Scholen brengen kinderen Nederlandse waarden amper bij

screenshot_200

(Door: Emile Kossen)

Het gaat niet goed met pogingen van Nederlandse basisscholen en middelbare scholen om ‘burgerschapsonderwijs’ te geven aan leerlingen. In die lessen moeten typisch Nederlandse normen en waarden worden bijgebracht.

Scholen zijn door de overheid zo’n tien jaar geleden verplicht om aandacht te geven aan burgerschap. Aanleiding was de moord op Theo van Gogh door Mohammed Bouyeri. ‘Burgerschapsonderwijs’ betekent lesgeven over zaken als democratie, homoseksualiteit en de vrijheid van meningsuiting. Zo moeten leerlingen leren omgaan met diversiteit.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Hypocrisie, Naïviteit, Nederland, Overheid, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

19 reacties op Scholen brengen kinderen Nederlandse waarden amper bij

 1. Thoth zegt:

  Welnu, in ieder geval kunnen ze de mohammedanen dan afschrijven, voor hun is koran het belangrijkste. En daar staat in dat homo’s weg moeten/van een flatgebouw gegooid moeten worden, joden gedood, christenen een boete moeten betalen of gedood worden, kafirs vermoord, vrouwen minderwaardig zijn, sharia en jihad normaal is…

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Precies, u slaat de spijker op z’n kop.
   De reden dat dit namelijk gebeurd is 100% verantwoordelijkheid van de islam.

   We kunnen de hele wereld opvangen maar zodra men de achterlijkheid van de islam aanhangt gaat alles mis.

   De ondergang van ons goede onderwijs is slechts één van de nadelen die massaimmigratie uit islamitische landen ons gebracht hebben.
   Persoonlijk vind ik het straatbeeld met al die hangende kerels ook niets.

   Geliked door 1 persoon

 2. IkBenHet zegt:

  Nederlandse normen en waarden zijn inmiddels volstrekt irrelevant…
  Hopelijk worden onze koters wél de Europeesche “normen & waarden” bijgebracht!??
  Het liefst overgoten met een bloederig pislam sausje…

  Like

 3. de islamitische burger geeft niks om mensenrechten, tenzij die van moslims is

  Like

 4. wim zegt:

  Gewoon een uitvloeisel van de islamisering van NL die kennelijk door gaat dringen in de haarvaten. Maar wat wil je als er in de Tweede Kamer ‘geschokt’ gereageerd wordt als een leider opkomt voor de leitkultur in zijn land.
  Overigens ben ik tegen al die (mis)vorming op scholen. Daar hebben we genoeg ellende van gezien in het Oostblok en in Zweden en ook hier in de jaren ’70 met wereldvreemde figuren voor de klas die hun eigen verwrongen wereldbeeld promootten, zoiets als we nu zien op de Amerikaanse universiteiten.

  Like

 5. Steven zegt:

  Ze geven liever les hoe je moet bidden in de moskee….

  Like

 6. Erik zegt:

  Ja scholen, die zijn de broedplaatsen om te radicaliseren, wegens linkse leeraren die toch zo divers niet de Nederlanse waarden maar liever de kinderjes in de moskee laten bidden.
  Burgerschap is moslimbroederschap geworden want ja het zijn de nieuwe tijden hé.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  De school kan willen wat ze wil maar de invloed van ouders, familie en mullah’s is veel groter.
  Als je de ‘geest van de wet’ niet deelt wordt de ‘letter van de wet’ ook niet je geestelijke eigendom.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Wat? Wat? en nog eens Wat?
  Op het Binnenhof weet de MP, de ministers en het hele ambtenarenvolk niet eens meer wat dat betekent!
  NORMEN EN WAARDEN
  Samengevat in BURGERSCHAP, een soort regelement van fatsoen en regels voor de burgers opleggen zodat er geen misverstand kan ontstaan over deze belangrijke zaken die tevens onze cultuur een driekleurtje geven.
  Weg met die hele bende die niet meer weten wat Burgerrechten zijn, wat Burgerschap betekent, wat BURGERS VAN NEDERLAND nog betekent.
  Zij hebben totaal GEEN BESEF meer van de realiteit in de Nederlandse samenleving.

  Like

 9. Ze worden zoet gehouden met prietpraat en andere onzin, maar krijgen niet te horen wat er werkelijk in de wereld en in Nederland aan de hand is.Of ze willen het liever maar niet weten omdat ze er bang van worden. Weer andere wonen waar die storende factors niet aanwezig zijn. Daar valt echt niet mee te praten.

  Like

 10. jantjeuitnl zegt:

  Veel leraren en leraressen hebben ook totaal geen benul van burgerschap, dus dan kunnen ze het ook niet over brengen.
  Elke extra moeite is ze al te veel. Ze zijn echt niet met opvoeden bezig, dat vinden ze dat de ouders moeten doen. Die ouders moeten hun kinderen wel bij hun afleveren voor een groot gedeelte van de dag. Dan wordt er dus niet opgevoed alleen maar simpele lesjes gegeven.
  Het als maar verlagen van de eisen aan een PABO-er is daar natuurlijk de oorzaak van. We zitten hierdoor zo langzamerhand opgescheept met mensen die ledigheid hoog in het vaandel hebben staan.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Over normen en waarden gesproken: Ik ben van begin jaren ’70 en ik kan me nog heel goed herinneren dat ik op mijn eerste basisschool in ‘s-Hertogenbosch heb gezien dat twee jongens (hun namen zal ik niet vermelden al was één van hen een dag jonger dan ik en daar had ik erg vaak ruzie mee) blijkbaar erg vervelend waren in de klas. Toen werden hierna hun handen op de rug gebonden door de juf of de meester waarna de hoofdmeester opdook en hen beiden een flinke draai om hun oren gaf!
  Niettemin ben ik zelf vaak genoeg ontsnapt aan deze strenge vent al vond ik deze school al vreselijk genoeg door de grote klassen, een hoop oudere kinderen die ook gruwelijk vervelend waren, enkele leraren en ik stond dus liever buiten het schoolplein dan daarop. Op mijn middelbare school, de Mavo, waren er zelfs nog oudere leraren die keiharde oorvijgen uitdeelden aan lastige meisjes, stoute jongens letterlijk de klas uitschopten of ellenlang lieten nablijven!
  Misschien kon de desbetreffende juf daar op die school in Schoonhoven ook een ander soort komische straf aan dat stoute jong geven. Ze had hem bijvoorbeeld over de schouder kunnen nemen en met hem een paar rondjes op het schoolplein gaan lopen!
  En in boeken over Pietje Bell van Chris van Abkoude werd de ondeugende belhamel uit Rotterdam ook geregeld bij zijn vader, meester Long, juffrouw Klein en de hoofdmeester over de knie genomen waarna Pietje een flink pak voor zijn broek kreeg! Zelfs zijn oudere zus Martha legde Pietje wel eens over de knie al lukte het haar toen niet om hem op billenkoek te trakteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s