Toekomstige Amerikaanse ambassadeur in Brussel: “De EU moet wat getemd worden”

screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Ruim een week na de ambtsaanvaarding van Donald Trump als Amerikaans president begint de EU nu een nieuwe wind vanuit Washington in het gezicht te blazen. Er zijn eerste signalen voor een veranderde sfeer in de trans-Atlantische betrekkingen.

duits-zuerst

Eentje daarvan heet Ted Malloch (foto). De professor in de economie geldt als EU-criticus en genoemd als sollicitant voor de functie van toekomstige Amerikaanse EU-ambassadeur.

In een interview met de BBC sprak Malloch afgelopen week al duidelijke taal. Op de vraag waarom hij ambassadeur in Brussel zou moeten worden, gaf hij als antwoord dat hij al geholpen zou hebben de Sovjet-Unie naar de ineenstorting te leiden, en: “Misschien is er nu een andere unie die wat getemd moet worden.” De dag daarvoor had hij al de ineenstorting van de euro in de komende 18 maanden voorspeld.

Men reageert prikkelbaar op hem. De SPD-Europapoliticus Jo Leinen werd door de media geciteerd met de eis om de benoeming van Malloch te weigeren. Leinen letterlijk: “Wij hebben nu geen querulant nodig, die droomt van het einde van de euro en het temmen en neerhalen van de EU.” En verder: “Ted Malloch´s uitlatingen tonen aan dat hij ongeschikt is voor deze baan.”

Leinen bracht naar voren dat de buitenlandse dienst van de EU, die aan zulke personen het groene licht moet geven, zich zou kunnen verzetten tegen Malloch´s benoeming. Bovendien zou elk van de 28 EU-landen “een veto” hebben dat tot afwijzing zou kunnen leiden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Donald Trump, EUSSR, VS. Bookmark de permalink .

28 reacties op Toekomstige Amerikaanse ambassadeur in Brussel: “De EU moet wat getemd worden”

 1. Fred zegt:

  De arrogante EU trekt haar keutel wel in.
  Want niet de EU bepaald wie er Amerikaans ambassadeur wordt maar Amerika zelf.
  Nu zeker met een echte vent als president. (rijmt)

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Da’s niet helemaal waar, Fred. Als de EU de kandidaat-ambassadeur weigert kan geen Trump er iets aan doen. De toekomstige ambassadeur moet eerst naar de voorzitter van de Europese Commissie om zijn geloofsbrieven te overhandigen. Als daar problemen mee zijn, wordt hij géén ambassadeur. De uitlatingen van Ted Malloch waren dan ook niet erg diplomatiek. Hij mag erover denken hoe hij wil, maar dat had hij beter voor zich kunnen houden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Zelfs de EU zal nooit beginnen met zulke acties, omdat ze als aggressor kunnen worden aangemerkt en ze direct op punten verslagen worden door Trump!

   Ze weten heel goed dat Trump de benoeming van Ted Malloch nimmer ongedaan zal maken. dat zou een onwerkbare start betekenen.
   Het enige wat de EU kan doen is achter de schermen contact met de kring adviseurs rond Trump zoeken en hun verzoeken te lobbyen voor het benoemen van een andere ambassadeur.
   De mogelijkheid dat Trump hier op in zal gaan is nihil.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Trump kan ook nog sneller stoppen met de sancties tegen Rusland.
    Wat zullen ze schrikken als hij dat aan kondigt.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Iedereen vergeet dat Trump de dienst uitmaakt…
    Niet die corrupte criminele ondemocratisch gekozen hufters aan de top!
    Die al met de strop om hun nek in Brussel door de gangen wandelen.
    Vergeet dàt maar niet.

    Like

 2. Dan pak je van Juncker en die andere zuipschuiten hun alcohol af. Maar kijk uit voor de af kik verschijnselen

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De EU moet wat getemd worden? What the f##ck. De EU moet afgebroken worden, ontmanteld worden en op de mestvaalt van de geschiedenis belanden. Er is geen tussen weg meer. De beuk erin, Weg met dat gedrocht dat gebouwd is op leugens, afbraak natie staten en dat allemaal zonder de Europese burger te vragen terwijl de sporadische referenda die gehouden werden gebruikt werden om hun …………… mee af te vegen.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Guus. Zoiets leest lekker weg natuurlijk, maar je moet nu eenmaal altijd beginnen te laten zien wie de grootste spierballen en meeste macht heeft.
   Dat Malloch ’n dergelijke toon aanslaat is perfect.
   Hij geeft ’n boodschap af die inhoudt dat de Hoogtij-dagen van weleer definitief voorbij zijn.

   Vandaar de hysterische reacties .
   Men realiseert zich donders goed wat die spottende toon betekent.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  ‘wat getemd’ moet ‘volledig afgebroken’ zijn

  Geliked door 1 persoon

 5. r.v.marle zegt:

  Afbreken of plattrappen.

  Geliked door 2 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Dit soort mensen zie ik graag komen. Die heeft een denkwijze in de trant van Trump en o.a. le Pen en Wilders. Die ongekozen zwakzinnigen die de E.U. besturen moeten we echt kwijt. En dat gaat er zeker van komen. Daar hebben we Red Malloch niet voor nodig. Maar als hij het proces wat kan versnellen is dat wel mooi meegenomen.

  Geliked door 4 people

 7. Antivenin zegt:

  De EUSSR moet dezelfde weg gaan als de USSR! Weg ermee!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Denk het niet. ik heb altijd geschreven “Die vervloekte EU…”
   Daarmee deze EU-vorm bedoelend.
   Maar een nieuwe EU gekozen en gevormd op basis van democratie en gericht op het welzijn van de Europese volkeren, waarbij door de volkeren goedgekeurde verdragen de basis zijn en elk EU-land zijn volledige Soevereiniteit zal behouden heeft zijn voordelen.

   Like

 8. Claudia M. zegt:

  Q; “Wij hebben nu geen querulant nodig, die droomt van het einde van de euro en het temmen en neerhalen van de EU.”

  Nee, jullie vanzelfsprekend niet, maar wij wel! Niks temmen, help in vredesnaam met het opheffen dat megalomane zooitje!

  Like

 9. Jan zegt:

  Dit is nou precies wat Trump ook gaat aanpakken en verbieden: baantjescarousel

  Oud-EU-politici lopen massaal over naar lobbybedrijven

  Ruim de helft van de eurocommissarissen die in 2014 in Brussel werkten, werkt nu voor lobby-bedrijven in de Belgische hoofdstad. Eenderde van de volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement in datzelfde jaar is tegenwoordig werkzaam voor bedrijven die geregistreerd staan in lobby-registers.

  http://www.elsevier.nl/economie/achtergrond/2017/01/oud-eu-politici-lopen-massaal-over-naar-lobbybedrijven-asdf-444326/

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Nederlandse politici zijn anders ook niet vies van een lobbybaantje.
   Eigenlijk alle leden van het establishment willen alleen maar dat soort baantjes.
   Baantjes waar niet hoeft te worden gewerkt maar kan worden volstaan met praten en de zaak belazeren. Ah, en het zakkenvullen niet te vergeten.
   In het echte bedrijfsleven wil men ze ook niet hebben want het zijn allemaal paarden van troje en presteren doen ze niets. Zie hun ‘resultaten’ tijdens hun politieke loopbaan.

   Like

 10. Bas zegt:

  De EU heeft met democratie niets te maken, noch met volk en/of vaderland, het is een dictatoriaal multinationaal bedrijf zonder scrupules waarin landen borg staan voor kapitaal met hun verdienmodel, onder de noemer Europese Unie.

  Like

 11. Marcel zegt:

  Sja zeuren over de hoeveelheid watts in de stofzuiger, zeuren over kooikippen die eieren leggen, mestoverschotten en dergelijke is wel een voorbeeld van EU-geneuzel (dat doen de grote landbouwbedrijven in de Oekraine echt niet aan mee, niet dat ingefloten gezeur van die geitenwollengrachtenberoeps babbelaars) . Ook het verzonnen “probleem” over de CO2-uitstoot is typisch iets voor deze (EUSSR-)ambtenaren en aanhangers van de Fabiancommunisten/salomsocialisten om zoveel mogelijk “problemen” te maken en daarmee zoveel mogelijk vrijheden af te pakken van de burgers door middel van zogezegd “beleid”. Ambtetarenbureaus “maken” en bedenken graag “problemen” waar ze dan een budget voor krijgen om met die “problemen” aan de gang te gaan en deze “problemen” zo groot mogelijk te maken en te conserveren en als “probleemeigenaar” om vanuit het “probleem” zoveel mogelijk budget te krijgen en zelfs als ambtenaar er zoveel mogelijk aan te verdienen. Zodoende worden er telkens nieuwe naast echte problemen neer gezet diie de kluwen van de afroming der menselijke activiteit afromen

  Voorbeelden;

  Klimaatprobleem (bedacht probleem; niet waar en onzin). Want CO2 uitstoot doet planten beter groeien en planten geven er zuurstof (O) voor terug en maken van de C (koolstof) bladeren, takken en vruchten en zo.
  Werkloosheid (echt probleem wegens met name door globalisering van werk)
  Armoede (echt probleem wegens met name globalisering van werk)
  Terrorisme (zowel groter gemaakt door valse vlagoperaties als 911 maar er is ook werkerlijk moslim terrorisme (met name))
  Huisvesting (gemaakt probleem wegens de sloop in NL van sociale huurwoningen en verhuurdersheffingen en de grote toestroom van asielzoekers die statushouder werden en voorrang krijgen bij de toewijzing van sociale huurwoningen.

  Dit gedoe heeft als doel een soort wereldcommunistische ECO-dictatuur op te zetten.

  Nieuwe “problemen” zijn

  Poetin
  Trump

  en zo kunnen we wel even door en door gaan

  Like

 12. kruisridder zegt:

  Met President Trump achter ons moet het een stuk makkelijker gaan de EU de laatste trap naar het ravijn te geven.

  Like

 13. Flo zegt:

  Dat stelletje verwende nesten in Brussel moet nodig bij de oren getrokken worden, de zelfbenoemde opvreters beginnen hem te knijpen .

  Like

 14. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Wat getemd worden ???? Terug getrappen onder de steen waar die EU kakkerlakken thuis horen !!

  Like

 16. Nemesis zegt:

  Even over de ’28 landen hebben veto recht’ Yoveel ik me herinneren kan is dat dus niet waar. Nederland bijvoorbeeld heeft het vetorecht verspeeld. Ingeruild voor its wat schijnbaar de NL bobo*s beter uitkwam. Ik weet niet eens meer wat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s