Deense moskee wil zich niet van de “Islamitische Staat” distantiëren

screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

Oussama El Saadi, imam van de Grimhøj-moskee in het Deense Århus (foto), wil zich niet van de “Islamitische Staat” distantiëren. Dat zegt hij in een interview met de krant “BT”. “Of het volgens de islamitische regels goed of fout is, kan ik niet beantwoorden”, zegt hij.

freie-zeiten

In het afgelopen jaar werden er 1.100 Jezidi in Duitsland psychologisch verzorgd. Ze hebben trauma´s uit hun tijd als seksslavinnen voor de “Islamitische Staat”. De vrouwen en meisjes konden of op eigen houtje vluchten of ze werden bevrijd door helpers.

Het persbureau AP heeft eentje van hen in de zomer geïnterviewd. De 18-jarige had zichzelf in Syrië met benzine overgoten en aangestoken. Een wanhopige poging om niet als seksslavin te hoeven dienen. Daarbij liep ze zware brandwonden op. Hoewel ze in Duitsland woont, is ze bang voor overvallen van ISIS-sympathisanten in Europa.

In het artikel gaat het ook over een 8-jarig meisje. Ze werd achtmaal als seksslavin verkocht en binnen tien maanden 100 keer verkracht.

De ISIS-horror in het Midden-Oosten choqueert in het Westen. Maar imam Oussama El Saadi wil zich desondanks niet van de terreurorganisatie distantiëren. “Ik betwist niet dat ISIS dat gedaan heeft. Maar of het volgens islamitische regels goed of fout is, kan ik niet beantwoorden”, zegt hij tegen de Deense krant “BT”. “Ik ben geen Ulama (islamitische geleerde). Het is dus mijn eigen inschatting. Ik zeg misschien dat het fout is. Maar er bestaat ook een fatwa (islamitische gebod). Die geeft hen het recht dit te doen.”

In het interview verklaart hij dat de moskee “neutraal” tegenover ISIS zou staan. Bovendien legt hij zijn zienswijze over Jezidi uit. “Je kunt ze geen moslims noemen. . . de Jezidi. Ik denk dat ze tot Iblis (de duivel) bidden.”

De Grimhøj-moskee staat in Denemarken bekend als radicaalislamitisch bolwerk. Meerdere van terreur verdachte moslims worden met de moskee in verband gebracht. Ook de drie mannen die de Deense karikaturist Kurt Westergaard wilden vermoorden, omdat hij de islamitische profeet met een tulband had uitgebeeld, waren regelmatige bezoekers van de moskee.

22 van de 27 Jihadisten uit de Deense provincie Jutland, die naar Syrië gereisd zijn om zich daar aan te sluiten bij militante groeperingen, stonden in contact met de moskee. Een Deense tv-documentaire (“De moskeeën achter de sluier”) kon onthullen hoe een imam de moskeebezoekers onderwijst over steniging en stokslagen.

Thomas Hoffmann, professor voor islamwetenschappen aan de Universiteit Kopenhagen, denkt dat de Grimhøj-moskee de ISIS-terreur stilzwijgend goedkeurt. “El Saadi vermijdt een duidelijke standpuntbepaling. Daardoor vermijdt hij het risico om sharia-wetten tegen te spreken die slavernij en seksslavernij toestaan. Dat is geen verrassing, omdat de Grimhøj-moskee zich beroept op de lettergetrouwe salafistische uitleg van de koran.”

Yilmaz Yildiz is woordvoerder voor een organisatie die Jezidische volksgroepen in Denemarken vertegenwoordigt. Hij is geschokt dat er een imam in Denemarken kan werken die zich niet van ISIS distantieert. “Hij denkt zoals ISIS. Met zijn uitspraken legitimeert hij de vervolging van ons volk. Hij maakt van ons het doelwit van fanatieke moslims”, zegt Yildiz.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Denemarken, Eurabië, Fatwa´s, Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Deense moskee wil zich niet van de “Islamitische Staat” distantiëren

 1. Ivanhoe zegt:

  50 liter benzine.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Die moeten ze toch meteen het land uitzetten wat natuurlijk wel weer niet zal gebeuren, het is om gek van te worden, hebben ze nu overal hun verstand verloren. op naar de verkiezingen en neem nou die kleine moeite, het kieslokaal is voor niemand ver weg.

  Geliked door 1 persoon

 3. Theresa Geissler zegt:

  SURPRI-ISE!!! (Maar niet heus.)
  Als je het mij vraagt, keert niet één moslim zich echt af van “ISIS.” Sommige zogeheten “geïntegreerden” misschien, ja. Met hun mónd.
  Maar kijk eerst maar eens, wat daar van terecht komt, zodra het op dáden aankomt.
  Nou….Wat is Denemarken nu van plan met dít creatuur? Linea recta de grens over? Z’n moskee sluiten? (Zal wel weer niet.)

  Geliked door 3 people

 4. Mirjam zegt:

  En als je dit leest, dan is het voor iedereen toch zo klaar als een klontje dat je moskeeën beter kunt sluiten. Maar zo slim zijn ze in het Westen niet. Als zouden de moorden recht in hun zicht gebeuren, dan nog zouden ze medelijden met de moslims hebben.

  http://www.msn.com/nl-nl/video/nieuws/wilders-vraagt-de-premier-zet-ze-vast/vi-AAmYpcf?ocid=mailsignout

  Like

 5. Cathja zegt:

  De reactie op deze bekentenis(sen) zou er toe moeten leiden dat deze moskee gesloten wordt, en de imam en zijn ‘gelovigen’ het land dienen te verlaten. Ik vind dat er in veel Europese landen een soort gelatenheid heerst, in plaats van tegengas en daadkracht. Op mij komt het over alsof we niet anders kúnnen dan de moslims hun gang maar te laten gaan.
  Haatpredikers? Zolang ze de wet niet overtreden kunnen we ze niet uitzetten, want wij kennen vrijheid van godsdienst. In de meeste democratieën is dit het geval. Dat betekent dat wij met handen en voeten aan regels gebonden zijn, en we niet kunnen optreden tegen een ideologie die tegen onze vrije westerse wereld is gericht, en waarvan de aanhangers van die ideologie zich opmaken om ons aan zich te onderwerpen.

  Is het niet de hoogste tijd dat er wordt ingegrepen, voor er niets meer in te grijpen valt?

  Geliked door 1 persoon

 6. henk der niederlander zegt:

  Mischien een oplossing voor de Denen aandragen.
  Mischien de Imaam van deze moskeet het land uit trappen terug naar zijn zandbak en de haathut verbouwen tot slachthuis om heerlijke koteletten te produceren.
  Problm de wereld uit.

  Like

 7. Driek zegt:

  “Thomas Hoffmann, professor voor islamwetenschappen aan de Universiteit Kopenhagen, denkt dat de Grimhøj-moskee de ISIS-terreur stilzwijgend goedkeurt.”

  Als ik lees van een professor voor ‘islamwetenschappen’ heb ik het al weer gehad. Alsof islam een wetenschap is. Neen, islam is geen wetenschap. De islam is een moordzuchtige ideologie gelijk aan het nazisme en dient te worden verboden. Weg met die smeerlapperij. Achtjarige meisjes verkrachten, wel ja, toe maar, wetenschappelijk verantwoord, net als besnijdenis. En het wordt met den dag erger.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Islam is inderdaad geen wetenschap. Maar de islam bestuderen, haar historie, haar geschriften, haar maatschappij invloed en haar invloed op de wereld vanaf haar eerste verschijnen in de geschiedenis kan wel degelijk wetenschap zijn. helaas hebben we te weinig islam wetenschappers in het westen die de islam op de juiste manier weergeven. Veel zogenaamde islam wetenschapper staan op de loonlijst van Islamitische staten. Qatar betaald naar ik meen de leerstoel van ene Maurits Berger RUL. Hij wist te vertellen dat de sharia grotendeels te vergelijken was met ons burgerlijk wetboek. Maar dit soort islam wetenschappers verteld natuurlijk niet expleciet hoe de verdeling van eigendom en het erfrecht tussen mannen en vrouwen precies in elkaar zit in de door hun gesuikerde islam.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Maurits wilde ook nooit het debat aangaan met Hans Jansen Prof.
    Maar iemand die zegt dat de sharia voor 95% gelijk is aan de Westerse Wetboeken kun je toch niet serieus nemen.

    Like

 8. elisah zegt:

  Hoogste tijd dat Denemarken zich wel distantieert van deze moskee en zijn isis aanhangers.
  Meteen de haathut sluiten en de imam uitzetten naar isis gebied, die figuren hebben niks te zoeken in Europa.

  Like

 9. ildiko zegt:

  islam gewoon op de zwarte lijst zetten als ongewenste vreemdeling!

  Like

 10. Troubadour zegt:

  Sluiten die hap en de imam naar isis gebied afvoeren.

  Geliked door 1 persoon

 11. Cynisch mens zegt:

  Deze zware jutkendragende moslim poogt het vuurtje op te stoken met stomme praatjes. Zet die maar het land uit !!

  Like

 12. Cynisch mens zegt:

  ofwel jurkendragende moslim lazer op

  Like

 13. Harry zegt:

  De doctrine dondert voort .
  Denk dat dit niet eens toeval is , dit soort uitingen .
  Het is gewoon de voortgaande strijd , die dagelijks stap voor stap verder doorgevoerd wordt .
  En onze politiek-correcte politici doen geen donder en laten het gezwel gewoon doorwoekeren .
  Zelfs die 50 jarige kampioensleugenaar , doet geen moer .
  Iedere dag een schepje er bovenop en de meute ziet het gewoon niet !

  Geliked door 1 persoon

 14. Pietersen zegt:

  Wat een onzin dat deze haatbaard zich moet distantieren van IS. Eruit trappen. De islam is onverbeterlijk.

  Geliked door 1 persoon

 15. Alex Delarge zegt:

  Zo doe je dat.

  Like

 16. Flo zegt:

  En worden ze uitgezet ,,dan komen de moeders van de kleine kinderen op de scholen massaal in verweer en vraagt de regering waar ze mee bezig zijn .,Opzouten met die lui ,en dan sturen ze die achterlijke protesteerenden wijven maar mee naar die zandbak .

  Like

 17. Elena zegt:

  Wat een schoft die verrotte haatbaard.
  Hoe durft hij te zeggen …” Maar er bestaat ook een fatwa (islamitische gebod). Die geeft hen het recht dit te doen.”

  Laat hij lekker de moord pruimen met zijn allah en die pedofiele gek!!!.

  GVD de FIK in die haathut , met dat stuk addergebroed & co er nog in. !!!

  Salafisme komt uit Saoudie Babarië.
  Wat ISIS doet…dat is ISLAM in zuiverste vorm !!!

  Salafisme promoot jihadisme.
  Niet elke salafist is jihadist..maar elke jihadist is een salafist.

  http://www.ntr.nl/Kwesties/194/detail/Kwesties/RBX_NTR_6228974

  Like

 18. Mirjam zegt:

  De echte vijand die de burgers in Europa hebben is de linkse verraderlijke staat/regeringen.
  De verdwaasde en onderworpen aan idioterie gestoelde gedachtegangen van ‘dit volk’, is wat de wereld naar de ondergang brengt en niet de zogenaamd racistische rechtse burgers.

  Like

 19. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 20. ieznogoedh zegt:

  De enige goed moskee is een moskee die met de grond gelijk gemaakt is.

  De enige goede mislim is een mislim die in zijn eigen zandbak- of apenland woont.

  Like

 21. Thoth zegt:

  In Nederland doen ze het ook, maar hier noemen ze het een ‘taqiyya’…

  Like

 22. Jan zegt:

  Levend verbrand: ISIS Burns 15 To Death, Including Children, For Fleeing Kirkuk…


  “Daesh (Islamic State) militants have burned to death 15 civilians belonging to three families from al-Shajarah village in Hawija (55 km southwest Kirkuk),” a security source told Alsumaria News on Saturday. The group accused the victims of “abandoning the land of the caliphate,” the source added. They were submerged with tar and then set to fire before a crowd the source said.

  http://www.iraqinews.com/features/islamic-state-burn-dead-15-including-children-fleeing-kirkuk/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s