Quebec: Terreuraanval op moskee – zes mensen doodgeschoten – getuige spreekt van “Allahu Akbar”-geschreeuw door de daders (+ video)

screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Zondagavond stormden twee gemaskerde mannen een moskee in het Canadese Quebec binnen en openden het vuur op de biddende mensen. Volgens een ooggetuige zouden ze daarbij “Allahu Akbar” (“Allah is de grootste”) geroepen hebben.

epoch-times

Zondagavond 20.00 uur: Mensen bidden in een moskee in Quebec wanneer twee mannen het gebouw binnenkomen en het vuur openen. De politie spreekt van zes doden en acht gewonden, aldus “USA Today”.

De Canadese premier Justin Trudeau is geschokt en spreekt van een “terroristische aanval op moslims”.

Het hoofd van de moskee, Mohamed Yangui, kan niet geloven wat er gebeurd is: “Waarom gebeurt dat hier? Dat is barbaars”, aldus de geestelijke tegenover Reuters.

Twee daders

Zoals de Britse “Mirror” bericht, werd een persoon in de buurt van de moskee gearresteerd. Een andere persoon belde later vanuit zijn auto het alarmnummer van de politie om zichzelf aan te geven.

Volgens de “TVA Nouvelles” werd Alexandre Bissonnette als dader geïdentificeerd. De andere man, Mohammed al-Khadir, een Marokkaan, wordt als getuige beschouwd.

De 27-jarige Bissonnette vluchtte na de aanslag in een grijze Mitsubishi. Volgens de “Mirror” was hij bewapend met twee Kalsjnikovs en een pistool. Hij meldde zichzelf bij de politie, die hem daarna twaalf mijl verderop bij een brug in Oost-Quebec arresteerde.

Ooggetuige spreekt van “Allahu Akbar”-geschreeuw

Een ooggetuige, die anoniem wilde blijven, zei tegen “CBC Radio Canada” dat er twee gemaskerde personen de moskee binnenkwamen:

“Het leek erop dat ze een accent uit Quebec hadden. Ze begonnen te schieten en riepen daarbij “Allahu Akbar”! De kogels sloegen in de biddende mensen in, die hun leven verloren. Eén kogel suisde vlak over mijn hoofd.” (ooggetuige)

Of de verdachte Bissonnette deze persoon was, is niet bekend. Ook ontbreekt er informatie over de twee de dader.

De twee verdachten blijken nu (bevestigd door de radio van de politie) Bashar al-Taweed en Hassan Matti te zijn, twee Syriërs die vorige week Canada binnenkwamen als “refugees”!:

 

Bron:
www.epochtimes.de

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allah, asielwaanzin, Barbarisme, Canada, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Quebec: Terreuraanval op moskee – zes mensen doodgeschoten – getuige spreekt van “Allahu Akbar”-geschreeuw door de daders (+ video)

 1. Golden Girl zegt:

  Trudeau wil er meer van in zijn geweldige Canada, hij is net zoals dat Duitse mens compleet gestoord

  Like

 2. Wachteres zegt:

  En dit heeft de NOS te melden. Geen schuldige moslim:

  http://nos.nl/artikel/2155768-nog-maar-een-verdachte-aanslag-quebec.html

  Nog maar één verdachte aanslag Quebec

  Een van de twee mannen die werden aangehouden, belde na de aanslag zelf de politie. In het telefoongesprek zei hij dat hij gewapend was, maar dat hij bereid was mee te werken. Hij werd aangehouden op een brug richting een eiland vlak bij Quebec. De andere man werd in de buurt van de moskee opgepakt. Dat zou een man van Marokkaanse herkomst zijn. Naar verluidt is dat de man die niet langer verdachte is maar slechts getuige. De politie denkt dat er geen andere betrokkenen zijn.

  Komt dzt even goed uit?

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Wat een propaganda-festival voor de islam, ook hier te lande waar moskeeen de deuren dichthouden tijdens ‘het gebed’.
  Wat een zielige onderdrukte slachtoffers zijn het toch, zomaar doodgeschoten tijdens hun vreedzame nobele gebeden.

  Vergeet niet hoeveel christenen in Egypte en Pakistan zijn vermoord in hun kerken. Het lijkt wel of dat feit in de media in het niet valt, terwijl het juist vele malen barbaarser en wreder was.

  Like

 4. Ach, dit wordt weer lekker onder de pet gehouden.

  Like

 5. Johan zegt:

  Het hoofd van de moskee, riep uit : “Waarom gebeurt dat hier? Dat is barbaars”.

  Neen meneer, dat is nou islamitisch slachten. Dat doen jullie al veertienhonderd jaar in katholieke kerken en in al die landen die jullie veroverd hebben met jullie achterlijke religie.
  Of bent U dat nou al vergeten soms ? Als het U zelf overkomt ?

  Geliked door 3 people

 6. kruisridder zegt:

  De maatregel van Trump is zeer terecht. Anders waren ze waarschijnlijk naar de VS uitgeweken. De eerste terroristen heeft hij dus al tegengehouden.

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Huilie, huilie,…

  ‘Veel moslims in Nederland leven in angst’

  IslamofobieNa een bloedige schietpartij in een moskee in het Canadese Quebec zit de schrik er ook bij Nederlandse moslims goed in. ,,Veel moslims in Nederland leven in angst. Ik kijk zelf ook wel drie keer om me heen voordat ik met mijn kind de straat oversteek.”
  ….
  http://www.ad.nl/binnenland/veel-moslims-in-nederland-leven-in-angst~aed67bce/

  Geliked door 2 people

  • Pete zegt:

   Idd… ze moeten de hele dag door gaan bidden, met de deur op slot AUB !
   Vreten door de brievenbus..
   Stelletje hypocrieten…Ze kunnen niet meer slapen en bibberen van angst…En allaah beschermt ze niet eens..wat een simpel, klote godje toch !

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De hypocrisie bij die verdomde moslims is dermate groot dat zelfs na jaren van geharde ervaringen als blanke je mond open blijft staan van verbazing.

   Opnieuw ’n duidelijk bewijs van het feit dat ze van een totaal andere planeet komen en hier h el e m a a l n i e t s t e z o e k e n h e b b e n !
   Wat ’n zielige leugenaars.
   Elk normaal mens kan toch verwachten dat als jouw soort al jaren bezig is met ongelovigen te vermoorden en te martelen, dat er ’n dag komt dat je op dezelfde manier zal worden terugbetaald.
   In die tussentijd, toen ze naar hartenlust hadden moeten protesteren tegen het beestachtige optreden van hun soortgenoten… hebben ze hun kaken stijf op elkaar gehouden!
   Maar nu moord en brand schreeuwen omdat ze de straat moeten oversteken met hun 10 kinderen en dan ons ook nog beliegen dat het er maar een was!!!
   (Ja, want die kinderbijslag… weet je wel!)
   Nee dat laten we niet lopen!

   Je zou ze allemaal ’n keurig gaatje tussen hun ogen ponsen!

   Like

 8. Steven zegt:

  Zolang ze elkaar maar afmaken is her PRIMA!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ze mogen wel IETS terugdoen voor het feit dat wij hele rassen hier gratis in leven houden!
   Als ze slim zijn dunnen ze hun soort regelmatig uit.

   Like

 9. Anna zegt:

  Dit is een goed voorbeeld van de ” echte islam ” wie gelijk heeft weet niemand maar in Naam van de afgod Allah anderen afslachten kan geen kwaad……. en hoppa….. de dader wordt veroordeeld maar is volgens ” zijn ” soortgenoten een held, een martelaar…….. Hoeveel stromingen heeft de islam eigenlijk?????? En Wat staat ons nog te wachten???? …….het is wel een beetje onberekenbaar aan het worden……
  En de islamieten zelf……. ??????? worden die niet onrustig….. zijn ze allemaal nou echt zo ” vredelievend” ….. Misschien is dit wel het antwoord,……. deze doden zijn nu immers in het paradijs…… ze zijn nu door toedoen van een soortgenoot bevorderd tot martelaar….. en genieten nu van de 70 maagden…. De achterblijvende families zullen hier ongetwijfeld anders over denken…..

  Wat is dit toch met die religie van vrede????????

  Like

 10. tippelaar zegt:

  De angst voor de doodscultuur van de moslims geldt kennelijk alleen voor niet moslims. Ik dacht dat alle moslims graag naar Allah willen. Worden ze een handje geholpen is het weer niet goed.

  Like

 11. elisah zegt:

  Zojuist gelezen dat de dader een student antropologie en politicologie is, hij zou er verstand van moeten hebben?

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Heeft Trudeau pech dat het blijkbaar geen extreem rechtse is maar 2 moslims.

  Like

 13. Mirjam zegt:

  En alles wordt weer in verband gebracht met Trump. De burgers worden weer geïndoctrineerd met de boodschap: ‘waarom gebeurt dat hier, in een moskee?’
  Want waarom zouden moslims, mensen met hetzelfde geloof, elkaar doden? Dat kon dus niet door moslims gepleegd zijn, maar met opzet door iemand die de islam én dus ook moslims haat, volgens hen. Iemand die de ideologie aanhangt van de nieuwe Amerikaanse president. Blame it all on Trump, dan heeft hij wéér iets waar hij zich tegen moet verdedigen en wordt bewaarheid dat hij, zoals zij vinden, een waardeloze president is.
  Nee, Trump is niet waardeloos. Hij is juist de redder die gekomen is om de beerput open te breken en de wereld weer een beetje normaal te maken, en daar kunnen die duivels niet tegen, want ze voelen zijn hete adem in hun nek. De Marokkaan is ineens uit het zicht als dader en over blijft een ‘nerd’ die, toevallig, ook nog een aanhanger is van Trump.

  ‘De 27-jarige Bissonnette vluchtte na de aanslag in een grijze Mitsubishi. Volgens de “Mirror” was hij bewapend met twee Kalasjnikovs en een pistool. Hij meldde zichzelf bij de politie, die hem daarna twaalf mijl verderop bij een brug in Oost-Quebec arresteerde’

  Toevallig schreeuwde hij dan ook nog allahu akbar als kreet, terwijl hij de moslims in de moskee dode. Want waarom zou hij dit niet doen, als aanhanger van Trump? Kalasjnikovs staan bekend als de wapens die moslims gebruiken, maar hij had er twee en ook nog een pistool. Wel veel om alleen te dragen, niet?

  Dit riekt alles teveel naar opzet en verdoezeling. Trump is een gevaarlijk man in de ogen van de wereld. Ze zijn oprecht bang voor hem, overal, en willen hem van het toneel. Maar dit gaat niet lukken, want het was de bedoeling dat hij aan de macht komt en God is met hem.

  Geliked door 1 persoon

 14. Mirjam zegt:

  CONFIRMED ON POLICE RADIO:

  The two suspects are Bashir al-Taweed and Hassan Matti, Syrians who entered Canada as refugees last week…

  Dat was in het filmpje hier op EJ bron te lezen. Dus helemaal geen ‘nerd’ die in naam van Trump om zich heen schoot. Ze doen alles om Trump kapot te maken, maar het zal ze niet lukken.
  Trudeau is een broertje van Jesse Klaver, dezelfde idioterie en verdwazing. Peter Pan in tweevoud.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Mirjam.
   Maar weet jij dan niet dat Klaver een volle neef is van Trudeau.
   Het heeft in alle kranten gestaan. Klaver heeft altijd gelogen over zijn afkomst.
   Ook Trudeau heeft een moslim-afkomst. Hun familienaam is Bashir al-Taweed.
   Dat zegt alles…

   Like

   • Mirjam zegt:

    Nee, dat wist ik niet, Paul. Maar dat ze iedere dag van dezelfde wijn drinken is me volkomen duidelijk…

    Like

 15. Marcel zegt:

  In een moeite wordt in de reguliere media de schuld in de schoenen geschoven van een “Trumpfan”. Zo gebruikt de reguliere media deze aanslag om mensen die op Trump gestemd hebben zwart te maken.

  Like

 16. D.DAY zegt:

  De mainstream media probeert deze aanslag meteen in de extreem rechtse hoek te plaatsen, zodat de moslims weer hun slachtofferpositie kunnen innemen. Zij worden door premier Trudeau in de moskee bezocht als ondersteuning met o.a. de “geruststellende” woorden: moslims horen bij ons. Deze uitgesproken mening impliceert wel dat de aanslagplegers er ook bij horen. Een niet geruststellende gedachte voor de autochtone Canadese bevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s