Verkiezingsstrijd in Frankrijk: Marine Le Pen werft voor de “Frexit”

screenshot_108

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk begint zo langzamerhand de verkiezingsstrijd voor de presidentsverkiezingen. De kandidate van het Front National, de Europarlementariër Marine Le Pen, wil haar verkiezingscampagne blijkbaar toespitsen op een mogelijke uittreding van Frankrijk uit de EU. Ze herhaalde nu haar aankondiging dat zij, mocht ze de verkiezingen winnen, zes maanden later een referendum over een “Frexit” – de uittreding van Frankrijk uit de EU – zal organiseren.

duits-zuerst

Tegen het dagblad “Le Monde” zei Marine Le Pen nu: “Men kan het aardig snel eens worden over de onderhandelingen voor de ´Frexit´.” Na een mogelijke verkiezingsoverwinning in mei zou ze onmiddellijk naar Brussel gaan om de soevereiniteit over de munt, de wetgeving, de begroting en het nationale territorium terug te krijgen. Mocht dit lukken, dan zou ze de Fransen adviseren om in de EU te blijven. “Anders zal ik hen adviseren de EU te verlaten.” En verder: “Vanaf het moment dat het Franse volk zegt dat het niet meer in de EU wil blijven, zal ik alle maatregelen uitvoeren die door de EU verboden werden – net zoals premier Theresa May dat in Groot-Brittannië doet.”

Volgens actuele peilingen zou Marine Le Pen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, die plaatsvindt op 23 april, minstens 25% van de stemmen krijgen. Dat maakt haar deelname aan de tweede verkiezingsronde op 7 mei zeer waarschijnlijk. Vandaag wil de kandidate van het Front National de hoofdlijnen van haar programma voorstellen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU-critici, Europa, EUSSR, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Verkiezingsstrijd in Frankrijk: Marine Le Pen werft voor de “Frexit”

 1. Ze doet het verdomde goed Marine Le Pen.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Laten we hopen dat ze president van Frankrijk wordt. Frankrijk heeft een traditie in revoluties die daarna over heel Europa uitwaaiden. De Europese Unie moet een halt toegeroepen worden. Tot hier en niet verder. De EU is een product van de elite, het volk werd nooit gehoord. Op die momenten dat het volk voor de vorm wel gehoord werd via de enkele uitgeschreven referenda werd het volk meteen opvolgend geschoffeerd. Het nee van Frankrijk het nee van Nederland inzake een Europese grondwet werd toch een ja middels het verdrag van Lissabon. Het project mocht immers niet gehinderd worden door zoiets banaals als een volk. Recent hebben we het Oekraïene verdrag gehad dat uitliep op een schaamteloze vertoning met nog schaamtelozere politici. De EU heeft nooit het mandaat gehad en gekregen van de Europese volkeren en daarom heeft ze haar hand overspeelt en moet onmanteld worden zo snel als mogelijk. Weg met de imperialistische EU, weg met de autocraten in Brussel en weg met alle politieke huichelaars die steeds spreken over Europa terwijl ze de EU bedoelen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Als Frankrijk onder Marien Le Pen de EU verlaat, blijft alléén Duitsland over die de EU als frauduleus geld verslindend monster overend zal moeten houden, wat een onmogelijke zal blijken te zijn.
   Het hele criminele bouwwerk zal vervolgens in elkaar donderen en kan dan hervormd worden tot een democratisch functionerend geheel.
   Laten we hopen dat het zo ver komt.
   Niet vergeten de aanstichters van het kwaad daarna te vonnisen!!!

   Like

 3. Sjaak zegt:

  EN WIJ DE NEXIT EN DEXIT !

  Like

  • Leo zegt:

   Als de Frexit slaagt is een Dexit niet meer nodig !

   Frankrijk en Duitsland, eens de grondleggers van de EU.
   Wanneer Frankrijk uittreedt, dan is Duitsland automatisch naar de kloten.

   Go, Marine, Go, Go, Go, …..

   Like

 4. Mary zegt:

  Natuurlijk wint ze, Frankrijk is vreselijk met die Islam, ik wens haar alle succes en een snelle Frexit.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Hopelijk zal ze nu een ‘NEE’ uit het referendum krijgen of Frankrijk in EU moest blijven. De vorige, waarop de Fransen zich hebben uitgesproken op zondag 29 mei 2005 over de Europese Grondwet, toen gaven 54,9 procent van de opgekomen Franse kiesgerechtigden een ‘NEE’, het ‘JA’ kreeg 45,1 procent van de stemmen. De opkomst was hoog: 69,7 procent. En ik neem aan dat ze zich hier aan houdt!

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  En ondertussen vraagt de leiding van de EU aan de landen om trouw te zweren aan de EU middels een te tekenen verklaring in Rome tijdens het 60 jarig bestaan van de EU hoe gek wil je het hebben?

  Like

 7. BertG. zegt:

  Het complete programma van Marine le Pen.
  Voor wie het lezen kan. (PDF alert)

  Klik om toegang te krijgen tot projet-presidentiel-marine-le-pen.pdf

  Like

 8. Jan zegt:

  SURPRISE! France Is BUILDING A WALL Around The Eiffel Tower To Prevent Terror Attacks

  According to a recent report by Bloomberg, Paris is planning to build a massive $22,000,000 wall around the Eiffel Tower to keep Islamic terrorists out.

  Deputy Mayor Jean-François Martins said “Sadly, the risk of terrorism hasn’t gone away,” and stated that “It’s not a wall, it’s an aesthetic perimeter.” In other words, it’s a wall.

  The new wall will be able to stop “bullets and vehicles,” referring to the deadly Paris attacks back in November of 2015 which killed well over 100 people and the Nice Truck attack that killed 86. The wall is currently expected to be roughly 8 feet tall according to a report from Fox News.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/02/surprise-france-building-wall-around-eiffel-tower-stop-terror-attacks/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s