Rusland zou het Britse leger “in één middag” kunnen vernietigen

screenshot_103

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

Het leger van Groot-Brittannië zou hopeloos uitgeleverd zijn aan een aanval door Rusland. In slechts één middag zouden de Britten verslagen zijn. Dat schrijft een Britse denktank.

gegenfrage

Rusland zou het Britse leger in slechts één middag kunnen vernietigen. Dat zegt de Britse denktank “Centre for Historical Analysis and Conflict Research”. Dit zou het resultaat van bezuinigingen zijn. “Een effectieve strijdmacht tegen een vijand als Rusland” zou daardoor “effectief opgeruimd” zijn.

Door de “Cuts” zouden de kwaliteiten van het Britse leger zijn “uitgeput”. Het bericht argumenteert dat de Britse strijdkrachten weliswaar “niet voor een direct risico van een directe aanval door een vreemde mogendheid staan.” Er zou echter sprake zijn van enkele “plausibele scenario´s”, waarin ze in een conflict na de aanval op een ander land getrokken zouden kunnen worden.

Hier moet men zich afvragen: Is Rusland hier de “vijand” of misschien toch eerder de bezuinigingen? Het “Centre for Historical Analysis and Conflict Research” is namelijk een denktank van het Britse leger en verantwoordelijk voor de analyse van actuele en vroegere conflicten, evenals voor de opleiding van jonge soldaten.

Bron:
www.gegenfrage.com
Door: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Rusland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Rusland zou het Britse leger “in één middag” kunnen vernietigen

 1. Thom zegt:

  Ik geloof echt niet dat Rusland het Britse leger in één middag kan vernietigen. Dat is gewoon fake-nieuws. Als ze nou zeggen dat één Russisch bataljon (400 tot 2000 militairen) het Britse leger in één dag kan vernietigen, dan geloof ik het wel. Rusland heeft aan een half uur genoeg om het Britse leger uit te schakelen. Voor het Nederlandse leger hebben ze maar één kogel nodig, want onze soldaten roepen alleen maar “pang, pang”.

  Geliked door 2 people

  • Sjaak zegt:

   Vandaag in de Televaag !
   Met Polen, Duitsers, Canadezen, Amerikanen, Esten en Belgen testen de militairen onder Nederlandse leiding hun kunnen. De oefening is een boodschap aan de Russische president Poetin. Blijf van Polen, Roemenië en de Baltische Staten af of je krijgt met ons te maken. !

   Like

 2. Henri G. zegt:

  Dit is typisch zo’n geval van: het winnen van een slag, houdt nog niet automatisch in dat ook de oorlog gewonnen is. Niet dus. Het UK staat niet op zichzelf, is onderdeel van de NAVO (verouderd, dat wel, maar nog steeds actief). Ook de Russen weten dat, en zullen goed old UK niet aanvallen. Dit laat onverlet dat het hoog tijd is om de Navo grondig te herzien, qua politieke en militaire doelstellingen en uiteraard ook qua militaire inrichting. Wat mij betreft, bij voorkeur met een knipoog naar Rusland, dat de Navo niet langer als erfvijand moet beschouwen. Maar kijk dan liever naar Saudi Arabie, Emiraten etc. die de moslim doctrines nastreven en die met veel oliedollars allerlei natiestaten proberen te ondermijnen.

  Like

  • Ron zegt:

   En zie hier hoe Saudi-Arabië en andere moslim golfstaten dit voor elkaar krijgen.

   Brigitte Gabriel: Radical Islam: The Plan to Destroy America from Within: Infiltration (2011) – YouTube

   Vooral het stuk in het midden over universiteiten en het laatste deel van de middelbare “public schools” is zeer interessant.
   Waarom vindt deze indoctrinatie van de kinderen zo makkelijk en vrijwel zonder weerstand plaats? Onder andere omdat ouders het verdommen om zich te verdiepen in wat onze kinderen op school leren.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Met ijzervreter Niels Stoltenberg als boegbeeld en Turkeye als lid is de Nato een lachertje.

   Like

  • Benesha zegt:

   Ik krijg de kriebels van deze hysterie… “de Russen weten dat en zullen de UK niet aanvallen” … Waarom wordt er steeds gedaan alsof Rusland de laatste 30 jaar er ooit wel eens aan gedacht zou hebben? Geen enkele militair of politicus heeft zich ooit in die zin uitgelaten. Rusland is geen agressief land, in tegenstelling tot het VS-EU-Nato gezelschap. Er ook maar allusies over maken is net zo dom als als denken dat West Samoa of Nieuw Zeeland plannen zouden hebben Australië over te nemen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Mogelijk wil men de defensie uitgaven opkrikken door te zeggen dat Rusland het Britse leger “in één middag” zou kunnen vernietigen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De legers van de Europese staten werden bewust ontmateld. Alleen een aantal specifieke onderdelen bleven intact om globaal interventie uit te oefenen daar waar het de elite op enig moment goed uitkwam. Zoals bijvoorbeeld het uitschakelen van legitieme regeringen. regime change. Regeringen die niet met de globale belangen wilden meedoen van de globalisten. Uiteindelijk was hun doel een Europees leger te formeren dat ook in staat was om onrust haarden binnen Europa aan te pakken. Want ze wisten dat die onrust haarden gingen komen. De onrust haarden van islamitische oorsprong (no go zones) binnen Europa worden juist niet aangepakt. Want dat is gewilde politiek van de elite.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Inderdaad, Guus.Zo is het precies!
   De interventie-eenheden waarop u doelt opereren onder de naam Eurogendfor.
   Dat zijn politietroepen die ingezet worden in ”case sensitive areas”,.
   Deze term stond ooit op de site van deze militaire eenheid. Daarmee worden bedoeld : situaties die in EU gebieden ontstaan waarbij de plannen van de EU dreigen te worden gedwarsboomd…
   Eurogendfor is gespecialiseerd in huis aan huis gevechten.. Een paar jaar geleden mochten eenheden van de Duitse ME samen met Eurogendfor daarin oefenen .
   De EU brengt vrede ,zegt men wel eens, maar zo langzamerhand wordt het duidelijk dat de soort vrede die de EU voor ogen staat nogal eng is: vrede =ontbreken van tegenspraak! en tegenstand tegen alles wat de EU wil.
   De Europese vrede is bereid veel geweld te gebruiken tegen de burgers,wanneer die onvoldoende beseffen hoe goed de EU wel voor hen is.
   Het spreekt vanzelf dat bij de uitoefening van eventuele ”interne vredesoperaties” van de EU , sterke legers van lidstaten alleen maar in de weg kunnen lopen..
   Die zouden immers de drang voelen om de eigen bevolking te verdedigen ! Een beetje idealist begrijpt dat zoiets niet meer past in dit tijdperk van ongebreideld idealisme, waarin nu eenmaal grote offers moeten worden gebracht door de oorspronkelijke inwoners..

   Goed oplettende burgers met een gezonde vrijheidsdrang en vaderlandsliefde zouden nu inmiddels wel moeten weten wat men moet doen om het EU juk succesvol van zich af te schudden….

   Like

  • Bas zegt:

   De EU is niet meer dan een blauwdruk voor een goor verdienmodel dat liefst steeds meer klanten (consumenten) naar binnen ziet huppelen. Door het aanzwengelen van onderlinge concurrentie strijd vliegen de lonen omlaag. In weze ontvouwt zich een economisch slavernij model op het ritme van de beurzen, waarbij de bevolking het nakijken heeft. De EU moet sneller dan snel worden ontmanteld voordat het ons allen ontmanteld.

   Like

 6. Fred zegt:

  Er moeten dus weer wapens geleverd worden waardoor de banken en het militair industrieel complex weer miljoenen zo niet miljarden in hun zakken kunnen steken.
  Doorzichtig stukje propaganda.
  De Waanzin Draait Door zal er wel intrappen.

  Like

 7. Toni M. zegt:

  ….blijkens een groot artikel in De Telegraaf van vorige week… zou Poetin’s Rusland momenteel zwaar in verval zijn, met weinig hoop op verbetering voor de toekomst. Poetin had een bedrag begroot van 200 miljard dollar om zijn leger te moderniseren (N.B.: dus niet eens uit te breiden). Momenteel….zou Poetin door financiële tegenvallers (olieinkomsten drastisch omlaag) voor die modernisering slechts iets van 60 miljard dollar klaar hebben liggen; veel te weinig voor de gestelde doelen. Momenteel stellen het Benelux-leger en het Duitse leger (zelfs de Duitsers!) geen moer voor. Het Poolse leger is een stuk beter op knokken voorbereid. En vlak de Engelsen vooral niet uit!: Adolf H. heeft zijn tanden er ook op stukgebeten… :-). De Engelsen besteden als een van de weinige NAVO-landen wél 3% van hun BNP aan bewapening. In dat opzicht moet Nederland zich de ogen uit de kop schamen…. :-(.

  Like

 8. Rusland is niet gevaarlijk; het gevaar komt van de EU en dicatator Erdoghan

  Geliked door 1 persoon

 9. louis-portugal zegt:

  Het is door de engelsen zelf opgemerkt.en niet door Rusland.
  Ik denk ook niet dat het in een dag kan.
  Misschien duurt het wel 2 dagen om nog wat verstopte nesten op te zoeken en uit te schakelen.

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Dat zou de Russen alleen maar lukken met een grootscheepse en onverwachte nucleaire aanval, waarna zij, vanuit Britse onderzeers, een aantal Trident raketten terugkrijgen, die in ieder geval St. Petersburg en Moskou in de as zouden leggen. Een puur hypothetisch en nogal ongeloofwaardig scenario dus.
  En de Britse conventionele strijdkrachten zijn weliswaar uitgekleed door bezuinigingen, maar nog steeds een hoogst professionele strijdmacht, die in het geval van oorlog en mobilisatie snel op sterkte kan worden gebracht en die beschikt over een uitgebreid aantal goed getrainde en ervaren reservisten. De Russen zouden hun troepen van overzee en door de lucht moeten aanvoeren en daarbij geconfronteerd worden met de Royal Navy en de RAF. Ook dat zie ik ze nog niet 1, 2, 3 lukken.

  Like

 11. Onno zegt:

  Ze kunnen heel Groot-Brittannië vernietigen met een paar SatanII raketten en Nederland erbij.

  We kunnen de legers beter afschaffen en de hand aan de ploeg slaan lijkt me. En vooraf de verplichte moderne psychopatentest invoeren om proactieve (!) grenzenloze (potentiële) geweldplegers UIT TE NEMEN (noodweer).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s