NRC-column pleit voor oorlogsmisdaden

screenshot_47

De Palestijnse regeringspartij Fatah laat zien wat zij met de Joden wil doen.

(Ingezonden brief van Likoed Nederland in de NRC van 9 februari 2017 – niet geplaatst)

In de NRC van 30 januari neemt columnist Jan Kuitenbrouwer het op voor de Belgische pro-Palestijnse beroepsactivist Dyab Abu Jahjah, die onlangs een terreuraanslag in Jeruzalem had toegejuicht.

Daarbij werden in onbetwist, laat staan bezet, gebied Israëlische dienstplichtige soldaten overreden door een vrachtauto die door een Palestijnse terrorist bestuurd werd. Deze soldaten waren niet op missie, maar namen deel aan een cultureel uitje.

De argumentatie van de heer Kuitenbrouwer vertoont daarbij gigantische gaten, Franse gatenkaas is er niets bij. Dit is echt ‘journalistieke buitencategorie’.

Lees verder>>>
likoed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Intifada, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op NRC-column pleit voor oorlogsmisdaden

 1. Wat een lul die Jan Kuttenbrouwer. We spreken hier tot over een terrorist die die arme soldaten bewust vermoord.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Jan Kuitenbrouwer is van het soort, die in België van vlak na de bevrijding, als zwarte zou zijn aangeduid (bij ons de nsb,er) en tegen de muur zou belanden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, HIER spreekt Kuitenbrouwer van ‘gerechtvaardigd geweld; je kunt echter wel raden, hoe hij het genoemd zou hebben, als hetzelfde “gerechtvaardigde geweld” van de kant van Israel gekomen was. (-Wat niet zo is en nooit zo zál zijn.)

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…de start van de ‘bezetting’ in 1967 (deze ‘bezetting’ ontstond nadat Jordanië Israël in mei 1967 aanviel, waarna Israël de Westbank veroverde op Jordanië).”

  In reactie op een vorige ingezonden brief van Likoed Nederland heb ik het al direct geschreven naar Likoed, maar er staan in bovenvermeld citaat twee koeien van fouten.

  Ten eerste heet het bewuste gebied Judea en Samaria. Het is, zeker voor een Joodse organisatie als Likoed, tamelijk stompzinnig om mee te gaan met het politiek-correcte geleuter en het hardnekkig “de Westbank” te blijven noemen.

  Een veel grotere fout is de opmerking dat “Israel de Westbank veroverde”. Jordanië heeft Judea en Samaria veroverd in een aanvalsoorlog. De clou zit in het woord aanvalsoorlog. In een aanvalsoorlog veroverd gebied kan nooit (lees: NOOIT) legitiem grondgebied worden van de veroveraar. Derhalve heeft Israel het gebied niet VERoverd, maar HERoverd. Teruggenomen wat rechtmatig haar eigendom was.

  Likoed zou niet mee moeten werken aan het verspreiden van de misvatting dat Israel een veroveraar is. Israel was slachtoffer van landjepik en heeft, toen de gelegenheid daar was, aan dat landjepik een eind gemaakt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • likoednederland zegt:

   Geachte meneer Kohler, wij begrijpen uw kanttekeningen en toch kiezen wij er voor de helderheid van ons betoog bewust voor om soms concessies aan de inhoud te doen(“er niet alles bij willen slepen”).

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Je hoeft er niets bij te slepen. Je noemt Judea en Samaria gewoon Judea en Samaria. Dan hoef je echt niet uit te leggen waarom je dat doet of wat het wil zeggen. Je doet het gewoon. Hetzelfde verhaal over de VERovering door Israel. Gewoon niet meer zeggen. Pas als mensen om uitleg vragen kun je daar op ingaan. Verder simpelweg je eigen mening verkondigen, zonder verdere uitleg.
    Het is mijn mening dat mensen je eerder zullen respecteren voor het rechthouden van je rug, dan dat ze je veroordelen voor het niet volgen van de politiek-correcte leuteraars. Het is pas laakbaar wanneer je de waarheid kent en die, om wat voor reden dan ook, onder stoelen of banken steekt.
    En wees niet bang, ik zal altijd, door dik en door dun, achter Israel blijven staan. Maar het zijn echte vrienden die je op je feilen wijzen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Loopt die lafaard nog steeds vrij rond?????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s