“Balkanroute” is niet gesloten – per maand komen er ongeveer 17.000 nieuwe “migranten” naar Duitsland

screenshot_101

(Vertaling: E.J. Bron)

“De westelijke Balkanroute is niet gesloten – ook al worden de grenzen veel beter bewaakt dan vorig jaar”, zegt de leider van het anti smokkelcentrum van Europol. In Duitsland kwamen in de afgelopen maanden iedere maand tussen de 16.000 tot 18.000 “asielzoekers” aan, de meesten van hen Syriërs Afghanen en Irakezen.

epoch-times

Ongeacht de strengere grenscontroles kunnen “migranten” volgens Europol nog steeds met behulp van mensensmokkelaars hun doelland in Europa bereiken: “De westelijke Balkanroute is niet gesloten – ook al worden de grenzen veel beter bewaakt dan vorig jaar”, zei Robert Crepinko, de chef van het anti smokkelcentrum (European Migrant Smuggle Centre, EMSC) van Europol tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de illegale migratie via de westelijke Balkan weliswaar duidelijk verminderd zou zijn, maar nog steeds zou voortduren. Ook zou er “steeds meer gebruik gemaakt worden van de diensten van mensensmokkelaars.”

Volgens schattingen van Europol viel onlangs meer dan 90% van de migranten terug op hulp van mensensmokkelaars. Daarbij zouden steeds meer groepen uit de georganiseerde misdaad deelnemen aan de mensensmokkel.

Per maand ongeveer 17.000 nieuwe “migranten” in Duitsland

In Duitsland kwamen in de afgelopen maanden iedere maand tussen de 16.000 tot 18.000 “asielzoekers” aan, de meesten van hen Syriërs Afghanen en Irakezen. Dat zijn er duidelijk minder dan voor de sluiting van de Balkanroute en de overeenkomst met Turkije betreffende een vluchtelingenakkoord begin 2016.

Sinds april zijn de aantallen nieuwkomers grotendeels constant. Volgens informatie van Europol zijn de prijzen voor het smokkelen van “migranten” op de Balkanroute onlangs gestegen, op de centrale Middellandse Zeeroute vanuit Libië en Egypte naar Italië daarentegen gedaald.

In Italië kwamen vorig jaar ongeveer 181.000 “migranten” aan. Een woordvoerster van Frontex noemde de ontwikkeling op de Middellandse Zee “zorgwekkend”. Op rubberboten, die tussen de tien en de twaalf meter lang zouden zijn, zouden in 2014 ongeveer 90 personen zijn gepropt, de laatste tijd zouden dit tot 160 personen geweest zijn.

Bovendien zou de kwaliteit van de rubberboten – meestal import uit China – afnemen. De centrale Middellandse Zeeroute zou voor smokkelaars “een operatie met veel winst en geen enkel risico” zijn, zei de woordvoerster van Frontex tegen de krant.

De toestroom vanuit Noord-Afrika naar Italië stond vandaag in het middelpunt van de informele EU-topontmoeting op Malta. De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zei donderdag dat “het tijd zou worden om de route vanuit Libië naar Italië te sluiten”.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afghanistan, Allochtonen, asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Duitsland, Egypte, Eurabië, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Irak, islam-collaboratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, landverraad, Libië, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Pacifisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Balkanroute” is niet gesloten – per maand komen er ongeveer 17.000 nieuwe “migranten” naar Duitsland

 1. Thom zegt:

  Het gaat volgens het spelletje:
  “Schipper mag ik overvaren ja of nee,
  Moet ik dan een cent betalen, ja of nee”?

  Dan volgt de opdracht, die luidt:
  “” Dat moet je maar aan Mutti vragen”.

  Mutti’s antwoord is:
  Maar natuurlijk mag je overvaren want: “Wir schaffen das.

  Geliked door 3 people

 2. Li zegt:

  Frontex zijn toch degene die de bootjes 50 meter voor de kust van Libie oppikt?

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  Ook onder de kusten van Libië gaat het “redden” !, gewoon door.
  //////////////

  1750 ‘migranten” waren er woensdag en donderdag, vrijdag-ochtend 1000: er zijn niet genoeg schepen om alle wachtende migranten op te halen………………….

  Twee boten van de :humanitairen” verklaarden dat zij vrijdagochtend meer dan 1000 personen hebben gered onder de ksuten van Libië.
  Het is een ware nachtmerrie momenteel.
  We zitten ver onder onze capaciteiten, we hebben 5 boten kunnen redden en er wachten er nog twee, aldys Ed Taylor op “Twitter”.
  Hij is de verantwoordelijke aan board van de Aquarius.
  BRON:
  http://m.20min.ch/ro/news/monde/story/11753054

  Like

 4. tippelaar zegt:

  er is maar 1 manier om deze massa te stoppen. de boten lek schieten en de inzittenden laten verdrinken. Als dat bekend wordt, komt er niemand meer over zee. Maaaaaaar, dat is niet humaan (inderdaad) en daarom doen we dat dan ook niet (christelijke principes). Het betekent wel dat moslims die in dezelfde boot zaten als enige christenen, deze mensen zonder scrupules over boord gooiden en lieten verdrinken (bewezen feiten). Kijk, daarom gaan wij aan onze eigen principes ten gronde. We durven ons niet zo op te stellen als de moslims die (op basis van hun koran), geen enkel mededogen tonen met ongelovigen. U dus, de christelijke westerling. U bent ten dode opgeschreven.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   “Onze” politici doen graag aan genocide van het eigen volk !!
   Ik had liever dat in plaats daarvan gezamenlijk zelfmoord pleegden !

   Like

  • Marcel zegt:

   Dat klopt wat u zegt. Het kan heel goed mogelijk zijn dat in deze policor-dicatuur binnenkort de politie aan de deur staat wegens het uiten van een illegale gedachte.
   Men kan wel de boten terugslepen naar Libie. Ook dan is de boodschap duidelijk.
   Ik zeg het maar zo;. je kan net zo goed venter zijn in Lagos dan venter in Rome van aanstekers, paraplu’s of riemen of zo. In ieder geval houdt de venter die in Lagos is gebleven het geld voor de mensensmokkelaar op zak. In Rome wemelt het overigens van allerlei venters uit Afrika en in Frankrijk wordt je op de parkeerplaats van de hypermarche aangesproken door venters van tassen en riemen. Allemaal kansloze migranten. En dat is al jaren zo. Misschien moet die boodschap maar eens duidelijk worden in Afrika dat je in Europa een bestaan in de marge wacht. Nogal wat migranten doen net alsof het ze goed gaat om de familie niet teleur te stellen en spelen mooi weer voor het thuisfront en ook dat geeft een aanzuigende werking.

   Geliked door 1 persoon

 5. Erik zegt:

  Trump krijgt Saoudi’s wel zover dat ze nu ook vluchtelingen op gaan nemen. Het slappe EU beleid krijgt niks voor elkaar en maar betalen aan Turkije, Libië, Algarije willen ook geld zien, wat een chantage.

  Like

 6. Er zouden plannen zijn van de EU om op de Middellandsee Zee om de 500 meter een drijvende haven te bouwen. Dus als een sliert van de kust van het Peniskokercontinent naar de kust van het Vingerparadijs. Dobberprinsen worden naar verluidt in elke haven welkom geheten door vrijwilligers zoals Rutte, Timmerfranz en Pia van DOOD66, je weet wel, die enge Toverkol met vergiftigde appels en oogontnemingen voor de oudjes.

  In eerdere plannen zou het er om de 1000 meter eentje zijn geweest maar toen begonnen alle linxen te janken dat je dan ook maar Dobbereilandjes met Verdronkenjongetjesstranden er tussen kon aanleggen omdat de verdronken kinderen elkaar dan massaal zouden verdringen voor een leuk plekje voor die foto op het strand.

  Voor sportieve Vingerdobberaars worden er loopbruggen tussen de havens aangelegd. Om ze niet te vermoeien krijgen de sportievelingen een rolscooter of een comfortabel ingerichte bakfiets met bijpassend Welkomstmeisje met dikke tieten en beenspieren voor het trapwerk.

  Het is allemaal nog niet zeker, maar je hoort wel eens wat en ik sta trouwens toch al nergens meer van te kijken.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  m/z dat ze in plaats

  Like

 8. Waarom oppikken als niemand ze verplicht om op die boot te gaan zitten. Dit heeft alleen maar een aanzuigende werking. Maar ja, hier zijn ze nu eenmaal mesjokke.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s