Griekenland opnieuw voor bankroet: Het Grexit-spookbeeld is terug

screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De afgelopen maanden was het behoorlijk stil rondom de Griekenland-“redding”. Dat zou wel eens spoedig kunnen veranderen, want nu duikt plotseling het Grexit-spookbeeld weer op aan de horizon.

duits-zuerst

De achtergrond is dat het IMF opnieuw waarschuwt voor een bankroet van Griekenland. De schuldenlast van het land van op dit moment meer dan € 300 miljard wordt door het IMF als “onhoudbaar” en op de lange termijn “explosief” ingeschat – zonder nieuwe financiële injectie of een kwijtschelding van schulden zou in de zomer opnieuw het bankroet dreigen.

Op dit moment wordt er om een akkoord tussen het IMF en vertegenwoordigers van de eurozone met betrekking tot een nieuw hulppakket geworsteld. Maar nu al zijn de eerste stemmen te beluisteren die geen kans meer zien om Griekenland op de lange termijn in de eurozone te houden. Zo verklaarde de vicevoorzitter van het Europees Parlement, Alexander graaf Lambsdorff (FDP), in het begin van de week tegenover de “Heilbronner Stimme”: “We moeten zo snel mogelijk een manier vinden hoe we Griekenland weliswaar in de EU en haar solidaire gemeenschap houden, maar uit de eurozone begeleiden.” Er zou “stapsgewijs een overgang naar een nationale munt” moeten komen.

Nog bestaat echter de hoop een Grexit te verhinderen. “De overeenkomst tussen het IMF en de eurozone bestaat om een gemeenschappelijk standpunt tegenover de Grieken in te nemen”, zei een hoge vertegenwoordiger van de eurozone vrijdag tegen het persbureau Reuters.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, Graaien, Griekenland, IMF, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Griekenland opnieuw voor bankroet: Het Grexit-spookbeeld is terug

 1. ronals en sabrina zegt:

  Na Engeland , Griekenland uit die verotte EU, als Marine le Pen wint in Frankrijk dan Frankrijk ook uit de EU, Italie is de EU ook spuugzat die zal daarna volgen. Er moet gewoon een EU komen met EEN leger voor onze veiligheid en goede handelsverdragen maar lekker ieder land zijn eigen munt zodat die ook kan devalueren indien nodig, dat devalueren is dan tevens het vangnet van dat land.

  Like

 2. Flo zegt:

  Grieken ,allochtonen ,asielzoekers ,italianen, ,allemmal zitten ze bij u aan tafel ,samen met u vrouw en kinderen ,die ook graag van alles willen ,weet waarvoor je de deur uitgaat ,maar stem je niet op Geert ,zijn het die lui die ik net heb opgenoemd die op u huis passen ,en gebruik maken van u inkomen ,want het gaat ze prima zo ,en werken? Dat doet u toch .

  Geliked door 2 people

 3. Geert zegt:

  Heeft Rutte al gerageerd, geen cent meer naar Griekenland.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Hadden we dan wat anders verwacht (behalve de politici). De bevolking wist allang dat we geen euro terug zouden zien !!
  He, de Jager waar blijven onze euro’s, met rente toch ????

  Geliked door 1 persoon

 5. Guardiacivil zegt:

  Prima , uittreden, daarna bankroet Italië, en dan wij.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Verloren zaak: zowel voor Griekenland als voor ons geld. De banken steken wederom een vinger op.

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Let op, tijdens een verkiezingsdebat waar de lachende leugenaar aan mee mag doen, gaat hij weer beloven dat er geen cent meer naar Griekenöland gaat!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Nou Rutte zei dat er weer in juli een flink bedrag uit het pakket zou worden overgemaakt, aan die bodemloze put.

  Like

 9. Flo zegt:

  Uiteindelijk sodemietert de EU uit elkaar dat is een feit, wanneer blijft nog even de vraag……

  Like

 10. Bas zegt:

  Al wat Dijsselbloem of wie dan ook beweert of zegt, is een leugenaar of het is puur verkiezingsretoriek. Griekenland krijgt gewoon weer EU steun.. Men zal het koste wat het kost behoeden voor economische ineenstorting. Als het instort wordt ook Europa bedreigt, tegelijkertijd wordt Europa overspoelt met vluchtelingen Momenteel worden ze gedeeltelijk nog tegengehouden en gecontroleerd door Frontex.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s