Vicepresident van Bolivia hoopt op Trump: “Doodgraver van de globalisering”

screenshot_104

(Vertaling: E.J. Bron)

La Paz. De verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president opent verrassend nieuwe allianties. Nu heeft Trump vanwege zijn aankondigingen tot een veelmeer protectionistische handelspolitiek bijval gekregen van de Boliviaanse vicepresident Garcia Linera. Deze ziet in Trump de doodgraver van de globaliserings-wereldorde. Linera letterlijk: “De neoliberale globalisering als politiek project zal nu een plotselinge dood sterven. (…) Trump heeft het doodvonnis getekend.”

duits-zuerst

Verder verklaarde Linera: “De president van het machtigste en rijkste land ter wereld heeft de oorlog verklaard aan de vrijhandelsakkoorden. (…) Hij heeft duidelijk gemaakt dat de protectionistische economie de enige manier is om zijn land aan kracht en welvaart te helpen.”

De Boliviaanse vicepresident, die zijn uitspraken deed naar aanleiding van de elfde verjaardag van het presidentschap van Evo Morales, geldt als metgezel van de socialistische president en als voorbereidend denker.

In 2008 was het tot een breuk in de diplomatieke betrekkingen tussen Bolivia en de VS gekomen. Morales en de toenmalige Amerikaanse president Obama wezen de desbetreffende ambassadeurs uit.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Globalisering, New World Order, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vicepresident van Bolivia hoopt op Trump: “Doodgraver van de globalisering”

 1. guusvelraeds zegt:

  “De neoliberale globalisering als politiek project zal nu een plotselinge dood sterven. (…) Trump heeft het doodvonnis getekend.”

  Ik denk dat hij geljk heeft. De EU was onderdeel van dat globaliseringsproject. De EU moest tot stand komen als economische buffer tussen Rusland annex China en de VS zoals het zou worden onder Clinton en Obama. Nu heeft de EU als buffer staat geen functie meer voor de VS onder Donald Trump. Eerder is de EU zoals hij nu geformeerd is een blok aan het been. Dus het einde van de EU is nabij. Zal Timmermans nog slapen ‘s-nachts. De Protectionistische nieuwe US zal meer gebaat zijn bij souvereine Europese staten en kan dan met elk land appart handelsakkoorden afsluiten. Niet voor niets dat het Verenigd Koninkrijk deze week nog middels premier May gesprekken gaat voeren. Ga er maar vanuit dat deze gesprekken voor de ongekozen politiek criminelen in Brussel niet gunstig zijn. Wie nu niet snel opschuift richting Donald Trump die gaat voor de bijl. Handelsakkoorden die gunstig zijn voor de US maar ook gunstig voor de souvereine Europese staat in kwestie. De economie wordt weer flexibel en dient weer de nationale belangen en haar burgers en niet de globale belangen die alleen gunsig zijn voor een beperkte elite. Een elite die hun mannetjes (en toekomstige mannetjes zoals Rutte) had zitten in internationale organisaties zoals de VN de Wereldbank en het IMF. Laat de instorting van de EU snel gebeuren, Zo pijnloos mogelijk voor de Europese staten maar ongekend genadeloos maatschappelijk en politiek dodelijk voor de Junckers, de Timmermansen en de Verhofstads. Heeft Nederland al een plan B klaar liggen. Ik verlang terug naar de oude snip. De schade die de elite heeft aangericht in Nederland is enorm. We zitten opgescheept met meer dan een miljoen niet integreerbaren en grote nederlandse bedrijven zijn weg uit Nederland of zijn failliet gegaan. De middenstand (ruggegraat van een samenleving) is geheel weggevaagd. Maar het allerergste van alles de islam werd ons door de strot geduwd of we wilden of niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Johanna zegt:

  Klopt! de USA Ambassador werd eruit gezet en ook de Mac Donalds!

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  De eerste dag van President Trump:
  TTP door de shredder;
  Een stop op aanname van nieuw overheidspersoneel;
  Een verbod op het spenderen van belastinggeld om Abortus in het buitenland te promotene en steunen.

  Like

 4. D. G. Neree zegt:

  Terwijl het gejammer voortduurt, is Trump al begonnen met zijn verkiezingsbeloftes waarmaken.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/01/Trump-begint-ondanks-nepnieuws-media-offensief-met-7-uitvoerende-bevelen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s