Krak des Chevaliers, Palmyra en Ninive: vervallen, verwoest en weldra vergeten?

screenshot_46

Krak des Chevaliers in Syrië.

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 1271 stortten de muren en de grote verdedigingstorens in elkaar die Krak des Chevaliers honderden jaren lang beschermden. Hier in de kapel van de burcht vielen de kruisridders van de Johannieter-orde op hun knieën, het teken van het kruis vormend, voordat ze zich klaarmaakten voor het laatste gevecht. Op de houten palissaden in het binnenste van het burchtplein lagen de dode soldaten van de sultan in de poort opgestapeld. De nauwe toegang perste de binnenvallende moslims samen en liet weinig speelruimte bij de ontplooiing van hun numerieke meerderheid. Wekenlang hadden de Johannieters de belegering standgehouden, voordat hun nederlaag en aftocht uit het Heilige Land ook het einde van de christelijke aanwezigheid in Krak des Chevaliers inluidde.

Nu is de vesting in de uitlopers van het Alawieten-gebergte grotendeels verwoest. Wat niet door de tand des tijds werd geslecht, werd in de oorlog in Syrië het strijdtoneel tussen Assad´s troepen en de radicaalislamitische “rebellen”. Op internet zijn video´s te vinden hoe mortiergranaten en luchtaanvallen de muren van de oude vesting verpulveren en grote delen van de burcht, vooral binnenin, doen instorten. Het doel zijn uiteraard de mensen in de burcht, die Krak des Chevaliers als moderne schuilplaats wilden gebruiken. In de Syrische oorlog worden niet alleen de christelijke, joodse en heidense minderheden van de Oriënt uitgeroeid. Ook de veelzijdige geschiedenis van het Midden-Oosten heeft te lijden, die nog altijd rijk aan cultuurschatten is en in het verleden nog veel meer was. Syrië was ooit het land van de filosofen in het rijk van de Assyriërs, aan wie het moderne Syrië ook zijn naam te danken heeft. Ten tijde van het Romeinse wereldrijk gold Syrië als een van de rijkste provincies, en nu nog is de architectuur van de Romeinen in het straatbeeld en in de vele Romeinse zuilen terug te vinden, die eenzaam in de woestijn staan, of verborgen in enkele grote steden aan verloren gegane tijden herinneren.

Überhaupt is veel van het historisch erfgoed de afgelopen jaren verloren gegaan. Niet alleen omdat de biologische dragers, de volkeren, gedecimeerd werden. De verwoestingen van de “Islamitische Staat” in de Mesopotamische stad Ninive zijn onherstelbaar. In de tientallen jaren van de Irak-oorlog daarvoor werden de Aramese christenen in het Tweestromenland samen met de laatste Joden opgejaagd, gedood en werden er vele kerken verwoest. Relikwieën van de christenheid van het Midden-Oosten zijn in de vuurzee van de burgeroorlog, grotendeels tot desinteresse van de wereld, verloren gegaan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vondsten over de Hethieten, een oud volk van zeevaarders uit de Oudheid, die eveneens in Irakese en Syrische musea het slachtoffer zijn geworden van plunderaars en vernietigers.

En net zoals Palmyra, Ninive en de afgodenbeelden van de Jeziden in Syrië, wordt Krak des Chevaliers aan het verval prijsgegeven. De radicale islamieten hebben duidelijk gemaakt dat ze geen interesse in voor-islamitische cultuur hebben en iedere herinnering aan niet-islamitische volkeren en identiteiten willen uitroeien. Ze doden de mensen, vernietigen hun geschiedenis en ze slaan de oude bouwwerken van de Oudheid tot stof. Niet alle verwoestingen worden door ISIS begaan. De Beeldenstorm op de niet-islamitische cultuurbewijzen vond ook daar plaats waar zogenaamde “gematigde islamisten” het voor het zeggen hebben. Vorig jaar nog verwoestte de Palestijnse Hamas een onlangs opgegraven christelijke kerk in zijn gebied en roeide iedere herinnering aan hem uit.

Als we kunnen waarnemen hoe de christenheid en andere minderheden in de Oriënt een langzame dood sterven, moet toch de vraag gesteld worden wie zich over het historisch erfgoed van deze traditionele volkeren zal ontfermen. Wie niet gedood werd, vluchtte naar Europa of Amerika. Wie niet vluchtte, bleef en vecht nu nog en het is twijfelachtig of de gedecimeerde minderheden een populatie in de wereld na de burgeroorlog kunnen redden die in staat is om te overleven. Zeker is dat ze bij hun gereduceerde aantal slechts op de genade van de moslims zouden mogen hopen. In de massagraven ligt gewoon ook de biologische en culturele drager van een volk. Namelijk de mens. Het meest verantwoordelijk voor cultuur en geschiedenis voelt zich in de regel het volk wiens cultuur en geschiedenis het is.

Bron:
http://younggerman.de
Auteur: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Christendom, Historie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Krak des Chevaliers, Palmyra en Ninive: vervallen, verwoest en weldra vergeten?

 1. tippelaar zegt:

  bij gevechten tussen mensen op leven en dood is cultureel erfgoed totaal niet van belang. Kijk naar Berlijn, Dresden, Rotterdam. Allemaal weer keurig opgebouwd. Cultuurwaarden kun je ook zien op plaatjes. Kan je zo weer namaken. Neem als voorbeeld, de originele beeldhouwwerken op kerken en cathedralen. Die zijn er afgehaald vanwege de verwering door de elementen en vervangen door replicas. Prima toch!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @tippelaar
   Klopt.
   Ook Ieperen lag in 1918 in puin, maar is in haar geheel herbouwd.
   En het is dit verband van groot belang dat u Dresden aanhaalt, want de herbouw van de in februari 1945 verwoeste Frauenkirche aldaar, die tussen 1994 en 2005 plaatsvond, kan als het definitieve sluitstuk van de verwerking van WOII in Duitsland worden beschouwd.
   Het is daarom dan ook geenszins toevallig dat Dresden het voornaamste bolwerk van Pegida is.
   Zolang de cultuur nog aanwezig is zullen ook de gebouwen die deze cultuur vertegenwoordigen na een verwoesting door oorlogshandelingen weer worden herbouwd.
   Het is echter de vraag of dit ook in het huidige Syrie nog het geval is.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Even ’n correctie aanbrengen.
    Ieperen lag in het begin van 1914 al volledig in puin door aanhoudende beschietingen van het op 20 kilometer afstand gestationeerde zware geschut van de Duitsers.
    De zogenaamde “Dikke Bertha’s”.
    Deze enorme kanonnen konden vanaf 20 kilometer afstand hun doel bereiken, en waren oorspronkelijk bedoeld om Parijs te beschieten. Dit na de geplande snelle overgang van de Franse grens die op 5 kilometer achter Ieperen lag.
    Dit plan werd echter verijdeld door het onder water zetten van de streek door enkele dappere boeren die ’s nachts de sluizen in het gebied open hadden gezet.
    De Duitsers waren zo onnozel geweest dit niet te voorzien en werden hierdoor definitief gestuit in hun snelle opmars, die via de Belgische-Ardennen-grens, naar de kust van België liep, om vandaaruit langs de kust door te stoten naar de Franse grens.
    Zonder deze tegenslag hadden zij enkele weken later Parijs kunnen bereiken.

    Het gevolg was een 3-1/2 jaar lang durende loopgravenoorlog die in de streek rondom Ieper werd uitgevochten en ettelijke honderdduizenden slachtoffers, zowel burgers als militairen, het leven heeft gekost.
    Na enkele maanden van voortdurende beschietingen was Ieper eind 1914 niets meer dan ’n zwarte vlek in de doorploegde aarde.

    Haar bewoners woonden bijna 4 jaren lang in holen en grotten in het omgevende heuvelland.*
    Persoonlijk denk ik dat de onnozelheid van de Duitsers om deze sabotage te voorkomen, en de moed van sommige eenvoudige boeren die de sluizen opendraaiden, in belangrijke mate de uiteindelijke nederlaag van de Duitsers in 1918 hebben bewerkstelligt.
    De Duitsers werden door het tekenen van hun overgave in 1918 verplicht de kosten te dragen van de volledige wederopbouw van de stad Ieperen.
    Dit is bijzonder zorgvuldig en met grote vakkennis gebeurd.
    Ieperen is weer uit haar as herrezen, mede door de offers van ontelbare slachtoffers.
    De Duitsers hebben in november 2007 de laatste afbetaling van de wederopbouwkosten van Ieperen betaald.

    * Bezoek de indrukwekkende permanente Internationale Tentoonstelling
    “In Flanderen Fields.”, in “De Lakenhallen” te Ieperen.

    Like

  • Harry zegt:

   @ Tippelaar ,
   “kijk naar Berlijn , Dresden , Rotterdam “.
   Ik heb niks met Duitsland en kom er dan ook nooit , dus Berlijn en Dresden zal me een worst wezen , maar Rotterdam is niet zo ver bij me vandaan .
   “Allemaal weer keurig opgebouwd ” ???
   Rotterdam is door de bombardementen een zielloze stad geworden met smakeloze vierkante rothokken zo vér het oog reikt .
   Alles wat leuk en fraai was is door die rotmoffen totaal verziekt , reddeloos verloren geraakt en de stad is verworden tot een groot smakeloos winkelcentrum en eindeloze woonkazernes . Er is gewoon haast niks moois meer !
   Niemand heeft het benul gehad om er nog een beetje sfeer in terug te brengen .

   Keurig opgebouwd , zei je ?
   Compleet verramponeerd , in mijn optiek .

   Geliked door 1 persoon

 2. Luchtpint zegt:

  “En net zoals Palmyra, Ninive en de afgodenbeelden van de Jeziden in Syrië, wordt Krak des Chevaliers aan het verval prijsgegeven. De radicale islamieten hebben duidelijk gemaakt dat ze geen interesse in voor-islamitische cultuur hebben en iedere herinnering aan niet-islamitische volkeren en identiteiten willen uitroeien.”

  Het zijn geen archeologen, bij mijn weten. En al wat overeind blijft staan is sjirk, ongeoorloofd. Moslims vinden nu eenmaal dat ze moreel vergiftigd worden door alle cultuuruitingen van niet-moslims, of het nu om religieuze rituelen gaat, dan wel om gewoonten in de sociale omgang, opinies die niet stroken met wat de Islam voorschrijft, socio-econmische theorieën, algemene en specifieke filosofieën, de inhoud van New Age-of zelfhulpboeken, politieke stromingen, tradities, alcohol drinken, en dus ook architectuur, enz. En je kan geen boek willen lezen of het MOET de Koran zijn.

  Al wat behoort tot ONZE cultuur, inclusief wetenschap en technologie, e.d. Soms klinkt het alsof dat zgn. “gebrek aan interesse” van moslims er volgens sommigen in de moslimgemeenschap moet worden ingeramd. En dan krijg je een raar eufemisme: “wat raar toch dat ze er geen interesse voor hebben, jammer eigenlijk.” Aldus de schrijver. Zo kom je dan uit de lucht gevallen. En wat is dan de volgende stap ? Ze zich tegen heug en meug laten bezig houden met iets dat eigenlijk verboden is voor hen en dat hen continu doet denken hoe “giftig” de wereld om hen heen eigenlijk is dankzij niet-moslims ?

  Want daar gaat het om, om haat. Wat zijn we hier in het Westen toch raar, dat er nog serieus mensen rondlopen die denken dat je moslims kan verplichten om ze te laten denken en handelen zoals wij. Dat gaat niet, zo eenvoudig is dat. Dus gooi dat getikte idee van “geen interesse” maar gewoon in de vuilbak. Allemaal projectie van Westerse eigenschappen op moslims.

  Ze krijgen niets klaar, want het enige waar ze goed in zijn, is dingen en mensen vernietigen. Het doel heiligt de middelen en voor hen is al de rest larie en apekool.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat moslims Alliëns zijn die vanuit een andere planeet naar de aarde zijn getransponeerd, met als doelmerk de aarde en haar bevolking te vernietigen.
   Dit via een gleufvormige lanceerinstallatie die in hun taal “vagina” wordt genoemd.

   Laatstelijk werden deze transportmechanismen in grote optocht en nu ook zelfstandig bewegend waargenomen in de Amerikaanse stad Washington.
   Zij bewogen zich in verticale stand en met luide zuigende geluiden, door het stadscentrum en zongen in spreekkoren dat zij zich absoluut niet By the Pussie zouden laten Crabben…!
   Merkwaardig, de geheime dienst is er mee bezig maar weet nog niets.

   Like

  • Harry zegt:

   Ik denk dat het in ons aller belang is om onszelf zo spoedig mogelijk van de moslims te ontdoen , willen we nog iéts van waarde overhouden .
   Doe met die lui wat ze met andermans bezittingen doen , blaas ze allemaal op !
   Er zijn geen goede moslims , sommigen zijn misschien te lui om fundamenteel terrorist te worden , maar ze zijn stuk voor stuk in staat om op termijn door te stromen richting isis .

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De Palestijnen hebben met hulp van miljoenen subsidies uit het westen (wat kunnen ze eigenlijk zelf?) in Samaria en Judea een museum gebouwd met de bedoeling er Palestijnse artefacten in ten toon te stellen als herrinering aan het grootse Palestijnse verleden. Alleen het museum heeft een nadeel. Het heeft geen inhoud. Ze zeggen dat er nog inhoud komt want de bezetting door israel heeft hun gehinderd een toonbare verzameling samen te stellen. De waarheid is echter dat er nooit artefacten uit de Palestijnse cultuur zullen komen omdat er nooit een specifiek Palestijnse cultuur heeft bestaan. Wat de Palestijnen wel doen is overal waar ze Joodse en Christelijke bouw en kunst erfdragers tegen komen deze vernietigen. De Joodse geschiedenis die 3000 jaar terug gaat en de Christelijke geschiedenis die pakweg 1700 jaar tot 2000 jaar terug gaat in dat gebied moet kost wat kost uitgewist worden. Kijk dat zijn nu de jongens waar die moslimbroeder in het witte huis nog snel dacht een slordige 225 miljoen aan over te maken. Moge hij eeuwig branden in de hel als het eenmaal zover is.

  https://brabosh.com/2016/05/19/pqpct-cbb/

  De russen hebben prachtige (voor zover je het prachtig kunt noemen) drone opnamen gemaakt van de recente beschadigingen voorzaakt door IS van dit culturele erfgoed dat toekomt aan de hele wereld.

  Like

 4. Assyriër zegt:

  Prachtig stuk,helaas is de westerse wereld gebrainwasht en beschadigd door de islam-propaganda dat weinigen een beeld kunnen stellen over de geschiedenis in de antieke oudheid.
  Zie volgend stuk uit nageltjes.be
  In welke toestand bevonden zich landen, voordat ze geïslamiseerd werden?
  Geplaatst op 17/01/2017 door admin
  Alle huidige islamitische landen – inclusief het “moederland” van de islam Saoedi-Arabië – waren, voordat ze onder miljoenen slachtoffers met het zwaard geïslamiseerd werden, of animistisch, christelijk, Hindoeïstisch of Boeddhistisch. In het Nabije Oosten, maar ook in Perzië, India, Afghanistan, Pakistan en Indonesië deden de moslims alles om de sporen van de voormalige hoogontwikkelde culturen uit te wissen. Alleen al in Afghanistan vernietigden ze tienduizenden voormalige Hindoeïstische en boeddhistische tempelcomplexen. Niets zou de nakomelingen eraan moeten herinneren, dat daar, waar tegenwoordig de islam heerst, ooit hoogontwikkelde culturen bestonden, die in de meeste gevallen superieur waren aan de islam.

  Systematische geschiedvervalsing door de islam

  Aan de moslims in al die landen wordt geleerd dat de islam er altijd al was. Nauwelijks iemand van hen weet, dat de islam overal probeert alle geschiedenis voor haar ontstaan uit de collectieve herinnering van de mensheid te wissen. Als de islam eenmaal een land in handen heeft, maakt hij zich regelmatig meester van diens wetenschappelijke verworvenheden en beweert deze zelf ontdekt te hebben.

  Maar niet de moslims hebben het getal nul uitgevonden, zoals ze brutaal beweren (in India werd het getal nul uiterlijk sinds de 5e eeuw na Christus – dus al lang voor Mohammed – genoemd). Als eerste veilig gestelde bewijs van de nul als getal in India (al eerder in Zuidoost-Azië) wordt een stenen tablet uit de plaats Gwalior, 500 kilometer ten zuiden van New Delhi, beschouwd.

  Zelfs het Arabische schrift, het schrift van de koran en daarom heilig voor moslims, is geen ontdekking respectievelijk ontwikkeling van de Arabieren, zoals ze graag willen doen voorkomen. Het Arabische schrift vindt zijn oorsprong in het Byblosschrift (Libanon) en het Fenicische schrift. De vorm van de letters en de fundamenten voor de verdere schriftontwikkeling werden gelegd in het Aramese schrift – en dat al omstreeks 900 voor Christus, uit het Fenicische schrift ontwikkeld en legde de basis voor de meeste andere Semitische schriften. Het schrift was verbreid in de regio van Klein-Azië tot India. Voor de weergave van geschriften gebruikt men tegenwoordig nakomelingen van dit schrift (Hebreeuws, Syrisch, Mandaïsch).

  Niet anders is het met de Arabische cijfers: dit zijn in werkelijkheid Indische cijfers (alleen in Europa ook als Indisch-Arabische cijfers en in het dagelijkse taalgebruik als Arabische cijfers bekend) en werden door Indische wiskundigen ontwikkeld. Toen de Arabieren in de 9e eeuw India overvielen, daar vervolgens 80 miljoen Hindoes en ongeveer 35 miljoen Boeddhisten vermoordden, namen ze uit India het schrijfschrift en het Indische cijferschrift mee, waarvan ze het op het decimale stelsel berustende voordeel al tamelijk snel erkenden en brachten beide – samen met de van de Hindoes en boeddhisten geroofde fabelachtige schatten evenals ontelbare seksslavinnen – naar Saoedi-Arabië.

  En in het bijzonder heeft de islam zich niet vreedzaam uitgebreid, zoals hij zijn gelovigen vertelt en in zijn talloze geschriften voorstelt. De waarheid is, dat geen enkele andere ideologie in de geschiedenis van de mensheid zoveel mensen heeft vermoord als de islam. Want de islam is geen religie in de gebruikelijke zin van het woord. De islam is veel meer een ideologie met als doel de vernietiging van alle beschavingen.

  Over dit thema gaat het volgende artikel van Bill Warner, met als titel:

  “Het zwarte gat in de geschiedenis”.

  Bron: http://tinyurl.com/d79enhd Auteur: Michael Mannheimer

  Like

  • hendrikush zegt:

   De sultan van Turkeye is bezig om het lesprogramma voor scholen te herschrijven.
   Er moet meer aandacht komen voor islamitische geleerden uit de oudheid.
   Onwelgevallige wetenschap, zoals de evolutietheorie, wordt genegeerd; wetenschappelijke ongerijmdheden in de koran worden recht gepraat of verdoezeld;
   westerse vindingen worden geannexeerd.
   Et voilá; het moslimparadijs ligt in het verschiet.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou dan kan Erdogan lang zoeken, want er is geen Arabische geleerdheid.
    Nooit geweest en zal er ook nooit zijn. Zit niet in de genen van die indianen.
    Maar dan zullen ze wel weer iets nieuws en groots “ontdekken”.
    Bijvoorbeeld de aanleg van onmetelijke olievelden diep onder de sahara’s.
    Die door hun kindskinderen op puur wetenschappelijke gronden reeds werden aangelegen
    om voor hun ouders in de verre toekomst auto’s op te laten lopen en vliegtuigen en….
    Weet je wel zoiets waanzinnigs zal onvermijdelijk nu ontdekt worden…

    Bovendien zal Erdogan dan kunnen schreeuwen dat wij al 200 jaar lang die arme Turken onderdrukken en uitzuigen, omdat we al zo lang hun olie stelen.
    Stel je voor alweer ’n nieuw 1957-drama…

    Like

 5. Er is al wat verwoest door de islam. Zo proberen ze ons van de kaart te vegen.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Zeker is dat ze bij hun gereduceerde aantal slechts op de genade van de moslims zouden mogen hopen.
  IJdele hoop!!!
  Mislims staan bepaald niet bekend om hun fijnzinnigheid en medemenselijkheid.
  Ik kan me zo voorstellen dat het woor ‘emphatie’ in het arabisch niet eens voorkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s