IMF: Griekenland heeft gedeeltelijke kwijtschelding van zijn schulden nodig

screenshot_18

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Hoe je het ook wendt of keert: de schade is er. De enige mogelijkheid voor Griekenland om te saneren is een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden.

contra-magazine

Ofschoon de Brusselse eurocraten, evenals de Berlijnse politiek, zich oefenden in de verbreiding van Fake News, hoewel ze eigenlijk beter wisten, hebben alerte waarnemers dit al sinds het uitbreken van de schuldencrisis benadrukt. Want eigenlijk was het al vanaf het begin duidelijk dat Griekenland zonder een omvangrijke gedeeltelijke kwijtschelding van schulden geen grond meer onder de voeten heeft.

Nu is ook het IMF het hiermee eens. Het kwalificeert de schuldenlast van Griekenland als op dit moment “onhoudbaar” en “explosief” op de lange termijn. “Zelfs bij een volledige invoering van de in het reddingsprogramma goedgekeurde bezuinigingen zullen de staatsschulden en de financiële behoefte op de lange termijn explosief worden”, zegt het IMF letterlijk. De eurozone zou “geloofwaardiger” maatregelen moeten nemen om de schuldenberg te verminderen.

Een desbetreffend voorstel hoe men dit zou kunnen uitvoeren, deden de economen van het IMF eveneens:volgens dit voorstel zou men het Griekenland moeten toestaan om tot het jaar 2040 volledig te stoppen met de afbetaling van de schulden en de looptijd van de toegestane kredieten tot het jaar 2070 uit te breiden. Voor Athene zou dit het voordeel hebben om de komende 23 jaar die belastinggelden die voor de afbetaling van de schulden waren voorzien te gebruiken voor de herstructurering van de economie en van de staat. Door de algemene inflatie in de euro-ruimte zouden de schulden dan duidelijk minder waard zijn. Bij een aangenomen gemiddelde inflatie van 2% zou Griekenland dan, gerekend naar de huidige koopkracht, in plaats van € 325 miljard “slechts” € 200 miljard schulden hebben.

Bovendien zou de Griekse economie zich kunnen herstellen, omdat de belastingdruk dan niet meer zo hoog zou hoeven zijn. Desondanks zou het land nog reële (dus niet de huidige koers van belastingen omhoog en uitgaven naar beneden) hervormingen wat betreft het belastingsysteem en de staatsopbouw nodig hebben, opdat Athene in de toekomst niet meer in zo´n situatie terechtkomt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Griekenland, IMF, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op IMF: Griekenland heeft gedeeltelijke kwijtschelding van zijn schulden nodig

 1. hslot4 zegt:

  Als ze dan beginnen met het huis van Willem en Maxima te verpatsen is het begin gemaakt kwijtschelden doen we alleen als je het loodje hebt gelegd en zelfs dan nog niet .
  Andere titel de Oranjes flikken het weer een gratis stuk land met riante villa .

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Een betere oplossing is een Grexit. Dan kan het land devalueren en er op eigen kracht weer bovenop zien te komen.
  malsion@orange.frhttp://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjaak zegt:

  Melkmeisjesrekening !
  Dat word niks met Griekenland !
  De echte griekse geldwolven hebben het
  kapitaal allang buiten het land gebracht !
  En ik ken de griekse mentaliteit doordat ik me
  jaar in jaar uit geergert heb aan hun lakse manier
  van werkopvatting !
  Ik was inkoper voor een grote duitse Discounter
  en heb in Kavala (asperges) korinth (druiven)
  en in de noordelijke levensmiddelIndustrie
  Handelskontrakten bevestigt, die altijd een
  katastrophale verloop hadden !
  Of het om kalibrering of sortering of verpakking
  of aanlevering ging, het level wird nooit bereikt !
  De mentaliteit en instelling zijn niet kompartibel
  met noord Europa en zullen het ook nooit worden !
  HET IS WATER NAAR DE ZEE DRAGEN !

  Geliked door 1 persoon

 4. Troubadour zegt:

  Belangrijkste is dan uit de euro

  Like

 5. carthago zegt:

  Goed idee die schuldenberg verlaging. Als de eussr banken penoze een schuldverlichting toestaat volgen meer schapen over de dam met een ontelbaar hogere schuld op de rug, zoals Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en nog wel een paar. End of the eu. Hoezee.

  Like

 6. Fred zegt:

  De looptijd van de terugbetaling van de schulden tot het jaar 2770 uitbreiden is een veel betere optie.
  Zoiets zal er wel uitkomen denk ik.
  We zijn belazerd door de EUSSR.
  En de burgers, ook die in Griekenland, zijn de pineut.

  Like

 7. Johan zegt:

  Nu komt de aap eindelijk uit de Griekse mouw : De overige landen van West-Europa mogen voor de schade opdraaien en zien dus nooit meer één pleuro terug van hun ingelegde leningen aan dat knoflookland.

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  De “schulden” van Griekenland bestaan volledig uit hoog rentende leningen van veel west Europese banken die daarmee speculeerden omdat de belasting betaler borg stond/staat.
  De gemiddelde Griek zelf is zo arm als een kerkrat. Het is de bankenkanker die hoofdschuldige is, want hoe meer leningen des te groter de bonus van de bank directie!!! Er gaat geen cent van ons geld naar de Grieken, alles gaat naar de banken. Een grxit zou waarschijnlijk niet helpen want met devaluatie moeten er steed meer eigen munt afbetaald worden. De enige oplossing is een soort van faillissement en dan een grxit.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Het CDA beloofde ons dat iedere euro terug zou komen met rente. Stem CDA wanneer je een hekel hebt aan geld.

  Geliked door 1 persoon

 10. duinsnip zegt:

  Wie nu nog maar blijft geloven dat Griekenland ooit uit de problemen komt is stekeblind. Ze moeten of uit de euro en weer op eigen koers varen, of voor altijd aan het loket van belastingbetalers. Elke andere uitleg is een grote leugen. En Italië volgt. Uitzichtloze zaak.

  Like

 11. Kees zegt:

  Of stem VVD als je een hekel aan geld hebt, of PvdA, of GL, of D66

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Het was vanaf het begin duidelijk dat Griekenland deze leningen niet op korte termijn en zelfs niet op langere termijn zou terugbetalen. Daarvoor heeft de sanering veel te lang nodig dan de tijd die gegeven is. Het terugdraaien van de voorwaarden en leningen kwijtschelden is het stomste wat je nu kunt doen. Vooral met een eventuele exit van alle Europese landen uit de EU en dus de opheffing van de EU. Griekenland is arm en heeft op het moment geen liquide middelen om vooruit te komen. Italië staat op instorten, omdat de nationale schuld aan de banken steeds groter wordt. Er zijn diverse ‘arme’ landen in de EU die hun bruto nationaal product nauwelijks break-even kunnen spelen op het einde van elk jaar. Zij zijn de vegeterende tak van de EU, die niet voor het kapitaal zorgen. Dan zijn er de ‘rijke’ landen, die het meeste ophoesten. Daar zijn nu de onlusten en tegenstand tegen de EU in opmars. De Britten zijn er al zo goed als uit, dus die kunnen en zullen tekorten niet meer mee helpen compenseren, deze taak zal op de resterende rijke landen hun schouders komen, waardoor hun financiële bijdrage groter zal worden. De burgers van deze landen vinden echter dat de EU ze als kaalplukt en willen dit niet meer. Bovendien komen in drie van deze landen, dit jaar al verkiezingen en zullen de burgers hun ongenoegen over de EU in hun kiesgedrag kunnen tonen.

  De huidige Duitse regering wil kostte wat kost de EU behouden, de burgers van Duitsland echter niet, die hebben onvrede over de dictatuur en de opgedrongen islamisering door het vluchtelingenbeleid. Datzelfde geldt voor Nederland, die zijn het ook zat en vooral dat ze verraden worden door hun eigen regering die zich een jota van de burgers aantrekt. Zij willen ook uit de EU en ander beleid. Frankrijk is het landelijke en sociale verval door de linksen en de broeihaarden van moslimterrorisme, het over-aanwezige-overheersend linkse beleid met de daaraan gekoppelde migratie overbevolking meer dan zat en wil dit niet meer. Het enige antwoord voor hen is Marine Le Pen en exit EU. Zweden is under siege en die zullen pas wakker worden als de EU kapot is. Denemarken wil ook uit de EU gevangenis. Italië ook, want dan kunnen ze weer normaal leven.
  Bovendien als de EU vergaat, dan houdt het bankenterrorisme op, want dit is tevens één van de middelen van de EU te Brussel om ieder land onder dwang te houden. De rente wordt algemeen bepaald en kan in geen land afwijken. Zo houden ze controle over de geldstroom van de EU en proberen ze de burgers ‘klein’ te houden.
  Door Griekenland het geld kwijt te schelden, heeft Griekenland geen noodzaak meer om uit de EU te gaan, want dan gaat alles wat fout is in dat land, weer van voren af aan beginnen.
  De enige oplossing voor Europa is het afschaffen van de EU dictatuur. Ieder land weer soeverein.

  Like

 13. Jan zegt:

  Marc Mezvinsky, hubby van Chelsea Clinton verliest 90% van zijn geïnvesteerde geld in fondsen, Eaglevale Hellenic Opportunity, dacht dat de Griekse economie als een feniks uit zijn as zou herrijzen.

  Mezvinsky closed a failed spin-off of Eaglevale in May, 2016, after losing 90 percent of its funds on a failed bet on the Greek economy. Eaglevale Hellenic Opportunity bought up Greek stocks and government debt in hopes the troubled country would get back on a healthy financial path and its economy would come roaring back. But the recovery didn’t happen, and the fund lost almost all the invested money before it was shut down.

  The larger fund was founded by Mezvinsky and two former Goldman Sachs traders who worked with him at the bank, Bennett Grau and Mark Mallon.
  ….
  En nou droogt de Clinton Foundation ook al helemaal op.
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/02/uh-oh-chelsea-clintons-husband-shuts-failing-hedge-fund/

  Alleen volslagen imbecielen, socialisten geloven in een bloeiende Griekse economie, net als de gekken in Brussel die niet door hebben dat hun bouwsel in elkaar zal storten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s