Een inspiratiebron minder….(?)

screenshot_44

(Door: Theresa Geissler)

“Women’s March” – waanzin definitief teveel voor Petra Raab

Lieve lezers van E.J. Bron:

Degenen onder U die mij al iets langer ‘kennen’ – voor zover daar op een blog überhaupt van gesproken kan worden – weten dat ik al geruime tijd probeer het mijne bij te dragen aan deze voortreffelijke site, onder andere door, in het kielzog van onze webmaster, stukken uit het Duits te vertalen. Zeker zo’n anderhalf jaar lang ging het hier, wat mijn aandeel betrof, vooral om de stukken van de Frankische blogster Petra Raab. Aan alles komt echter een einde en dat lijkt nu ook hier het geval te zijn. Ik zeg hier met opzet “lijkt te zijn”, want als ik in al die tijd méén iets van Petra te zijn gaan begrijpen, dan is het wel dat je het bij haar nooit zeker weet. Ik vermoed zelfs dat ze het van zichzèlf niet eens zeker weet.

Evenwel, de lange stilte die ze sinds begin januari al aan de dag legde, deed mij gaandeweg het mijne ervan denken en toen ik deze morgen nog eens po0lshoogte ging nemen, jawel, stuitte ik op een artikel dat zij gisteren, de 24ste januari, nog geschreven had en dat er op neerkwam dat dit “voorlopig haar laatste bijdrage op dit vlak” zou zijn. Ook de reden daarvoor zette zij uiteen, maar die wens ik hier niet in zijn geheel aan U voor te leggen: die had weer eens alles te maken met het “spirituele”. Petra heeft dat eerlijk gezegd altijd al gehad:de afgelopen periode is het meermaals voorgekomen dat ze enige tijd verzónk in “geestelijke mijmeringen”, tegelijkertijd wèl bleef schrijven, maar zowel onze webmaster als ikzelf tot de conclusie moesten komen dat het resultaat níet voldeed om geplaatst te worden op déze site: Wij van “E.J. Bron” wensen uit te gaan van de tástbare realiteit, de féiten; voor de minder verifieerbare ‘realiteit’, die van het ‘hogere’, het ‘spirituele’, zijn er àndere sites te vinden, zoals ‘Xandernieuws.’

Maar tot nu toe kwam Petra daar weer altijd bovenop, in die zin dat zij zich na verloop van tijd steeds weer op haar eigen scherpe wijze wist te concentreren op het “Aardse.” Thans echter verklaart zij uit zichzelf dat de recente ontwikkelingen haar dusdanig teveel geworden zijn, dat zij besloten heeft voor onbepaalde tijd met schrijven te stoppen. In hoeverre en hoelang dat zo blijft, weet ze, zoals reeds opgemerkt, waarschijnlijk zelf niet eens, maar het is nu eenmaal het enige dat ik heb moeten vernemen en waarvan ik moet uitgaan.

Tijdens haar uitleg wat haar ertoe bracht, waar het haar “Aardse” bevindingen betreft, het bijltje erbij neer te gooien, werd ze echter opeens weer zó helder dat er een passage uitrolde die ik U allen dan weer niet wíl, kán en mág onthouden. Bij deze dus:

“Ik zie hoe vrouwen, die denken te zijn geëmancipeerd, bij miljoenen met ´Women’s March´ tegen Donald Trump de straat op gaan, omdat zij menen dat deze man hen een emancipatie kan afnemen die zij nog nooit bezéten hebben. Liever sméken ze er bij miljoenen om dat een religie, die een onderdrukker van vrouwen, ontmaagder van kinderen, onthoofder van Joden en afslachter van mensen huldigt, zich in hun land kan verbreiden. Met hoofddoeken en in vagina- outfits verdedigen zij hun ‘emancipatie’ tegenover een Donald Trump, die aan de vrouwen-verachting vanuit hun éigen hoek nooit zal kunnen típpen. In Duitsland wordt voor mannen, die een onderdrukker van vrouwen en onthoofder van Joden volgen als profeet, de rode loper uitgerold, of, nog erger, er wordt voor ze aan meegewerkt dat ze zich bij miljoenen in het land kunnen vestigen, terwijl men tegelijkertijd ene Heer Höcke de les leest, omdat hij het heeft gewaagd het gedenkteken voor de Holocaust te betitelen als ´Gedenkteken der schande´. De mensheid windt zich liever op over akkefietjes van enkelingen dan het werkelijke geweld, dat door de massa bedreven wordt, te erkennen.” (Petra Raab.)

Zo is het precies, Petra! Maar als ik het dus goed begrepen heb: deze recent tentoon gespreide waanzin is dus de spreekwoordelijke druppel geweest die jou heeft doen besluiten definitief de knoop door te hakken en de handdoek in de ring te gooien….? Dat is jouw beslissing, waaraan niemand iets kan veranderen. Al zeg ik er van: Het is op zichzelf te begrijpen, maar het blijft doodgewoon jámmer. Mocht je echter met de tijd nog weer eens vervuld worden van de wáre “Heilige Geest”, oftewel nieuwe energie om deze waanzin, die NIET samen met jouw inzet verdwijnt, opnieuw aan de kaak te stellen, weet dan dat ik te allen tijde in de startblokken sta om het opnieuw te gaan vertalen: Aan mij zal het niet liggen!

Hier de link naar (voorlopig?) het laatste artikel van Petra Raab:

https://petraraab.blogspot.nl

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Een inspiratiebron minder….(?)

 1. Linsky zegt:

  Onvermijdelijk en heel begrijpelijk…!
  Eenieder die zich met werkelijke interesse bezig houd met het wel en wee van de wereld en maatschappij komt onherroepelijk tot de slotsom dat er grenzen zijn, niet aan de waanzin van de mens, maar aan die van het eigen vermogen zich te conformeren aan een een ontwikkeling die gedoemd is roemloos ten onder te gaan.
  Voor elk mens komt het moment waarop een keuze gemaakt moet worden. En wel tussen het eigen mentale gedachtegoed, geestelijke gezondheid en de bemoeienissen met een ‘beschaving’ die onmiskenbaar terminaal is!

  Ik vermoed dat Petra Raab ook tot het inzicht is gekomen dat er iets fundamenteels dient te veranderen, ten einde haar eigen lotsbestemming te vervullen in geestelijke gezondheid met behoud van haar persoonlijke waarde.
  Uit ervaring weet ik dat de ‘maatschappij’, hen die trachten te ontsnappen, als een magneet onweerstaanbaar zal blijven aantrekken…
  Het is de liefde voor rechtvaardigheid en oor al wat leeft en goed is wat haar tot het noeste schrijven bracht, maar de frustratie van hen die roepen in de woestijn, is uiteindelijk hun redding, omdat er nog maar één uitweg is… en ligt ligt absoluut in ons zelf!

  Ik wens Petra veel sterkte en kracht en inzicht….!

  PS” Wellicht heeft iemand mijn artikel ‘Aanklacht tegen de mensheid!’ voor haar vertaald….?
  http://diamental.nl/images-linsky/Aanklacht%20tegen%20de%20mensheid!/aanklacht.html

  Er is gezegd en geschreven wat nodig was

  Onze ‘beschaving’ is momenteel in een terminaal stadium, letterlijk in verregaande staat van ontbinding, waardoor het geen enkele zin meer heeft nog tijd, energie en aandacht te besteden aan elkaars leugens, halve waarheden, misvattingen en meningen te reproduceren.

  Waarom is er in de afgelopen duizenden jaren nooit wat ten goede veranderd? Waarom hebben die ontelbare opstanden, rellen, revoluties en oorlogen nooit een werkelijke vrije mensheid opgeleverd? Wat was de zin van al dat bloedvergieten en de oneindige strijd? Welk artikel, welk boek of welke Codex was het die de mens vrij maakte en een menswaardig bestaan verschafte? Was het ook niet dat juist het geschrevene aan de basis lag van alle ellende…?

  Het is niet zozeer omdat ik gedesillusioneerd zou zijn, – er was per definitie weinig vertrouwen mijnerzijds in de heersende kliek en het establishment -, maar gewoonweg omdat ik er geen enkel heil meer in zie, heb ik besloten te stoppen met mijn visie te ventileren. Als er al wat veranderde, was het niets ten goede.

  Bij een slapend mens was er altijd nog de hoop dat die wakker geschud zou kunnen worden,…bij een volk in coma is die hoop of geloof niet meer gerechtvaardigd.

  We weten zo onderhand wel wat de gevolgen daarvan zijn bij een mens…- op een enkele uitzondering na -, totale fysieke falen en psychische ontreddering,… bij een volk enkel totale waanzin en anarchie!

  Eerlijk gezegd zit ik zelfs niks te wachten op het laatste stervensuur! Het enige wat ik nog te melden heb is samengevat in het onderstaande artikel ‘Aanklacht tegen de mensheid!’. Meer is er voor mij niet meer te zeggen of te schrijven.

  De mens probeert door steeds dezelfde fouten te maken, toch steeds andere uitkomsten te krijgen. Daar komt bij dat een probleem nooit kan worden opgelost vanuit hetzelfde bewustzijnsniveau dat het creëerde.

  Er is mi. maar één oplossing voor het probleem van deze mensheid; Probeer macht te verkrijgen over jezelf… in plaats van over anderen.

  Misschien dat me dat zelf ook nog ooit eens lukt.
  Bedankt voor alle aandacht en supporting die ik heb mogen ontvangen.
  Dat het u verder goed mag gaan,… in vertrouwen op uw eigen ‘Goden’!

  Geliked door 4 people

 2. paulzwueste zegt:

  Ik zou zeggen: wees blij met die waanzinnige mars van die Dames.
  Als er iets was waar ik mij de laatste tijd op verheugde was het wel die March!
  Persoonlijk was ik bang dat die optocht van “Wandelende Vagina-Maagden” op ’n gegeven moment NIET zou doorgaan maar God zei dank ZIJ ging door.
  Fantastisch. Wat hebben die Dames zich aangesteld! Welk een schertsvertoning!
  Ik weet zeker dat het gezond verstand daardoor bij heel veel Vrouwen de bovenhand heeft gekregen, ook al zullen we dat niet direct merken.
  Hoe zou je zelf zijn als Dame die zich net met veel moeite uit de vagina heeft gewurmd,
  waar zij de hele dag in heeft rondgelopen.
  Bekogeld met ledige condoom-verpakkingen en vermorzeld door de schimpscheuten van rechts!

  Jammer dat Petra zo lijdt. Laten we hopen dat ze het licht zal zien…

  Like

 3. Marlies zegt:

  Jammer. Misschien horen we nog eens van haar als zij haar “wederhelft” in levende lijve naast zich heeft i.p.v. alleen in spirituele zin. Bedoelt zij nou haar soul-mate? Ik begrijp van dat soort zaken weinig, al heb ik wel mijn uiterste best gedaan info te vergaren en te luisteren naar diegenen in mijn omgeving die zo’n zelfde overtuiging hebben. Jammer genoeg is het óók een soort geloof, niet gestaafd met feiten, dus kan ik er weinig mee. Daarom ook ben ik een groot bewonderaar van deze site.

  Like

 4. louis portugal zegt:

  Theresa ik heb jouw stukjes (vertalingen) altijd met plezier gelezen.
  Jammer dat het even stopt.
  Echter er is veel te vertalen van duitse sites, die ik jou niet hoef te noemen, omdat je ze zeker zult kennen.
  Succes ermee om de blog van Bert mooi te houden.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Het zal wel Trees, bedankt en God shave the Queen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thom zegt:

  Petra Raab volgt de leer van de esoterie.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Esoterie

  Ze beweert al jaren dat ze met Stafan Raab een “Dualseele” vormt.
  Dat betekent volgens mij zo iets als dat ze met deze Stefan Raab een geheim verbond heeft en dat ze niet tastbare zaken samen delen.

  http://www.schleckysilberstein.com/2013/01/jetzt-rede-ich-stefan-raabs-dualseele-packt-aus/

  In de projectieve meetkunde is het begrip dualiteit een begrip in stellingen waarin punt vervangen wordt door lijn en lijn vervangen wordt door punt.

  In ieder geval voor een normaal denkend mens is aan esoterie en “Dualseele” geen touw vast te knopen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Met die esoterie en die “Dualseele” van haar heb ik me dan ook nooit een moment bezig gehouden.
   Ik heb altijd op het standpunt gestaan: Petra is een zweefteef, ontegenzeggelijk, maar….. een zweefteef van de GOEDE soort.
   Ze heeft zich toch maar nooit laten verleiden om met al die zweverigheid in de islam iets goeds te zien, iets van broederlijke/zusterlijke berbondenheid, zoals je dat bij die andere zweefteven zo regelmatig ziet. DAARIN onderscheidt ze zich van hen in gunstige zin!
   En zolang ze díe inslag is blijven vertonen, zijn haar stukjes altijd de moeite waard geweest.
   Ach, wie weet verandert ze wel weer van inzicht; zou me evenmin verbazen!

   Like

   • Thom zegt:

    Petra Raab staat en stond met haar islamkritische artikelen aan de goede kant van de zaak. Dat is het probleem niet. Ze ligt met zichzelf overhoop.Het is te hopen dat ze tot rust komt en alles op een rijtje kan zetten, maar ik vrees dat het alleen maar erger geworden is met haar “Dualseele” gedoe.
    Het volgende artikel schrijft ze in 2013 al op haar blog.

    https://petraraab.blogspot.nl/2013/01/stefan-raab-wei-bescheid.html

    Nu 4 jaar later schijnt er weinig verbetering in haar gedachten te zijn gekomen.
    Ze zei toen al, dat Stefan Raab wist dat ze zijn gedachten en gevoelens deelde. De manier waarop ze dat zegt, betekent dat het een aanname van haar is die hij nooit bevestigd heeft.

    Like

 7. tippelaar zegt:

  Geachte medereageerders. Ik denk niet zo moelijk. Wat ik zie, hoor en lees, daaruit distelleer ik mijn eigen mening. Aangezien ik niet de gave bezit om mijn mening voor die van een ander in te ruilen, heb ik dus altijd gelijk. Daarom zoek ik nooit naar opponenten maar naar lieden waarin ik mijn mening bevestigd zie. Hoe meer mensen mij dus gelijk geven hoe meer ik mij bevestigd zie in mijnj eigen gelijk en nog minder bereid om naar anderen te luisteren. Zo gaat het met de godsdienst, politiek, economie, noem maar op. Wanneer je weet dat je ongelijk hebt maar dat niet wil erkennen en er toch met gedraai, gekonkel en liegen en bedriegen onderuit wil komen, dus toch je gelijk wil halen in het openbaar dan heet je Mark Rutte, die zonder een spier te vertrekken zegt niet samen te wilen werken met de PVV maar dat hij niet de kiezers van de PVV uitsluit. Dit is een contradictie in zichzelf. Rutte is zo misvormd in zijn denken dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Hij hoort in een dwangbuis in een gesloten inrichting. Staatsgevaarlijke doorgedraaide beroepspoliticus.

  Geliked door 1 persoon

 8. peterdm zegt:

  Een sabbatical of sabbatjaar is een periode waarin mensen vrij nemen en hun gewone beroepsbezigheden onderbreken. (wiki)
  Ja Petra als je je ziel opdeelt in 2 delen waarvan 1deel je gevoel dan ben je aan een vrije jaar toe.
  In idealen waar ik voor sta is geen plaats voor gevoel of emoties (citeer EJ Bron, Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israëls) puur rationeel aanpakken. Rationaliteit en daar na handelen, iets wat Socioloog Max Weber als liberaal en nationalist voor/na 1900 ons al vertelde. Petra ga eens wat lezen van Max, goede medicijn om weer met beide benen op de grond te staan.

  Het gaat je goed.

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Zeg, mensen: Naar aanleiding van de aard van enkele reacties hier: IK ben er nog, hoor!
  Ik ben Petra niet: IK píeker niet over weggaan of opgeven! Ga dat alsjeblieft niet door elkaar halen!
  Duitse sites genoeg inderdaad: Ik heb daarnet alweer een Mannheimer ge-attaqueerd – die krijgen jullie nog wel te lezen- en ik zal wel eens eventjes naar verdere namen gaan speuren!
  Ik ben nog zoveel van plan, en trouwens, naar buiten treden wil ik ook nog steeds, zo gauw de kans zich voordoet! Ha, jullie zullen nog wat met me gaan beleven! Nee, van mij zijn jullie niet zomaar af! (LOL!)
  Om met onze webmaster te spreken: Ik ga door, tot ze me van mijn bed lichten!
  Voorwaarts!

  Geliked door 1 persoon

 10. Thom zegt:

  Tja, wat moet je ermee? Petra Raab beweert de “Dualseele” van Stefan Raab te zijn.
  Een “Dualseele” betekent iets als omgekeerde ziel. Zij beweert dus de gevoelens van Stefan Raab te kennen, zo maar uit de losse pols. Stefan Raab is getrouwd met een vrouw die Nike heet en niet met Petra Raab. Stefan Raab is de Duitse t.v.-ster entertainer. Hij deed ooit aan het Eurovisie-songfestival mee.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Raab
  Of Stefan Raab zichzelf als “Dualseele” van Petra Raab ziet weet ik niet, maar het zou wel eens kunnen, dat hij daarover denkt: “Spreken is zilver en zwijgen is goud”.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Even een woordje van mij.
  Ook ik ben wel eens bezig met het “hogere” en laat mijn gedachten de vrije loop over het bestaan en de dood.
  Na gisteren ben ik nu de oudste generatie in mijn familie……….waarom?
  Omdat……
  De 18e ik naar Nederland kwam om mijn lieve mama bij te staan in haar proces van heengaan, overgaan naar iets anders.
  De laatste 2 1/2 uur dat ik bij haar thuis in Den Haag naast haar bed waakte zag ik een verandering van ademhaling.
  Het was gisteren op dinsdag middag kwart voor vier.
  Het ademen ging al de maandag heel moeilijk en we hadden wat morfine toegediend om het haar comfortabel te maken, met een slaapmiddel erbij zodat zij rustig kon slapen.
  Het was ook de maandag dat ze nog zelf naar de badkamer liep, met een soort ellenbogenwerk, van ik kan het nog en ik wil douchen.
  Ok, we lieten haar doen, want ze was een sterke wereldvrouw met een sterke wil.
  Nadien was ze natuurlijk doodmoe en zeeg weer in bed, met moeite kon ze nog iets zeggen en uitspreken, maar ze deed het en ze zei, ik wil rust en ik wil alleen zijn, doe de deur maar dicht.
  Dit was tegen de zin van mij, mijn zus en mijn jongere broertje.
  Maar goed de deur ging dicht en ze wilde ook geen lichte morfinecapsule, ze wilde eerst de dokter nog spreken.
  Die kwam die maandag morgen en nadien zou er een vleugelnaaldje vast worden ingebracht want dat zou het inbrengen van het slaapmiddel en de lichte morfine vergemakkelijken.
  De eerste toediening kreeg ze met haar goedkeuring om middernacht.
  Toen de dinsdagochtend was aangebroken was ze nog in slaap en zou ze een volgende toediening krijgen.
  Het was duidelijk dat na het gesprek met de dokter bij mama een verandering van denken was aangebroken. Zij wilde nog niet dood en ze dacht dat ze nog wel een paar weken of twee maanden zou leven. Maar haar lichaam was totaal op met uitval van lever en nieren.
  Alleen in haar hoofd ging nog een strijd gepaard met zo erg is het nog niet, maar het was wel zo.
  Dinsdag middag zat ik daar dus te overdenken wat een mens nog wil, en als de tijd daar is en het lichaam wil niet meer en de geest is nog opstandig, ja dat was een moeilijk moment.
  Maar in een korte tijd van uren had ze zich overgegeven.
  Kwart voor vier dus zag ik haar halsslagader snel zichtbaar kloppen, en haar ademhaling ging al onregelmatig. Een paar minuten later zag ik haar nog de laatste lucht inhalen en voelde de halsslagader wegzakken tot er niets meer te voelen was, nog een allerlaatste snik en om vier uur precies ging mijn mama over naar iets moois, samen met haar moeder mijn oma. Oma die deze taak heeft om dit te doen. Haar dochters halen en begeleiden op deze reis. Zij die mij 5 jaar vanaf geboorte had groot gebracht, mijn oma was voor mij als klein kind al een bijzondere vrouw.Mijn oma die zelf vijfentwintig jaar ziekbed moest ondergaan. Samen gingen ze op reis naar het “hogere”. Mijn oma had mijn mama,s zus ook vergezeld toen ze stierf.
  Ik was blij dat ik ernaast zat, ik was blij dat ze vredig insliep.
  Ik heb haar verzorgd en vanmorgen bij de uitvaartonderneemster heb ik samen met haar mama in een mooie gevlochten mand gelegd.
  Er zal altijd bij iemand die heen gaat, geholpen worden door een familielid of zelfs een groep, en zij begeleiden de overledene op de weg naar………
  In mijn vroegere periode van privé terminale verpleging heb ik bijzondere dingen meegemaakt, zoals ook nu bij mijn eigen mama.
  Ik schrijf dit omdat over Petra Raab aan het lezen was en dat zij die momenten heeft van “bezinning” , die momenten van overdenken over bepaalde zaken die ons zo on-dagelijks zijn en nog zover weg. Of over andere zaken die niet aards zijn maar voor de gewone mens als iets onwezelijk is.
  Maar dat moment ligt eigenlijk vlakbij, want soms gaat de tijd zo snel, en is het ene al weer jaren geleden en het andere nabij.
  De ellende die zich in Europa afspeelt en alles wat op ons afkomt is en was op dat mooie moment niet belangrijk, het bestond even niet, het was niet als zodanig aanwezig in mijn hoofd.
  Wel dit samenzijn, die allerlaatste momenten, de uren die we nog gelachen hebben, over vroeger, over tijden die al vervlogen waren. Het verwerken samen met zus en broer en het delen van elkaars tranen.
  Ik moest “de dood” weer even ervaren als iets moois en zuiver.
  En ik wilde jullie mijn ervaring op deze wijze uitleggen.

  Geliked door 3 people

 12. Jan zegt:

  Woman Beheaded in Broad Daylight in Saudi Arabia=> As US Women in Pussy Hats Protest Trump

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Wat heb ik toch een bloedhekel aan linkse wijven; al dat volk heeft een ernstige genetische afwijking

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Klopt met onze observatie: De wandelende Mutsen zijn niet om aan te zien

  Republican Sen. Bill Kintner retweet dat de vrouwen zo spuuglelijk zijn dat zij niet bang hoeven te zijn om in hun kruis te worden getast.
  https://www.yahoo.com/news/nebraska-state-senator-faces-expulsion-online-behavior-060836630.html

  Like

 15. tippelaar zegt:

  @Guardiacivil, mooi om je ervaringen met het heengaan van je moeder met ons te willen delen. Je emoties daarbij kunnen we, hoop ik, ook invoelen. Wat me te denken geeft hierover, is het grote onderscheid dat we maken tussen de dood van de een en die van de ander. Het heengaan van mijn dierbaren ervaar ik als een grote emotie. Het heengaan van mijn vijanden doet me nog minder dan het doden van een varken in het abottoir. Bij sommigen van mijn vijanden zie ik hun heen gaan liever vandaag dan morgen. Niets menselijks is ons vreemd en als soort zijn we tot alles in staat. Van de meest mooie dingen tot de meest afgrijselijke. Soms is de situatie zodanig dat we ons moeten verdedigen om te overleven. Dat moment komt helaas steeds dichterbij. Ik hoop dat we daar net zo vaardig en succesvol in zijn als hier met onze pen. Sterkte met je rouwverwerking.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s