VVD wil tegemoetkoming beveiligingskosten Joodse ondernemers

screenshot_98

Wat de VVD betreft, draagt de gemeente Amsterdam bij aan de beveiliging van Joodse ondernemers en hun klanten. VVD-woordvoerder Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius: “Structurele dreiging vraagt om structurele bescherming. De Joodse gemeenschap heeft al geruime tijd te maken met niet aflatende dreiging. Dit gaat verder dan regulier ondernemersrisico en het is dan ook volkomen normaal dat Amsterdam tegemoetkomt in de beveiligingskosten van winkels en restaurants met een zichtbaar Joodse identiteit.” 

Op nadrukkelijke wens van de VVD is in het huidige coalitieakkoord afgesproken dat Amsterdam € 2 miljoen uittrekt voor de beveiliging van bedreigde Joodse instellingen en scholen. Deze subsidie kan gebruikt worden om bouwkundige en elektronische maatregelen te treffen die de veiligheid verhogen. “Momenteel is het voor Joodse ondernemers niet mogelijk om diezelfde beveiligingssubsidie aan te vragen. Voor velen van hen is de dreiging niet minder reëel dan die waar Joodse scholen en instellingen mee te maken hebben. Als het aan de VVD ligt komt hier verandering in”, aldus Yeşilgöz-Zegerius.

Zolang er nog vrouwen zijn die op straat worden uitgescholden, omdat ze een kort rokje aan hebben, 2 mannen die hand in hand lopen lastiggevallen worden, een Joodse Amsterdammer niet met een keppeltje op door de stad kan zonder bespuugd te worden, is er werk te doen. -Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Uit gesprekken die de VVD heeft gevoerd met Joodse ondernemers blijkt dat bij hen sterk de behoefte bestaat aan steun vanuit de gemeente in het meedenken in oplossingsrichtingen en financiële ondersteuning. De Amsterdamse VVD-fractie wil door middel van het voorstel ‘Structurele dreiging vraagt om structurele bescherming’ gehoor geven aan deze behoefte.

Bron:
www.joods.nl
(h/t “Driek”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Amsterdam, antisemitisme, Barbarisme, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op VVD wil tegemoetkoming beveiligingskosten Joodse ondernemers

 1. Theoden zegt:

  Waar is de beveiliging voor kerken, etc.

  Like

 2. Jan D. zegt:

  Zou het niet beter zijn om die 2 milj euro te besteden om de dreigers op te pakken? ohh nee dat is racismoes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  rekening naar mohammedaanse gemeenschap / al-oemma sturen !
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Principe_dat_de_vervuiler_betaalt
  +++

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Natuurlijk moeten Joodse mensen en hun bedrijven en gebedshuizen beschermd worden. Dat is een plicht van elke fatsoenlijke overheid. De vraag is natuurlijk waarom dat niet lang al gebeurd is. Maar er is nog iets anders te doen. Want met bescherming alleen los je het geïmporteerde anti-semitisch probleem niet op. Voor de multi-culturele verrijking hadden we in het Nederland van na de oorlog geen noemenswaardig anti-semitisme meer. Het islamitisch geloof spoort zijn aanhangers actief aan tot anti-semitische daden. Er moet dan ook wetgeving komen dat zodra aanhangers van de maangod een Joodse man, vrouw of kind lastig vallen of erger meteen lik op stuk beleid moet plaats vinden. In het kader dat moslims Joodse mensen uitschelden, keppeltjes aftrekken en/of geweld gebruiken tegen de Joodse medemens moet de dader samen met zijn familie uitgezet worden naar het land van herkomst indien ze een dubbel paspoort hebben. Waarom ook de familie uitgezet moet worden is logisch. Het zijn juist de familie verbanden en de sfeer hierin die het islamitisch anti-semitisme levend houden en generatie op generatie doorgeven. Een moslim kind wordt niet geboren met een anti-semitisch virus in zich. Dat virus doet hij juist op binnen zijn familie binnen de koran lessen en binnen het islamitisch millieu überhaupt. Hoe wordt binnen de moslim familie omgegaan met de Joden haat en de koran verzen en hadiths die dit ondersteunen. Het uitzetten van het hele anti-semitische rattennest is heel crusiaal in het bevechten van het anti-semitisme. Het is de bron die je moet aanpakken en verzuimen we dat is de strijd bij voorbaat al verloren. tevens geeft zo’n uitzetting een signaal af naar andere potentieële anti joodse daden. Natuurlijk is het evident de grenzen te sluiten voor moslim immigratie want de antisemieten via de achterdeur eruit schoppen heeft geen zin als je ze via de voordeur weer binnen laat.

  Geliked door 2 people

  • Driek zegt:

   guusvelraeds zegt: Natuurlijk is het evident de grenzen te sluiten voor moslim immigratie want de antisemieten via de achterdeur eruit schoppen heeft geen zin als je ze via de voordeur weer binnen laat.

   Dat ben ik volkomen met U eens, beste guusvelraeds, maar die grenzen gaan niet dicht, die blijven lekker allemaal open zodat er nog meer moordenaars en ander schorem kan binnenkomen. We halen die antisemieten zelf binnen want dat schijn een verrijking te zijn.
   Welnu, ik heb er meer dan genoeg van. Liever vandaag dan morgen zoude ik willen vertrekken uit Nederland, doch helaas, ik behoor tot de bejaarden.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Als deze Nep liberale ballen hadden, dan pakten ze de oorzaak aan…..de islam !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Alex Delarge zegt:

  Ik weet iets veel beter. Alle joden tot de tanden toe bewapenen.Doen ze ons ook meteen een plezier mee.

  Geliked door 2 people

 7. Mary zegt:

  Nu als de VVD Joodse ondernemers wil beveiligen, wat geen enkele zin heeft natuurlijk, hadden ze moeten zorgen dat dat Islamitische gajes hier niet naar binnen had kunnen komen, hadden niet alleen Joodse ondernemers veilig geweest maar ook de bevolking.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Inderdaad , het is net zoiets als iemand in elkaar schoppen en hem dan gratis pleisters geven .
   Een doekje voor het bloeden
   en het paard achter de wagen spannen , anders is het niet .
   Eigenlijk is het te stom voor woorden !

   Like

 8. Marlies zegt:

  VVD wil de Joodse stemmen. That’s all.

  Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Wilders had gewoon gelijk met zijn kopvodden tax. Hij had het alleen anders moeten noemen.

  Geliked door 2 people

 10. Guardiacivil zegt:

  De VVD wringt zich momenteel in alle bochten en het regent verkiezingsstunten, elke dag komen ze met nieuwe gevulde koeken.

  Like

 11. Dat joden zo bedreigt worden komt door diezelfde VVD en PvdA, die hier alles maar klakkeloos binnenhalen. Willen ze een vergoeding geven wat zijzelf hebben veroorzaakt stelletje droplullen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s