De opheffing van de sancties zou Rusland duur te staan kunnen komen

screenshot_111

Door: Paul Craig Roberts – Vertaling: E.J. Bron)

De onrechtvaardige sancties tegen Rusland hebben ook een beschermende functie tegen de uitverkoop van het land aan het Westen. Maar ze kunnen ook niet blijven.

contra-magazine

Tweets op de sociale media zeggen dat Trump op het punt staat de sancties op te heffen die door het Obama-regime aan Rusland werden opgelegd. Als showman zal Trump deze aankondiging zelf willen doen en niet door iemand laten verkondigen die niet tot zijn regering behoort. Desalniettemin zijn de tweets op de sociale media goede tips.

Vandaag hebben Trump en Poetin met elkaar gesproken. Het gesprek zal ook zeker de sancties tot onderwerp gehad hebben.

In zijn eerste week is Trump erg voortvarend geweest met zijn agenda. Het valt niet aan te nemen dat hij de opheffing van de sancties zal vertragen. Bovendien kost het Trump niets om ze op te heffen. De sancties worden niet ondersteund door de economie in de Verenigde Staten en in het Westen. De enigen die ervoor waren, waren de neo-conservatieven, die niet meer tot de regering van Trump behoren. Victoria Nuland, Susan Rice, Samantha Power zijn vertrokken, samen met een groot deel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er staat Trump dus niets in de weg.

President Poetin heeft gelijk als hij zegt dat de sancties Rusland geholpen hebben, doordat ze Rusland ertoe dwongen economisch onafhankelijker te zijn en economische betrekkingen met Azië te ontwikkelen. Een opheffing van de sancties zou inderdaad schadelijk kunnen zijn voor Rusland als zij Rusland in het Westen integreert. De Russische regering dient zich ervan bewust te zijn dat het enige soevereine land in het Westen de Verenigde Staten van Amerika zijn. De rest zijn Amerikaanse vazallen. Zou Rusland aan dit lot kunnen ontsnappen? Iedereen die in het Westen geïntegreerd is, is onderworpen aan de druk uit Washington.

Het probleem met de sancties is dat ze een belediging van Rusland zijn. De sancties berusten op leugens van het Obama-regime. Het werkelijke doel van de sancties had niets met economie te maken. Ze hadden tot doel om Rusland als wetteloze staat te blameren en de wettelozen te isoleren. Trump kan de betrekkingen met Rusland niet normaliseren als hij deze belediging in stand houdt.

De tweets in de sociale media zullen het waarschijnlijk bij het juiste eind hebben dat Trump op het punt staat de sancties op te heffen. Dat zal goed zijn voor de Amerikaans-Russische betrekkingen, maar wellicht niet zo goed voor de Russische economie en voor de Russische soevereiniteit. De kapitalisten van het Westen zouden heel graag de Russische economie diep in de schulden brengen en de Russische industrieën en grondstoffen opkopen. De sancties boden deels een bescherming tegen vreemde invloed over de Russische economie, en daarom is de opheffing van de sancties zowel de verwijdering van een beschermend schild als het uit de weg ruimen van een belediging.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Poetin, Rusland, VS, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De opheffing van de sancties zou Rusland duur te staan kunnen komen

 1. Taljaard zegt:

  Russen zijn niet dom en achterlijk.
  Ze laten dit dus gewoon niet gebeuren.

  Like

 2. Harry zegt:

  Voorlopig hebben de sancties tegen Rusland de EU al 17.5 MILJARD EURO gekost !
  Hoe stom kun je wezen ?
  Dat is verloren geld , dat komt niet meer terug .
  Plus een deel van de markt verloren . Dus de schade wordt nog veel groter .
  Zit dat hele stel in Brussel zogenaamd de economie te stroomlijnen , ondertussen zagen ze de poten onder hun eigen stoel uit .

  En dat allemaal om een islamitische bonobo te plezieren ?
  Ach , het is toch maar andermans geld .

  Waar zijn we toch in verzeild geraakt ?

  Geliked door 1 persoon

  • Jan Steintjes zegt:

   +al die mensen die hun baan zijn kwijt geraakt door misgelopen inkomsten omdat geen handel met Rusland gedreven kon worden. Dus de schade is nog vele malen groter

   Like

 3. kruisridder zegt:

  De Russen kunnen natuurlijk een overzicht en een berekening maken en bekijken of ze zelf zeggen van ”hou jullie spullen nu ook maar”.

  Like

 4. Fred zegt:

  Maar net als Amerika importheffingen gaat stellen aan producten uit bv. Mexico en China kan Rusland dat ook doen voor producten uit het westen om de eigen opgekrabbelde economie te beschermen.
  Poetin is niet de dwaas zoals er al zoveel in Brussel zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s