AfD-TV: Tegenkracht tegenover de heersende media?

screenshot_109

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD wil in de toekomst met een eigen tv-studio, radiozender en een eigen pers “een tegenkracht plaatsen” tegenover de heersende media. De oriëntatie van de publiekrechtelijke omroepen op de gevestigde partijen zou beslissend voor verkiezingen kunnen zijn, zegt de mediapolitieke woordvoerder van de AfD en exploitant van het internetplatform AfD-TV, Joachim Paul, in een interview met “Spoetnik”.

nieuws-spoetnik

Duitsland´s gevestigde partijen zouden over een mediamacht beschikken, die in de eerste plaats door de publiekrechtelijke omroep wordt gevormd, vindt Paul:

“ARD, ZDF en Deutschlandradio zijn sterk georiënteerd op de gevestigde partijen. Wij moeten een tegenkracht opbouwen, omdat de AfD het bij de heersende media heel moeilijk heeft en we ook niet te maken hebben met objectieve berichtgeving. Daaronder lijden wij als partij.” Het mediale landschap zou aan het veranderen zijn, omdat de mensen het vertrouwen in de gevestigde media grotendeels verloren zouden zijn, benadrukt de AfD-mediadeskundige. De publiekrechtelijke omroep zou een relikwie zijn dat € 8 miljard per jaar kost en trouw zou zijn aan de politiek van de gevestigde partijen. De afhankelijkheid tussen de publiekrechtelijke omroep en de oude partijen laat de parlementariër van de deelstaat Rheinland-Pfalz uit Koblenz zien aan de hand van een voorbeeld:

“De commissie tot onderzoek naar de financiële behoefte van de publiekrechtelijke omroep is in de deelstaat Rheinland-Pflaz quasi rechtstreeks ondergeschikt aan Malu Dreyer (minister-presidente van Rheinland-Pfalz, SPD). Het is dus alleen maar een schijnonafhankelijkheid.”

Sinds de pro-Erdoğan demonstratie in juli 2016 zendt AfD-TV op internet regelmatig en zonder commentaar interviews en demonstraties uit met een reikwijdte van tot 800.000 gebruikers. Ook de op de AfD georiënteerde online radiozender “Radio Blau” wordt opgebouwd, zou echter nog in de kinderschoenen staan, aldus Joachim Paul.

Het internet is van bijzondere waarde voor de AfD. Maar ook daar zou nu van de kant van de Duitse regering de drang bestaan om in te grijpen. Zo vreest Paul dat door de onderzoekssite “Correctiv”, dat in opdracht van de regering “Fake News” moet bestrijden, de uitwisseling van meningen in de sociale media beperkt wordt.

Als voorbeeld ziet Paul FPÖ-TV van de Oostenrijkse politieke partij FPÖ. De FPÖ staat, net zoals de AfD, tegenover een publiekrechtelijke omroep in Oostenrijk. Rood en zwart zouden daar indirect het programma en ook de personele politiek gedicteerd hebben. In Duitsland zou dat ook zo zijn, stelde de deskundige vast.

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, meningsdictatuur, publieke omroep. Bookmark de permalink .

13 reacties op AfD-TV: Tegenkracht tegenover de heersende media?

 1. wim zegt:

  Zou hier ook moeten, maar een echt tegengeluid komt niet van de grond. Jammer.

  Like

 2. elisah zegt:

  Dan mogen ze de locatie wel geheim houden, om brandbommen en andersoortige aanslagen te voorkomen.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, kijk! ik ben van mening, dat dat precies datgene zou zijn, wat de nationalistische partijen in andere landen eveneens nodig zouden hebben! Ja, zéker ook de PVV!
  Overigens is het volgens mij niet ondenkbaar, dat het financieel moeilijk te realiseren zou zijn; dát geef ik dan ook weer toe….

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Marcel zegt:

  Zoiets zou hier ook welkom zijn als tegenwicht tegen de schijnheilige politiek correcte media van de Nederlandse Propaganda Omroep (NPO).

  Like

 6. IkBenHet zegt:

  Is wel nodig ook. MSM gaat gewoon op ingeslagen wegen door”:
  “omdat minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft besloten dat alle stemmen handmatig moeten worden opgeteld. Hij hoopt zo alle mogelijkheden voor een eventuele softwarehack vanuit Rusland tegen te gaan.”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27561944/__Arib_duldt_geen_uitstel_verkiezingsuitslag__.html
  Simpelweg stug doorgaan met demoniseren!!

  Like

 7. Fred zegt:

  Dat zouden we in Nederland ook moeten doen.
  De naam heb ik al.
  Pim-TV

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Maarrrrr dan wel 24 uur per dag (24/7) zware bewaking van de studio en de mensen!!!
  Want de slinkse ratten geven niet zomaar op!!

  Like

 9. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “Duitsland´s gevestigde partijen zouden over een mediamacht beschikken,”
  .
  niet alleen duitsland, het geld voor alle landen !
  .
  en de gevestigde partijen hebben niet enkel macht over de media, tel daar bij op; de ambtenaren, burgemeesters, scholing, alles wat met de asiel-industrie te maken heeft en andere ngo,s etc,etc…
  .
  voordat DAT allemaal doorbroken wordt,……………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s