OM in beroep tegen vonnis in ‘minder-Marokkanen’-zaak Geert Wilders

screenshot_127

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank op Schiphol, die Geert Wilders schuldig achtte aan aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging.

Wilders stond terecht voor zijn beruchte “minder-Marokkanen”-uitspraken die hij deed op de verkiezingsavond van 19 maar 2014. De PVV-leider werd op 9 december vorig jaar uiteindelijk schuldig bevonden aan de genoemde feiten, maar niet gestraft. De door het OM geëiste boete van 5000 euro werd hem niet opgelegd, de uitspraak was volgens de rechter straf genoeg.

het-parool

Het aanzetten tot haat waarvan het OM Wilders ook beschuldigde achtte de rechtbank niet bewezen. Wel had de PVV-leider volgens het vonnis “een hele bevolkingsgroep apart gezet, zonder onderscheid te maken. De rechtbank verwijt Wilders dat hij “een groep collectief in eigen waarde heeft aangetast”

Wilders liet bij monde van zijn advocaat Geert-Jan Knoops direct na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan. Het OM gaat daar na bestudering van het vonnis nu in mee. Wanneer beide partijen elkaar ontmoeten voor het hof in Den Haag is nog niet bekend.

Bron:
www.parool.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, islamappeasement, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marokkanen, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op OM in beroep tegen vonnis in ‘minder-Marokkanen’-zaak Geert Wilders

 1. Guardiacivil zegt:

  Wordt het weer een opgefokte schijnvertoning in de Nederlandse Rechtspraak?

  Geliked door 3 people

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk is Geert voordat zijn zaak voorkomt al Minister President. Dan kan hij per direct al die onnozele D66 rechters van hun stoel afschoppen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pietersen zegt:

  Nu valt het nog meer op dat het een politiek proces is.

  Like

 4. abouneenee zegt:

  Nog net voor de verkiezingen zal Wilders zijn vrijgepleit van alles. Rechtbanken (in Nederland) laten in andere zaken eeuwig op zich wachten, standaard worden uitspraken aangehouden en 6 weken doorgerold. Zo niet bij Wilders, de D66/GL-rechters stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat Wilders geen munt zal slaan uit de schandelijke manier waarop de rechtspraak zich leent om een politieke opponent het zwijgen op te leggen. Rechters doen uitspraak onder het portret van de koning en prins pils zal door zijn Wilders-hatende moeder wel zijn ingewijd in de duistere magie van politieke manipulatie.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk zo maar dat het zou kunnen Abouneenee wat je schrijft.
   Maar dan toch zou het best ook zo kunnen zijn dat juist daardoor Wilders extra steun zal krijgen van het volk, dat die hele linkse poppenkasterij allang zat is…
   dus nòg meer zetels.

   Persoonlijk denk ik dat ze zullen wachten tot na de verkiezingen….

   Geliked door 3 people

   • abouneenee zegt:

    Het volk zou andermaal zichzelf moeten verloochenen om weer een linkse poppenkast te krijgen, de VVD zal ondanks stoere praatjes in verkiezingstijd de kartelpartijen weer omarmen om Ruttes honger naar macht te stillen. De om frauduleuze praktijken bekendstaande VVD’ers hebben zich braaf aan de partij-discipline gehouden en zullen daarvoor misschien wel worden beloond met de titel van burgermeester over een stad of dorp naar keuze. Tegelijkertijd heeft men zich niet als volksvertegenwoordiger gedragen door belofte op belofte, o.a. dat de PvdA buiten de deur gehouden zou worden door VVD te stemmen, te breken en ook het grote deel van mensen die de vorige verkiezingen VVD stemden en TEGEN stemde in het verdrag met Oekraïne te negeren.

    Net als Trump zal Wilders het maximale eruit halen voor zijn kiezers en allergisch zijn voor het concept van water bij de wijn.

    De PVV blijft in ieder geval trouw aan de mensen die op hen gestemd hebben en draaien hun halve partijprogramma niet 180 graden als dat de prestigedrang (de linkse-hobbys) van politici meer vrijheid geeft.

    Like

  • Mirjam zegt:

   Nou, dat zou ook anders kunnen uitpakken. Het OM gaat mee in het beroep. Dat doen ze niet in eerste instantie voor Geert, maar juist om hun eigen aanklacht te verdedigen. Ze gaan dus akkoord met het beroep van Geert, welke zich tegen hun aanklacht en het oordeel van de eerste rechters richt. Dit kan drie kanten opgaan. Het OM gaat er vol tegenaan en probeert het oordeel te verzwaren, dus er toch een boete bij uit te slepen voor Geert, in plaats van alleen een voorwaardelijke straf welke hij nu heeft. Of de rechters in beroep beslissen dat Geert gelijk heeft en dat het proces nietig is. Of de rechters in beroep geven de vorige rechters gelijk en alles blijft bij het eerste oordeel.
   Ik hoop dat ze de wijze beslissing maken om het proces nietig te verklaren en dat Geert van alle aanklachten wordt vrijgesproken. Een taak voor zijn advocaat om er vol voor in de aanval te gaan, met zwaarwegende bewijslast. De wereld houdt hen in de gaten en een negatief oordeel is niet zo goed voor het aanzicht van het Nederlandse rechtssysteem.

   Geliked door 2 people

   • abouneenee zegt:

    Een tegenaanval richting OM wegens kwaadsprekerij zou van mij ook mogen. Bij het hof mag men uitgaan van een ander slag rechters dat minder gevoelig is voor groepsdrang van hysterische collega-rechters, zoals Elianne van Rens, mensen die het puberale spelletje van het kabinet kunnen doorgronden dankzij hun bredere ervaring. Of ze zo onafhankelijk blijken te zijn is een tweede.

    Natuurlijk hebben de kartelpartijen ervoor gezorgd dat zij niet direct te linken zijn aan acties tegen personen die de status quo in twijfel trekken zoals bij Fortuyn, buiten het cordon sanitaire omdat die obstructie binnen het parlement plaatsheeft.

    Desnoods gaat Wilders wat mij betreft door naar het EHRM, aangezien die optie open ligt zolang Nederland daarbij aangesloten is.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Als het vorige proces en het daarbij verbonden oordeel nietig zou worden verklaard door de nieuwe rechters in beroep, dan zou Geert daarna een aanklacht kunnen indienen tegen de staat en de vorige rechters wegens bewuste smaad en laster en intentie tot veroordeling op onwettige gronden. Want dat de veroordeling van hem niet legitiem was, is meer dan duidelijk op wettelijke gronden. Ze hebben geprobeerd hem schade toe te brengen en dat niet in de laatste plaats met het vooruitzicht op de komende verkiezingen. Het recht moet zegevieren en er moet een daad gesteld worden tegen zulke corruptie.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Door de politieke ontwikkelingen van de laatste maanden is het hele proces dermate gecompliceerd geworden dat het niet te voorspellen valt hoe of wat de uitslag kan zijn en/of wannéér de uitslag verwacht kan worden…

    Hoe of wat…? In ieder geval zal Wilders er garen bij spinnen…
    MEN heeft allang reuze spijt dat MEN in zijn onmetelijke hoogmoed besloten heeft om Wilders te vervolgen…!

    DE KNOEIERS!

    Geliked door 1 persoon

 5. fransdewit zegt:

  Mag het echt hopen want ze verspillen ook wel heel makkelijk gemeenschap geld en maar bezuinigen op advocaten voor onvermogende.

  Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  Vraag het Oma Reintje, Diana en Samuel Blog en al die anderen, slachtoffers van ‘DE VERRIJKING’!!

  Like

 7. Harry zegt:

  Het OM is kennelijk niet zo slagvaardig , als je maanden nodig hebt om weer nieuwe leugenachtige gedachtekronkels uit te werken omdat de vorige wel heel erg doorzichtig en onnozel waren , dan geeft dat te denken .
  Daarom komt het tuig ook meestal goed wég , wegens incompetentie van onze overheid .
  Er zijn er zelfs die miljoenen nágestuurd krijgen .
  Jammer voor hén , dat dat uitgelekt is .

  Alleen is Wilders een makkelijk slachtoffer , die gaat niet op de vlucht .
  En net zo als met moslims en andere overvallers , ze ( het OM en de geitenneukers ) pakken het liefst een zoveel mogelijk weerloze .

  Teeven moest wieberen , het tuig ligt dubbel op de Bahama’s .
  Een dementerende halve zool Opstelten , was minister , dat kan hier allemaal .

  En Wilders moet maar zien dat ie z’n rekeningen betaald krijgt !

  Ben trouwens wél benieuwd met wat voor waanzinnig idee of verknipte linkse hersenspinsels ze nu weer op de proppen zullen komen .

  We weten nog van die opgesloten illegaal die z’n matras in de fik stak , waardoor anderen om het leven kwamen , als ik me niet vergis , die ging met de vrijheid en een enorme schadevergoeding pleite .
  Sorry meneer , voor het ongerief !

  VOOR EEN ILLEGAAL !

  STELLETJE MONGOLEN !

  Geliked door 1 persoon

 8. kraftavilqa zegt:

  De zaken die men Wilders verwijt in dit fopvonnis (kangaroo-court anyone) lijken opvallend veel op de wijze waarop sinds jaar en dag de linkse kerk omgaat met diegenen die niet de policor aanhangen. Nietwaar beste fascisten, racisten, islamofoben, extreem-rechtsen en onderbuik-tokkies? Niet alleen zetten linksen ons weg als ongewensten en propageren sommigen van hun zelfs deportatie en moord, ook hebben de linksen hun eigen SA die zichzelf antifa noemt. Want de policor mag geust met geweld afgedwongen worden, gelukkig heiligt het doel de middelen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Fred zegt:

  En het politieke proces gaat verder.
  Man man man, wat een land.
  Gelukkig mag het volk op 15 maart laten weten hoe zij daar over denken.

  Geliked door 2 people

 10. Ik zie het ook als een reclame voor Geert. Het is nu alleen maar te hopen dat die KUT MAROKKANEN, wat meer keet gaan schoppen. Die moeten de publiciteit in.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Linksvolk Amsterdam: Kukenheim: ‘Wilders premier? Dan Amsterdam een republiek’

  Als PVV-leider Geert Wilders na de verkiezingen premier wordt, is de oprichting van de republiek Amsterdam niet ver weg.

  Dat zei wethouder Simone Kukenheim* (D66) zaterdagmiddag als spreker op de nieuwjaarsreceptie van het slavernij-instituut Ninsee in Amsterdam. De wethouder hield een pleidooi voor een activistische opstelling van de stad tegen racisme en onverdraagzaamheid.

  Kukenheim vertelde het debat op sociale media over de uitdossing van Zwarte Piet en de politieke loopbaan van Sylvana Simons ‘met buikpijn’ te hebben gevolgd. “Soms is internet een afvoerput waar het riool nog gunstig bij afsteekt.”
  http://www.ad.nl/amsterdam/kukenheim-wilders-premier-dan-amsterdam-een-republiek~a125181d/

  * Waarom krijgt Amsterdam een wethouder zonder normale werkervaring?
  Inzake Simone Kukenheim (D66)
  http://politiek.tpo.nl/2014/06/20/waarom-krijgt-amsterdam-een-wethouder-zonder-normale-werkervaring/

  De meest nutteloze wethouder van Nederland (D66)
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/lalalalalala_geld.html

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  Waarom komt het Parool hier opeens mee? Het hoger beroep was toch al een maand of wat geleden gemeld? Moet het de kiezers nog even ingepeperd worden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s