Van der Steur stapt op

screenshot_60

DEN HAAG – Ard van der Steur neemt ontslag als minister van Veiligheid en Justitie. Dat maakte hij donderdag zichtbaar emotioneel bekend in de Tweede Kamer tijdens een debat over de Teevendeal. Met een omhelzing nam Van der Steur afscheid van premier Rutte en beende de Kamer uit. Van der Steur is de derde bewindspersoon van VVD-huize die over de kwestie struikelt.

Na afloop wilde de bewindsman niets zeggen. Tijdens het debat verklaarde hij dat velen hun oordeel al klaar hadden over de in zijn ogen ‘onterechte beschuldigingen’. Volgens premier Mark Rutte was de strijd ‘niet meer te winnen’.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Van der Steur stapt op

 1. Onschuldige Bijstander zegt:

  Vvd-ers vallen als rijpe appelen behalve Demmink, Michaatje Kat toch zo gek nog niet, waarvoor kreeg die Cees H. dat geld eigenlijk?

  Geliked door 1 persoon

  • Japio zegt:

   Achterstallige betalingen voor aan de 2e kamer geleverde hallucinerende drugs denk ik.

   Geliked door 1 persoon

  • E. van Bulck zegt:

   Ja, dat is de grote vraag. Naar wie moest al dat geld worden doorgesluisd? Waarom moest het allemaal zo stiekem? Boeven horen in het gevang en moeten worden kaal geplukt. Ze behoren niet te worden gespekt door ene “meneer” Fred Teeven van het Openbaar Ministerie. Ik denk, dat we eens even heel goed moeten kijken, of die “meneer” Teeven zelf ook in het kotje behoort te worden opgesloten.

   Like

  • E. van Bulck zegt:

   Ja, dat is de grote vraag. Naar wie moest al dat geld worden doorgesluisd? Waarom moest het allemaal zo stiekem? Boeven horen in het gevang en moeten worden kaal geplukt. Ze behoren niet te worden gespekt door ene “meneer” Fred Teeven van het Openbaar Ministerie. Ik denk, dat we eens even heel goed moeten kijken, of die “meneer” Teeven zelf ook in het kotje behoort te worden opgesloten.

   Like

 2. Jade zegt:

  Doei, dag, tot nooit weer ziens…

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Drie x scheepsrecht, nu Rutte nog hard op z,n bek.

  Geliked door 1 persoon

 4. D. G. Neree zegt:

  En nu de rest van die boevenbende nog. Hoe eerder verkiezingen hoe beter.
  Het hele (linkse) establishment in Europa is in elkaar aan het donderen vanwege de algehele onmacht van deze charlatans en bedriegers om ook maar iets goed te doen ( in dubbele betekenis)

  En in Zweden moet de minister van huisvesting opstappen wegens banden met de Moslimbroederschap.
  http://www.aljazeera.com/news/2016/04/sweden-green-party-infiltrated-islamists-160426130534157.html

  Geliked door 2 people

  • jackholland zegt:

   Je kon er wederom op wachten. Hoeveel bewijs moet er nog komen voor de linkse gutmensch eindelijk eens in de gaten heeft dat er voor alle moslims geldt:
   ER GAAT NIETS BOVEN MOSLIMS . Integratie en een beetje westers doen is allemaal schijn.
   Een criminele moslim is altijd nog beter dan een hardwerkende goed oppassende kufar.
   Zet een moslim op een zak geld van de overheid en het gaat geheid mis , integer omgaan met een zak geld die van een ander is is niet voor de moslim weggelegd.
   Kijk deze minister in zweden, toch weer banden met moslimbroederschap zal wel zoiets zijn als tegen betaling zorgen dat moslims ff voorgetrokken worden bij huisvesting, let ook maar op de canadese moslimminister die gaat geheid in de fout kwestie van tijd.
   Wat te denken van moskeebesturen/ islamitische schoolbesturen . Wat te denken van de turkse dame die destijds directeur was van amsterdams ziekenhuis , wat te denken van moslims op acceptatieafdelingen van hypotheken en kredieten .
   Wat te denken van corrupte moslims bij de politie?
   Als het er op aan komt hebben moslims maar 1 hoofdgedachte en dat is leven volgens de regels van mo de pedo waarbij het ten strengste verboden is om andere moslims te verraden/ aan te geven bij de overheid, en al zeker niet bij een overheid die bestaat uit kufars.
   Waarom weet niemand waar de criminele marokkanen van opsporing verzocht zitten.?
   Neem van mij aan ze kennen elkaar allemaal ,maar zelfs terroristen die 30 moorden op hun geweten hebben houden ze nog in bescherming.
   Ze hebben allemaal wat te verbergen.Kijk maar eens in een telefoonboek nog niet 1% van moslims staat met telno in het telefoonboek allemaal geheim no.
   Bel maar eens een moslimkennis op met instelling obekend van je mobiel er neemt er geen 1 op met zijn naam altijd met hallo en vaak moet je dan eerst inspreken dan pas bellen ze terug.
   kortom heimelijk diep van binnen zijn ze het gewoon eens met extremisme en streven ze werkelijk naar een islamitische overheersing van de wereld waarbij christenen en joden als een soort derderangsburgers met minder rechten en hogere belastingplicht getolereerd worden.
   Dit uit zich al op scholen waar 70 % allochtoon is , blanke autochtone leerlingen worden daar onderdrukt ,bedreigd en gechanteerd.

   Geliked door 2 people

 5. Lee zegt:

  Hahahahaha, wat een labbekakken daar bij de vvd. De derde reeds! Nu maar hopen dat het geheugen van de gemiddelde kiezer beter is dan een amoebe. Ik houd mijn hart vast voor de komende verkiezingen.

  Geliked door 1 persoon

 6. abouneenee zegt:

  Titel van het artikel moet zijn: “Van der Steur pleurt op”.

  Geliked door 3 people

 7. Japio zegt:

  Opgeruimd staat netjes en deze affaire leverd de PVV alweer meer stemmen op. Nou Mark Rutte nog ff flink aan de tand voelen over deze kwestie en de conclusie zal zijn, daaaag Mark. Want die opper leugenaar wist wel degelijk af van alle ins en outs over die Teeven-deal.

  Geliked door 1 persoon

  • E. van Bulck zegt:

   Natuurlijk weet Rutte meer, dan hij zegt. Rutter isx een illuminati, die zijun ziel aan de duivel verkocht heeft. Het afgodsbeeld van de duivel hangt immers op zijn kamer in het torentje. Duivels moeten oppleuren.

   Like

   • Japio zegt:

    Hij komt er weer mee weg die lachende meester in de leugenwetenschappen. De oppositie vond het wel voldoende dat v/d Steur geslachtofferd is.

    Like

 8. biebie zegt:

  Ha ha ha nu Rutte nog…..

  Geliked door 1 persoon

 9. E. van Bulck zegt:

  Tjonge jonge, wat een een vertoning vandaag. Ard van der Steur is de zoveelste bewindsman, die struikelt over de Teevendeal. Mark Rutte had de regie goed onder controle. Toen het hem duidelijk werd, dat de Tweede Kamer bloed rook en mogelijk zijn eigen positie kon gaan wankelen, liet hij zijn minister vallen. Ard stap maar gauw op, voordat het debat verder gaat. Als jij ruiterlijk opstapt, kan de Kamer niet verder meer debatteren en blijf ik lekker buiten schot. Wat een duivelse streek van die Rutte. Hoeveel boter heeft die duivelse Rutte zelf op zijn hoofd?
  Na het zoveelste debat over die Teevendeal weten we nog steeds niet waar die deal feitelijk over ging. Waarom moest die Teeven zonodig 4,7 miljoen euro aan een grote crimeneel overmaken? Een boef behoort in het gevang en kaalgeplukt te worden en zeker niet zo rijkelijk beloond te worden? Was al dat geld wel voor die boef bestemd, of moest hij het doorsluizen? Zo ja, naar wie? Welk belang had Teeven zelf bij deze deal? Moest Teeven wellicht zijn eigen hachje redden en zijn eigen veiligheid afkopen met geld van de burgers? Of moest er mogelijk iemand anders afgedekt worden? Of had iemand op een hoge positie zijn geld nog niet ontvangen? Wat gaat er in achter deze deal echt schuil? We weten nog steeds niet, waar die deal feitelijk over ging. We weten wel, dat er heel veel geld mee gemoeid was en wel 4,7 miljoen euro. En dat in een tijd, waarin de burgers werd voorgehouden, dat de regering moest bezuinigen. Wat een schoftenstreek !!! Er is ons alleen verteld, dat het ging om het staatsbelang. Welk staatsbelang ??? Ik begin er zo langzamerhand hele rare gedachten bij te krijgen. Dat al dat geld alleen voor die boef was, geloof ik al lang niet meer. Wie moest er via een omweg betaald worden? En waarom? Het is mij inmiddels echt wel duidelijk, dat het vermeende staatsbelang in de Teevendeal een zaakje is, dat behoorlijk stinkt. Ik heb zo’n voorgevoel, dat het laatste woord in deze kwestie nog lang niet is gesproken. Hoeveel staatslieden gaan er nog over de Teevendeal struikelen?

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Helemaal mee eens, dit is wat ik zelf ook dacht. Rutte werd onder vuur genomen en is door zijn functie als minister president eindverantwoordelijk voor wat er allemaal in zijn partij gebeurd. Rutte heeft van alles af geweten en probeerde zich er gewoon uit te praten en toen dit niet meer ging en de kamer zijn zogenaamde ‘geheugenverlies’ en leugens niet meer accepteerde en hem daarop wees, toen trad Plan B in werking, iets wat hij al tevoren met Van der Steur had afgesproken: als ik (Rutte) en onze partij in het geding komen, dan treed jij (Van der Steur) af, zo voorkomen we verdere vragen die leiden tot de neergang van het kabinet. Op zo’n manier maken we toch nog een kans bij de nieuwe verkiezingen en anders is het zeker dat alle stemmen naar Wilders zullen gaan.

   Zo doorzichtig als wat en Rutte weet dat, maar hij denkt er mee weg te komen. Wederom bedrog en leugens. Eigenlijk zouden de ondervragingen aan Rutte nu door moeten gaan en zou de oppositie niet los moeten laten. Gegarandeerd dat het kabinet Rutte zou vallen.

   Geliked door 2 people

   • Mirjam zegt:

    Hier, lees het artikel van de link maar, vandaag besluit de oppositie ineens dat ze Rutte niet meer verder zullen ondervragen over zijn aandeel in de Teevendealaffaire. Precies zoals het bedoeld is. Rutte en de VVD gaan daardoor vrijuit en de val van de regering is afgewend.

    http://www.nu.nl/politiek/4422288/oppositie-ziet-af-van-verder-debat-met-rutte-teevendeal.html

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is inderdaad erg spijtig dat het kabinet hierdoor niet gevallen is.
    Dit sleept nu al zo ontzettend lang door, en een eerlijk antwoord hierover is nog niet gevallen.
    Alles liegen ze aan mekaar of ze hebben even een geheugen uitval.

    Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Het gesprek met de minister president, welk elke vrijdag, dus ook vandaag, plaatsvindt is verder bewijs. De journalist zit Rutte dicht op de hielen met de vraag of zijn partij er nu schade van ondervindt dat er nieuw bewijs is gevonden en of er nog verdere debatten zullen plaatsvinden en hoe hijzelf ertegenover staat.
    Antwoord van Rutte: ‘Ik ben op het moment niet bezig met de partij zelf, maar meer met het afscheid van Van der Steur en de emoties die erbij komen. Ik voel er dan ook nu niet voor om daarop in te gaan en ga daar geen vragen nu over beantwoorden”.

    Meer bewijs heeft een verstandig mens niet nodig om te zien dat dit ook de bedoeling was. Totale afwending van het onderwerp voor mekaar te krijgen, door iets anders naar voren te schuiven. Rutte heeft veel op zijn kerfstok en denkt dat mensen zich voor het lapje laten houden. Daar heeft hij pech mee. Dit wordt niet vergeten.

    Like

 10. BertG. zegt:

  Waar ze ‘m voor vervangen is net zo erg. Een grotere slijmbal hadden ze niet kunnen vinden.
  Die man heeft de complete woning markt in z’n eentje gesloopt.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27508736/__Blok_volgt_Van_der_Steur_op__.html

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Rutte tegen Van der Steur: “Jij gaat naar Brussel, toucheer je meer dan hier in Den Haag”

  Like

 12. Wachteres zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2017/01/26/steur-stapt-op-filmbeelden/

  Video – De laatste (emotionele) woorden van Ard van der Steur als minister
  Had Mark Rutte al ingelicht

  Het is duidelijjk: Mark moest worden gered.

  Geliked door 2 people

 13. leefbarbaar zegt:

  Wat hebben al die falende ministers van justitie en staatssecretarissen gemeen?? Mark Rutte !
  Feit is en blijft dat de VVD betrokken is bij witwassen van drugsgelden en dat het tijd wordt de grootste zakkenwasser ooit naar zijn moeder terug te sturen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Duchesne zegt:

  pasals de takken van de bomen doorhangen vanwege het gewicht dat eraan hangt, pas dan is het goed.

  Vandaag isie zielig, strakszit het varken op een andere stoel en is weer net zo arrogant als tevoren. Dit lost niks op, dit is de manier waarop VVD en ander politiek tuig in stand word gehouden. Opstappen is geen verantwoording nemen, het is verantwoording afleggen ontlopen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Het wordt tijd dat ze die Stef Blok er ook uit knikkeren, die maakt ook meer kapot dan je lief is. Het zal mij benieuwen of mensen nog gaan stemmen op de VVD, wat een losers.

  Geliked door 1 persoon

 16. Tistochwat zegt:

  Foto:
  En ze vielen elkaar snikkend in de armen.

  Rotzak, die Rutte; een grotere leugenachtige ploert zul je niet snel vinden.

  Geliked door 1 persoon

 17. BertG. zegt:

  Daar zijn ze dan weer mooi mee weg gekomen, we hebben het nergens meer over verder.
  Precies wat de bedoeling dan ook was volgens mij.

  Een belangrijk deel van de Tweede Kamerfracties wil het donderdag door het opstappen van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) voortijdig afgebroken debat over de Teevendeal niet voortzetten.
  Veel oppositiepartijen lieten na afloop weten dat het debat voor hen onaf voelde, maar ze willen het er bij nader inzien toch bij laten.
  http://politiek.tpo.nl/2017/01/27/teevendeal-oppositie-wil-geen-vervolg-op-debat-met-rutte/

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Verraden door z’n baas (pinokkio) en z’n partij, opgeofferd als een pion in een schaakspel !!

  Like

 19. Maar die stinkende leugenaar hebben ze jammer genoeg niet gepakt.

  Like

 20. Jan zegt:

  Ramp! Nederlanders moet straks al hun verdiende geld houden. Belastingdienst een puinhoop. Innen in gevaar

  Innen belastingen in gevaar door reorganisatie Belastingdienst

  UpdateDe Belastingdienst kan problemen krijgen bij de inning van de belastingen door de chaos tijdens de reorganisatie. Dat blijkt uit een rapport van de Commissie onderzoek Belastingdienst dat vandaag verschenen is. Er zijn tijdens de reorganisatie onverwacht zoveel mensen vertrokken dat de dienst het werk niet meer goed aan kan.

  http://www.ad.nl/binnenland/innen-belastingen-in-gevaar-door-reorganisatie-belastingdienst~aabcd3fc/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s