Turkije onder druk: Fitch verlaagt kredietwaardigheid tot “ramsjniveau”

screenshot_134

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije komt niet tot rust. Nu heeft het ratingbureau Fitch de kredietwaardigheid van het land verlaagt tot ramsj-niveau. Daarmee gelden de staatsleningen van het land bij alle grote ratingbureaus als risicovol. Het kredietwaardigheidsniveau zou met één niveau verlaagd worden naar “BB+”, deelde Fitch vrijdag mee.

duits-zuerst

Fitch motiveert de stap met de voortdurende onzekerheid met betrekking tot de politieke stabiliteit en veiligheid van het land. Het aanstaande grondwetsreferendum zou de controle van de regeringspolitiek kunnen ondermijnen. Na de putsch-poging afgelopen zomer zou de noodtoestand nog steeds van kracht zijn. Bovendien belasten terreuraanslagen het vertrouwen van de consumenten en de toerismesector.

Ook wijst Fitch op het sterke verval van de Turkse Lira. Turkije zou bedreigd worden door de hoge buitenlandse schuld. De economische groei zou bovendien in het tweede halfjaar van 2016 duidelijk minder zijn afgezwakt. Als gevolg van de devaluatie door Fitch zou het opnemen van schulden door de Turkse regering nu nog moeilijker kunnen worden, met nog meer negatieve gevolgen voor de economie van het land.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

11 reacties op Turkije onder druk: Fitch verlaagt kredietwaardigheid tot “ramsjniveau”

 1. Zo, Erdogan heb je ook wat om over na te denken. Ik hoop dat ze hem uitkotsen met zijn grootheidswaanzin.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Turkije heeft decennialang geprofiteerd van twee zaken.
   Een: de honderden-miljoenenstroom van de EU. Zogenaamd om de “Democratie” te bevorderen.
   Twee: De bereidwilligheid van de EU en de Wereldbank om Turkije miljarden te lenen.

   Wat heeft Turkije met al dat geld gedaan?
   Voornamelijk een sterk leger opgebouwd, uitgerust met moderne bewapening.
   De familie Erdogan heeft zich mateloos verrijkt. Bovendien heeft Erdogan in zijn grootheidswaan een “Paleis” laten bouwen dat vele honderden miljoenen heeft gekost.

   Voor de democratie werd helemaal geen cent uitgegeven en de economie van het land te weinig bevorderd of uitgebouwd door modernisering van de industrie.
   Het klassieke verhaal van een land met ’n zwakke economie en ’n ondemocratisch gekozen heerser, die mag ruiken aan het grote geld.

   Erdogan is ’n ordinaire dictator met een ongelofelijke grote bek die op twee paarden gokt..
   Een: De angst in Europa voor de islam.
   Twee: Een veel te overschatte krachtspositie als NAVO-lid.
   Door die aanwezige angst voor de Islam en de aanwezigheid van een volkomen corrupte EU-top lukte het Erdogan om zogenaamd “sleutelfiguur” te worden bij de oplossing van het immigratieprobleem.
   Nu, enkele jaren na het aantreden van Erdogan verkeert het land, na een eerste schijnbare opbloei van de economie, in een definitieve trieste staat.
   Niet alleen is Turkije, van ‘Seculiere’ staat tussen moslimlanden, veranderd in een islamitische staat onder leiding van een dictator.
   Daarnaast is de economie rampzalig.
   Amerika heeft zijn militaire belangen al deels elders ondergebracht,
   (Atoomraketten naar Roemenië.).
   In feite is heel Turkije een grote rampzalige luchtbel geworden, die elk moment uit elkaar kan klappen. Toeristen mijden Turkije massaal door de angst voor bomaanslagen en de toenemende anti-westerse houding van de bevolking.

   Het wachten is op een aanleiding voor ’n totaalcrash.
   Trump zal deze situatie uitbuiten om Turkije verder te isoleren totdat het volk een nieuwe leider zal willen die de islam kan inperken in het land.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Paulzwuezte, zo sterk is dat leger van Turkije niet want er zijn immers honderden piloten ontslagen en het duurt jaren om nieuwe op te leiden en daarvoor is geen geld maar er zijn ook veel te weinig nieuwe aanmeldingen. Het Turkse leger is nu vooral kanonnenvoer tegen IS en heeft al veel slachtoffers opgeleverd. Daarnaast is het Turkse leger al veel materieel kwijt in de strijd tegen IS.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach ja.
    Wij hebben zelfs een vrouwelijke minister van defensie met opgespoten lippen… dus tegenwoordig is alles mogelijk.

    Like

 2. Ruud.Beijer zegt:

  Ach je zult zien dat vele Nederlandse huichelaars daar op vakantie gaan. Echt Nederlands lekker meehuichelen met de islam. 15 maart komt er een einde aan de islamisering van Nederland. STEM op de PVV. Wij sluiten de grenzen. Wij zetten criminelen met een dubbel paspoort uit. Wij stappen uit de E.U.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het enige wat Erdogan nu kan doen is devalueren en nog eens devalueren. Het Turkse volk gaat de rekening betalen. Wat koste ook al weer het nieuwe paleis van de Sultan?

  Like

 4. Troubadour zegt:

  Boycot Turkije zoals eens Zuid Afrika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s