Miljardenverliezen voor Italiaanse banken Monte dei Paschi en UniCredit

screenshot_26

Het hoofdkwartier van Monte Dei Paschi in Sienna. 

De Italiaanse banken UniCredit en Monte dei Paschi di Siena (MPS) hebben het vierde kwartaal van 2016 afgesloten met miljardenverliezen. Voor UniCredit resteerde een min van €13,6 miljard. MPS had onder de streep een tekort van € 2,5 miljard.

De dieprode cijfers komen niet als een verrassing. UniCredit nam eerder een voorziening van ruim € 13 miljard op de verkoop van slechte leningen. Daarnaast kampt de grootste bank van Italië met kosten vanwege een reddingsplan. De omzet van UniCredit viel bijna 11% lager uit op € 4,2 miljard. Dat komt onder meer door lagere opbrengsten op leningen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
demorgen-be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Italië. Bookmark de permalink .

10 reacties op Miljardenverliezen voor Italiaanse banken Monte dei Paschi en UniCredit

 1. Het geld strooien gaat gewoon door.

  Like

 2. dees zegt:

  De Zuidelijke landen (vanaf Belgie Wallonië voor namelijk) zijn financieel bankroet, doch steeds treed men niet op omdat men weet dat het dan het einde van de EUro is en de EU zal instorten.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  De reden waarom de rente in Europa door de EU zo laag wordt gehouden is mede om te voorkomen dat Italië of welk land dan ook in de EU failliet gaat, want dat zou weleens de totale neergang van de EU te Brussel kunnen betekenen en van de Euro, want die verliest daardoor totaal zijn waarde. Door deze controle willen ze voorkomen dat de burger van de landen gaan protesteren als weer miljarden van hun belastinggeld wordt gevorderd door Brussel om deze landen te redden. Door de rente laag te houden wordt de ‘schuld’ die landen hebben aan de EU, kleiner en dan kan die beter op termijnen betaald worden en raken ze niet in een crisis. Arme landen echter, met veel schulden zoals Italië, kunnen echter niet daarmee gered worden, want ze hebben geen liquide middelen of buffers om tegenslagen op te vangen en door te gaan. Italië zullen ze weer proberen te redden met geld van de overige EU landen, maar de burgers pikken dit niet meer en Italië gaat uiteindelijk, net als Griekenland, failliet.

  Het was begin af aan al duidelijk dat het geld dat naar Griekenland ging, nooit zal worden terugbetaald, vandaar dat ze nu al komen met kwijtscheldingen als oplossing. Griekenland gaat ook failliet en juist Italië zal ervoor zorgen dat er meer exits komen uit de EU. De EU bestaat eigenlijk alleen nog op papier en de Euro, een waardeloze munt, want door de ongelijkheid in vermogen van de landen binnen Europa en hun geldelijke inbreng, is er nooit een mogelijkheid geweest tot evenwicht en winst binnen de landen. Het waren de ‘rijke’ landen die het kapitaal schiepen voor de armen en die daardoor de Euro nog draaiende hielden. Maar de munt is niets en kan beter weg. Ieder land zijn eigen munteenheid terug en ook zijn eigen soevereiniteit, dan is het verschil merkbaar en wordt de handel binnen de landen weer omhoog geworpen doordat ieder land zijn eigen productie kan beheersen en daardoor ook de eigen winst.

  We hebben niets aan de EU te Brussel, want de reden dat deze kostte wat kost wil door blijven bestaan is omdat de EU te Brussel bang is om hun goedbetaalde baantjes kwijt te raken. So be it. Ze hebben genoeg verdiend aan de ellende van de burgers van Europa, Schultz is al gevlucht, terug naar zijn land, want hij ziet daar weer toekomstperspectief als nieuwe corrupte Bundeskanzler. Timmermans heeft het maar over meer immigratie, alleen om de mythe in stand te houden, hij zal ook ergens in een ander land neerstrijken of in het bedrijfsleven om daar een dikke boterham te verdienen, hij zou echter op meerdere manieren moeten afvallen. En voor de rest: weg met de elite van schuinsmarcheerders en opportunistische leugenaars. Frisse wind door Nederland, door de andere Europese landen, grenzen dicht voor elk land en totale immigratiestop van alle parasiterende, veroverende, moordenaars en luilakken die we wereld rijk is. Ieder land voor zich in Europa en alle voor elkaar op een soevereine manier. Zo moet het!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik mis aan het end van je doorwrochte verhaal de broodnodige en zo sadistisch mogelijke straffen voor de EU-nazi’s zoals Schultz, Verhofstad, Juncker, Van Rompay, Barosso (of hoe heet die smerige Spanjool), van Baalen. En last-but-not-least Merkel!!!!
   En al die direct onder hun staande EU-Top-ambtenaren.
   Vervolgens zou men ook àlle regeringsleiders van die beroemde 28 EU-toplanden, die de laatste decennia in Europa hun landen naar de afgrond hebben geleid, moeten berechten !!!

   Like

 4. Republikein zegt:

  Valt te bezien.
  In de media woordt een afschrijving vaak ten onrechte gebracht als een verlies.
  Het zijn boekhoudtrucjes om iets anders te omzijlen.
  Zand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s