Brexit: Zege over de hele linie voor Theresa May

screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

Met een enorme meerderheid van 494 tegen 122 stemmen keurde het Britse Lagerhuis de Brexit-wet goed, die aan premier Theresa May (foto) volmacht geeft om de EU-uittreding van Groot-Brittannië uit te voeren. De nog volgende toestemming van het Hogerhuis is volgens waarnemers slechts een formaliteit en geldt zo goed als zeker. Traditiegetrouw volgt het Hogerhuis de beslissingen van de volksvertegenwoordigers.

Tot 7 maart moet ook deze horde genomen zijn en May wil onmiddellijk daarna met de uittredingsonderhandelingen beginnen. In een laatste wanhopige daad had de EU-horige oppositie geprobeerd om met veranderingen van het wetsontwerp maatgevende invloed op de Brexit-onderhandelingen te verkrijgen. Maar ook dat mislukte grandioos bij de meer dan geërgerde en zelf ook onenige Labour-fractie.

De regering weigerde om ook maar met één enkele wijziging in te stemmen en dus bleef de formulering kort, knapperig en geheel volgens de smaak van Theresa May:

De premier mag de bedoeling van het Verenigd Koninkrijk tot uittreding uit de EU, volgens Artikel 50 van het Verdrag over de Europese Unie, bekendmaken.

De enige concessie die de regering deed aan de razende oppositie (de voormalige Schotse regeringschef Alex Salmond noemde het optreden woedend “afschuwelijk”) was dat het parlement aan het einde van de tweejarige uittredingsonderhandelingen mag stemmen over een handelsakkoord met de EU. Bij een negatieve uitslag zou er echter niet nog eens onderhandeld gaan worden. Zo wil Theresa May het, die met een typische Britse glimlach, hoffelijk maar ijskoud, haar agenda wil volgen. “Britain First” lijkt hetgeen te zijn wat haar aandrijft.

Tijdens de debatten over de stemmingen ging het er echter af en toe helemaal niet altijd Brits onderkoeld en beheerst aan toe, maar kwamen de emoties aan de kook. De deftige taal van menig mannelijke parlementariër was voor ex-minister Anna Soubry aanleiding tot de weinig lady-like opmerking om alstublieft “op te houden te pochen op de grootte van uw geslachtsdeel”. (letterlijk: “stop willy-waving”).

De EUSSR wil het de Britten echter zo moeilijk mogelijk maken en men zal het land vast en zeker een afsluitende rekening presenteren die niet onder de 50, maar eerder boven de € 60 miljard zou kunnen bedragen. May laat de dreigingen uit Brussel eerst gewoon gelaten over zich heen komen, geheel volgens het motto afwachten en thee drinken. Uiteindelijk wint diegene met de sterkste zenuwen. En die schijnt Theresa May zeer zeker te bezitten.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

26 reacties op Brexit: Zege over de hele linie voor Theresa May

 1. Mary zegt:

  Geweldig voor Engeland, kijk eens aan zoveel voor stemmers, wie had dat voor de Brexit gedacht?, kunnen ze daarna beginnen hun land schoon te vegen want het is daar echt een gekkenhuis met die Islam. En ach de EU wie?, oh dat dreigende dictatoriale groepje nitwits, niet interessant, die bodemloze put had Engeland veel meer gekost dan dat ze nu moeten afbetalen, alleen maar winnen voor Engeland.

  Geliked door 2 people

 2. Troubadour zegt:

  Nu Nederland we hebben op 15 masrt de kans stem PVV

  Geliked door 2 people

 3. Cleo zegt:

  Hoera! Groot-Brittannie baant de weg uit de verstikkende EU, zodat andere zichzelf respecterende landen, zoals Nederland en Frankrijk, kunnen volgen.
  Weg met de EU-dictatuur!

  Geliked door 2 people

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Goed voor ons.
  Nederland kan nauwkeurig bijhouden en bestuderen hoe het moet als we straks, na de verkiezingen en met M.P. Wilders, besluiten tot de NEXIT.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Brexit: Zege over de hele linie voor Theresa May – Rechtsaf doorzee

 6. hslot4 zegt:

  Ik hoor de Mark Rutte hoer al roepen sancties tegen Engeland .
  Maarja Rutte je moet ook de hoer spelen voor ons koningshuis en die duitsers zijn famillie van het Engelse koningshuis dus tjah wat moet je nou ? ffe geen sieg heil dit keer voor je jammer joh ! lmao

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Well done, naamgenote! Ga voort op de nu door jou ingeslagen weg!

  Geliked door 3 people

 8. Wachteres zegt:

  En nu maar hopen dat Theresa ook een stop zet op de instroom van de islam.

  Haar voorganger was voortdurend aan het kwijlen kwijlen in die richting:

  “De islam is vrede” was zijn motto.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Wat een geweldige vrouw! Ik wens haar veel succes bij de komende onderhandelingen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hansfree zegt:

   @ Cathja en ook @ Theresa: om deze Theresa May nou zo de hemel in te prijzen gaat mij te ver hoor. Misschien is het wel meer ondanks haar dan dankzij haar, dat ze daar toch weer een stap verder zijn op de goede weg…

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Onder haar vóórganger was die stap er mogelijk niet eens gekómen!
    Natuurlijk is ze níet het ideaal: Dat zou alleen iemand van UKIP, of, wat mij betreft nóg liever, iemand van LibertyGB zijn. Maar zolang dát er niet in zit, blijft dit voorlopig tóch een (lichte) verademing.

    Like

 10. Marlies zegt:

  De EU eist dat Britain 50 miljard euro (of nog meer) betaalt voor de Brexit. Een onnozele vraag, maar wát als Britain dat nou gewoon helemaal niet betaalt? Trekt de EU dan ten strijde met dat nieuw te vormen Europese leger? Wordt het EU landen verboten handel te drijven met het VK? Op straffe van? Brussel blijft maar dreigen, maar wat kán men nou eigenlijk in concreto doen als een land niet “gehoorzaamt”?

  Geliked door 2 people

 11. guusvelraeds zegt:

  De Engelsen gaan nooit de 60 miljard betalen omdat over twee jaar de EU in de huidige vorm en mogelijk ook helemaal dood, afgevoerd en begraven is. Aan een niet meer bestaande entiteit kunnen ook geen afdrachten meer betaald worden. Het probleem EU gaat zichzelf oplossen.

  Geliked door 2 people

 12. Erik zegt:

  Het gaat dus gewoon door, stoere mensen die Britten nu wij nog.
  Gister op RTLZ was het weer een s een nagatief beeld als wij dat ook zouden doen, ons land zou failliet gaan en we komen in de middeleeuwen, jo tuurlijk leugenaars juist met het beleid dat we nu hebben komen we in de middeleeuwen terug maar dan met kopvot en djalaba.
  Nog maar weer een voor de belangstellende mensen het rapport van Capital Economics in opdracht van de PVV hier de link, sla het op in je I-book zodat je het document goed in je kan opnemen.

  Klik om toegang te krijgen tot Rapport_NExit_NL.pdf

  Like

 13. john zegt:

  En het dreigen met boetes begint weer,maar als je eruit stapt dan stap je eruit en laat ze die boete maar in hun Brusselse reet steken en dat heel dat EU gedrocht maar snel klapt !!!!

  Like

 14. Anna zegt:

  Wat een tegenstelling tot Merkel….. een verademing!!!!!

  Like

 15. ieznogoedh zegt:

  Geweldig dat de eens zo trotse natie, na een tijd van verval en onzalige mensenimport, toch weer de weg naar omhoog heeft gevonden.

  Like

 16. Pietersen zegt:

  Heeft men het al gehoord ? De Rabo bank heeft een verkiezingsadvies afgegeven ten gunste van de VVD.
  Werkeloosheid naar 15% als wij de EU verlaten en meer van dat soort bangmakerij.

  Like

 17. Jan zegt:

  De bijl in de voorzieningen voor de binnengesluisde parasieten:

  Migrant benefits ‘to be AXED under radical new Brexit immigration plans’


  The Prime Minister ordered Ministers to draw up visa plans for European migrants already in the UK and separate arrangements for those who arrive later, it was reported.

  Under one model put forward by senior Cabinet ministers, EU migrants will reportedly receive five-year work visas but will be banned from claiming in-work benefits during the duration of their stay.

  And the Government is also reportedly considering taking the political edge off the topic of immigration by setting up an independent body to determine how many visas should be issued.

  http://www.express.co.uk/news/uk/772200/brexit-eu-migrant-workers-benefits-axed-visa-theresa-may

  Like

 18. Jan zegt:

  Linksvolk: Als GB de EU verlaat wordt de burgeroorlog tussen N-Ierland en GB hervat

  Brexit threatens to DESTABALISE Irish peace process, Good Friday chief claims
  THE UK’s decision to leave the EU could undermine peace in Northern Ireland and trigger a meltdown between political factions within the country, a diplomat who forged the nation’s peace agreement has claimed.

  http://www.express.co.uk/news/uk/772221/Brexit-EU-referendum-Irish-peace-process-good-friday-agreement-George-Mitchell

  Dat dit volk niet doorheeft hoe belachelijk zij henzelf maken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s