Presidentsverkiezingen: Goede vooruitzichten voor Marine Le Pen

screenshot_29

(Door: “HS” – Vertaling: E.J. Bron)

Corruptieschandaal en zwakke socialisten

De presidentskandidate van het Front National, Marine Le Pen, heeft goede vooruitzichten op het ambt van staatspresident. De kandidaat van de conservatieven, François Fillon, kampt met een stevig corruptieschandaal. Niet beter ziet het er voor de socialisten rondom Benoit Hamon uit, de Fransen geven hen nauwelijks kans op het ambt van president.

Benoit Hamon behoort in zijn partij tot de linkse vleugel. Ondanks kritiek op de bezuinigingspolitiek van de EU en bondskanselier Angela Merkel scoort hij nauwelijks bij de kiezers. Niet beter ziet het er voor François Fillon uit, die als favoriet de race inging. Inmiddels moet hij zich wegens corruptiebeschuldigingen enkele onaangename vragen laten stellen. Volgens de Duitse krant “Süddeutsche Zeitung” zou Fillon de staat voor een bedrag van € 500.000,- bedrogen hebben.

Vrouw verstrikt in schandaal

De conservatieve kandidaat wordt er van beschuldigd zijn vrouw voor de schijn te hebben aangesteld. Zo zou Penelope Fillon jarenlang in totaal € 500.000,- staatsgeld hebben geïncasseerd waarvoor ze nooit gewerkt heeft. Het imago van toonbeeld van fatsoen is hij daarmee definitief kwijt.

De krant “Journal du Dimanche” heeft bovendien nog een schandaal onthuld: François Fillon zou in de jaren 2005-2007 aan zichzelf cheques ter waarde van € 21.000,- hebben uitgeschreven. Geld dat bedoeld was voor de betaling van zijn assistente, stak Fillon ook in eigen zak. Op deze wijze zouden zich € 25.000,- opgehoopt hebben.

Goede kansen voor Le Pen

Deze schandalen gingen niet onmerkbaar aan de kiezers voorbij. Zo heeft 61% van hen een slechte mening over Fillon en slechts een derde deel beschouwt hem als een eerlijke kandidaat. Ondanks alles blijft hij geloven in een overwinning bij de verkiezingen. Afgelopen zondag hield hij in Parijs een toespraak voor 15.000 mensen met de woorden: “Men zal mij niet intimideren.” In Parijs maakt hij nog goede kans, dat ziet er echter op het platteland anders uit. Goede vooruitzichten dus voor het Front National om de eerste vrouwelijke president te leveren.

Bron:
http://info-direkt.eu
Door: “HS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Frankrijk, Front National, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Presidentsverkiezingen: Goede vooruitzichten voor Marine Le Pen

 1. Theresa Geissler zegt:

  Stel je voor: Marine president van Frankrijk….!
  Alleen jammer, dat w i j daar op zichzelf niet mee geholpen zijn: Met dát niet en met de Brexit niet: Géért zou hier premier moeten kunnen worden! -En daaropvolgend de Nexit, natuurlijk.

  Geliked door 2 people

  • louis-portugal zegt:

   Theresa: als Marine president wordt stort de EU echt in elkaar.
   Dat is dus zeer ten onzen voordeel.
   Hoewel er dan nog wat rekeningen liggen van enkele duizenden miljarden.
   E.C.B. Target 2, uitgeleend geld dat we nooit meer terugkrijgen enz.

   Like

 2. joga zegt:

  Laten we hopen, dat de revolutie van het volk weer in Frankrijk begint. eerst in 1789 nu in 2017 en opnieuw Europa verovert, maar nu stopt bij de Russische grens voor samenwerking. In dat geval ook met de USA van Trump. Ruim voldoende om die smerige islam voorgoed terug te dringen naar het Midden Oosten.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Laten we hopen dat Marine le Pen de eerste vrouwelijke president wordt van Frankrijk. Dat zullen de feministes en overige gender gekkies waar ook ter wereld beslist niet leuk vinden. Daar waar ze over elkaar heen buitelden om de corrupte Killary de hemel in te prijzen en op de president stoel te hijsen, zullen ze Marine Le Pen uitmaken voor alles en nog wat. Als feministes ergens een hekel aan hebben dan zijn het vrouwen met ballen.

  Geliked door 4 people

 4. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Baby sterft door besnijdenis
  50 min geleden

  DAR-ES-SALAAM – In Tanzania is enkele dagen na haar geboorte een baby overleden nadat haar overgrootmoeder een besnijdenis bij het meisje had uitgevoerd. De vrouw voerde de ingreep vijf dagen na de geboorte van het kind uit. Enkele dagen later traden complicaties op. De zuigeling stierf in een ziekenhuis.

  Het kind had een moeder van zestien jaar oud. Die is evenals de zeventigjarige overgrootmoeder door de politie aangehouden. Vrouwenbesnijdenis is illegaal in Tanzania, maar veel lokale gemeenschappen voeren de ingreep toch uit. Vroeger gebeurde dat bij meisjes van ongeveer tien, maar na het verbod gebeurt het steeds jonger.

  Bij de besnijdenis worden de clitoris en/of de schaamlippen verwijderd. In veel gevallen wordt de ingreep verricht zodat het meisje voor haar huwelijk ’rein’ is. In Nederland is vrouwenbesnijdenis verboden en strafbaar.

  Like

 5. Kijk hier wordt je nu blij van.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Helaas zijn er toch somberder voorspellingen voor de TWEEDE ronde:

  Peilingen Presidents Verkiezingen 2017

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  In Parijs maakt hij nog goede kans,

  Zo langzamerhand tekent zich het beeld af dat hoe groter een stad, hoe achterlijker de mensen daar. En nee, dat wordt niet beter door de import van nog meer achterlijken.

  Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  Marine Le Pen door het glazen plafond………..Laten we hopen, verwachten en bidden dat Marine Le Pen de nieuwe President van Frankrijk wordt.

  Zal Marine Le Pen net zoveel bijval krijgen van de “feministische, linkse of hysterisch gillende” EU dames en heren als laatst bij de verkiezingen van Hillary Clinton?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s