Progressie tegen ISIS in Syrië: Russische luchtaanvallen naar nog eens vier provincies uitgebreid

screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

In de luwte van de ambtswisseling in het Witte Huis gaat ook de oorlog in Syrië door. Het Syrische leger kan met ondersteuning van de Russische luchtmacht meer terreinwinst boeken. Nu hebben de Russische luchtstrijdkrachten volgens informatie van het ministerie van Defensie in Moskou hun aanvallen op stellingen van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) naar vier andere provincies uitgebreid. Het zwaartepunt ligt op dit moment op de vernietiging van verdedigingswerken en aanvoerroutes.

duits-zuerst

In de afgelopen 24 uur hebben Russische gevechtsvliegtuigen doelen in de provincies Hama, Idlib, Latakia en Raqqa gebombardeerd. Daarbij zijn volgens schattingen van deskundigen niet alleen ISIS-doelen getroffen. In totaal werden er 64 luchtaanvallen op 63 stellingen van “rebellen” uitgevoerd, waaronder 57 versterkte installaties, zeven wapendepots, vier trainingskampen en een commandopost. Aan de luchtaanvallen namen volgens informatie uit Moskou gevechtsvliegtuigen van de types Su-24M, Su-34 (bommenwerper), Su-25SM en Su-30 deel.

Afgeluisterd radioverkeer duidt er volgens het Russische ministerie van Defensie bovendien op dat de Russische aanvallen leiden tot “toenemende paniek” onder de ISIS-strijders. Woordvoerder Igor Konasjenkov voegde er aan toe dat uit de afgeluisterde vijandige communicatie zou blijken dat veldcommandanten van ISIS vanwege de verliezen regelmatig tot versterking uit Raqqa oproepen.

Dankzij de Russische luchtondersteuning kon het Syrische leger nu nog meer belangrijke terreinwinst boeken in de vlakte van al-Ghab. De regeringstroepen proberen de nog in de provincie Latakia resterende “rebellen” terug te dringen naar de naburige provincie Idlib.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Progressie tegen ISIS in Syrië: Russische luchtaanvallen naar nog eens vier provincies uitgebreid

 1. Jan zegt:

  Tulsi Gabbard bezoekt Syrië en Assad

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Mooi, heel mooi!
  Dan kunnen binnen niet al te lange tijd al die vluchtelingen weer terug naar hun eigen land en helpen opbouwen.
  De nepvluchtelingen gaan uiteraard nooit terug maar kunnen mooi bij de lachende landverrader thuis logeren.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   ieznogoedh 27 januari 2017 om 19:14. Vluchtelingen die terugkeren ? Een vrome wens, Geloof je het zelf ? Dit is een contradictus in terminus, een tegenstelling in termen. Net zo onmogelijk als zou men ons wijsmaken dat een dode altijd opstaat van uit de kist, en terugkeert van af het kerkhof om te gaan spoken in de maatschappij. De harde werkelijkheid is, dat wij op den duur helemaal klem komen te zitten tussen Brussel en de Islam, met alle gevolgen van dien !

   Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  De zogenaamde rebellen zijn terroristen van al Qaida, al Nusra en nog vele andere terreurgroepen die allemaal de sharia nastreven in Syrië.

  Like

 4. Fred zegt:

  Deze zogenaamde rebellen zijn islamitische huurmoordenaars die voor 5000 zilverlingen per week (dollars) door Qatar betaald worden om Assad te verdrijven zodat de gaspijp van Qatar naar de EU aangelegd kan worden.
  Mispoes schoften.
  Ome Poetin zal met jullie afrekenen.
  En zonder genade want die hebben jullie ook niet getoond naar onschuldige burgers.
  Gerechtigheid bestaat nog.

  Geliked door 2 people

 5. Ik had gehoord dat er 17 verschillende terreurgroepen zijn, hoe kunnen ze nog zien met wie ze te maken hebben?.

  Like

 6. Jan zegt:

  ISIS onder vuur van Russisch leger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s