Europa: Zonder controle de chaos in

screenshot_148

Donald Tusk, Angela Merkel en Jean-Claude Juncker

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het zijn al die regeringspolitici inclusief hun jaknikkers verenigingen in de parlementen die Europa in de chaos storten. Maar de mensen willen de controle terug.

contra-magazine

Of het nu gaat om de schuldencrisis, de euro-crisis, de financiële crisis, de economische crisis of de migratiecrisis – het regerende establishment van Lissabon tot Athene, van Rome tot Helsinki (en natuurlijk in Brussel) heeft er aan bijgedragen dat de mensen in Europa het steeds meer zat zijn. Het maakt niet uit of de desbetreffende regeringen door conservatieven, sociaaldemocraten, liberalen en/of Groenen geleid werden (respectievelijk nog steeds worden), zij allemaal hebben er met hun verkeerde politiek en het bukken voor lobbyisten van de grote concerns en branches voor gezorgd dat het continent van de ene catastrofe naar de andere struikelt.

Het zou nooit tot de staatsschuldencrisis gekomen zijn als al die regeringen gedurende de afgelopen decennia niet enorm veel geld verkwist hadden aan populistische maatregelen, die leidden tot een enorme toename van de schuldenberg en zodoende ook de financiële speelruimte gigantisch beperkten. Al die wetten ten gunste van gokkende banken – die ook versneld werden door de lobbyisten – maken eveneens deel uit van dit verhaal. De bankiers en speculanten die sjacher(d)en met de politici hebben net zoveel schuld aan de financiële catastrofe.

Maar uiteindelijk dienden al die schulden-excessen sowieso slechts één doel: druk op de landen uit te oefenen, opdat de regeringen successievelijk het volkseigendom in de vorm van staatsdeelname aan economische sleutelondernemingen (telecom, verkeer, energie, watervoorziening . . .) en ander staatseigendom moeten verpatsen. Per slot van rekening moet het geld van de “private investeerders” immers nieuwe lucratieve terreinen vinden, of niet? Dat dit plaatsvindt over de rug van het grootste deel van de bevolking (respectievelijk op haar kosten) is gewild.

Maar ook de migratiecrisis, die zorgt voor de toestroom van miljoenen mensen uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa, is blijkbaar gewild. Terwijl bijvoorbeeld een Sigmar Gabriel er nog van spreekt dat het vooral “overmoedigheid” en “naïviteit” geweest zouden zijn die pas voor deze catastrofe gezorgd zouden hebben, kun je er toch van uitgaan dat er bewust voor deze chaos werd gezorgd om stapsgewijs een politie- en bewakingsstaat te vestigen. Die moet namelijk dienen als oplossing voor het daardoor gecreëerde probleem van de erosie van de binnenlandse veiligheid. In plaats van de grenzen effectief te beveiligen en te controleren, worden de mensen gewoon binnen de grenzen gecontroleerd en bewaakt.

Je kunt wel degelijk beweren dat dit alles waanzin met systeem is. Per slot van rekening ziet het geheel er toch “gepland” en niet “toevallig” uit. Dan hoeft het je ook niet te verbazen wanneer de zogenaamde “populisten” van links en rechts steeds meer aanhang krijgen, omdat de gevestigde partijen niet gewoon alleen maar “falen”, zoals steeds gezegd wordt, maar omdat zij actief werken aan de vernietiging van de Europese naties en maatschappijen. Voor deze soep hebben ze zelf gezorgd en nu mogen ze haar ook oplepelen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, Brussel, cultuurrelativisme, establishment, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europa: Zonder controle de chaos in

  • guusvelraeds zegt:

   Is dat dezelfde kerel die op het Maydan plein in Kiev stond? Over spelen met vuur en ophitsen tot oorlog gesproken. Heeft iemand van ons ooit op die bolle naast hem gestemd? Het spat van het scherm af. Ze beginnen hem te knijpen.

   Like

 1. Jean zegt:

  Van levensgevaarlijke idioten “in een beeld” gesproken.
  Wanneer volgt voor die 3 de doodstraf? Of hebben ze nog niet genoeg schade berokkend aan ons Europeanen?
  Nu grenzen sluiten en die 3 levensgevaarlijke misdadigers dadelijk Europa buiten flikkeren samen met hun islamitische vriendjes want wij moeten dagelijks braken van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij wat niet wil zeggen dat we het eens zijn met die bullshit uit Rome maar die roepen tenminste niet op tot barbaars geweld, wie zich gelukkig voelt met die fabeltjes die doet maar zolang het maar geweldloos blijft anders staan ze dadelijk langs die zandbakbullshit wat bestreden MOET worden.

  Like

  • fleckie zegt:

   De ‘bullshit’ uit ROME wordt beslist NIET OPENLIJK ‘ beleden’ maar ‘achter de Schermen’.. De meeste naties zijn in het vangnet van de ‘NIEUWE WERELD ORDE’ be land, …uitgedacht? uitgewerkt? door de upper- ten van de r.k.kerk:JEZUIETEN( de hoog-opgeleide intellektuelen). ( en de meeste clericalen’ zullen daar wel mee instemmen,…zien immers ook HUN MACHTSGEBIED kleiner worden?!

   Like

  • BertG. zegt:

   Ivan, betekend dit nog iets in het bijzonder, Иван чапка .
   Of is dat jouw naam in het Russisch.

   Like

   • Hallo Bert
    Het is gewoon Ivan Chapka in het cyrillisch (russisch) , en Ivan Chapka bedoel ik mee Jan met de pet, maar omdat de Russen geen petten droegen maar bontmutsen heb ik het vervormd tot Jan (Ivan, de Russische naam voor Jan) en Muts (Chapka) .
    Net zo goed als in het Engels (Jan met de pet = the men in the street) kennen ook de Russen geen Jan met de pet, maar простой человек (prostoï chelovek=gewone burger), vandaar dat ik gekozen heb voor Ivan Chapka.
    Het liefst zou ik mijn eigen naam gebruiken, maar ik woon echt midden in een moslimwijk en met mijn Russische vrouw en kinderen val ik toch al op, dus nee. Safety first.
    до свидания = do svidanja = tot weder horen(ziens)

    Geliked door 1 persoon

 2. D. G. Neree zegt:

  Inderdaad, een wereld zonder grenzen kan alleen maar als het individu niets meer te vertellen heeft en volkomen aan de macht en de chaos is overgeleverd.

  Like

 3. Bas zegt:

  Quote: Europa: Zonder controle de chaos in.
  Je ziet het momenteel in Roemenië, waar de regering corruptie onder de 40.000 euro de vrije hand wil laten en waar het volk mort en protesteert.
  Opvallend is dat EuroVVD’er Hans van Baalen nu even niet aanwezig was. In Kiev was hij dat wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s