Nederland daalt op lijst democratische landen

screenshot_41

Nederland is volgens de democratie-index van 2016, het jaarlijks onderzoek van tijdschrift The Economist, een klein beetje minder democratisch geworden ten opzichte van de jaren ervoor.

Op de lijst van de beste democratieën wereldwijd staat ons land op een twaalfde plaats met het cijfer 8,80. In 2006 toen de metingen begonnen stond Nederland nog met een ruime 9 in de top tien.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Nederland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nederland daalt op lijst democratische landen

 1. Jan zegt:

  en stijgt op die van een van de meest fascistische en onvrije staten

  Geliked door 1 persoon

 2. Troubadour zegt:

  Zweden de beste democratie in de top 3.Fantastisch Rape Capital of Europa.
  Dit zegt meer dan genoeg

  Geliked door 1 persoon

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, met aldoor premiers, die uitslagen van referenda stelselmatig negeren, kun je als land allicht verwachten, dat je vroeg of laat een plaats of wat zakt op die lijst! LOL!
  Maar zonder gekheid: Hieraan kun je ook weer zien, dat het democratie-gehalte op zichzelf niets te maken heeft met een goed verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de eigen bevolking: Zweden staat wat dat eerste betreft op een glorieuze derde plaats, maar wat dat laatste betreft is het dus huilen met de pet op!

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Dat Nederland is iets minder democratisch dan voorheen, is het een “Sonja goed Nieuws show”. Dat Nederland wordt beschouwd als minder democratisch land, kan betekenen dat Nederland is – EINDELIJK – minder politiek correct en minder multicultureel. In dat geval juich ik het toe. 3 x Hoera!. Lekker doorgaan, minder recht aan moslims om etnische zuiveringen in de Sharia-wijken te plegen. Meer begrip voor de autochtone en niet islamitische bevolking als ze worden geconfronteerd met islamitisch geweld. Halt toe te roepen aan islamitisch agressie is geen racisme. En als dat wel racisme is, dan ben ik een trotse racist. Laat maar de democratische zooi naar de bliksem lopen. Nederland is nog altijd de land van de Nederlanders, of anderen het leuk vinden of niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Onverdiend veel te hoog ingeschat !

  Like

 6. Joshua zegt:

  Nederland is gezakt op de lijst van democratische landen.
  Waar is dat op gebaseerd?
  Al jaren hebben de Nederlanders geen democratie meer door het harlekijnen kabinet dat alleen de mond vol heeft van democratie en rechtstaat en alles wat met democratie te maken heeft de nek omdraaid.
  “Democratie wordt schaamteloos de nek omgedraaid”: Rutte gaat Oekraïneverdrag toch tekenen
  http://www.ninefornews.nl/democratie-rutte-oekraineverdrag-tekenen/

  Like

 7. Fred zegt:

  En na de verkiezingen van 15 maart als 25 procent van het Nederlandse volk door fascistische partijen buitengesloten worden van regeringsdeelname zullen we nog verder dalen.
  En dan is het gesjoemel met het associatieverdrag en het politieke proces tegen een kamerlid nog niet eens meegeteld.
  We gaan de Noord-Koreaanse kant op.
  Met dank aan onze universitair geschoolde politici.
  Om niet te zeggen prutsers.

  Like

 8. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Minder, minder, minder!

  Geliked door 1 persoon

 9. tippelaar zegt:

  Democratie meet je ook af aan hoelang je ruiten heel blijven als je een PVV.pamflet op de ruit van je woning hangt of een PVV.sticker op je auto .Of ga eens met een t.shirt de stad in (zichtbaar voor iedereen )met de tekst : ” I like the P.V.V.” Ben benieuwd hoelang je het volhoudt zonder kleerscheuren of erger. Kijk, dat is nou de vrijheid van al dat linkse gajes in nederland, hoe ze zich ook noemen. Ben je tegen, dan word je bedreigd of in elkaar geslagen. Dat heet terreur en intimidatie van links. Denk aan Jan Maat van de centrum partij. Denk aan Aad Kosto wiens ihuis s afgefikt door RARA. Denk aan Pim die door een door links ingehuurde moordenaar werd doodgeschoten. De intellectuele dader was? Resumerend, in Nederland bestaat geen democratie. Alleen de machthebbers hebben het voor het zeggen. Voorbeeld; Jaren geleden hoorde ik Wallage van de pvda al zeggen “Nederland is niet van de nederlanders, nederland is van iedereen”. Sinds hij het baantje van CDK ergens in het noorden heeft hoor je hem niet meer. Zo ook pvda.prominent Max v.d. Berg. Weggepromoveerd met een zak geld en daarna doodse stilte.
  Zelfs koningin Maxima zei op tv: “De nederlander bestaat niet”. Wie helaas wel bestaat is jammer genoeg de nederlandse belastingbetaler, het kind van de rekening. Meedogenloos en genadeloos vervolgd door de belastingdienst. Behalve dan de arme, zielige, van huis en haard verdreven vluchtelingen, die alles voor niks krijgen op kosten van die nederlandse belastingbetaler
  Ik zag vanavond nog een oude bekende op de tv, Paul Rosenmuller, nu doet hij iets in toezicht op het onderwijs. Voor mij is hij nog steeds de voorzitter van de communistische vakcentrale E.V.C
  (Eenheidsvakcentrale). Ik herinner mij nog zijn opruiende speeches voor de havenwerkers om te staken. Ook omgekocht met een zak zilverlingen.Mijn conclusie is dus dat men altijd eerst aan zichzelf denkt, dan weer aan zichzelf, even aan een ander en direct daar weer aan zichzelf. Zo is er dus geen waarheid maar alleen eigen belang. Zou ik dat nou ook hebben?

  Like

 10. abouneenee zegt:

  Democratie betekend dat het volk aan de besluitvorming deelneemt. Toen wij dat in 2005 en 2016 op een directe manier mochten doen wisten de belanghebbenden steeds hoe wij dat bedoelden en ook hoe zij recht moesten doen aan onze bezwaren, boffen wij even. Eigenlijk hebben wij in Nederland dus gewoon een dictatuur van VVD, CDA, D66 en PvdA, niets parlementaire democratie. De verkiezingen in maart mogen van mij extra goed in de gaten worden gehouden door Russische en (republikeinse) Amerikaans toezichthouders. Willen wij een echte democratie invoeren dan moet dat naar Zwitsers voorbeeld. Dat oude status quo politiek steed minder wil weten van referenda is absoluut geen reden om geen Zwitsers model hier in te voeren, het is juist een aanmoediging omdat de status quo zwaar verouderd is, beroeps-politici nooit capabel zijn om het ambt te bekleden dat zij hebben kunnen bemachtigen omdat zij geen praktijkervaring hebben en ambtenaren bij gebrek aan inzicht bij ministers het land sowieso in een greep houden. Nederland verdient om te beginnen de PVV, zodat die het land mag opknappen en weer veilig mag maken. Ik ben blij dat de PVV bereid is die enorme taak op zich te nemen en gezien de behaalde resultaten durf ik er ook mijn complete pensioen op in te zetten dat de PVV het in z’n mars heeft.

  Natuurlijk zal links (dus ook vele ambtenaren) rouwen bij een overwinning van Wilders, gelijk de democrats weigeren te geloven dat Trump in het Oval Office zit, maar mijns inziens hebben we vele werkeloze PVV-stemmers (o.a. 50+-ers) die in een keer hun plek kunnen innemen bij werkweigering, misschien is het sowieso beter om alle ambtenaren te vervangen als Wilders in het torentje zit door werkeloze PVV’ers, behalve de PVV’ers die er al zitten natuurlijk. De kliek (PvdA, VVD, D66 en CDA) heeft de Nederlandse samenleving gebarricadeerd tegen naar het volk luisterende (“extreem-rechtse”) inmenging in hun snode plannen, noemen dat echter buitenlandse inmenging… De markten zitten dankzij contracten (cordon-vorming/uitsluiting) muurvast waardoor startende ondernemers geen kans meer maken, zo worden armeren steeds armer. Het grote geld koopt kansrijke start-ups op om ze toe te voegen aan hun kansloze ondernemingen in de hoop nog enig elan toe te voegen aan die ondernemingen die alleen nog in bedrijf zijn dankzij de onwil van mensen die denken dat ze het goed hebben om te veranderen. Zeer veel potentie gaat daardoor verloren.

  Like

 11. Dat heb je, als er een stelletje huichelaars in de regering zitten.

  Like

 12. Boemiebolleboos zegt:

  Nu moet het nog de teelballen laten dalen. Of beter gezegd, de politici.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s