Trump en THE BATTLE om de Amerikaanse Senaat; verkiezingen 2018

screenshot_70

(Door: “Manna”)

Om goed te functioneren, heeft de regering Trump een ruime meerderheid in de Amerikaanse Senaat nodig. In december 2018 vinden hier weer verkiezingen voor plaats. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het nodig én waarschijnlijk is dat na genoemde verkiezingen president Trump beschikt over deze ruime meerderheid.

Inleiding

Het politiek wetgevende bestel van de Verenigde Staten bestaat uit drie huizen, te weten de Senaat, het Huis van Afgevaardigden en het Congres. De Senaat is van deze drie de belangrijkste en functioneert ook als flessenhals naar de andere twee organen.

In 2018 vinden er weer verkiezingen voor de Senaat van de Verenigde Staten plaats. Deze verkiezingen vinden gefaseerd, 1/3 van de zetels, om de twee jaar plaats. In de laatste verkiezingen, die gelijktijdig met de presidentiële verkiezingen plaats vonden (eind 2016), verloren de Republikeinen 2 zetels, maar behielden een nipte meerderheid: 52 zetels van de in totaal 100.

screenshot_71

De uitvoerende macht, te weten de regering-Trump, heeft de Senaat nodig om wetgeving te maken. Als de huidige meerderheid van de Republikeinen in de senaat is te klein. President Trump op dit moment alleen per presidentieel decreet regeren. Een werkbare meerderheid van 60+ Senaatszetels is noodzakelijk. Heeft de president deze niet, dan kan de oppositie (Democraten) met 40+ behandeling van alle onderwerpen blokkeren.

Voorgeschiedenis

In de laatste 6 jaar van de regering-Obama werd zij niet gesteund door een meerderheid in de Senaat. President Obama kon hierdoor in feite alleen op basis van presidentieel decreet regeren. Nadeel (en voordeel?) van deze wijze van regeren is dat een volgende regering in feite alle voorgaande decreten kan vernietigen. Ook zijn vele onderwerpen niet vatbaar voor een presidentieel decreet.

President Trump heeft bijv. in zijn eerste decreet al een gedeelte van Obama-care tenietgedaan. En het zal ook niet lang duren voordat anderen met een pennenveeg sneuvelen. Voor solide wetgeving met een structureel karakter is de instemming van de Senaat vereist.

Verkiezingen 2018

De inzet van de Republikeinen en president Trump is het behalen van 60+ zetels in de senaat bij de verkiezingen van 2018, een voor de Verenigde Staten bijna onwaarschijnlijke meerderheid. Zeker omdat er slechts 33 zetels verkiesbaar zijn.

Echter: deze 33 Senaatszetels zijn op dit moment toebedeeld aan acht Republikeinse en 25 Democratische senatoren. De Democraten hebben dus verhoudingsgewijs meer te verliezen dan de Republikeinen. Als men dan ook nog eens gaat kijken naar de staten waar president Trump heeft gewonnen en nu een Democratische Senaatszetel op het spel staat, komt men tot de volgende schrikbarende opsomming:

Indiana: in 2016 won de Republikeinse kandidaat met 10+ marge
Montana: Trump won deze staat met 21+ marge
Florida: Rubio (Rep) won met 8+ marge
Missouri: Trump won met 19+ marge
Ohio: de Republikeinse kandidaat won met 22+ marge
North Dakota: Trump won met 36+ marge
West Virginia: Trump won met 42+ marge
Wisconsin: HEADS UP
Pennsylvania: HEADS UP

Er is dus een reële optie dat de Republikeinen over 2 jaar de gewenste 60 zetels zullen bemachtigen. Het beleid van de regering-Trump zal dan ook zijn de komende 2 jaar te regeren met presidentieel decreet, en de wetgeving waar de Senaat voor vereist is, op te stapelen en te parkeren tot december 2018…

screenshot_72

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Trump en THE BATTLE om de Amerikaanse Senaat; verkiezingen 2018

 1. Jan zegt:

  Bernie Sanders (gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs…..): vrijheid van religie dient afgeschaft te worden (behalve natuurlijk zijn religie, het socialisme)

  We cannot sanction racism, sexism, homophobia and other forms of discrimination under the guise of “religious freedom.”

  — Bernie Sanders (@SenSanders) February 3, 2017

  Like

 2. Jan zegt:

  Weer wat voor linksvolk om over te krijsen tegen Trump: Wie zijn belastingen niet betaalt verliest zijn paspoort

  IRS Plans to Revoke Americans’ Passports for Unpaid Taxes


  The “Revocation or Denial of Passport in Case of Certain Tax Delinquencies” code does not focus on flight risks or criminal tax cases, but is aimed instead at enforcing collections by threatening a US citizen’s freedom of international movement.

  Congress passed the measure in 2015, and it was signed by then-President Barack Obama

  Passport denial would not be immediate, as the IRS will wait 90 days for a taxpayer to make the full payment, enter into a payment alternative with the agency, or resolve any “erroneous certification issues.”

  https://sputniknews.com/us/201702041050335028-irs-plans-travel-ban-taxes/

  Alle leden van de Democratische partij zijn nu de klos

  Parade of Tax Cheats Just Happens to Be Led by Democrats
  https://patriotpost.us/articles/34973

  Like

 3. Jan zegt:

  OMG! Apotheker bekent dat medicijnen tegen alzheimer aan leden van het Congress worden verstrekt
  Mike Kim, the reserved pharmacist-turned-owner of the pharmacy, said he has gotten used to knowing the most sensitive details about some of the most famous people in Washington.

  “At first it’s cool, and then you realize, I’m filling some drugs that are for some pretty serious health problems as well. And these are the people that are running the country,” Kim said, listing treatments for conditions like diabetes and Alzheimer’s.
  ….

  voorbeeld, Nancy Pelosi

  video/1

  ander: Maxine Waters (D-CA) has confused Russian president Vladimir Putin for Vice-President Mike Pence when calling on her Democrat peers to push for impeachment on ‘The View’.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/10/omg-congressional-pharmacist-admits-prescribing-alzheimers-medication-lawmakers/

  Like

 4. Jan zegt:

  Een jaar terug beweerden ik weet niet hoeveel vrouwen dat zij door Trump seksueel waren lastig gevallen, alles bleek gelogen en deden dit uit rancune of omdat zij er voor betaald werden door de socialisten, nu is dezelfde hetze opnieuw begonnen en wel tegen rechter Roy Moore want dit moet tegen gehouden worden omdat tientallen socialisten anders justitieel vervolgd zullen worden.
  De laatste van de 5 leugenaressen, Beverly Young Nelson komt na 40 jaar, ‘snotterend’ op de tv.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/11/fake-body-language-expert-says-judge-moore-accuser-acting-not-real-victim-video/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s