Trump wil EU-leger verhinderen: Britse officieren praten na briefing in het Pentagon

screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Trump wil een EU-leger verhinderen. Dat verklaren hoge Britse officieren na een briefing in het Pentagon. Hij beschouwt de NAVO ook niet als “verouderd”, zoals hijzelf en insiders duidelijk maken. Maar hij verwacht dat Duitsland € 30 miljard meer aan het leger uitgeeft – per jaar. Enkele interessante details uit een interview met Trump over de NAVO.

epoch-times

Hoge Britse officieren, die in het Pentagon dienen, berichten het volgende van een briefing: het zou een van de belangrijkste taken van de nieuwe Amerikaanse regering zijn om plannen “van tafel te vegen” waar door Duitsland en Frankrijk vaart achtergezet wordt: de vorming van een EU-leger.

“Ons werd behoorlijk duidelijk te verstaan gegeven dat er in een omgeving waar in Oost-Europa de politieke temperatuur hoog is en de fiscale druk op de begroting toeneemt, maar één gezamenlijke strijdmacht kan bestaan – en dat is de NAVO.”

Dat zei een officier volgens de Britse krant “Express”. Verder zei hij: “

“Hoge Amerikaanse officieren, die de toekomstige strategie ontwerpen, willen meer betrokkenheid van de Europese landen zien. Men maakt zich grote zorgen over de bedoeling en de toenemende gesprekken over een EU-leger, dat ten koste lijkt te gaan van de bronnen van de alliantie [NAVO].”

Trump: “Ik vind de NAVO heel belangrijk”

Vorige week maakte Trump in een interview met “Times” en “BILD” duidelijk:

“En het andere ding is dat de landen hun faire deel niet bijdragen; dus moeten wij landen beschermen waarvan velen niet betalen wat ze moeten betalen, wat volgens mij heel oneerlijk is tegenover de Verenigde Staten. En om het maar eens gezegd te hebben, ik vind de NAVO heel belangrijk.”

Het bevalt hem niet dat de VS het grootste deel van de gezamenlijke defensie betalen. Sinds 2010 gaven de VS meer dan 4% van hun bbp, meer dan $ 700 miljard, aan defensie uit. Duitsland kwam op 1,2% van het bbp (2015), omgerekend $ 46 miljard.

Een Amerikaanse insider die dichtbij de regering staat, zei volgens de “Express”:

“President Trump is een man van cijfers. De uitgaven voor defensie zijn zo´n zaak. Maar als hij dit jaar de chefs van de NAVO in Brussel ontmoet, zal hij de zaak berekenen: de VS zetten bijna zes bataljons in Europa in. Hoe verhoudt dit zich tot de betrokkenheid van Europa? De VS en Duitsland spelen hun rol, maar hoe zit het met de rest?”

Hij zei dat Trump´s uitdrukking “verouderd” in verband met de NAVO verkeerd geïnterpreteerd zou zijn: “Hij vindt dat de NAVO zich aan de uitdagingen van de 21e eeuw moet aanpassen, inclusief haar rol tegenover de terreurafweer.”

“President Trump is zich ervan bewust dat hij met maar 1% van de Amerikaanse defensiebegroting 27 landen rondom de wereld ertoe kan oproepen in actie te komen.”

Trump: Duitsland moet minstens € 30 miljard meer uitgeven

Of anders gezegd: Trump verwacht dat Duitsland minstens € 30 miljard meer uitgeeft aan de gezamenlijke defensie – per jaar.

Trump plaatste in zijn interview ook geen vraagtekens bij de NAVO, zoals dit deels in het Duitstalige gebied werd geïnterpreteerd. Hij zei direct: “With that being sais, Nato is very important to me”.

Hij eist: “We zullen een sterk leger hebben”. In een verkiezingsjaar is dat voor Duitsland en de andere Europese landen slecht nieuws.

Aan Trump werd ook gevraagd wie hij meer vertrouwt: Poetin of Merkel?

De nieuwe Amerikaanse president is een manager. In het interview werd aan hem gevraagd wie hij meer vertrouwt, Poetin of Merkel. Zijn antwoord was:

“Ik begin ermee beide te vertrouwen. Maar laten we afwachten hoe lang dat duurt. Wellicht niet heel lang.”

 Een EU-leger? Nog veel geheimer dan TTIP

De plannen voor een EU-leger zouden nog beter geheim gehouden worden dan TTIP. Langzamerhand komen er echter met de hand geschreven notities naar buiten. In de plannen staat over de noodzaak van het leger: “Veiligheid en defensie zijn de terreinen waarop verandering het meest dringend is.”

En verder: “De EU kan haar bijdrage aan Europa´s veiligheid en defensie vergroten. Onze buitenlandse activiteiten moeten in alle politieke terreinen, instellingen en lidstaten met elkaar verbonden worden. Een krachtiger uniform maken van de doelen is nodig op de politieke terreinen die onze buitenlandse aangelegenheden betreffen.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, EU, Europa, NAVO, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Trump wil EU-leger verhinderen: Britse officieren praten na briefing in het Pentagon

 1. Ik geloof niet dat vele met ons op een Europees leger zitten te wachten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Theoden zegt:

  Minder rapefugees en meer na defensie, lijkt mij een goede ontwikkeling. Grenzen van Europa bewaken en potdicht houden voor islam, afrikanen en ander gespuis.

  Geliked door 1 persoon

  • Ivan Chapka zegt:

   Daar hebben we Frontex al voor in het leven geroepen en wat doen die, ze fungeren als gratis veerdienst. Ze patrouilleren voor de kust van Afrika en pikken dat gespuis al na 2 kilometer uit de kust op om naar de EU te brengen.
   En u denkt dat zoiets met een EU leger anders wordt??
   Dream on.

   Like

  • IkBenHet zegt:

   Denk dat u dát helemaal verkeerd ziet…
   Dit leger zal veel eerder tegen de eigen bevolkingen gebruikt worden!!

   Like

 3. Jan zegt:

  Leidinggevende van de veiligheidsdienst die Killary steunde is niet van plan Trump tegen aanslag te beschermen, gaat liever de gevangenis in

  Secret Service agent: I won’t ‘take bullet’ for Trump
  Facebook posts condemn Republican’s candidacy as ‘disaster’ for country

  http://www.wnd.com/2017/01/secret-service-agent-suggests-she-wouldnt-take-bullet-for-trump/

  Like

  • Mirjam zegt:

   Zo’n ‘agent’ hoort dan ook niet op zo’n post te zitten. Als hij niet doet wat hij verwacht wordt te doen, zonder vooroordelen, maar gewoon neutraal de minister president van Amerika beschermen, dan moet deze man ontslagen worden van zijn post. Dit klinkt als verraad en deze persoon is onbetrouwbaar. Hij zou het eens in zijn hoofd krijgen en zijn kogels gebruiken tegen de nieuwe president i.p.v. om hem te beschermen, wat officieel zijn taak is.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Goed dat die man dat direct naar buiten heeft gebracht.
   Direct, zonder pensioen, afvoeren naar die gevangenis voor Staatsgevaarlijke gekken, waar hij kennelijk om vraagt.

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Mooi. Wie zit er te wachten op een Europees leger?
  Het budget is niet controleerbaar.
  De inzet van de legermacht is niet controleerbaar.
  Kijk naar Frontex, dat door ons betaald wordt op de grenzen te beschermen, maar iedere dobberneger hierheen haalt. Wie besluit dat, wie kan dat stoppen? Wij niet.
  Nu bepaalt Duitsland wat er gebeurt in het Vierde Rijk, moeten we de Duitsers dan ook baas maken van het leger?
  Laat ons leger ons beschermen en barst met je corrupte Brussel.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AAmd6jg.img?h=351&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f&x=520&y=262

  Der neue US-Präsident setzt damit eines seiner zentralen Wahlversprechen um. Außerdem sollen die Visa-Regeln für Menschen aus muslimisch geprägten Ländern verschärft werden.
  • Das Weiße Haus und der US-Präsident selbst haben angekündigt, dass an diesem Mittwoch der Bau einer Grenzmauer zu Mexiko veranlasst wird.
  • Das war eines der zentralen Wahlversprechen des Republikaners.
  • Erwartet wird außerdem, dass Trump noch in dieser Woche das Asylrecht für Menschen aus muslimisch geprägten Ländern verschärft.

  Like

 6. dees zegt:

  Jammer dat Trump vergeet Turkije uit de Navo te trappen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s