Pegida 5 februari 2017; een zwijgend protest!

screenshot_194

Deze 2 poppen waren een protest tegen het poepveldje Moreelse Park als demoplek!

(Door: José Kuipers)

Afgelopen donderdag werden de vrienden van Pegida ‘onaangenaam’ verrast met de mededeling dat de demonstratie op zondag de 5e februari, niet door zou gaan. Er was door de burgemeester van Utrecht, de heer van Zanen, een antwoord gegeven op het verzoek van Pegida om een demonstratie met een mars te mogen houden op zondag de 5e februari. In het besluit van de burgemeester van Utrecht wordt gesproken van extremisten bij Pegida en mocht de demonstratie op het meest vergeten, achteraf gelegen (poep)veld worden gehouden, zonder mars!!

Dat er geen mars gelopen mocht worden, gaf de doorslag. In het korte interview met PowNed wordt duidelijk gezegd dat Syriërs en Turken geen duimbreed in de weg wordt gelegd en door het centrum mogen lopen met een protestmars, maar uiteraard, verschil moet er wezen voor het ‘extreme’ Pegida!!!

Het Janskerkhof, een kilometer verderop, was toebedeeld aan de linkse organisatie van “Utrecht Bekent Kleur” en haar demonstratie was naar hetzelfde tijdstip verplaatst. Het eerdere tijdstip van die demo was van een tot drie uur. Edwin had niet doorgekregen dat dit tijdstip veranderd was, dus was hij al vroeg aanwezig op het Janskerkhof om daar een kijkje te nemen, zeker niet om daar te demonstreren. Dat hij ondertussen een goede bekende geworden is bij de pers en al snel wordt gevraagd voor een interview, wat is daar mis mee? Nu, volgens de politie een schending van artikel 11 van de grondwet, dus meekomen!

In plaats van de demonstratie is er door Hugo en Astrid, met medewerking van Anja en Roy, een ‘stille actie’ gehouden met poppen, geplaatst in het Moreelse Park. Pegida mocht daar van drie tot vijf demonstreren. Helaas kon Edwin daar niet bij zijn, want hij was alweer aangehouden en afgevoerd naar een onbekend politiebureau!

Uiteraard was de vaste achterban wèl van alles op de hoogte gehouden en was er afgesproken dat wij in Utrecht aanwezig zouden zijn. We hebben elkaar dan ook vlakbij het Moreelse Park in een restaurant ontmoet rond de klok van drie en hebben een paar gezellige uurtjes gehad onder het genot van een kopje koffie, thee, biertje of een wijntje, met allerlei nieuwtjes uitwisselen. Een ‘stille’ steun voor de paar kou kleumende demonstranten, die in geval van nood altijd een beroep op ons konden doen

Na afloop van de demo was er nog een etentje met een wat kleinere groep en daar was het wachten op wanneer Edwin vrijgelaten zou worden. Gelukkig duurde dat niet al te lang en hebben we nog gezellig over wat er allemaal gepasseerd was die dag kunnen keuvelen!

De media hebben totaal niet in de gaten gehad dat de achterban van Pegida wel degelijk in Utrecht aanwezig was, zoals is op te maken uit de diverse berichtgevingen, dus de volgende demo zal het wel schrikken worden dat er toch weer meer aanhang verschijnt, maar ja, wat kunnen we ook verwachten van de generatie copy-paste journalisten??!!

Tot slot nog een statement van Edwin op het eind van de avond en hoe Pegida verder gaat!: www.facebook.com

Ondanks alles was het toch weer een geslaagde demo!!!!!

Laat zien waar je voor staat vóór Nederland helemaal naar de knoppen gaat!!!!

Kom ook eens naar een demonstratie van Pegida en laat het niet alleen bij commentaar uit het toetsenbord!!

Door:
José Kuipers
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

11 reacties op Pegida 5 februari 2017; een zwijgend protest!

 1. Mooi gesproken Edwin!!!

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  De elite van deze samenleving was bij IS. Niet de ongeschoolden.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/mosul-stuit-bij-heropbouw-op-de-wortels-van-het-kalifaat~a4458752/
  ++++

  Like

 3. cefas zegt:

  Wat een discriminatie! Wat een slappe zak.

  Like

 4. Scheerzeep NU zegt:

  Is vrijheid van meningsuiting plaats gebonden?

  Like

 5. scherpschutter zegt:

  van zanen is een landverrader. geacht pegidabestuur. Schrijf van zanen even bij in het groot schoftenboek. Opdat wij niet vergeten.

  Like

 6. Utrecht is allang om, het meest verraderlijk bewind heerst daar al decennia……………………..de Marokkanse vlag hangt er nog steeds tijdens dodenherdenking, met goedkeuring van premier, 4 en 5 mei comité en bestuur Utrecht…….NSB-ers!!

  Like

 7. scherpschutter zegt:

  als al die gesneuvelde soldaten eens konden zien wart er van het land geworden is waarvoor zij zijn gesneuveld, dan zouden zij zich in hun graf omdraaien.

  Like

 8. Helena zegt:

  Dank hiervoor José, weer helemaal top! Tja, wat een politiemacht was er op de been, zelfs de hulptroepen, onze vrienden uit Den Haag, waren ingevlogen, het liep van Zanen dun door de broek!! En daar stonden ze dan: 2 etalagepoppen! Hilarisch!!! Een ding is zeker we staan nationaal èn internationaal op de kaart, zelfs in Japan is het nieuws doorgedrongen dat Nederland zijn eigen staatsburgers discrimineert! Wij laten ons niet in een drollenveld wegzetten terwijl de soldaten van Erdogan wel door het historisch centrum mogen paraderen. Edwin heeft weer onterecht moeten zitten en dat nemen we die land/volksverrader van een van Zanen hoogst kwalijk. Een kat in het nauw maakt rare sprongen maar ook hij zal, net als die andere burgemeestertjes in Amsterdam en Den Haag, een flink pak op zijn broekje krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 9. José zegt:

  Een correctie.

  De arrestatie was op grond van artikel 11 van WOM (Wet Openbare Manifestatie) en niet artikel 11 van de Grondwet!!!

  Artikel 11 van WOM.

  1Met hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft:
  a. het houden van of deelnemen aan een samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, vergadering of betoging waarvoor de vereiste kennisgeving niet is gedaan of waarvoor een verbod is gegeven;
  b. handelen in strijd met een voorschrift of beperking als bedoeld in artikel 5, eerste lid, met een aanwijzing als bedoeld in artikel 6 en artikel 9, tweede lid, of met een opdracht als bedoeld in artikel 7, artikel 8, eerste lid, en artikel 9, derde lid.

  Vriendelijke groet!!

  Like

 10. Ingrid zegt:

  Bedankt voor het verslag Jose !
  Zo zijn de thuisblijvers ook weer op de hoogte.

  Geliked door 1 persoon

 11. Pingback: Pegida-demonstratie Utrecht mét mars, 4 maart 2017 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s