Universitair historicus zegt dat burgeroorlogen in Europa onvermijdelijk zijn

screenshot_76

(Door: “Xander”)

‘Enorme, overduidelijke parallellen EU met verval en ondergang Romeinse Rijk’

David Engels, historicus aan de Vrije Universiteit in Brussel, waarschuwt dat Europa de komende 20 tot 30 jaar verder in verval zal raken, en burgeroorlog-achtige toestanden niet meer te vermijden zijn. Na die chaotische tijd zal er vermoedelijk een autoritaire of zelfs imperiale (keizerlijke) staat komen. De Belg ziet duidelijke overeenkomsten tussen de EU en de ondergang van het Romeinse Rijk.

In 2011 publiceerde Engels zijn geruchtmakende boek ‘Op weg naar het Imperium’, waarin hij de EU al vergeleek met de totalitaire nadagen van het Romeinse Rijk. Zeker gezien de huidige migrantencrisis, die Europa sociaal, maatschappelijk, politiek en economisch uit elkaar dreigt te scheuren, dienen zijn waarschuwingen zeer serieus genomen te worden.

‘Ik reken op burgeroorlog-achtige toestanden, die Europa tot een ingrijpende maatschappelijke en politieke hervorming zal dwingen, of we dat nu willen of niet – precies zoals de vervallende Romeinse Republiek in de eerste eeuw voor Christus,’ aldus Engels in een interview met de Huffington Post.

Lees verder>>>
(h/t “Witte raaf”)
ksander-nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Historie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Universitair historicus zegt dat burgeroorlogen in Europa onvermijdelijk zijn

 1. Hij zal daar ongetwijfeld gelijk in hebben, ik zie het ook niet anders helaas.

  Like

 2. Lee zegt:

  Gezien de no-go zones die er nu al overal in Europa zijn en de totale onwil van de nieuwkomers om te assimileren kijk ik hier niet van op. Ik zou zeggen, kom maar op! Liever vandaag dan morgen.

  Like

 3. rony stokart zegt:

  En dat allemaal dank zei de Merkels, Verhofstadts, Clintons, Obama´s en andere Hollande´s van deze tijd. Hopelijk moeten ze ooit rekenschap afleggen voor hun (mis)daden.

  Like

 4. elisah zegt:

  Ieder verstandig mens voelt dit allang aan.
  Die burgeroorlog is eigenlijk op bepaalde plekken al aan de gang en zal als een inktvlek over Europa verspreiden.
  Niemand wil dit, maar die ondergang wordt ons door de strot geduwd en we moeten ons koest houden, anders wordt je voor nazi uitgemaakt.

  Like

 5. Peter zegt:

  Dit was te verwachten. Maar of dit nog 20 jaar gaat duren betwijfel ik. Ik kan me niet voorstellen dat dit nog zo lang gaat duren. Opstanden zijn er nu al in verschillende landen welke lid zijn van de EU. Wanneer komt Eurogendfor op de straat om de mensen die willen demonstreren tegen onrecht tegen te houden. Hoeveel kennen het bestaan van deze groep ?

  We staan voor zéér zware tijden. De dag dat gepensioneerden, werklozen, zieken, gehandicapte mensen geen uitkering meer ontvangen, dat zal de dag zijn waarop dit onmenselijke gedrocht aan zijn einde komt. De EU is geen staat, het is een mafia bende met de grootste profiteurs in Brussel die denken dat ze koningen zijn. Het is dégoutant en wraakroepend.

  Like

  • Annette/Gerald zegt:

   Ik behoor tot die mensen die nog nooit van die groep hadden gehoord. Nu dus wel dankzij uw post. Eurogendfor bestaat uit politiemensen en militairen uit 6 landen uit de EU, te weten (hoe kan het ook anders) Nederland, Frankrijk, Roemenie, Italie, Spanje en Portugal. Het lijkt me dat deze groep dus ingezet gaat worden binnen Europa als er problemen (opstanden) ontstaan.

   Like

 6. bedonderde burger zegt:

  Als we willen dat onze democratieën overleven moeten de parasiterende EU en hun kont kussende nationale idioten, inclusief persmuskieten en de rest van deze elite die alles wenst te vernietigen, worden bestreden.

  Het moet per onmiddellijke ingang verboden worden dat hoge politiemensen, generaals, topambtenaren et cetera lid zijn van politieke organisaties, om zo te zorgen dat zij onafhankelijk in hun denken en handelen zijn en blijven om iedereen in de maatschappij te dienen, niet enkel zoals nu hun politieke bazen.

  Groepen die de ondergang van onze democratie wensen te bewerkstelligen dienen uitgesloten en indien mogelijk, zoals bij vreemdelingen die teruggestuurd kunnen worden naar hun thuisland, uit ons midden verwijderd te worden.

  Organisaties die via terreur hun zin wensen door te drijven dienen te worden ontbonden en als crimineel vervolgd. Organisaties of religies die niets anders dan haat en vernietiging preken moeten wettelijk worden verboden. Mensenrechten gaan boven rechten van religies.

  De democratie moet om als democratie te blijven bestaan een grens trekken, om niet via het doorschieten van democratie van binnen uit te worden vernietigd, zoals dit vandaag op grove wijze dreigt plaats te vinden door vijandige personen en groeperingen, veelal gesteund door buitenlandse regimes die niets anders dan totale vernietiging bij ons beogen.

  En met deze stelling om de democratie te beschermen ben ik dus een Nazi! Fout, de namaak linksen van PvdA, SP, GroenLinks en D66 zijn door dit over mij te stellen de Nazi’s, die een maatschappij van onmenselijkheid en totale onderdrukking voorstaan. Een systeem als dat van de DDR kloon Merkel.

  Iedere oprechte democraat, van links tot rechts dient zich hiertegen te verweren ook al is dit moeilijk omdat de verkeerde politiek overal op hoge plekken hun pionnen hebben zitten.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Dat geloof ik ook !
  Merkel kommt me de laatste tijd spaans voor !

  Like

 8. Erik zegt:

  De ondergang van het EU-rijk is niet meer te stoppen hierin heeft David Engels gelijk.
  Dat de Economie belangrijker is dan de Nationale culturen, er een volksverhuizing, een splitsing van de mensen, de hoeksteen is verdwenen, de armoede snel toeneemt, het vertrouwen op een dieptepunt is beland en de indentiteit verworden is tot individualisten die elk hun gelijk willen wisten wij ook wel.
  Daarom stemmen we voor Wilders om te redden wat er nog te redden is van onze cultuur, luisterend naar de speech van Wilders in Koblenz gaf vele het gevoel dat het vuur van de natie’s nog brand en wij onze landen terug veroveren op de subversieven krachten die uit zijn op de ondergang. Grenzen dicht en stil zitten als je geknipt word.
  Deze tijd is de tijd van de wende, van de revolte, van de genezing die tot het herstel van de primaire waarden van de mens MOET leiden. Het is zo noodzakelijk dat als we de elite blijven steunen wij ten ondergaan.
  Daarom mensen, grijp nu de kans op een nieuwe dag, van het avondland naar de morgenstond slechts die heeft goud in de mond.
  Niet wij gaan ten onder, de dictators in Brussel gaan ten onder, zonder slag of stoot zal dit niet kunnen er zullen nog vele hun offer van leven moeten geven, die de helden van de nieuwe tijd zullen worden.
  Als dan dit is bereikt zal er gebouwd moeten worden aan een nieuwe natie en mens.
  De bekende broekriem zal flink strak moeten worden getrokken, santies tegen de elite en het grootgeld der banksters is wat nodig is, bloed ze droog, onzeg ze de macht want zonder hun imperiums zijn ze als koning zonder land.
  Het partijenstelsel zal opgedoekt moeten worden daar dit ons tot op het bot verdeeld, wij willen competente leiders die de mensen dienen zolang ze het goed doen, het veto terug bij kiezers, dit zal de eenheid en de natie danig versterken.
  Herijking van de democratie en de parlementaire politiek tot een eenvoudiger en cohesief bestel waar geen verdeeldheid wordt gepropageerd maar altijd de eenheid en het nationaal belang voorop staan.
  Wie kinderen wil mag niet werken dan alleen ten bate van de opvoeding van de toekomstige generaties, er zal altijd tot de kinderen zelfstandig zijn een van de ouders deze zorg moeten dragen. De verzorger krijgt een staatssalaris.
  Opvoedkunde zal een vak op school worden bij de jong volwassenen, en dan tot bewust wording van de samenleving haar welvaart en eenheid.
  Ook sport zal een belangrijk onderdeel van de opvoeding moeten worden dat dan weer bijdraagt tot een gezonde mens van lichaam en geest, hierdoor zal de kosten van de gezondheid drastisch dalen en de macht van de farma-gangsters ontnemen.
  Leer kinderen dat zonder Opa en Oma of ouderen er geen fundament was gelegd waar het kind weer op kan bouwen, zo zal het kind de waardering krijgen voor de voorouders.
  Leer de kinderen dat een natie eigenlijk is als je huis alleen een stuk groter in butget, verantwoording en geborgenheid, de wel bekende maatschappijleer alleen niet op linkse snit.
  Wie altijd linksaf slaat komt steeds op het zelfde uit en vise versa, soms is het rechtsaf en soms linksaf zo koersen wij met de ons gekozen competente leiders op het doel die altijd ter meerdere welvaart en welbevinden moet leiden.
  Infatie en deflatie is wat het monetairestelsel op koers moet houden zodat de prijzen praktisch gezien ongeveer gelijk blijven en er geen mage winsten en bubbles kunnen ontstaan waar het volk dan weer voor moet boeten te voordele van de graaiers. Hierdoor krijg je een stabiel monetairsysteem met vaste waarden die ons de gelegenheid bied de onglijkheid in inkomen langzaam wat meer in redelijke en zedelijke balans brengt.
  De subversieven krachten, bankster, linkse kerk, islam, farma, voetselindustrie zullen zich moeten conformeren aan de wil van het volk, let wel niet de wil van de partijen, anders sancties.
  Bankster reformeren ten gunste van de klant, linkse kerk ook leren rechtsaf te slaan, islam achter de voordeur en refomeren door de haat en het vooroordeel eruit te snijden anders repatrieren naar islam gebied, farma boycotten waar zie niet de wortel der ziekte doch slechts de tak maar blijven snoeien, maak voetsel weer eerlijk met alleen bushmeat en onbespoten groente en stop de overconsuptie. (Tomaten worden in Nederland al geproduceert zonder bestrijding middelen en met veel minder water. Bushmeat betekend wel wat minder vlees, je kunt zelf als dat mogelijk is kippen kweken, of varkens die eten toch alles.)
  U ziet de kinderen hebben bij mij voorrang op de toekomst daar deze nog te kneden zijn en het snel genoeg is dat zij het stuur overnemen.
  De nieuwe natie is er ook niet in een jaar maar zal enkele generaties duren.
  En dan zegt David Engels dat er een nieuwe Augustus zal opstaan en een keizerrijk gevestigd zal worden, Trump e.a. zo daar het voorbeeld van zijn, maar vergeet niet dat de Schotten (Caledonia) en Duitsers (Germania) nooit zijn veroverd, en met de kennis van nu staan we voor de taak om zeker meer in het leger te investeren en miltairekracht moeten opbouwen. We kunnen niet in een totale protectionistische kramp moeten schieten, Europa kan best zonder de EU daar zijn we grote mensen voor. Zonder nauwe samenwerking kan het niet lukken maar daar heb je geen Euro, EUgrondwet en dictaten voor nodig, dat kan elk volk best zelf. Trouwens zijn de Amerikaanse Presidenten niet al altijd een soort Keizer geweest?
  Genoeg gezegt mazzeltof en een mooie toekomst 15 Maart voor allemaal.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Dat onderbuikgerommel van veel burgers blijkt dus gewoon ergens op gebaseerd en is niet zo maar weg te zetten als ‘populisme’, ‘xenofoob’, ‘rechts’, zoals de politici proberen ons eronder te houden.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Waarom stelt David Engels zijn wetenschap als Das Ende des Westens slechts beschikbaar onder abonnement?

  Bürgerkrieg ist nicht zu vermeiden sagt Historiker David Engels eine Warnung an Europa Kronenzeitung

  Like

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Om tot deze conclusie te komen hoef je beslist geen universitair geschoold historicus te zijn. Mensen met een normaal verstand zien dit al jaren aankomen. Ik vraag me eigenlijk af wat deze persoon in al die jaren op de universiteit wel geleerd heeft. Ik ga steeds meer geloven in de woorden van wijlen Professor B. Smalhout. “Het tegenwoordige universitaire niveau reikt niet verder dan een ZULO. (zeer uitgebreid lager onderwijs).” Zeker als het gaat om perifere opleidingen als psychologie, allerlei pedagogen en andere fantasten.

  Like

 12. Fred zegt:

  “Stemt u op 15 maart toch weer op de gevestigde orde, dan moet u over 10 jaar niet klagen als er niets meer van ons land is overgebleven.” Zegt u dus maar dag met het handje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s