Obama´s afscheidscadeau aan de Palestijnen: $ 221 miljoen

screenshot_9

Barack Obama en Mahmoud Abbas.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het lukte hem niet om hen te helpen bij de oprichting van een staat, maar de voormalige Amerikaanse president Barack Obama had een zeer belangrijk afscheidscadeau voor de Palestijnen.

israel-heute

Slechts enkele uren voordat hij het Witte huis overdroeg aan president Donald Trump, gaf hij opdracht om niet minder dan 221 miljoen dollar over te maken aan de Palestijnse Autoriteit. Bij het geld gaat het om financiële hulp, die al in de jaren 2015 en 2016 door het Amerikaanse Congres was goedgekeurd. Het geld werd daarna echter bevroren en door het congres achtergehouden, nadat twee leden van het Congres stappen hadden ingeleid die de uitbetaling van het geld verhinderde. Daarmee werd de Palestijnse Autoriteit voor haar activiteiten bestraft die haar het lidmaatschap in meerdere instellingen van de Verenigde Naties zouden opleveren, wat een schending is van met Israël gesloten akkoorden.

De beslissingen van het Congres om het geld te bevriezen, zijn voor de Amerikaanse regering niet bindend, maar werden tot nu toe altijd opgevolgd. Maar deze keer niet. Vrijdagmorgen had de regering van de vertrekkende president Obama het congres geïnformeerd over het overmaken van het geld aan de Palestijnen. Een dag daarvoor informeerde de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, hier enkele leden van het Congres over.

Het geld moet gebruikt worden voor humanitaire doeleinden in de zogenaamde “Westbank” en in de Gazastrook en een toekomstige Palestijnse staat ondersteunen.

Voor velen was dit laatste afscheidsgeschenk van Obama een teken voor zijn ondersteuning van de campagnes van de Palestijnen tegen Israël.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Gazastrook, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Obama, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Obama´s afscheidscadeau aan de Palestijnen: $ 221 miljoen

 1. Drs.P. zegt:

  De smerige tering booslimrat.
  Gelukkig is hij opgepleurd nu met zijn hele slinkse kudt partij er bij!
  Helaas zal 99% wel gebruikt gaan worden voor graven van nieuwe tunnels en aankopen van nieuwe raketten uit Iran, dus Israel krijgt er weer een stevige kluif aan om die gasten van zich af te houden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Het was en blijft tuig die Hoessen Obonobo.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Hij was een moslimbroeder, hij is een moslimbroeder en hij blijft een moslimbroeder. Zijn hele tijd als president heeft hij benut om de islamisering en de islamisten te steunen. In de USA en daarbuiten. Hij was een manchurian candidate. IS is zijn handtekening op het Midden Oosten. Overal waar hij regime change voorstond kwamen islamisten aan de macht. Hoe duidelijk wil je het hebben. Alleen generaal Al Sissi en President Poetin hebben roet in zijn islamitische maaltijd gedaan. Obama heeft zijn ware gezicht laten zien en is derhalve een ploert door op het laatste moment (geen enkele scheidende president heeft dat ooit gedaan) nog snel beslissingen te nemen die haaks staan op het nieuwe beleid onder Donald Trump. Hierdoor heeft hij misbruik gemaakt van zijn positie. De lieveling van links Nederland. Wat hebben ze met hem gedweept.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Hij was toch community werker in Chicago? Daar mogen zwarten in een weekend rustig tientallen andere zwarten doodschieten. Daar hoor je Black Live Matters dan weer niet over. Obama kan nog veel goeds doen in zijn vroegere woonplaats.

   Like

   • Marcel zegt:

    Ja het schijnt dat Obama zich ook bezig hield met mensen die een soort communistische omwenteling maken door geweld wilden in de VS door middel van een soort club zoals halve terroristen als Rara. Dat heette dan daar de Weathermen en die waren in Chicago. Of dat zo is weet ik niet ?!

    Like

 4. Antivenin zegt:

  De “Palestijnen” zullen wel regelmatig geld van de VS krijgen, net als van Nederland trouwens. Misschien kan Trump daar een eind aan maken?

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Echt links he, die Obama. Andermans geld uitdelen zijn al die linkse heel goed in !!
  Maar zodra ze iets uit eigen zak moeten betalen…….zijn ze niet thuis !!

  Like

 6. Elena zegt:

  Wat een smerige kl*te rat die Mobama,
  Geld van de belasting betalers, weggeven aan die gore islamitische moordenaars.
  Niet één burger in Gaza zal er iets van merken. Wel de familie van de terroristen , zij krijgen daarvan levenslang een uitkering.

  Like

 7. Wat een smerige schoft die vent. Hoe durd hij met die half miljoen daklozen.

  Like

 8. Marcel zegt:

  Dit bericht laat wel weer alweer zien dat Obama tegen dat kleine landje Israel is. Israel is een oase van vrede, creatie, vrijheid en grote mogelijke verdere creatie in een grotendeelse ellende van oorlog, ellende en moslimfundamentalisme (afbraak dus) in het Midden Oosten. Vandaar de vele vluchtelingen uit met name Syrie.

  Like

 9. Bas zegt:

  Een schijntje, Nederland heeft indertijd (1996) een hele haven geschonken.

  Like

 10. Pingback: Te vroeg gejuicht – Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken overdenken betaling aan Palestijnen | E.J. Bron

 11. Jan zegt:

  Openluchtgevangenis Gaza heeft een nieuw kamp, excuus warenhuis

  video/1

  ernstige hongersnood:

  een en al doffe ellende:

  http://www.israellycool.com/2017/02/23/cconcentration-camp-gazas-new-mall-opens/

  Video: nieuw winkelcentrum in Gaza geopend

  ‘Capital Mall’, dat is de naam van een nieuw winkelcentrum dat deze maand in Gaza is geopend. Het zeven verdiepingen tellende gebouw biedt op 4.000 vierkante meter een groot aantal winkels en restaurants. De onderste twee verdiepingen dienen als parkeerplaats voor bezoekers. Het is niet het eerste winkelcentrum, dat in Gaza werd geopend. Tien jaar geleden werd de ‘Gaza Mall’ geopend, die echter kleiner is dan de nieuwe ‘Capital Mall’.

  Het indrukwekkende moderne winkelcentrum biedt een verscheidenheid aan goederen zoals kleding, speelgoed, toiletartikelen, horloges, sieraden en nog veel meer. De winkels zijn verdeeld over vier verdiepingen. Internationale merken zijn er echter niet vertegenwoordigd.
  ….
  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/31181/language/nl-NL/Default.aspx

  Like

 12. Jan zegt:

  Het afscheidscadeau van deze psychopaat aan de Amerikaanse bevolking: M-13

  The Obama administration knowingly let in at least 16 admitted MS-13 gang members who arrived at the U.S. as illegal immigrant teenagers in 2014, a top senator said Wednesday, citing internal documents that showed the teens were shipped to juvenile homes throughout the country.

  The gang members were part of the surge of UAC, or “unaccompanied alien children,” as the government labels them, who overwhelmed the Obama administration in 2014, leaving Homeland Security struggling to staunch the flow from Central America.
  ..
  http://www.washingtontimes.com/news/2017/may/24/whistleblower-dhs-knowingly-let-ms-13-gang-members/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s