, DC, heeft het grootste aantal dakloze veteranen.

Jeugdige daklozen willen ook meestal niet dat iemand weet dat ze dakloos zijn. De meesten van hen proberen zich in leven te houden met tijdelijke baantjes. Bovendien zijn er 1110.000 LGBT-jongeren in de VS dakloos. Volgens het onderzoek is dit een van de meest kwetsbare groepen, omdat de jongeren constant blootgesteld staan aan aanvallen. Ook het aantal zelfmoorden is in deze groep hoger dan bij de heteroseksuelen.

Maar het gaat vooral om oudere mensen. Zo is 50% van de daklozen ouder dan 50 jaar. Bij deze groep komen daar vaak ook nog gezondheidsproblemen bij. Ze zijn bijzonder kwetsbaar voor wonden door vallen en kunnen lijden aan een cognitieve beperking, beperking van het gezichtsvermogen en gehoorverlies, zware depressie en chronische ziektes zoals diabetes en artritis.

Juist in de winter komt het steeds weer tot sterfgevallen. Onlangs nog kwam het tot een drama in Portland, toen een baby doodvroor. De baby was pas 24 uur daarvoor op straat geboren. De stad New York bezit het hoogste aantal daklozen sinds de financiële crisis van 1929. Los Angeles riep in september 2016 op grond van de toenemende dakloosheid de noodtoestand uit.

Maar ook in economisch florerende regio´s zoals Sillicon Valley in Californië komen grote aantallen daklozen voor. De regio met de zakenzetels van Google, Apple en Co. bezit een van de grootste aantallen daklozen in de hele VS.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Krankzinnigheid, Obama, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Obama´s erfenis: Meer dan een half miljoen mensen in de VS zijn dakloos

 1. Drs.P. zegt:

  Bedrijven zoals apple hebben 150 miljard op de bankrekening staan en die zitten toevallig ook nog in silicon valley. Eigenaars/directeuren die met tientallen miljoenen per jaar naar huis gaa. Bankdirecteuren die een bonus krijgen van 400 miljoen dollar per jaar?? Hoeveel daklozen zou je met de helft van dat bedrag al kunnen helpen??
  De mens is het grootste roofdier van deze satanissche planeet, laten we omzien naar elkaar, daarom zijn we hier!!!

  Like

  • Johanna zegt:

   @Drs.P. ben het met u eens: de mens is het grootste roofdier van deze satanische planeet. Alhoewel ik me afvraag in hoeverre veel mensen nog mensen zijn. Ik kan me in ieder geval niet identificeren met velen, zoals met gewetenloze psychopaten of met idiote Gutmenschen, noch met zielige asielzoekers of met de meeste politici. Niet met zombies, robots, clones (of clowns zoals in de regering)…praatzieke egotrippers, niet met starre wetenschappers…wie zijn er overgebleven van de menselijke mens? Wie is niet roofzuchtig en wie staat nog steeds voor een ander klaar? Het ideaal echter moeten we vasthouden…

   Geliked door 1 persoon

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En de domme anti-Trump meute wil geen verandering!

  Like

 3. Jan zegt:

  Flint


  Flint, Michigan, was once a booming industrial city. Now, it is only dead city with locked up industries at every corner of the street and lifeless houses. Chances of being a victim of a violent crime in Flint are 1 in 42, while the chances of falling victim to a property crime are 1 in 15. These high rates of crime are mainly due to poverty and unemployment.

  http://listdose.co/top-10-dangerous-cities-usa/

  En daarbij komt dan ook nog eens schandaal van het vergiftigde water

  Like

  • delamontagne zegt:

   De afgebeelde fabriek is van Packard in Detroit. De fabriek werd al in 1956 gesloten.
   Nog voordat Obama geboren moest worden.
   Dus zijn schuld kan het allemaal niet zijn.
   Wie zegt tegenwoordig de namen “Packard / Studebaker etc nog iets….
   Ik hoor m,n vader in de jaren 50 nog die namen noemen………
   Verder zuidwestelijk, aan de tip van Lake Michican ligt een andere totaal verlaten stad, zuid-oostelijk van Chicago.
   Vroeger welvarend door de hoogovens, nu verlaten.
   Packard Factory


   Voor NL erg vreemd die verlaten fabrieken omdat in NL elke cm grond
   gebruikt/ hergebruikt /benut wordt.
   Als er voor de van Nelle-fabriek in R,dam geen andere functie was gevonden was die wellicht ook gesloopt……..

   Like

   • Nemesis zegt:

    Heb nog gereden in een Studebaker en de Packard is ook niet zo vreemd voor mij, voor veel mensen ook wel niet.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het waren toch voornamelijk ?amerikaanse auto,s.
    In Europa zag je die niet zoveel.
    Misschien zijn die merken bij jongere helemaal niet bekend……..

    Like

   • Nemesis zegt:

    In mijn jeugd zag je bijna alleen maar Amerikaanse auto’s. Een enkele Fiat of Citroen deden het ook goed. Duitse auto’s werden nog niet verkocht, Wat hebben wij een lol gehad met al die grote 8 cylinder Amerikanen. Studebaker was ook wel vooral een pooierbak. Wat je verder in Europa zag zou ik niet weten. In die tijd ha´dden we geen geld om vakantie over de grens te vieren.

    Like

 4. Leo zegt:

  s kijken straks, het resultaat wat Rutte hier achterlaat na zn vertrek…

  t zal percentsgewijs niet veel schelen.
  1 op de zes gezinnen in Nederland zit al in de shit.

  De instromers zitten op rozen.
  Da s alvast wel een vast gegeven.

  Like

 5. Met die daklozen heb ik echt te doen. Ja ja dat was een echte geliefde president die Obama. Daar moest men nou zo nodig om janken. Die heeft er echt een puinhoop van gemaakt.

  Like

 6. Fred zegt:

  Trump heeft dit al gesignaleerd.
  Vooral de situatie van de veteranen.
  Hij wil die verbeteren maar hij kan ook niet toveren dus zal het allemaal geleidelijk moeten gebeuren.
  Maar dat het zal veranderen is zeker.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Fred
   Je kunt inderdaad ook van Trump geen wonderen verwachten.
   En wat wij in de VS en ook hier in West Europa signaleren is gewoon de onvermijdelijke uitkomst van een culturele neergang, die zich reeds in de jaren `60-`70 van de vorige eeuw inzette. Geestelijke decadentie mondt namelijk uiteindelijk ook uit in maatschappelijk en sociaal verval.
   Daar hebben conservatieven destijds indringend voor gewaarschuwd, maar zij werden gehoond en verguisd. Nu zien wij echter allerwegen waar dit morele en culturele verval toe heeft geleid. En het zal tientallen jaren duren om dit heilloze tij te kunnen keren.
   Waarbij ook rekening moet worden gehouden met tallozen die nog steeds in de cultureel marxistische geestelijke illusie verkeren.

   Like

 7. Steven zegt:

  ennehhh…zijn de moslims er in de states er wel beter van geworden?

  Like

 8. Pingback: Uit het nieuws 06-02-2017 – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s