Koerswijziging in de Amerikaanse buitenlandse politiek: Trump noemt Assad een “dappere man”

screenshot_112

(Vertaling: E.J. Bron)

In het Midden-Oosten kondigt zich een kentering aan. Zoals Arabische en Turkse – typisch genoeg geen Europese – media berichten, voerden de Amerikaanse president Donald Trump en de Egyptische president al-Sisi een telefoongesprek, waarin het om de bestrijding van het terrorisme in de regio ging.

duits-zuerst

In het gesprek prees Trump ook de Syrische president Bashar al-Assad en noemde hij hem – volgens de Arabische berichten – een “dappere man”, die met het oog op het terrorisme desondanks stand gehouden zou hebben. Trump voegde er aan toe dat hij met de Russische president Vladimir Poetin het verdere optreden tegen het terrorisme zou willen afstemmen.

Egypte en Syrië verlangen van de Amerikaanse regering dat zij de organisatie van de Moslimbroederschap als terreurgroepering kwalificeert. Trump kondigde aan dit verzoek na te komen. Bijna alle radicaalislamitische terreurbewegingen (zoals Al Qaida, ISIS of Hamas) vinden hun oorsprong in de Moslimbroederschap, die op zijn beurt traditioneel door de Amerikaanse Democraten en Groot-Brittannië ondersteund wordt.

Meldingen van westerse media, volgens welke Trump Russische gevechtsvliegtuigen boven Syrië zou willen afschieten en tegen Moskou een vliegverbod-zone zou willen instellen, ontpopten zich inmiddels als “fake news”: o.a. de “Spiegel”, het vlaggenschip van de Duitse kwaliteitsjournalistiek, had deze bewering donderdag verbreid.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Egypte, gezond realisme, Poetin, Syrië, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Koerswijziging in de Amerikaanse buitenlandse politiek: Trump noemt Assad een “dappere man”

 1. Petra DeBoer zegt:

  Assad is niet alleen dapper maar staat ook voor zijn (seculiere) volk en is niet gevlucht, wat heel gemakkelijk was geweest, want de man is oogarts (o.a. in Londen opgeleid) en had in Rusland vast een job gekregen. Hij en zijn vrouw staan voor 100% achter de Syrische seculiere burgers waaronder christenen, Druzen en Jezidi’s.

  Lees de nieuwsbrieven van pater Daniel Maes maar eens en je schrikt je een hoedje over alle propaganda vanuit Amerika en Europa om maar oorlog te kunnen voeren.
  http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.html

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, zèlfs op déze site klonken er langere tijd geluiden door, die Assad achteraf niet geheel en al recht deden. Het ís en blijft constant uitkijken voor beïnvloeding door de media.
   Maar ook dat gevaar zal vanaf nu minder worden, want wij hebben in deze een goede gids gevonden: De nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump!

   Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Met dat vluchten bedoelt u het gedrag dat het Nederlandse koningshuis (en de daarbij behorende regering) vertoonde toen ze als hazen voor de Duitsers vluchtten
   om vervolgens de Nederlandse Joden te laten uitmoorden?
   Ja, dan is Assad inderdaad een dapper man die zijn land niet zomaar overlaat aan barbaren.

   Like

 2. Weer een goede reden om blij met Trump te zijn, hij wind er geen doekjes om.

  Geliked door 1 persoon

 3. joga zegt:

  Der Spiegel maakt zich hiermee wel heel belachelijk, gezien de contacten van Trump met Poetin. Ik ben er van overtuigd, dat deze 2 heel goed gaan samenwerken, want ze hebben elkaar nodig. Die pijplijn van Syrië naar Europa was alleen een pan Obama-Clinton -Bahrein belang en Trump heeft ook geen enkel belang bij Oekraïne, waar USA- vice president Biden samen met de EU een vies spelletje aan het spelen zijn, waar Trump echt niet aan mee gaat werken en zo doende daarmee Putin een groot genoegen kan doen.

  Geliked door 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  De westerse media als handlangers van de globalisten weten niet meer in welke hoek ze zich moeten wentelen van schaamte. Je leest het van hun gezichten. Als je erop let zie je het. Om die schaamte te voorkomen blijven ze volharden in hun anti Trump kramp. Er staan hun nog veel verrassingen te wachten. In Trump hebben ze het niet te doen met een ideoloog zoals bij Obama. Ideologen zijn voorspelbaar omdat ze hun ideologie volgen. Obama had een extreem linkse ideologie die gefermeteerd was met de islam ontwaakt ideologie. Trump is het tegen deel van een ideoloog. Trump is kampioen in out of the box thinking. Out of the box thinking geënt op de werkelijkheid zoals die zich voordoet. Dat is de kracht geweest waarmee de homo sapiens in staat waren technische en maatschappelijke ontwikkelingen door miljoenen jaren heen vorm te geven. Dat is de kracht waarmee we op de maan hebben kunnen landen. Dat is de kracht waarmee de Romeinen hun limes gebouwd hebben en de Chinezen hun muur. Het volgen van de wet oorzaak en gevolg. Ideologen ontkennen de wet van oorzaak en gevolg. Ideologen willen de werkelijkheid kneden naar hun ideologie. Dat was de rede van het ontstaan van een propagandistische media die dodelijk waren voor een vrije geest. Dat was de rede van het ontstaan van vernietigingskampen en de goelags die even dodelijk waren maar nu voor lichaam en ziel. Ideologen hebben hun eigen wettelijke dogma’s gefantaseerd. Zoals het valse dogma armoede veroorzaakt criminaliteit. Zoals het valse dogma iedereen is gelijk en het nog valsere dogma islam is een godsdienst van de vrede. Trump staat met twee benen op de grond van de tasbare werkelijke wereld terwijl de westerse media een schijnwereld verdedigen van open borders en een utopische multi cultuur komt de echte wereld als een lawine over hun heen en dat zorgt dat ze steeds radelozer om zich heen zullen gaan slaan. Dit duurt zolang totdat de waan waarin ze leven uitdooft. Dat moment zal pijnlijk zijn en ik denk dat ze hiervan niet meer zullen herstellen. De mens na het post moderne tijdperk heeft de media niet meer nodig en heeft kans gezien zich los te rukken uit de mediale propagandistische klauwen van de globalistische elite. Een globalistische elite bestaande uit de grote corporaties en hun handlangers in de politiek, media en gekochte wetenschappers. Ze proberen in een achterhoede gevecht mischien nog het internet te infiltreren maar het zal een verloren gevecht zijn. De tijden van de globalisten annex neo marxisten zijn voorbij. Leve de vrijheid en leve rex populus.

  Like

  • Ingrid zegt:

   Zeer goed geschreven. Ik zou graag meer van u willen lezen.

   Like

  • Anna zegt:

   Wat u beschrijft is juist. Maar ik denk dat nu eenmaal, ” de geest uit de fles ” is Trump hem er niet meer in krijgt. Obama zal straks ” ondergronds ” gaan en zich met ” zijn getrouwen” omringen. Soros Clinton en vele andere linksen…. Het percentage van wel denkenden en idealistisch gestoorden is immer 50/50. Ik denk dat er een geweldige tegenbeweging gaat komen ( geleid door Obama ???) met misschien wel een burgeroorlog. ( WAT IK NIET HOOP ) De moslim Obama is woedend ( moslims kunnen immers niet verliezen ) en zal tot het gaatje gaan, en hij heeft heeel veel inside information…….

   Like

 5. Fred zegt:

  In slechts negen dagen tijd is de wereld al ingrijpend veranderd.
  Helaas is dat bij velen nog niet doorgekomen.
  Maar alles komt goed, ondanks de MSM en dankzij Trump.

  Like

 6. stef zegt:

  Lees de verhalen van Daniël Maes . Afgelopen weekend heb ik een gesprek gehad met zijn neef.
  De voornaamste vraag was: Hoe brengen we de waarheid over Syrië in de openbaarheid.
  Naast deze pater moeten er toch ook vele Christelijke Syrische vluchtelingen in deze landen zijn die graag hun echte verhaal zouden willen vertellen.
  Dit is natuurlijk niet zo goed voor de N.P.O.want dan komen alle leugens uit.
  Assat verdiend zeer veel lof.

  Like

 7. Anna zegt:

  Oei; dat is een figuurlijke klap in het gezicht van Obama; zijn broer Malik Obama is een vooraanstaand lid van de moslimbroederschap.
  Trump ga door zo !!!!!!!!misschien kun je dan nog iets oplossen in het zootje moslim strijders…..

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  De oorlog tussen het nepnieuws van de MSM en de vrije nieuwsgaring op het web is in volle gang, maar de schoten die de MSM afvuren lijken steeds meer op losse flodders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s