Schulden, verdoezeling, gebroken regels: IMF geeft een verwoestend rapport aan de eurozone

screenshot_48

(Vertaling: E.J. Bron)

Daarover berichten de westerse “kwaliteitsmedia” veeleer beschaamd: het Internationaal Monetair fonds (IMF) heeft aan de eurozone een vernietigend rapport voor de afgelopen 20 jaar gegeven. In de periode van 1995 tot 2015 zou er bij de deelnemers aan de muntunie sprake zijn van verfraaide begrotingen, excessieve opname van schulden en het herhaaldelijk omzeilen van de EU-regels. Daarbij zou er geen onderscheid bestaan tussen kleine en grote eurolanden.

duits-zuerst

Dat is echter pas een deel van de vernietigende diagnose, die het IMF aan de eurozone geeft in een nu gepubliceerd arbeidsdocument. Verder staat er in dat de controle door de instellingen gebrekkig geweest zou zijn. En verder: “De mechanismen om de regels uit te voeren zijn in de eurozone zwakker dan in federale staten.” De gemiddelde staatsschuld in de eurozone zou tot meer dan 90% zijn toegenomen – toegestaan zouden volgens de geldende EU-regels echter maar 60% van het bruto binnenlands product zijn.

Het IMF en de landen van de eurozone liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch, vooral over de vraag van de duurzaamheid van schulden. Het IMF vindt vooral de schuldenberg van Griekenland gevaarlijk. Daarentegen denkt de Europese Commissie dat de staatsschuld van het land controleerbaar zou zijn. Achtergrond is een afgelopen weekend bekend geworden analyse van het IMF, volgens welke de schuldenlast van Griekenland op de lange termijn niet draagbaar zou zijn.

Het IMF-document is officieel nog niet gepubliceerd. Van de kant van de Europese Commissie is er nog geen sprake van een standpuntbepaling.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

10 reacties op Schulden, verdoezeling, gebroken regels: IMF geeft een verwoestend rapport aan de eurozone

 1. paulzwueste zegt:

  laten we door blijven gaan met ten sterkte te hopen dat deze vervloekte EU nu vandaag nog zal worden opgeheven…!

  Geliked door 1 persoon

 2. fransdewit zegt:

  Ja onze Nederlandse wegkijkers hebben goed instrukties gekregen hoor van de EU leiders

  Geliked door 1 persoon

 3. Onschuldige Bijstander zegt:

  Pure maffiapraktijken; kijk de Italiaanse serie La Piovra (de octopus) uit de jaren ’80, dit was een dermate realistische weergave van de werkelijkheid dat de laatste paar seizoenen verboden werden uit te zenden op tv, gewoon een blauwdruk hoe de maatschappij de afgelopen 25 jaar totaal verneukt is door psychopaten en hun politieke loopjongens. Kocht deze serie eind 2014 nieuw op bol.com voor een paar tientjes , 9 seizoenen in 1 box en is nu kennelijk ook hier verboden want alleen 2e hands nog verkrijgbaar voor minimaal 150 euro lol , teveel waarheid mag natuurlijk niet he 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Guardiacivil zegt:

  Opblazen die hele Brusselse maffia en voor een Neurenberg ll samen met Merkel, Timmermans ea opbrengen.

  Like

 5. Dat wordt dus iets met de broekriem tot ie binnenstebuiten is aangehaald en torenhoge belastingen met tarieven waarbij je nog poen mag meebrengen of als we snel zijn alleen maar een beetje groot faillissement met wat guillotines en gepaste Neurenbergerij. Paar dagen met zunnalluh als land of geheel continent in de schuldsanering en dan zijn, volgens mijn tokkie-economische kennis alleen de Giga Graaiers hun poen kwijt en kunnen wij, het kutvolk, met een schone lei opnieuw beginnen.

  Like

 6. ReaGluurder zegt:

  En dan hebben we ook nog dat kinderachtige maandelijkse verhuiscarousel Brussel-Straatsburg!! Kosten miljoenen / jaar! Snap niet dat er niet meer weerstand tegen deze gekte is.

  Geliked door 1 persoon

 7. Daar schijnt Frankrijk lekker aan te verdienen. Die ligt hier dwars bij.

  Like

 8. Onno zegt:

  De krankzinnige gruwelmoordenaars van vluchtelingenkamp Dresden (en hun dito ijskoude medeplichtigen) gaan ongestraft onverdroten (over het graf heen) door: Churchill, Dulles, Bernhard zur Lippe Biesterfeld grondleggers van EU en NAVO.

  Ze worden door ‘gullible fools’ nog als een soort halfgoden aanbeden ook.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s