Wikipedia censureert voortaan Daily Mail als bron

screenshot_6

Zeker 12.000 links naar Daily Mail moeten worden verwijderd of hernoemd naar andere bron

Wikipedia heeft een opmerkelijk besluit genomen door de Britse krant Daily Mail definitief af te voeren als bron van informatie op de Engelse versie. De inhoud van het blad wordt door de online-encyclopedie afgedaan als ‘algemeen onbetrouwbaar’.

post-online

De Amerikaanse Wikimedia Foundation in San Francisco, die Wikipedia beheert, heeft na klachten zowat twee jaar over het unieke besluit nagedacht. De redacteuren van Wikipedia betitelen de reputatie van de Daily Mail als ‘belabberd controleren van feiten, sensatiebelust en nietsontziend’. Vrijwilligers lopen momenteel de 12.000 linkjes naar het blad na om die controleren en eventueel te vervangen door andere bronnen, aldus The Guardian.

screenshot_7

Bron:
http://media.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wikipedia censureert voortaan Daily Mail als bron

 1. Eduard uit Breda zegt:

  Kunnen ze voor Nederland de Volkskrant Nrc Algemeen Dagblad en de Telegraaf ook even controleren

  Like

  • Hansfree zegt:

   Nou zet daar vooral Trouw en ook het Parool bij. Ach, welke krant nou niet? En wat dacht je van de Elsevier? Jaaarenlang voelde ik mij daar goed bij thuis, nu lees ik al jaren niks meer ervan. Zelfs zij hebben afgedaan.
   Hoe heette ook weer die eerste gratis krant jaren geleden, die was helemaal in het begin verrassend goed. Ik ging hem altijd speciaal halen want hij werd niet gebracht. Maar ook die was binnen de kortste keren politiek-correct en nu al weer lang verleden tijd.
   Hier in Enschede hebben we sinds enige tijd een huis-aan-huis weekkrantje Hart van Enschede. Daar stond in het begin zowaar altijd een rake column in van een zekere ‘Sigaar’. En ook die is snel verworden tot een halfzacht oninteressant geneuzel.
   Alles wat interessant is, wat een beetje afwijkt van de norm, wordt snel de kop ingedrukt.

   Like

 2. hslot4 zegt:

  Moeten ze op de TV ook doen maarja dan blijft er niet anders over dan ruis 🙂

  Like

 3. Pingback: Wikipedia censureert voortaan Daily Mail als bron – Rechtsaf doorzee

 4. Marlies zegt:

  Wiki presenteert op haar eigen site wel een heleboel rommel/fake news m.b.t. politiek, geschiedenis, religies, etc. Begin dat eerst maar eens op te schonen. Wiki is al lang geen betrouwbare info bron meer.

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  Inderdaad zijn de artikelen over politiek, godsdienst en bepaalde personen nogal gekleurd, doordat inderdaad de verkeerde bronnen als autoritair worden gezien. Toch kunnen de admins niet veel meer doen dan afgaan op die bronnen. Maar de Daily Mail schrappen is wel selectief. Alle kranten brengen tegenwoordig fabels en klinkklare leugens.

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  @EJ: het ziet ernaar uit dat je spamfilter moe is geworden van me pesten 🙂

  Like

 7. Tegenwoordig krijg je de mening opgedrongen, wat de journalisten er zelf van vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s