Closeread: ‘verzetskrant’ Parool publiceert plan tegen ‘opkomend fascisme’

screenshot_69

(Door: Sietske Bergsma)

En denkt ‘opkomend fascisme’ te bestrijden met…meer fascisme

Paroollezer en communicatiemanager Aik Meeuse legt zonder het zo te bedoelen uit waarom optreden tegen fascisme vooral pokon voor fascisme is. Deze brief is kenmerkend voor alle ‘resistance’ geluiden die nu overal doorklinken, van een Coca Cola-boycot tot een Malieveld-demonstratie. Een closeread:

“Historicus Timothy Snyder vertelt in een interview in Het Parool van zaterdag een verontrustende waarheid: met Trump is een fascist aan de macht gekomen. Dat klinkt angstaanjagend, maar ik denk dat hij gelijk heeft.”

‘Dat klinkt angstaanjagend, maar..’ Het woordje ‘maar’ geeft hier een goed inkijkje in de politiek correcte geest van de fascisme bestrijder. Een normaal mens zou zeggen: ‘ik vind iets angstaanjagend, want ik denk dat hij gelijk heeft’ (of je zet er ‘en’ tussen). ‘Maar’ is in deze brief de genereuze opheffing van de ontkenning die mensen zoals Aik, Arnon Grunberg of een willekeurige UvA-docent op alles wat eng is loslaten. Dat iets eng is én waar komt maar eens in de miljoen jaar voor, en dat is nu.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", demoniseren, Donald Trump, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Closeread: ‘verzetskrant’ Parool publiceert plan tegen ‘opkomend fascisme’

 1. Flo zegt:

  Ze weten van narigheid niet meer wat ze moeten bedenken om de kikkers in de kruiwagen te houden,jarenlang de mensen op het verkeerde been gezet door niet de waarheid te vertellen ,maar d’r meningen op te dringen en nu het raar vinden dat de mensen dit niet meer accepteren.

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Janmaat, opdat wij hem niet vergeten!!

  Geliked door 1 persoon

 3. tippelaar zegt:

  Het parool is een mainstreamkrant die alles doet om financieel boven water te blijven, waarbij winst gaat boven eerlijke meningvorming of verslaggeving

  Like

 4. Fred zegt:

  De èchte fascisten zijn degenen die een democratisch gekozen president niet aanvaarden en hem het leven met alle mogelijke middelen zuur willen maken. (zie en kijk bv. Verhofstadt)
  Het politieke veld wordt gelukkig nà 15 maart anders ingevuld.
  Er is nog een land van de totale ondergang te redden.
  Ons land.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan Wandelaar zegt:

  +++ Laat op 15 maart alle op de EU en VN gerichte politici links liggen.+++
  https://opiniez.com/2017/01/29/een-trumpiaanse-schoonmaakbeurt/
  ++++++

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Zowel bij het Parool als bij DePost was men bij het opstellen van het artikel niet niet op de hoogte van het zich openbarende nieuwe fascisme aan de overkant van de plas.

  Onder andere DAAROM is Trump gekozen om zulk tij te keren en is niet enkel in Amerika maar ook in Europa dringend behoefte aan hele andere politieke aansturing en veel betere Nederlandstalige verslaglegging.

  Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Het blijft wonderlijk hoe die rotrooien nog steeds maar niet (willen) inzien wie er nu de ware fascisten zijn. Ze weten natuurlijk ook niet beter hun motieven zijn tenslotte -vinden ze zelf- zo verheven dat ze toch onmogelijk slecht kunnen zijn; de uitdrukking “de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen” kennen ze waarschijnlijk evenmin.

  Like

 8. Jan zegt:

  midden in de trein een concert geven zonder dat ze worden aangehouden en beboet.

  Ik wil die teringherrie van bedelaars niet in de trein, Sietske Bergsma

  Like

 9. Jan zegt:

  Hallo Sietske Bergsma, waarom zeg je niet dat socialisme een fascistische ideologie is en dat dus een socialist die zegt te strijden tegen opkomend fascisme, wat in ogen van de socialisten niets anders is dan niet de mening van hem, dus een onzinnige opmerking is. Dat is dan ook de reden waarom linksvolk iedereen probeert neer te brullen, anderen in elkaar slaat, censuur oplegt en de ander verdacht maakt, centraal bestuur wil, de media onder controle wil, het onderwijs in handen wil hebben en tegen particuliere scholen is, enz enz.

  …. Waarom geen beweging die streeft naar een intellectueel discours, een maatschappelijke discussie ….

  Heel eenvoudig, het legt de leugens bloot waarop linksvolk zijn maatschappij wenst te bouwen en die leiden naar een totalitaire staat, zoals de geschiedenis honderden malen heeft aangetoond, van de Franse Revolutie tot de Obamistisch terreurstaat, waarin De Gek zelfs nonnen achter slot en grendel wilde zetten omdat zij weigerden mee te betalen aan abortusklinieken en anticonceptie, temeer omdat de Affordable Health Care (Unaffordable trouwens) een verkapte belastingverhoging was; omdat De Gek christenen als potentiële terroristen beschouwt en kerkelijke organisatie op de terreurlijst liet plaatsen, omdat zij een andere en dus ‘fascistische’ mening in zijn ogen hebben.

  Like

 10. Jan zegt:

  De pluriforme socialistische samenleving van de linksmens: Auschwitz, de Goelag Archipel, Saoedi-Arabië, Afghanistan, Cambodja, Vietnam, Noord-Korea, Cuba, Chili onder Allende, Mao’s heilstaat, DDR, Zweden, Merkel-Duitsland (en die is pas in beginfase) enz enz,

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  Alle verzetskranten werden fout na de oorlog.
  Tegenwoordig vind je het verzet op het internet, niet in de dode bomen.

  Geliked door 3 people

 12. Flo zegt:

  Als verzets blaadje destijds, was duidelijk tegen welk fascisme het Parool streed. Nu als links gesubs. (uiteindelijk ten dode opgeschreven) krantje, begrijpen ze niet dat het huidige fascisme LINKS is, dat net als destijds de nsb heult met de mislim vijand!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s