SP wil toch lijstverbinding met PvdA en GroenLinks

screenshot_48

De SP wil toch een lijstverbinding aangaan voor de komende verkiezingen met de PvdA en GroenLinks. Voorwaarde is wel dat de andere twee linkse partijen een coalitie met de VVD van premier Mark Rutte bij voorbaat uitsluiten. Die oproep doet SP-voorzitter Ron Meyer vandaag. 

Op het SP-congres eerder deze maand werd een voorstel voor een lijstverbinding met de PvdA en GroenLinks nog weggestemd, nadat het partijbestuur dit had ontraden. Het bestuur gaf toen aan alleen ,,via concrete voorstellen” te willen samenwerken.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
algemeen-dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groenen, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, PvdA, Socialisten, SP, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op SP wil toch lijstverbinding met PvdA en GroenLinks

 1. Thom zegt:

  Zo’n soort lijstverbinding sluiten GroenLinks en de PvdA nooit. Als er een cordon sanitaire rond de PVV komt dan moeten er linkse partijen meeregeren, immers de VVD zal bijna zeker in de regering willen komen. Als links een cordon sanitaire rond de VVD legt dan moet de PVV wel regeren. dat zullen ze bij GroenLinks en PvdA ook wel snappen. Door de eis van de SP om niet met de VVD te regeren sluiten de SP, GroenLinks en SP zichzelf uit van regeringsdeelname.

  Geliked door 1 persoon

 2. abouneenee zegt:

  Lijstverbindingen zijn slechts de volgende truc van de kliek die tegen de PVV ageert en daarmee een reclame voor de PVV. Waarom hebben de anti-PVV partijen zoveel moeite met de PVV en waarom kunnen ze dat niet gewoon klip en klaar in het parlement onder woorden brengen, waarom moet men daarvoor als een kleuter hysterisch gaan doen, rechtszaken starten omdat iemands woorden jou niet bevallen of aanvallen op het gebrek aan bewegingsvrijheid dat die partijen zelf veroorzaakt hebben. Het cordon omvat een veel groter gebied dan alleen de parlementaire samenwerking, door Wilders te demoniseren net als Fortuyn is gedemoniseerd heeft men gepoogd de samenwerking van burgers met de PVV bovenal te frustreren. Helaas is de manipulatieve kracht van de status quo voor vele mainstream-media-getrouwe kiezers te sterk gebleken.

  Like

 3. Fred zegt:

  Uitsluiten, uitsluiten.
  Hoe ondemocratisch wil je het hebben om grote meerderheden van de Nederlandse bevolking van regeringsdeelname uit te sluiten.
  Het is een schurkenstatenmentaliteit.
  Of links wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt.

  Geliked door 1 persoon

  • stefan zegt:

   Een schurkenstaten mentaliteit?
   Wilders zou veel meer stemmen kunnen krijgen, als hij wat beter de dingen bij de naam noemt.
   Dan met name over zijn “minder, minder” uitspraak.
   Als hij beter had benadrukt dat hij alleen praatte over criminele marrokkanen, dan zou ik zelf ook overwegen op de PVV stemmen.

   Ik ga er even vanuit dat we met zn allen een goede toekomst voor NL en onze kinderen willen toch?

   En links/rechts maakt niet zoveel uit, in beide kampen heb je mensen met verschillende opvattingen.
   Niet alle linkse mensen zijn fout, net als dat niet alle rechtse mensen fout zijn.

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Lijstverbindingen is het verkrachten van de democratie !!!
  Als splinterpartijen alleen te klein zijn/worden dan krijg je deze ondemocratische lijstverbindingen !!
  Het moest verboden zijn !!

  Like

 5. 3 Grote gluipers bij elkaar. MENSEN STEM A.U.B. ALLEMAAL OP GEERT WILDERS PVV, OM TE VOORKOMEN DAT DE VERKEERDE DE GROOTSTE PARTIJ WORDEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  links is niets meer alle partijen hebben hetzelfde programma behalve de PVV. Die met uitzondering van haar islam standpunt ook links is.
  Lijsttrekkersdebat met 6 inplaats van de vier grootste partijen alleen omdat de politieke elite graag dat jochie met dat mooie smoeltje en die droeve hondenogen aka Jesse Mohamed Klaver wil inzetten.

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Grappig wat men hier tracht te doen, als GroenLinks en Maoïstisch links samen met oud links een lijstbinding aan gaan met die voorwaarden, dan is er geen coalitie meer mogelijk anders dan met de PVV. De VVD is de tweede partij, en het is nu nog niet duidelijk hoe erg de kaalslag is in de blauwe bankjes. Als er tussen nu en de verkiezingen een moslim aanslag komt dan gaat Wilders naar de 40 zetel en zakt VVD nòg sterker. Stel dat Klaver iets wint omdat zijn initialen gelijk zijn aan John Fitzgerald Kennedy, en stel dat de PvdA ook nog 10 zetels kan behouden, dan is dat met de SP erbij samen ongeveer dertig. Geen coalitie op links dus. Er moeten wel randgroepen bij zoals Artikel 1 en ècht iedereen van de Groep Küzü-Ötzürk en alle andere kamerleden die zijn gaan drossen.

  Een coalitie zonder Wilders kan alleen als links en rechts weer de Puinhopen van Paars gaan continueren. Mensen die niet opletten moeten alle in de geschiedenis gemaakte fouten blijven herhalen en herhalen, net zo lang tot ze het snappen, links en rechts gaan niet samen, omdat het tegengestelden zijn.

  Like

 8. Leo zegt:

  Wordt er een nieuwe C.P.N. geboren ??
  De ooievaar gelijk de lucht uitknallen voordat ie landt.

  Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Uitsluiten gaat nog eens een groot dingetje worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s