‘Ik waarschuw niet voor niets’

screenshot_56

(Door: Ruud Koopmans)

Een interview in deze krant met socioloog Ruud Koopmans (foto) onder de kop ‘Het Westen moet zich beter weren tegen de islam’ deed veel stof opwaaien. De hoogleraar neemt geen letter terug van zijn eerdere uitspraken.

In een gesprek met Wierd Duk beweer ik dat minstens 50 miljoen moslims wereldwijd geweld in de naam van de islam goedkeuren. Dat heeft veel stof doen opwaaien. NRC Handelsblad concludeer­de dat de bewering waar was. Vervolgens werd die factcheck in de sociale media in het verdachtenbankje geplaatst.

De Volkskrant concludeerde dat de bewering feitelijk juist was, maar vond dat ‘de nuance ontbrak’. Zo zou onduidelijk zijn in welke situaties moslims geweld goedkeuren en of dat niet net zo goed voor christenen geldt. De ombudsman van NRC Handelsblad uitte kritiek op de factcheck van de eigen krant en stel­de dat het bij dit soort feiten niet zozeer gaat om de vraag of ze waar zijn, maar om hoe ze geïnterpreteerd moeten worden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
algemeen-dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op ‘Ik waarschuw niet voor niets’

 1. Sabeltant zegt:

  Het grootste gevaar voor de mensheid is de islam.

  Als we de islam niet bestrijden zal het ons vernietigen.

  Terug naar de kruistochten!

  Gelukkig hebben we nu betere wapens!

  Geliked door 3 people

  • M.A.L. Sion zegt:

   Beste Sabeltant.
   Hebben we betere wapens?
   Wie beschikken daarover?
   Als we echt weerwerk willen leveren tegen het dreigende genocidale gevaar zullen veel meer mensen bewapend moeten worden.
   Wie zet zich daar voor in? De tijd dringt.
   Anders leggen we het geheid af tegen die 50 miljoen van Koopmans.
   Dus, actie !!!
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Geliked door 1 persoon

  • Ben het grotendeels met jou eens, maar deze veroveringsideologie van de moslims krijg je met de modernste wapen niet uit de hoofden van deze lieden. Kijk alleen maar naar het geweld in Irak en Syrië waar de Russen en Amerikanen een enorme strijd hebben geleverd en nog is dit zooitje fanatiekelingen IS nog niet verslagen. Stel je het volgende maar eens voor: Wat zou er gebeuren wanneer gelijktijdig in verschillende lidstaten van Europa de langverwachte burgeroorlogen uitbreken die zoals het Beiroet scenario zullen verlopen, regelrechte guerilla oorlogen, er zijn meer moslims in Nederland die geweld zien als oplossing om “ons” er onder te krijgen, zoveel militairen heeft Nederland niet.

   Like

 2. Johan zegt:

  Kortom : Dat islam-gezwel moet snel uit onze samenleving verwijderd worden, want anders gaat het hier goed mis.

  Like

 3. Elena zegt:

  Exmoslims zien ook dat islam vergif is.

  Citaat
  Ik weet hoe een moslim denkt. Ik weet hoe een moslim voelt. Er is geen weg terug! Vergiffenis, alles omvattende liefde, ware vrede, vreugde en vrijheid zijn vreemd aan de Islam. Ik wil het zo graag aan iedere moslim duidelijk maken. Helaas bots ik altijd op een muur van onbegrip. In mijn stad verandert het straatbeeld ook enorm. Steeds meer erg jonge vrouwen en meisjes lopen gesluierd onder constante druk van een gemeenschap die hen anders veroordeelt voor hun vrije levenshouding. Ook op school bij mijn kinderen stelt het probleem zich meer en meer. Er wordt thuis op die jonge moslimkinderen ingepraat en dat vertaalt zich in een radicale houding tegenover de kinderen die niet-moslim zijn. Het komt soms zelfs tot hevige discussies en straffe uitspraken in de klas of op de speelplaats. . Wat wij nog meer verontrustend vinden zijn de duizenden jonge meisjes die zich laten ompraten en zich bekeren tot de Islam. Uiteraard is er de voorbije maanden nog het extra probleem van jonge kerels die gehersenspoeld worden en gaan strijden in Syrië. Horror! In naam van…

  http://www.exmoslim.org/getuigenissen-20-december-2014.html

  Geliked door 2 people

 4. De linkse willen het niet weten laat staan zien Sommige mensen kun je gewoon iets uitleggen. Maar bij die linkse valt er niets aan hun verstand te brengen. De grote vraag is hebben ze eigenlijk wel een verstand?

  Geliked door 2 people

 5. Cathja zegt:

  Alleen al de suggestie dat de Volkskrant schrijft dat het onduidelijk is in welke gevallen moslims geweld goedkeuren, zich afvragend of dit ook niet voor christenen geldt, laat via deze vraag in feite zien dat zij het uiteindelijk toch voor moslims opnemen.
  Ik zou graag van de redactie van de Volkskrant een rijtje voorbeelden willen krijgen, waaruit blijkt dat christenen wraak genomen hebben op niet-christenen (in dit geval moslims), na een aanslag op een kerk of andere bijeenkomst van christenen. Wel graag van recente datum, en niet aankomen met alle Bijbelse verhalen over oorlogen e.d.

  Ik wed dat ze het antwoord schuldig moeten blijven.

  En inderdaad, het Westen moet zich beter weren tegen de islam. Tot nu toe is de moslim niets in de weg gelegd, en dat heeft geleid tot steeds meer eisen stellen, ja, zelfs de eis dat kritiek op de islam verboden zou moeten worden.
  Als dát gebeurt, ga ik eisen dat ook kritiek op het Jodendom en het christendom strafbaar gemaakt moet worden.
  We zijn veel te tolerant geweest richting de islam! Ze namen geen vinger, maar de hele hand!

  Geliked door 3 people

 6. Butterfly zegt:

  Gelukkig zien steeds meer mensen in dat de islam een zeer gevaarlijke ideologie is en dat ook openlijk durven te uiten, waar we jarenlang onze mening hierover alleen maar ” fluisterend ” konden( door )geven, uit angst om voor xenofoob en/of racist te worden uitgemaakt, wordt het nu meer en meer hardop geroepen, en daarmee zijn we m.i. al een heel eind op de goede weg.
  Het linkse tijdperk van wegkijken en ontkennen is voorbij.
  Zo jammer, dat Pim Fortuyn en Hans Jansen dit niet meer mochten meemaken.
  Zij zijn onze voorgangers geweest die ons hebben laten inzien waar de islam voor staat en wat de toekomst voor ons en onze kinderen / kleinkinderen zal zijn als we het geen halt toeroepen.
  Ik blijf hen dan ook voor altijd in mijn hart meedragen en zal hen nimmer vergeten.

  Geliked door 2 people

 7. Duchesne zegt:

  Beter wapens hebben geen enkel nut als we er geen toegang toe hebben als burger en als je onder een overheid valt die jou als burger als rekeneenheid gebruikt.
  De term ” we/wij ” is dan ook niet echt passend, net als het beschikken over wapens. Dat is tot op heden in de geschiedenis altijd ene kwestie geweest van wie er het meeste kan en voor wil betalen.

  Terug naar de kruistochten is ook niet echt een winstpunt, het gros van de kruisvaarders was qua gedachtengang, omgangsvormen en morele afwegingen niet anders dan de huidige “nieuwe burgers” nu. Geen discussie, alles hebben en niets geven, enkel geweld als alternatief voor geweld.
  Eigenlijk is de geschiedenis zich aan het herhalen, met het verschil dat dit keer een primitieve horde een “geciviliseerd” land binnenkomt dat hun vriendschappelijk gezind is. En dat was dus net niet het geval tijdens de kruistochten.

  Iedere godsdienst of sekte die zichzelf als enige en ware presenteerd en als vergelding voor het anders denken de dood als middel heeft is een gevaar voor de mensheid in het geheel, en voor de mens als zelfdenkend en ontwikkelend wezen in het bijzonder.

  Als de menselijke geest moet worden beknot in het denken, het ontdekken en het toepassen van kennis dan is de evolutie op zijn retour. Je moet je denk ik afvragen in hoeverre een leven in primitiviteit jou als mens gelukkig maakt, en in hoeverre jij je eigen persoon ondergeschikt wil maken aan een groep die zichzelf ondergeschikt maakt aan een geschrift dat op iedere twijfel of misstap een straf heeft staan. Als straf de motivatie is dan zijn beesten de volgelingen.

  Het bestrijden van islam kan niet met woorden, want voor discussie heb je een tegenpartij nodig die een discussie wil voeren en bereid is om deze te respecteren en indien het zo uitkomt bij zichzelf zaken aan te passen. Dat is discussie, spreken en luisteren en door middel van vragen en aftasten een betekenis doorgronden.
  Een onmogelijkheid in het perfecte beeld dat de Islam uitdraagt.

  Dat men zelf als “gelovige” de door de eigen afgod geschapen werken “corrigeerd ” met dood en vernietiging is dan ook een tegenstrijdigheid in die geloofsovertuiging dat Allah de schepoper en heer is van alles, wat het tot een starre en arrogante macht maakt. Van godsdienst is dan ook geen sprake meer maar meer van een massa hysterie met een erfelijke factor.

  Wij maken de fout alles dat op twee benen loopt naar onszelf te spiegelen, en het de eigenschappen en de moraal toe te bedelen die wij zelf hanteren. Maar zo werkt het niet. onze eigen blindheid om iets niet te willen zien voor wat het is maakt een open wond waardoor de patient ziek word met bacterieen.

  Je kunt een aap leren dat pinda’s in zakjes zitten en dat die zakjes in de winkel liggen,
  Die zelfde aap kun je leren om de pinda’s te pakken maar als je vraagt of de aap deze wil afrekenen bij de kassa met geld dat uit arbeid door de aap is verdiend vraag je mogelijk een onredelijke hoeveelheid aanpassing.
  De aap doet slechts wat logisch is, iets nemen waaraan behoefte is, hoe is niet belangrijk, de behoefte aan de pinda’s in kwestie is immers vervuld bij het nemen. Pas als er een concurrent is die om de pinda’s wil vechten zal de aap gedrag aanpassen en als de concurrent te groot is of te sterk zal de pinda behoefte verdwijnen. Dan word kopen en daadwerkelijk afrekenen een logische optie, ook voor een aap.

  Dan word aanpassen noodzaak tot overleven.

  Geliked door 3 people

 8. Aegolius cs zegt:

  Men kan er linguïstisch/juridische vraagstelling op los laten, alsook interpretatie van de nogal in verschillend taalgebied en anders gestelde vragen. Nog afgezien of de respondent het zelf voldoende heeft begrepen.

  Het zal niettemin menigeen duidelijk moeten maken op welke wijze het sociaalmechaniek islam versus ongelovige functioneert dat wordt gelegitimeerd door de koran.

  Like

 9. Jean zegt:

  Elke dag stijgt het aantal “anti islam” burgers en dat is maar goed ook.
  Nu nog de datum vastleggen dat die smeerlapperij in onze westerse seculiere landen totaal verboden én verdreven wordt, dat zal “de Bevrijdingsdag” van Europa worden.

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Typisch links: ‘De Volkskrant concludeerde dat de bewering feitelijk juist was, maar vond dat ‘de nuance ontbrak’ en ‘De ombudsman van NRC Handelsblad […] stel­de dat het bij dit soort feiten niet zozeer gaat om de vraag of ze waar zijn, maar om hoe ze geïnterpreteerd moeten worden.’

  Ik: Moslims slachten wereldwijd christenen af omdat dit in de koran staat. Redactie Volkskrant: “Nou meneer, wij vinden dat u toch echt ongenuanceerde uitspraken want niet iedereen doet mee, er zijn ook goede moslims en de ombudsman van NRC zit feitelijk met ons op één lijn want die vraagt terecht hoe de slachtingen geïnterpreteerd dienen te worden, uitgelokt door christenen zelf want dit hoor ik steeds weer van moslims en over onder andere dit aspect, daarover gaan wij komend najaar uitvoerig in discussie.”

  Geliked door 3 people

 11. ReaGluurder zegt:

  De islamisering van NL heeft ONS al zo’n 500 miljard gekost (uitkeringen, zorgkosten, politie-inzet, hulpverlening, “inburgeren”, GRATIS WONEN, fokpremies, gelul in de 2e (slaap)Kamer etc etc etc). 500 miljard armer en NL verkloot en afgegleden!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Perfide Albion zegt:

  En vandaag dus weer die cultureel marxistisch teringlijer van een Rutte die Trump van discriminatie beschuldigd!!!!!!!!

  Over het feit dat wij Mekka niet in mogen en het inreisverbod voor mensen met een Israëlische stempel in het paspoort hoor je die Rutte dan weer niet.

  Ik hoop dat Trump wraak neemt op Rutte en al die ondernemers die Rutte helpen en steunen…

  Like

 13. Tja iedereen op dit forum is er wel mee eens dat er steeds maar opnieuw gewaarschuwd moet worden tegen de veroveringsideologie die de islam in feite is. De boven ons gestelden hebben er duidelijk lak aan en gaan door met hun vermaledijde doctrine van Coudenhoven-Kalergie.Maar het is een herhaling van zetten, het westen zit opgescheept met een totaal verdeelde bevolking zoals men zelf heeft kunnen constateren met het Brexit, Oekraïne associatieverdrag referenda en de Amerikaanse Presidentsverkiezingen die naar het blijk een gunstige uitkomst mocht hebben. De bevolkingen zijn verdeeld langs de lijnen van arm en rijk, hoog en laagopgeleid en volgens mijn opinie wat nog belangrijker is dat de bevolking politiek correct en en uiterst rechts verdeeld zijn. Net zoals de de islamo fascistische mono cultuur die men niet 1, 2, 3 zomaar weg kan halen bij de meer dan 53 miljoen in Europa wonende moslims, dit gaat niet zonder slag of stoot, dit wordt in de nabije toekomst echt een super probleem. Zoals de kaarten nu geschud liggen kan men het op de klompen aanvoelen.

  Geliked door 1 persoon

 14. koddebeier zegt:

  ‘Ik waarschuw niet voor niets’ !!!!!!!! Is tegen dovemans oren, veruit de meeste politici (behalve Wilders) zijn horende doof en ziende blind !!!
  Zij verlogenen en verraden liever hun eigen volk !!

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Over waarschuwen gesproken; hier wordt ook al ‘gewaarschuwd’ voor ‘nepnieuws’ en dát allemaal voor ons ‘welzijn’. Maar niet heus.

  https://www.seniorweb.nl/nieuws/europa-waarschuwt-sociale-media-voor-verspreiding-nepnieuws?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=nieuws&utm_campaign=nieuwsbrief5-2017

  Like

 16. guusvelraeds zegt:

  Ondanks de feiten en ondanks dit wetenschappelijk valide onderzoek van Ruud Koopmans blijft de linkse meute twijfels uitten over het realiteitsgehalte van islamitisch geweld. Desinformatie uitten over de essentie van de islam zal voorlopig nog voor links noodzaak blijven willen ze politiek niet door de mand vallen. Dat de afgelopen 20 jaar duizenden kleine en grote door islam opgeroepen en gefundeerde terreur aanslagen zijn geweest doet verder niet ter zake in het brein door socialisme aangetast. In werkelijkheid weten de linksen als geen ander dat de islam gewelddadig is en dat niet veel nodig is dit geweld te ontketenen. Dat ze toch blijven volhouden dat de islam een gewone godsdienst is als alle anderen en dat de islam vrede is komt doordat ze er hun politieke toekomst aan hebben opgehangen. Drie tot vier deccennia geleden hebben ze hun keuze gemaakt voor een multi-culturele samenleving inclusief moslims en nu die moslims jaar in jaar uit roet gooien in hun multiculturele droom willen ze ondanks de deze olifant in de kamer niet toegeven dat ze zich vergist hebben. Om het tij tegen beter weten in (je weet hoe dat gaat met ideologieën) te keren heeft links de afgelopen 20 jaar miljarden Euro’s aan subsidies ertegenaan gegooid. Maar ook deze miljarden hebben niet mogen baten. Nu zal de werkelijkheid, de tastbare wereld die je niet meer ontlopen kunt het probleem van links gaan oplossen. Dat is schrikken voor links en dat willen ze voorkomen. Links komt nu in de fase dat ze wild om zich heen gaan slaan en steeds absurder zullen worden in hun reacties. Maar gelukkig is het tij voor links niet meer te keren. Vraag is alleen hoeveel schade zal links de wereld nog berokkenen (zie de geweldadige rellen in Californië) alvorens ze over het hoofdstuk islam en moslims in het bijzonder hun nek definitief zullen breken.

  Geliked door 2 people

 17. Mary zegt:

  Wat ik mij er nog van herinner van dat onderzoek van Ruud Koopmans (is al weer even geleden) was de uitkomst van dat onderzoek zelfs hoger dan 45 procent in Nederland, van de in Nederland woonachtige Islamieten gaf ruim meer dan de helft aan zich bij de fundamentalistische Islam aan te sluiten. Prof Ellian heeft toen de onderzoeksresultaten middels zijn blog in de Elsevier zelfs per land weergegeven en dat loog er niet om. Natuurlijk komen deze harde feiten de Volkskrant en het NRC niet uit en verder was daar toen ook geen enkele publicatie over te vinden, uiteraard niet deze feiten wil links Nederland niet horen maar het is wel de, voor hun, ongemakkelijke waarheid en de waarheid vegen ze het liefst onder het bekende tapijt.

  Geliked door 1 persoon

 18. Duchesne zegt:

  adriaan janssens@ ” Net zoals de de islamo fascistische mono cultuur die men niet 1, 2, 3 zomaar weg kan halen bij de meer dan 53 miljoen in Europa wonende moslims, dit gaat niet zonder slag of stoot, dit wordt in de nabije toekomst echt een super probleem. ”

  heweft er al iemand over nagedacht wat er gebeurd als die 53 miljoen moslims besluiiten om allemaal naar een bepaald land te gaan, bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk…..gewoon in de auto stappen en erheen gaan…..zonder wapens, zonder geweld, gewoon binne trekken….Dan is een land als Frankrijk volledig in chaos, de Franse bevolking vlucht, pleegt zelfmoord of een enkeling grijpt naar de wapens. niets, maar dan ook niets kan zoiets tegen houden.
  Met 53 miljoen moslims in Europa kun je een land als Spanje volledig overnemen, zonder slag of stoot. Gewoon door er te zijn. Zet je dan direct de gens open met Marokko en Allgerije dan is 53 miljoen na een jaar misschien wel het dubbele…

  Probeer heel even het beeld in je op te nemen dat dit gebeurd. De chaos die daarop volgt zal niet te bevatten zijn. en dit is zonder geweld, zondere wapens.

  Het is als een lading in een schip die gaat schuiven, de boot zal kapseizen. Hou je de lading verdeeld dan zal als je blijft inladen op een bepaald moment de boot vollopen. hoe je het ook wend of keert, dit is een de weg naar de schipbreuk van de christelijke wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s