Viktor Orbán bekritiseert de SPD-kanselierskandidaat Schulz: “Hij heeft een compleet andere voorstelling van Europa”

screenshot_100

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán tijdens zijn toespraak voor de Konrad-Adenauer-Stichting in Brussel.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft met duidelijke woorden een standpunt ingenomen over de aanstaande parlementsverkiezingen in Duitsland in 2017. Daarbij heeft hij vooral kritiek op de SPD-kanselierskandidaat Martin Schulz, die tot nu toe voorzitter van het Europees Parlement was.

duits-zuerst

Letterlijk zei Orbán tijdens een bijeenkomst van de aan de CDU gelieerde Konrad-Adenauer-Stichting in Brussel: “Ik respecteer hem, hij is een groot strijder. Maar hij heeft een compleet andere voorstelling van Europa dan wij: deze kandidaat begrijpt de drie belangrijke dingen van de Europese politiek niet: religie, natie, markt. En die zou bondskanselier van Duitsland kunnen worden – we bevinden ons in een ernstige situatie.”

Daarentegen ziet Orbán zich bevestigd door de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Trump´s maatregelen tegen de illegale immigratie – ook Hongarije reageerde op de door bondskanselier Angela Merkel veroorzaakte massale toestroom van “vluchtelingen” met de uitbreiding van de eigen grensversterkingen. Orbán: “Hij heeft gezegd dat het het recht van alle naties is om hun eigen belang bovenaan te zetten. Dat geeft me hoop.” En: “De periode van het multilateralisme is ten einde.” Het zou “de hoogste tijd” zijn om de Amerikaanse president serieus te nemen.

Orbán pakte ook opnieuw de “Europese utopie” keihard aan: “We hebben ons tot slaaf laten maken door een utopie. En deze utopie heet ´supranationaal Europa´. Dat is echter een illusie. Er bestaan geen Europeanen – er bestaan alleen maar Europese volkeren.”

Volgens de Hongaarse regeringschef zitten deze echter in de demografische val. Zijn onverbiddelijke diagnose: “Een natie die niet in staat is zichzelf te reproduceren, heeft geen bestaansrecht.” Dit zorgde voor gemurmel en hoofdschudden onder het dichtbij de CDU staande publiek in Brussel.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Viktor Orbán bekritiseert de SPD-kanselierskandidaat Schulz: “Hij heeft een compleet andere voorstelling van Europa”

 1. Sjaak zegt:

  Wanneer de lente komt, stuur ik jouw gelukszoekers uit Afrika !

  Like

 2. ildiko zegt:

  Schulz heeft geen enkele opleiding ! een oer oer dom mens !

  Geliked door 1 persoon

 3. Mirjam zegt:

  Daarom is hij ook zo snel mogelijk terug naar Duitsland gegaan, om daar de nieuwe Bundeskanzler te worden en het stokje van de impopulaire Merkel over te nemen. Wat hij echter niet beseft is dat hijzelf ook immens impopulair is en dat dit ook niet zal lukken.

  Na de verkiezingen van Nederland zal het Duitse volk ook naar voren komen om afscheid te nemen van de regering die ze tot nu toe hebben gehad. Ze willen zelf ook niet op deze voet door, want ze weten wat voor een ellende het hen brengt. Ze zullen zich afwenden van beiden.

  Like

 4. tippelaar zegt:

  Orban is voor mij de held van Europa. Schulz is een zieke geest. Zo ook F. Timmermans.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s