Amerikaanse chef-strateeg Stephen Bannon permanent lid van de Nationale Veiligheidsraad

screenshot_149

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende dit weekend een desbetreffende verordening waarmee hij de invloed van de voormalige chef van de mediasite “Breitbart”, Stephen Bannon, nog groter maakte. Bannon wordt permanent lid van de Nationale Veiligheidsraad van de VS.

Tegelijkertijd beperkte Trump de rol van de directeur van de geheime dienst van de VS en die van de chef van de verenigde generale staf in de Nationale Veiligheidsraad.

Trump´s woordvoerder Sean Spicer benadrukte vandaag in een interview met de zender ABC dat Bannon deel zou uitmaken van “een ongelooflijke groep mensen” in de Nationale Veiligheidsraad. De raad zou “minder bureaucratisch” zijn en er meer op zijn gericht de president de informatie van de geheime dienst te doen toekomen die hij nodig zou hebben. Bannon als voormalig marineofficier zou “een enorme kennis van de wereld en van het geopolitieke landschap” hebben. Het zou “van beslissende betekenis” zijn wanneer de chef-strateeg met zijn “belangrijke militaire achtergrond”, die mede vorm zou geven aan de afsluitende analyse van de president, er in de commissie bij zou zijn.

Bannon is weliswaar afkomstig uit een arbeidersgezin, maar studeerde later aan de Harvard Business School en begon zijn carrière als investmentbanker bij Goldman Sachs. Later werd hij producent in Hollywood, voordat hij de leiding van “Breitbart News” overnam. Op dit moment laat hij zijn werk voor de website rusten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Amerikaanse chef-strateeg Stephen Bannon permanent lid van de Nationale Veiligheidsraad

 1. Peterdm zegt:

  Een betere adviseur bestaat niet, samen met Michael Flynn de radicale jihadistische Islam aanpakken. Geen hoofddoeken meer op straat, dat zijn allemaal Isis sympathisanten. In de aankomende 30 dagen gaat Donald vluchtelingen gebieden in het midden-oosten aanwijzen.
  Daar moeten de vluchtelingen naar toe en de schatrijke olie landen gaan dat betalen.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Marcel zegt:

  Bij de wereld draait door gisteren is het haast hysterisch te zien hoe deze man al bij voorbaat de grond wordt ingetrapt door de linkse policor types. Laten we eerst eens afwachten wat dit brengt. Ik heb geen idee of het een goeie is die Bannon. Ik hoop dat het geen antisemiet is zoals mee wordt geschermd door dwdd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s