Verhofstadt: Een nieuw verdrag moet de EU redden

screenshot_100

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Parallel aan de Brexit-onderhandelingen dienen er ook gesprekken over een nieuw EU-verdrag plaats te vinden. Dit eist de EU-politicus Guy Verhofstadt (foto).

contra-magazine

“De Europese Unie komt alleen dan uit de crisis wanneer de EU-instellingen parallel aan de onderhandelingen rondom de Brexit, die in maart zullen beginnen, vaart zetten achter een fundamentele hervorming van de Europese Unie”, zei de fractievoorzitter van de liberalen (ALDE), Guy Verhofstadt, die tegelijkertijd chef-onderhandelaar van het Europees Parlement voor de Brexit-onderhandelingen is, tegen de “Welt am Sonntag”.

Het Europees Parlement zou er op dit moment intensief aan werken “er tot het eind van het jaar bij de lidstaten op aan te dringen om een proces te starten dat uiteindelijk tot een nieuw EU-verdrag leidt”, aldus de Belg verder. Men zou ook druk op de nationale regeringen willen uitoefenen dor desnoods ook gewoon politieke maatregelen te nemen – zoals bijvoorbeeld de blokkade van de EU-begroting. Ook wil hij de Europese Commissie drastisch verkleinen. “We moeten bovendien per se de Europese Commissie verkleinen. Het is krankzinnig om 28 Eurocommissarissen te hebben, die helemaal niet weten wat ze moeten doen en daarom overbodige reguleringen produceren. Twaalf Eurocommissarissen zijn meer dan voldoende. Ze moeten zich op het wezenlijke concentreren”, aldus Verhofstadt.

De voormalige Belgische minister-president eiste bovendien de overdracht van de grensbewaking aan de EU op. Als de grensbewaking echt moet functioneren, moet deze Europees gemaakt worden en niet meer worden overgelaten aan de individuele landen. Daarvoor zijn meer personeel, meer financiën en een krachtige EU-grensbewakingsautoriteit nodig, die overal dezelfde regels hanteert. “Een functionerende Europese grens- en kustbescherming zou dringend noodzakelijk zijn”, aldus Verhofstadt. “De buitengrenzen van de EU zijn tot nu toe niet voldoende beschermd. Veel migranten kunnen via Italië en Griekenland altijd nog ongecontroleerd de Europese Unie binnenkomen.”

Daarbij vergeleek hij de uitgaven voor de grensbewaking van de Europeanen met die van de VS. De Amerikanen zouden $ 32 miljard aan de bewaking van de buitengrenzen uitgeven, terwijl het EU-grensagentschap Frontex slechts over een budget van € 254 miljoen zou beschikken. “Met zo´n bedrag bewaak je geen Europese grens”, zei Verhofstadt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, EUSSR, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, landverraad. Bookmark de permalink .

25 reacties op Verhofstadt: Een nieuw verdrag moet de EU redden

 1. Mirjam zegt:

  Met dat laatste heeft Verhofstadt zich in zijn buik gebeten. Hij denkt dat hij heel Europa meekrijgt in het maken van opnieuw een verdrag dat tot nog meer Eu-gevangenschap leidt en ditmaal maakt hij het openbaar en weten de burgers en wél van. Een kat in nood maakt gekke sprongen en Verhofstadt is een kat in nood. Hij ziet de halve EU elite vertrekken en denkt dat, als hij de poort niet dichtmaakt, hij alleen nog overblijft, terwijl hij droomde van een heel belangrijke post, waar hij rijk van kon worden. Maar nu blijft nog alleen een illusie over en probeert hij te redden wat te redden valt. Heel Europa heeft genoeg van de EU en wil eruit en niet meer ermee door.

  ‘De voormalige Belgische minister-president eiste bovendien de overdracht van de grensbewaking aan de EU op. Als de grensbewaking echt moet functioneren, moet deze Europees gemaakt worden en niet meer worden overgelaten aan de individuele landen.’

  Alleen al dat hij dit durft te zeggen, toont de grootheidswaanzin van Verhofstadt. Wij, Europa’s burgers willen onze landen terug met onze eigen legers en niet weer onder de plak van de EU komen. Nooit meer terug naar zoals het was, maar eruit en verlost ervan. Verhofstadt kan beter ook vertrekken, voordat hij vanzelf wordt ontslagen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat Verhofstadt met zijn nieuwe ideetjes beoogt is dat de EU-Commissie die uit 28 (min of meer) “belangrijke” lidstaten bestaat, drastisch zal worden verkleind om gemakkelijker allerlei manoeuvres uit te kunnen halen die hun EU-nek moeten gaan redden.
   Hij wil genoegen nemen met 12 omdat daar dan de rebellistische Balkanstaten niet meer bij zouden kunnen zijn… die nu zo ongemakkelijk dwars liggen bij alle waanzinnige criminele besluiten die Verhofstadt in zijn paleisachtig buitenpaleis in Toscane bedenkt.
   Bovendien moet Engeland kost wat kost bij hun zg “Brexit” aan één groot monsterverdrag met de EU worden geketend… waardoor er op de belangrijkste punten geen enkele verandering in de gang van zaken kan ontstaan.

   In dat monsterachtig duivelscontract zou ongetwijfeld en onverminderd de afdracht moeten staan van honderden miljoenen Euro’s “lidmaatschapskosten” per jaar, als kapitaal waarmee die vervloekte EU z’n duistere hobby’s financiert…
   Bovendien zou het onverminderd opnemen van miljoenen asieleisers gegarandeerd moeten blijven!

   Met andere woorden Engeland met politieke wurgmaatregelen te dwingen alles bij het oude te laten.
   Godzijdank dat de tijden drastisch veranderd zijn!
   May en Trump werken al samen aan een hecht en heilzaam verbond van onderlinge samenwerking dat de andere landen tot voorbeeld zal dienen om eveneens en zo snel mogelijk die vervloekte EU de rug toe te keren…!

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Zak toch in de stront met je EU, lelijke klootzak!

  (excusez les mots, lieve vrienden)

  En dan speciaal voor de lelijke klootzak, die alleen maar geïnteresseerd is in het ‘redden’ van z’n inkomsten:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/24/stripverhaal-guy-verhofstadt-deel-1/

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/25/stripverhaal-guy-verhofstadt-deel-2/

  Ga je hier nog een keer op reageren, smeerlap?

  Like

  • Joshua zegt:

   Deze L…L met vingers reageerd nergens op net zo min als de narcistische LAMZAK timmerfrans dat doet.
   Want deze idioten hebben geen enkel belang bij commentaar over hun eu utopie.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Oh wat zullen ze reageren als ze in hun onderbroek….

    (Nou ja, dit wordt zó erg dat ik het maar beter vond om het niet te schrijven.
    Voor diegenen die over sterke zenuwen beschikken en over genoeg baar geld beschikken wil ik wel een uitzondering maken.)

    Like

 3. Mary zegt:

  Nee Verhofstadt de EU gaat verdwijnen en we zullen oh zo blij zijn om van figuren zoals jij af te zijn, onbetrouwbare viezerd.

  Like

 4. Japio zegt:

  Een nieuw verdrag? Het wordt tijd om dat onzalige gedrocht vaarwel te zeggen. Straks met Geert als minister president zal er rap een einde gaan komen aan het lidmaatschap van de EU. Geen EU geen euro geen vluchtelingen en geen islam meer. Wat zal dat een opluchting geven.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Na Timmermans is deze kerel wel de meest doorgedraaide eurofiel. Ik zie hem zijn eigen moeder nog wel naar de brandstapel brengen.
  Dat deze kerel zich zo uitlaat… Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  De EU is ten dode opgeschreven.

  Like

 6. Harry zegt:

  Vóórdat die ellendige EU zijn intrede hield , was ieder land heel wel in staat zijn grenzen te bewaken .
  Waarom zou dat nu niet meer kunnen ?

  Donder op met die EU , grenzen dicht voor tuig , dat kunnen we makkelijk financieren door minder of helemaal geen bijdragen meer naar Brussel te sturen .
  Trouwens , waarom zouden we niet gewoon teruggaan naar de EEG , dat werkte toch prima ?

  Sinds de EU hebben we niks dan ellende gekregen .

  De EU is er alleen op uit om ons al ons geld te ontfutselen .
  En zie wat voor zootje ongeregeld ons dat opgedrongen heeft , Van Rompuy , Barosso , Juncker ,
  Verhofstadt , Timmermans .
  Stuk voor stuk tuig aan wie je je fiets nog niet uit zou lenen .

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Een van de grote NSB’ ers van Europa, die straks zal worden opgepakt.

  Like

 8. carthago zegt:

  Eerst alle kokosnoten en kalifaatratten eruit, vervolgens slagbomen aan iedere grensovergang ,pislam verbieden, 500 kilometer,drie meter hoog prikkeldraad langs de denkbeeldige grens onder 360 volt, kokosnoten en kalifaatratten scanners, alle verdragen opzeggen, de eigen economie herstellen en dan gaan we pas praten over samenwerking. Eerst de eussr uit nederigland,nu.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Een huis dat op vermolmde funderingen staat ga je niet meer schilderen. Hooguit om het als louche makelaar toonbaar te maken voor de verkoop. Dat is wat verhofstadt is. Een louche politieke makelaar die kost wat de val van de EU wil tegenhouden want in die val zal ook hij meegetrokken worden en zijn financieële vrienden. Maar niemand hoeft om dit heerschap te huilen als de EU gaat vallen. Hij zal zijn schaapjes op het droge hebben. Als er nog mensen zijn die denken dat Verhofstadt dit allemaal doet voor de nachtrust van de Europese bevolkingen die moet even tijd nemen het volgende te lezen.

  http://925.nl/archief/2014/05/15/guy-verhofstadt-komt-uw-pensioen-leegroven/

  Geliked door 2 people

 10. carthago zegt:

  De gay verhofstadtgroep met z’n miesmuil begint steeds meer op een geit te lijken, erdogan verleent hem wel asiel,zo heb je nog wat aan turkenstan.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Wat een hypokriet.
  Hij is een van degenen die het zover hebben gefrusteerd.
  Ik zie hem nog staan naast Balen en die duitser in Kiew.
  De vuilak.
  Gelukkig is hij te laat en zal het EU schip roemloos, en met geweldig veel kosten voor o.a. ned. belastingbetalers, ten onder gaan.

  Like

 12. Marcel zegt:

  Och ja de Eurofielen die in de gaten hebben dat velen minder macht willen van de EU slaan nu wild om zich heen. Geblaat zoals deze eurofiel Verhofstadt doet kunnen we nog veel en veel meer verwachten. De EU-ivoren toren heeft blijkbaar in de gaten dat we de hersenspinsels van de EU die van achter de bureau’s bedacht zijn zat zijn en meer vrijheid willen in plaats van een soort neocommunistische ecofascistische EU-dictatuur. En deze EU-dictatuur is dan gebaseerd op een KLIMAATSPROOKJE.

  Wij willen

  Geen meer EU macht
  Geen massa-immigratie
  Soevereiniteit voor landen binnen de EU om eigen beleid te doen zijn.
  Geen oorlogshitserij naar bijvoorbeeld Rusland en dan nu ook geen oorlogshitserij naar de VS waar Trump nu president is

  Wij willen meer vrijheid !!

  Like

 13. Jan zegt:

  Tientallen zakkenvullende politici voor de bijl in België

  Centraal in het onderzoek van het Waalse Parlement staat energiereus Publifin (inmiddels ook telecom en media) die met een jaaromzet van bijna 760 miljoen en 2600 personeelsleden actief is in 80 gemeenten rond de stad Luik.

  Eind vorig jaar onthulde het weekblad Le Vif/l’Express dat Publifin en uitvoerend dochter Nethys tientallen bestuurders maandelijks tot 2870 euro betaalden voor nepzitjes in adviesraden. Of ze nu naar vergaderingen gingen of niet, het geld kwam jarenlang gewoon met bakken binnen. Sommige adviesraden leken zelfs enkel een dekmantel om de kas te plunderen.

  ,,,,,
  http://www.ad.nl/buitenland/tientallen-zakkenvullende-politici-voor-de-bijl-in-belgie~a0d7cbf5/

  Like

 14. erik zegt:

  Jongens, meisjes, maak je geen illusies, neder(ig)land heeft niks in te brengen dan lege briefjes. Als neder(ig)land dwars ligt zegt merkel gewoon: geen handel meer met neder(ig)land en dan is het echt uit met de pret. Hoe graag wij allemaal wel niet terug zouden willen naar 30/40 jaar geleden, het kan niet meer, het is te laat. We hebben het zelf zover laten komen. Het moet gebeuren, volk zal opstaan tegen volk, onrust over heel de wereld en de hele wereld zal zich vertillen aan……….Jeruzalem. Vreemde wending in mijn verhaal? Niet echt als je de Bijbel kent, de hele wereld richt zich op Jeruzalem, en in de ‘eindtijd’ zal het allemaal gebeuren. Let op Jeruzalem en de volken, (de VN).

  Like

 15. peter zegt:

  Schulz ,ook zo’n dief ,is weg nu ,maar een echte socialist nemen van een ander wat hij kan ,en zoveel mogelijk ,,weg met Brussel .

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Doe alle burgers van de EU een plezier…….En ROT OP met je EU !!

  Like

 17. Pingback: Verhofstadt: Een nieuw verdrag moet de EU redden | discitemoniti

 18. scheermes zegt:

  Als ik het gezicht van deze landverrader zie ,is hijzelf niet meer te redden!! Ik vind het toch bijzonder knap, dat je met zo”n reddeloos (en redeloos) gezicht het woord REDDEN nog DOOR JE STROT kan krijgen !! IK ben dan ook TOTAAL VERBIJSTERD!!

  Like

 19. Jan zegt:

  Spuuglok: Brexit betekent dat wij minder macht krijgen beperkt wetten te maken *

  GUY Verhofstadt, one of the most vocal proponents of the European project, has hit out at UK plans to undermine the bloc’s autonomy after Brexit.

  “We will not allow this system to be replaced by a bilateral system, where an environmental standard the EU27 decide is then negotiated with the UK.

  “If that happens, then we can give up on the EU!”

  “We cannot outsource the autonomy of decisions including of the European Parliament to a new EU-UK autonomy-deciding body.

  “That would outsource our power to another body, which we will never allow! Our union law will never be outsourced.”

  https://www.express.co.uk/news/world/910769/Verhofstadt-Brexit-European-Union-Parliament-laws-standards-transition

  * typisch communistische jankerd, de ander heeft schuld

  opvallend hoe slecht die communist uit zijn woorden kan komen. Engels kan hij ook niet: ‘I her’ ipv ‘I hear’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s