“Poetin en Assad hebben mijn leven gered”

screenshot_6

(Door: Wierd Duk)

De Vlaamse pater Daniël Maes (78, foto) leeft in Syrië, in het zesde-eeuwse Mar Yakub klooster in het stadje Qara, 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Damascus. Hier is hij ooggetuige van de burgeroorlog. Volgens pater Daniël klopt er weinig van de westerse berichtgeving over het conflict in Syrië. “De Amerikanen en hun bondgenoten willen het land te gronde te richten.”

U bent zeer kritisch op de verslaggeving uit Syrië. Wat zit u dwars?

“Er klopt niets van het idee dat er een volksopstand plaats zou hebben tegen president Assad. Ik ben sinds 2010 in Qara en heb met eigen ogen gezien hoe agitatoren van buiten Syrië de protesten tegen de regering organiseerden en jongeren rekruteerden.”

Lees verder>>>
(h/t R. van L.)
algemeen-dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, New World Order, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Syrië, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Poetin en Assad hebben mijn leven gered”

 1. louis portugal zegt:

  Ik geloof deze man meer dan alle westerse media bij elkaar.
  De voormalige indiase ambassadeurs had een gelijksoorrtig verhaal.
  Ik geloof ook dat Trump het, samen met Putin, gaat oplossen.

  Like

 2. Mary zegt:

  Heel juist, en wellicht moet diezelfde Putin ons hier nog eens gaan bevrijden van die levensgevaarlijke EU club/Merkel en hun handlangers die ruim financieel hebben bijgedragen, van ons belastinggeld, aan deze oorlog (van de Obama regering) tegen de Syrische bevolking waar vele vele doden te betreuren zijn. Dus weet wie Rutte is voordat je straks ergens voor kiest.

  Like

 3. hendrikush zegt:

  Daar is geen woord latijn bij.

  Net zoals bij:
  “Sadly, many of the organizers and participants of the (womens-)march chose to stand by and ignore women being tortured and exterminated by Islamic terrorists, and in other parts of the world, not being able to receive an education or even leave the house without the permission of a male.” Zie: https://www.gatestoneinstitute.org/9824/yazidi-sex-slave-women-march

  Like

 4. Benesha zegt:

  Wat iedere burger met enig gezond verstand al lang door heeft, bevestigt deze ervaringsdeskundige. Of gaan ze hem nu ook beschuldigen van banden met Poetin of fake news?

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Op een dag zag ik een reportage over Syrische vluchtelingen in een kamp net over de Turkse grens. In een tent zat een vrouw met gezwollen voeten die eruit zagen als twee grote ballonen. Naast haar zaten haar piepkleine kinderen; een jonger dan 6 jaar oud en een kleuter. De vrouw huilde en zei ..Wij komen uit Aleppo ..Ik ben een kankerpatiënte. Voor de oorlog ging ik naar het ziekenhuis voor een chemotherapie en ik werd goed behandeld. Nu dat alles weg is, is er ook geen behandeling meer. Ze was bang dat ze snel dood zou gaan en de kinderen zouden achterblijven. Toen ik dat zag, dacht ik: mijnheer Bashar Assad kan wel een verdomd slecht mens zijn voor wie democratie is niet een echte hobby. Maar Bashar Assad en zijn vader Hafez hadden tot de oorlog een goedfunctionerend land. Mensen hadden de nodige faciliteiten zoals onderwijs, gezondheidzorg en fatsoenlijke infrastructuur zoals stromend water, elektriciteit enz. Ik weet ook dat het Assad regime is seculier en alle religieuze minderheden werden met respect behandeld. De Druzen noemden Hafez Assad “vader Assad”. Zolang de Assad familie de regie in eigen handen had, waren er niet de taferelen zoals met de Yazidis, Kurden en Christenen in Syrië. Dus de Belgische pater vertelt de waarheid. Wij zijn weer beetgenomen door domme onwetende en arrogante hooggeplaatste politieke functionarissen en de “Lügenpresse”. Over de periode van de Obama presidentschap en Hillary Clinton als minister van BZ zal in de nabije toekomst het nodige naar buiten komen. Hoe dan ook wij moeten blij zijn dat dat wijf heeft het presidentschap verloren. Over Donald Trump kunnen wij weinig zeggen, maar dat Hillary een ramp kon betekenen staat vast.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Thomasson, Hillary was zeker een ramp geworden en dan hadden we zeker een oorlog met de Russen gehad. Ze was namelijk ook in de Oekraïne bezig samen met EU verantwoordelijken zoals van Baalen en Guy Verhofstad.
   Ik ben ontzettend blij dat de waarheid eindelijk in de pers naar voren komt en ik hoop werkelijk dat het recht zegeviert en de schuldigen van genocide op o.a. de christenen en Jezidi’s in Syrië berecht worden.

   Like

 6. Nemesis zegt:

  Hij hePolen tritt mit sofortiger Wirkung aus der EU auseft wel erg gelijk. Maar wij moesten het allemaal wel geloven dat Assad en Rusland de kwaaie pieren waren en al die anderen de goeien.

  Nu iets heel erg OT over wat ik reeds eerde gemeld heb. Hetzelfde bericht stond nu op FB, tal proberen het hier erin te kopieren.
  http://www.nachrichten365.com/58837521aec10/polen-tritt-mit-sofortiger-wirkung-aus-der-eu-aus.html
  Sie ist erst seit wenigen Monaten im Amt und sorgt schon für den ersten Eklat. Polens neue Regierungschefin Beata Szyd?o hat bei einer Pressekonferenz EU-Flaggen entfernen lassen. Statt wie sonst üblich vor polnischen und EU-Fahnen aufzutreten, wollte sie ausschließlich vor polnischen Fahnen abgebildet werden.

  Szyd?o begründete die Entscheidung damit, dass es bei der Pressekonferenz um polnische Themen gehe, und erklärte den sofortigen Austritt Polens aus der EU und der Zollunion. Polen wolle ab sofort mit Grossbritannien zusammen die EU-Austrittverhandlungen organisieren und eng mit der amerikanischen Trumpregierung zusammenarbeite

  Like

 7. Thoth zegt:

  (..)Toen duizenden terroristen bij Qara waren neergestreken waren wij ons leven niet zeker. Ze kwamen uit de Golfstaten, Saoedi- Arabië, Europa, Turkije, Libië. Veel Tsjetsjenen. Ze vormden een buitenlandse bezettingsmacht, allemaal gelieerd aan al-Qaeda en afsplitsingen. Tot de tanden bewapend door het Westen en zijn bondgenoten en met een wedde om u tegen te zeggen. Ze zeiden letterlijk: ‘Dit land behoort nu ons’. Vaak zaten ze onder de drugs, ze bestreden elkaar onderling, ’s avonds schoten ze in het wilde weg. We hebben ons lang in de cryptes van het klooster schuil moeten houden.(..)

  Dat zegt voor mij genoeg… ik hoop dat pater Maes weer z’n oude leven kan oppakken.

  Like

 8. Pieter G zegt:

  Heel goed verhaal.
  Over waarheid van onze media!!!!
  De zoveelste klap in het gezicht van de leugen pers en goedmens/politiekcorrect propaganda machine die denkt/zegt objectieve berichtgevers te zijn.
  Overigens heb ik nooit een positief geluid gehoord over Trump/Wilders/Le pen enz. Want dat past niet in het goedmens universum van wij hebben altijd gelijk ook al hebben we het niet.
  De NOS en de rest van de MSM brengen niets anders dan propaganda en leugens.
  De zoveelste luchtballon doorgeprikt.
  Er zullen nog velen volgen.

  Like

 9. Anna zegt:

  Deze man zat er middenin. Dit is informatie uit de eerste hand… zo zien we maar weer hoe verdraaid en partijdig de pers ons informeert…….. Een tijdje geleden was er op deze site een zelfde verhaal van een non zei vertelde precies hetzelfde……
  Dat oost Aleppo zo zielig deed is te begrijpen het was een broeinest van islamisten….. en de NOS maar met zielige bloggers praten..zelfs kinderen gebruikten ze voor de zieligheid………. straks zitten ze dit gespuis hier….. en over een poosje gaan ze Aleppo naar hier copieren…..

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Anna, inderdaad bloggers uit Oost-Aleppo en dus heult de NOS met terroristen. Ook dat meisje Bana word gebruikt voor propaganda want haar vader is een al Qaida aanhanger. Aangezien Turkije al Qaida ook ondersteund zat ze al snel bij Erdogan op schoot nadat Oost Aleppo werd bevrijd van de terroristen. En dan noemt de NOS dat meisje de Anne Frank van Oost-Aleppo!!!!! In één woord ziek van de NOS.

   Like

 10. Pietersen zegt:

  We zijn in de westerse wereld weer eens compleet belazerd door de media, dat staat voor mij vast en zeker na het lezen van dit artikel.
  Onze grootste vijanden zijn de islam en de linkse media.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, en zelfs op déze site vind je af en toe de sporen daarvan terug: nog maar een tijdje geleden was er ook hier af en toe te lezen, “dat die Assad toch ook geen lekkere was” en dergelijke…..
   Het blijft moeilijk om je niet te laten beïnvloeden, ook al wéét je het, van die media….

   Like

 11. Of we worden helemaal niet geïnformeerd, of we krijgen alleen maar fake nieuws voorgeschoteld.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  @Theresa Geissler Bashar Assad is inderdaad geen aardige man. Hij is extreem wreed en kent geen genade. Maar feit is dat voordat de hele circus begon ..en onze regeringen plus de Amerikanen strooiden met geld richting de rebellen, had hij een goed functionerend land. Mensen konden een tamelijk normaal leven leiden. Dat is het alle belangrijkste. In de DDR was ook geen vrijheid en de SED regime was niet bepaald aardig. Maar de mensen daar hadden een goed functionerend land. Arabisch landen zouden NOOIT IN DEMOCRATIE KUNNEN LEVEN. Dat strookt tegen de karakter van de Islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s