Meelopers

screenshot_38

(Door: Wim van Schaik)

Zelden zie je een treuriger schouwspel dan een autochtoon Nederlands jongetje dat meeloopt met z’n allochtone vriendjes: zelfde kapsel, zelfde loopje, zelfde begroeting, zelfde taaltje. Hij doet alles om er bij te horen, maar maakt toch een verdwaalde indruk. Mij staat die ene kaaskop nog op het netvlies: zat samen met z’n Turkse vriendjes op de bank in de uitzending van Onbevoegd gezag de Holocaust te prijzen.

Je vraagt je af wat zulke meelopers drijft. Zoeken ze bescherming, bang om anders klappen op te lopen? Anticiperen zij net als de vroegere Zweedse minister Jens Orbach op een machtsovername door de islam? Waarom zo serviel?

Die vraag kwam bij me op toen ik de reactie van rabbijn Lody van de Kamp op het SGP-manifest las. Laat ik vooraf zeggen dat ik dat manifest halfbakken vind, en de houding van Van der Staay slap. Bij Van de Brink bleef hij tegenover Kuzu nergens. Hij viel ook de PVV niet bij toen het ging over het tijdelijk inreisverbod van Trump. Dat was een mooie lakmoesproef of dat manifest echt een alarmbel was of slechts een verkiezingsstunt. Het laatste dus, al blijf ik die oneliner mooi vinden: ‘Er is genoeg islam in het Midden-Oosten, dat hoeven we in het Westen niet nog eens dunnetjes over te doen’.

Van de Kamp, de knuffeljood van de moslims, had meteen zijn oordeel klaar: moslims zijn de nieuwe Joden, de slachtoffers die het nu moeten ontgelden. Wat zij moeten verduren is te vergelijken met wat Joden meemaakten in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Dat het in het manifest niet om moslims ging, maar om de islam, boeit de rabbijn niet. Trouw, misschien wel de lafste krant van Nederland (TPO), deed ook nog een duit in het zakje.

Zou Van de Kamp als kruiperige, slaafse meeloper niet door hebben dat hij met die totaal misplaatste associatie zijn eigen mensen schoffeert? Dat deed hij trouwens eerder ook al toen hij het massale vertrek van Joden uit Europa vanwege toegenomen antisemitisme een verzinsel noemde, een Joodse hobby. Joden meten zich volgens hem gewoon ‘een niet oncomfortabele slachtofferrol’ aan. De geschiedvervalsers van Een Ander Joods Geluid (Israël handelt als de nazi’s) zijn er niets bij!

Ondertussen staat voor vrijwel alle joodse instellingen in Amsterdam een huisje van de politie of de Marechaussee. Dat weet Van de Kamp wel. Net zo goed als hij weet dat bij elke aanslag, of het nu is in Brussel op het Joods Museum of bij een joods feest in Kopenhagen of op een joodse supermarkt in Parijs, Joden zich zorgen maken. Hij kent ook de Joodse Kindergemeenschap Cheider, een orthodox joodse school voor basis- en voortgezet onderwijs in de Amsterdam Buitenveldert. Dus weet hij dat die school, naast de marechaussee-beveiliging die er al was, nieuwe, hogere hekken plaatste. Dat is echt niet omdat Chinezen met aanslagen dreigen.

Volgens hem heeft het allemaal niet echt met islam te maken. In ieder geval daar verdiept de rabbijn zich niet in. Hij houdt zich liever bezig met de irrelevante, maar aardige moslim buurman: “Ik lees wat de Koran op sommige plekken zegt over joden, maar ik wil vooral weten wat mijn moslimbuurman daarmee doet.” Droom lekker.

Van de Kamp heeft een wens: “Ik hoop dat we teruggaan naar een gewone, fatsoenlijk functionerende maatschappij.” Maar Lody, dat was toch precies de  tijd voor de islamitische invasie? De tijd dat de islam niemand in het Westen interesseerde. Dat vergeet je erbij te vertellen.

Voelt de orthodoxe rabbijn misschien stiekem meer bewondering voor de islam dan hij wil toegeven? Een uitspraak als “Niet alles wat je gelooft, hoeft ook gezegd te worden”, klinkt als Taqiyya. Dat doet vermoeden dat hij de islamisering van ons land nog niet zo’n slecht idee vindt. Maar dan niet verlangen naar ‘een fatsoenlijk Nederland’, want waar de islam zich nestelt, heeft de ‘fatsoenlijk functionerende maatschappij’ te lijden. En waar de islam heerst of gaat heersen, is het gedaan met de vrijheid, zeker voor Joden.

Van de Kamp is actief voor het CDA. Begrijpelijk. Daar vind je de nep-christenen die van de islam geen kwaad willen horen. Dé partij voor een meeloper die wegkijkt van de inherente gewelddadigheid van de islam en die wie daar wel over spreekt, de mond wil snoeren. Desnoods door een valse voorstelling van zaken te geven en het ontstellende leed dat de Joden is aangedaan te misbruiken.

Meelopers moeten weten dat de harde islamitische wereld hun naïeve houding gebruikt om invloed te winnen, terwijl hij ondertussen van meelopers walgt, omdat ze laf zijn.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse joden, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Meelopers

 1. Tom zegt:

  Een reactie van Likoed Nederland:
  “Lody van de Kamp is al een jaar of twintig niet meer werkzaam als rabbijn.”

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Stiekeme bewondering voor de islam lijkt mij een héél plausibele verklaring!
  En stenslotte staat hij daar niet alleen in: Volgens mij vind je dat verschijnsel welhaast onder àlle religieuze gezindten: Dan is het van: “Die geloven tenminste nog íets.

  Like

 3. Ron zegt:

  ******Meelopers moeten weten dat de harde islamitische wereld hun naïeve houding gebruikt om invloed te winnen, terwijl hij ondertussen van meelopers walgt, omdat ze laf zijn. *******

  ISIS heeft het immers niet voor niets over Europa veroveren met hulp van “nuttige idioten”.
  In het CDA zijn er blijkbaar de nodige “nuttige idioten”, en meneer Lody van de Kamp is er eentje van.
  Weet je meteen dat waar je niet op moet stemmen niet alleen VVD, PvdA, D66, GL, en SP is, maar ook CDA.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marcel zegt:

  Het land Israel is een oase van beschaving in een zee van ellende, dictaturen, geweld en moslimfundamentalisme in het Midden Oosten. Israel is een goed land.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Ik vraag me elke dag verbijsterd af hoe die mohammedanen het voor elkaar hebben gekregen om door linkse idioten als slachtoffers te worden beschouwd, net als de Joden vroeger.
  Ik hoor overal om me heen blaten dat ‘die mohammedanen zo zielig zijn’ en dan komen de rooien ook meteen weer aan met de titel ‘nazi’ als je tegen hen ingaat.
  O N B E G R IJ P E L IJ K !!!

  Wie lijken er dus meer op Hitler?

  Like

 6. mahoog zegt:

  Lody is gewoon een joodse colebrateur, en die moet je de baard afknippen ,als hij dat inmiddels al zelf niet heeft gedaan.

  Like

 7. Flem zegt:

  Het moet eerst “gebeuren” hier, die islam /mislim overheersing en veel goedmens linksers / nep christenen het leven kosten en totale chaos veroorzaken, mischien dat dan de linkse oogjes open gaan, te laat……..

  Like

 8. scherpschutter zegt:

  De houding van v.d.Kamp noemt men het stockholmsyndroom

  Like

 9. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat er mensen zijn en politieke partijen die hun land zó kunnen verloochenen.

  Like

 10. Scheermes zegt:

  Vertel mij met wie je omgaat en ik zal je vertellen wat je bent!Helaas moeten onze kinderen zich al aanpassen vooral in de grote steden omdat ze daar al behoorlijk in de minderheid zijn!En worden zodoende al in een keurslijf gedrongen ‘waar deze kinderen niet om gevraagd hebben maar dankzij hun ouders mee opgezadeld zitten! Je ziet in de grote steden dan ook praktisch geen blanke kinderen meer op die scholen omdat het voor onze kinderen op zn .zachtst gezegd niet prettig meer is om daar nog naar school te gaan !

  Like

  • Op sommige scholen in de Randstad zie je uitsluitend blonde en donkerblonde kindertjes, maar dan praat je over scholen in een stadsdeel zoals Hillegersberg te Rotterdam, het overgrote deel van de schooltjes in Wassenaar etc.
   Daar dus wel. Over tweedeling gesproken Haagse hufters.

   Like

 11. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  eerlijk gezegd vind ik het lot der joden en israel in nederland totaal niet interessant.
  wat interessant is, is dat nederland islamvrij wordt en dat wij ( de autochtone nederlander) weer trots op zijn vaderland kan zijn.
  en dat allle nsb-ers hun straf niet zullen ontlopen, van den haag tot brussel….

  Like

 12. hans zegt:

  Joh, het gaat het hier nu voornamelijk (waar het stuk over begon) over de zaken zoals ik lees het antisemitisme, maar het meelopen en napraten van letterlijk accenten van moslims of negers nu, is veel meer het eigentijdse moffenhoerengedrag!
  Het zogenaamde Amerikaanse woord Niggerwhore en de eigentijdse betekenis!

  Like

 13. Flo zegt:

  CDA ,daar hoef je niet bij vooruit te kiken ,maar beter trrug ,zoals bij de meeste partijen ,hoe ze tegenover Joden staan ,Lubbers ,v Agt ,,nee ,die club mogen ze van mij ook opheffen .

  Like

 14. Meelopers had je in WO II ook, die noemde ze broodfascisten.

  Like

 15. Oom Freud zou gezegd hebben dat het in dit geval weer te maken heeft met knakkers en knakkerinnen die hunkeren naar een flink pak voor de broek van lui waar ze bang van zijn. Of, om ook aan een nat broekje te geraken, een aai over de bol van die enge mannen, zoals dat automanneke tussen de allogabbers. Ik begrijp het allemaal wel, temeer daar de Wegen van de God Orgasmon ondoorgrondelijk zijn.

  Dus in dit kader is het ook te begrijpen dat er hunkerende mensen zijn die om hun Enge Minnaar te pleasen gaan janken dat de mossels de nieuwe joden zijn. Zelf denk ik echter, en dat is gebaseerd op duizenden nieuwsfeiten, dat niet de mossels straks op de trein zullen worden gezet maar dat WIJ tot onze grote schrik en geheel niet volgens planning en ook niet volgens de theorie van Oom Freud met dat gehunker en die natte slipjes opeens een ster op de mouw gespeld krijgen met een ticket naar Schoorstenië, dus dat WIJ de nieuwe joden zijn.

  Like

 16. likoednederland zegt:

  Er is geen “Joodse” kritiek, er is een enkele, mediazieke Jood – bekend om zijn rare standpunten – die heeft gereageerd op het SGP Manifest.
  Lody van der Kamp wordt nog wel rabbijn genoemd, maar hij is al ruim 20 jaar geen praktiserend rabbijn meer; sindsdien is zijn beroep reisleider. Zo lang heeft hij geen gemeente meer en die zal hij ook nooit meer krijgen. En daar zijn hele goede redenen voor.
  Deze rare ‘rabbijn’ is bovendien actief voor het CDA…. Geen wonder dat hij de SGP afkraakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s