UKIP in Groot-Brittannië zit op het goede spoor om erin te slagen een bastion van Labour ingrijpend omver te werpen

screenshot_105

(Door: Michael van der Galien – Vertaling: “Wachteres”)

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de “populistische” en patriottische Britse Onafhankelijkheidspartij [UKIP]. Volgens een pas verschenen opiniepeiling is de nieuwe leider van de partij – Paul Nuttall – op de goede weg om de tussentijdse verkiezing op 23 februari in Stoke Central te winnen. Dat is veelzeggend, omdat Stoke een van de belangrijkste bolwerken van de Britse Labour Partij is. Als de socialisten hun parlementszetel aan UKIP verliezen, is dat een teken dat er in de eerstvolgende nationale verkiezingen een populistische revolutie op komst is.

Volgens de enquête heeft Nuttall momenteel een voorsprong van 10% op zijn concurrent van de Labour [= PvdA] Partij. De tussentijdse verkiezing zal op 23 februari plaatsvinden, nadat de leidinggevende gematigde Tristram Hunt ermee ophield om directeur van het Victoria en & Albert museum te worden.

Ondanks dat zij op het nippertje derde werden in de algemene verkiezingen van 2017 lopen de Tories [Conservatieven] nu 10% achter. Stoke was één van de gebieden waar ‘Leave’ [uit de EU] in het referendum het krachtigst werd gesteund; bijna 70% van de kiezers was voor de Brexit.

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging van Nuttall (en UKIP) is het feit dat Labour tegen Brexit was. Stoke Central stemt traditioneel op Labour, maar 70% van de kiezers stemde in het referendum van vorig jaar voor Brexit. Labour voerde vanzelfsprekend campagne voor een verder EU-lidmaatschap.

Nuttall, die in november het stokje van Nigel Farage als UKIP-leider overnam, heeft gezegd dat hij de partij wil omzetten “in de patriottische partij van de arbeidersklasse”.

Volgens de opiniepeiling stemde 30% van de Stoke Central kiezers, die ‘ik weet het (nog) niet’ voor de komende tussentijdse verkiezing aangaven, eerder Labour, terwijl 10% UKIP stemde en 46% op de Liberaal-democraten [= D66].

Inmiddels is 81% van degenen die van plan zijn op UKIP te stemmen een voormalige Labour-stemmer. Laat dat eens tot u doordringen: 81% van de UKIP-stemmers in Stoke zijn voormalige Labour-stemmers. Dit is opmerkelijk, gezien het feit dat UKIP lang werd beschouwd als een bedreiging voor de conservatieve Tories.

De conservatieven waren echter in staat zich in te dekken door a) het organiseren van het Brexit-referendum en b) de nieuwe premier Theresa May, die doorgaat met de uitvoering van de resultaten van het referendum. Conservatieve eurosceptici hebben nu geen reden om de Tories  te verlaten; zij zullen zelfs meer vastbesloten dan ooit zijn om te blijven zitten, al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat May haar woord houdt.

Labour heeft anderzijds een vreselijke misrekening gemaakt. Net als elke andere linkse partij in Europa is die partij zo verblind door haar eigen multiculturele, pan-Europese droom, dat zij simpelweg de gemiddelde kiezer niet begrijpt. Voor de fervente aanhangers van Labour gaat het staan achter de verzorgingsstaat automatisch gepaard met massa-immigratie en een almachtige Europese Unie. De kiezers uit de werkende klasse smeken echter om verandering. Zij staan achter de verzorgingsstaat, maar hebben totaal verschillende opvattingen dan de leiding van de partij heeft met betrekking tot de immigratie en de EU. Om het vrij simpel te zeggen: zij willen minder van beide.

Houd de tussentijdse verkiezing van Stoke in de gaten. Als Nuttall inderdaad gaat winnen, dan zal dat vrijwel zeker de nationale doorbraak van UKIP inluiden. Oh, en nog meer goed nieuws: het zal ook het einde van Labour als een belangrijke partij betekenen.

Bron:
https://pjmedia.com
Door: Michael van der Galien

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Immigratie, Patriottisme, Socialisten, UKIP, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op UKIP in Groot-Brittannië zit op het goede spoor om erin te slagen een bastion van Labour ingrijpend omver te werpen

 1. Jan zegt:

  GB een van de meest onvrije landen van Europa: straatprediker gearresteerd en in cel gegooid omdat hij uit de bijbel citeerde

  A Christian street preacher was locked up and charged with a hate crime for quoting from the Book of Genesis in response to a gay teenager’s questions on how God views homosexuals.

  Gordon Larmour, 42, spent a night in custody and faced a six-month ordeal over the charges before they were finally thrown out in a hearing last month.

  http://www.breitbart.com/london/2017/02/06/preacher-charged-hate-crime-quoting-bible-gay-teen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s