“Positieve” uitwisseling – Kremlin: Poetin en Trump streven naar betrekkingen op “ooghoogte”

screenshot_111

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin hebben met elkaar gesproken over het atoomakkoord met Iran, de situatie in de Oekraïne, het Midden-Oosten-conflict, de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea en de handelsbetrekkingen tussen de VS en Rusland. Het Kremlin noemde het gesprek een “positieve” uitwisseling.

epoch-times

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst sinds zijn ambtsaanvaarding met zijn Russische collega Vladimir Poetin gebeld. In het gesprek zouden de beide staatschefs zijn overeengekomen om te streven naar bilaterale betrekkingen op “ooghoogte”, deelde het Kremlin mee. Bovendien dient de afspraak tussen de VS en Rusland in de strijd tegen de jihadistische militie “Islamitische Staat” (ISIS) in Syrië verbeterd te worden.

Het Kremlin noemde het gesprek een “positieve” uitwisseling. Trump en Poetin zouden over het atoomakkoord met Iran, de situatie in de Oekraïne, het Midden-Oosten-conflict, de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea en over de handelsbetrekkingen tussen de VS en Rusland hebben gesproken. Het heikele onderwerp van de Amerikaanse sancties tegen Rusland werd volgens het Kremlin niet besproken. Trump had vrijdag verklaard dat het nog te vroeg zou zijn om over een opheffing van de strafmaatregelen te spreken.

Het centrale gespreksthema was volgens informatie van Moskou de strijd tegen het internationale terrorisme. Trump en Poetin zouden zich uitgesproken hebben voor een “echte coördinatie van de Russische en Amerikaanse maatregelen om ISIS en andere terreurgroepen in Syrië te vernietigen.” Trump had onlangs verklaard dat hij open zou staan voor mogelijke gezamenlijke militaire operaties met Rusland tegen ISIS. Volgens het Kremlin gaven beide presidenten in het telefoongesprek blijk van hun bedoeling om een persoonlijke ontmoeting te organiseren.

Trump belde zaterdag met een serie staats- en regeringschefs, o.a. met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Positieve” uitwisseling – Kremlin: Poetin en Trump streven naar betrekkingen op “ooghoogte”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Fred zegt:

  Over Merkel en Hollande niets?
  Hadden zeker niets zinnigs te melden?

  Like

 3. Komt er dan nog wel eens iets zinnigs uit hun mond?

  Like

 4. NederViking zegt:

  Met een goed gesprek kom je verder. Trump is een echte zakenman. Een goed begin.
  Politici praten veel, maar zeggen niets. Ze veroorzaken conflicten en lossen niets op.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Poetin en Trump hebben Europa onder de achterlijkheid van de christenen en de socialisten al opgegeven.
  Europese leiders worden slechts per telefoon op de hoogte gehouden.
  Dat wil zoveel zeggen als; uit fatsoen vertellen we jullie wel waar we mee bezig zijn.
  Van enige inbreng vanuit Europa zal geen sprake zijn.
  Europa mag het zelf uitzoeken. linkse moreel superieuren worden links en rechts door de waarheid achterhaald.

  Like

 6. E. van Bulck zegt:

  Dit is een beknopte weergave van de reactie vanuit het Kremlin over het officiële telefoongesprek tussen Trump en Poetin. Ik had hier ook graag de Amerikaanse reactie gelezen.
  Ik schat het positief in, dat Poetin en Trump met elkaar hebben gesproken en standpunten en ideeën hebben uitgewisseld. Het zou een begin kunnen zijn, om de hoog opgelopen spanningen wat af te koelen. Maar laten we vooral niet te vroeg juichen. De situatie is nog steeds zeer ernstig.
  De conflicten en spanningen tussen Oost en West, tussen Rusland en Amerika zijn de afgelopen jaren heel hoog opgelopen. De wederzijdse belangen zijn heel groot. Maar het doet er al lang niet niet meer toe, wie er gelijk heeft, of het gelijk verkrijgt. Dat is een gepasseerd station. Het gaat nu om andere zaken van een veel grotere orde.
  Grote legers staan momenteel aan de Russische grens tegenover elkaar. Een situatie die sterk doet denken aan het tijdperk van de koude oorlog. Daarbij moeten we vooral niet uit het oog verliezen, dat de frontlijn wel 800 km naar het oosten, ten nadele van Rusland, is opgeschoven. Er is niet veel meer nodig, een kleine vonk is voldoende, om het kruitvat te doen ontploffen en de Derde Wereld Oorlog is een feit. Daarna is de aarde een onbewoonbare verwoeste planeet. Laten we hopen, dat Trump en Poetin verder blijven praten en tot een voor ieder aanvaardbaar compromis kunnen geraken. Geen van de partijen zal bereid zijn, om met de staart tussen de benen af te druipen. De grote vraag is, of de partijen nog bereid zijn, om wat water in de wijn te doen? Zo niet, dan is op de vuist gaan wellicht het enige alternatief. Wat is wijsheid?
  Trump is een zakenman, met een geringe politieke ervaring,die zijn ideeën helaas niet altijd even diplomatiek weet te verwoorden. Hij zit nog niet stevig in het zadel en heeft zijn handen voorlopig nog vol aan aan de binnenlandse problematiek. Poetin is daarentegen inmiddels een oude rot in het politieke vak. Hij heeft zijn zaakjes grotendeels voor elkaar. Hij is gevormd en misvormd door zijn carrière bij de KGB. Het afgelopen anderhalf jaar heeft hij een enorme zelfbeheersing getoond. Maar laat er geen misverstand over bestaan. Ook aan zijn zelfbeheersing komt eens een eind. Laten we hem niet tot het uiterste tarten, want dan zouden we wel eens te ver kunnen zijn gegaan. Zodra we zijn grenzen van zijn incasseringsvermogen opzoeken, zou hij wel eens een muizenval kunnen zijn, die toeslaat.
  Trump en Poetin hebben als overeenkomst, dat ze geen van beiden veel op hebben met de ideeën van de illuminati. Globalisme en Nieuwe Wereld Orde is niet hun pakkie aan. Dat is wellicht een aanknopingspunt, waarin ze elkaar zouden kunnen vinden. Laten we hopen, dat Poetin en Trump verder praten en zaken kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Ik heb gel*933333333……..3333333eerd dat”: Wie zijn vijand niet kan overwinnen, moet hem tot vriend maken”.
   Met en oorlog zijn er alleen maar verliezers. Men zal dus tot het uiterste moeten gaan gaan om de vrede te bewaren. Dat betekent misschien, opheffing van de sancties, terugtrekking van troepen. Opzegging van het associatieverdrag met Ukraine. Erkennen dat de Krim nu bij Rusland hoort (de bewoners daar hebben zelf om de komst van rusland gevraagd .) Laten we niet vergeten dat de democratisch gekozen president van de
   Ukraine, middels een staatsgreep van de pro-europese kliek, o.l.v. van Klitsko, is afgezet.

   99999999

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Poetin heeft een geweldig geduld getoond.
   Het gevaar is nu dat hij als mens te snel daadkracht van Trump zal verwachten en dan eisen zou kunnen gaan stellen waar Trump op dat moment nog niet aan kan voldoen.
   ’n Periode van teleurstelling die er zeker aan gaat komen en waar we door moeten.

   Trump kan die troepenmacht nu niet weghalen.
   Trump kan die handelsbeperkingen nu niet opheffen.
   Daarvoor heeft hij toestemming nodig.

   Het contact van Trump met Poetin zal het belangrijkste contact ooit zijn.
   Ook voor Poetin is dat van levensbelang.
   Hij zal het zich niet kunnen veroorloven het vertrouwen van de Doema te verliezen.
   Als men hem van falen kan verdenken zal hij zonder enige twijfel ter dood worden gebracht.

   Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Trump: “Ik zal wellicht Poetin ontmoeten. De Russen kunnen ons helpen met Noord-Korea”

  Amerikaans president Donald Trump heeft gezegd dat hij tijdens zijn rondreis door Azië “wellicht” Russisch president Vladimir Poetin zal ontmoeten. “Poetin is heel belangrijk want zij (de Russen, red.) kunnen ons helpen met Noord-Korea”, verklaarde hij tegen Fox News. De woordvoerder van het Kremlin stelt dat Poetin “overweegt” Trump te ontmoeten op de APEC-top in Vietnam om te bespreken hoe ze samen de bedreiging van Noord-Korea kunnen aanpakken.

  Trump heeft eerder gezegd dat een dialoog met president Poetin van levensbelang is om oplossingen te vinden voor wereldproblemen zoals de oorlog in Syrië en de dreiging van Noord-Korea.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/trump-ik-zal-wellicht-poetin-ontmoeten-de-russen-kunnen-ons-helpen-met-noord-korea~a055ec1a/?utm_medium=rss&utm_content=Nieuws

  En de NATO alsook de EU kijken ernaar, zonder te begrijpen dat een “vijand” soms een heel goede vriend kan zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s